A Steam második legtöbbet játszott játéka lett a Black Myth: Wukong

Szerző: xoki | 2024. August 22. | hír | 27 hozzászólás

Miután játékosszámban néhány órával megjelenése után maga mögé utasította az Elden Ringet és a Cyberpunk 2077-et, a Black Myth: Wukongnak 11 óra elteltével már a Palworld 2,1 milliós és a Counter-Strike 2 1,8 milliós rekordja sem jelentett gondot.

A SteamDB alapján a Black Myth: Wukong lett a Steam második legtöbbet játszott játéka (2 415 714 játékos), és mindössze a PUBG előzi meg a 3 257 248-as rekordjával. Hogy pontosan miért is ilyen népszerű a Journey to the West című klasszikus kínai regényen alapuló cím? Nos, természetesen rengeteg dologra rámutathatunk, de a legnyilvánvalóbb, hogy a Black Myth: Wukong egy kínai fejlesztőstúdió várva várt játéka, tehát a kultúra kedvelői, illetve értelemszerűen a 730 millió játékosnak otthont adó kínai piac könnyen feltornázta a számokat, de nem csak emiatt lett ilyen sikeres.

A játék természetesen nem hibátlan, de a tesztelők és a játékosok nagy része teljesen elégedett, amelyet a Steamen látható „Rendkívül pozitív” összesített értékelés is jól mutat. Tehát minden jel szerint egy nagyszerű játékról van szó, és bár a Wukong jelenlegi játékosszáma és a PUBG rekordja közötti egymilliós szakadék talán áthidalhatatlannak tűnik, néhány órával ezelőtt ugyanezt elmondhattuk volna a CS2 és a Palworld rekordjairól is.

Black Myth: Wukong
Black Myth: Wukong
Black Myth: Wukong
Megjelenés: 2024. August 20. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: Game Science Studio
Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Petraaa avatar
Totál átlagos játék szerintem és nem mondanám rá, hogy ez GOTY-t érdemel. Ne feledjük még jön az éven a Dragon Age, Stalker 2 és Silent Hill 2, SW(bár engem pont hidegen hagy) és van 1-2 jobb 2024-es játék ami nekem sokkal jobban tetszik/tetszett. : )
0
0
2
0
💬 3
no avatar
@Petraaa: Azért szerintem a GOTY-hoz kicsit több kell, mint egy full (csúnyán fogalmazva) monoton fighting felépítés. Mondom ezt úgy, hogy amúgy nekem bejön. De távol áll az év játéka címtől.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Petraaa: Az a Dragon Age szerintem simán befér majd az év csalódásai közé. 😁
1
0
0
0
Petraaa avatar
@kismadar: Meglátjuk :D A DA:I is az év játéka lett és bár eltért a megszokott DA formátumtól, nekem sztoriba meg úgy mindenbe sokkal jobban tetszett mint az előzök. Plusz nekem kifejezetten tetszik a mesés grafika.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Szép grafikája van szebb mint az sw outlaws vagyis nekem jobban tetszik
1
0
0
0
Magoold avatar
10millió példány felett járnak és annak nagy része kínai játékos.

Ami a számokat illeti, természetes módon rengeteg kínai játékos vetette rá magát a Wukongra érhető módon, amit jól igazol, hogy a steames értékelések 93%-a abból az országból származik, a játék megjelenésekor felállított steames adatletöltési rekord (28 terabájt másodpercenként) 82%-a Kelet-Ázsiából származott.
- [LINK]
0
0
0
2
💬 9
kmetovics avatar
@Magoold: Jó ezt még 10en írjátok le PLS!!!
0
1
2
0
Magoold avatar
@kmetovics: Csak legyünk tisztába vele, hogy nem oly népszerű játék Kínán kívül. És nem azt mondom ezzel hogy nem jó játék. Soul like szerelmeseinek remek játék és még szép is.
0
1
0
0
kmetovics avatar
@Magoold: Jó ez igaz, h ott játszanak ezzel a legtöbben. Ha megjelenne egy olyan játék, ami mondjkuk a Forradalomról szól, azzal is idehaza játszanánk a legtöbben. Meg még akit érekelne világszerte, ami szerintem nem sok.
Amúgy ez nem souls-like, csak tartalmaz némi elemet, pl respawnolnak az enemyk, de semmi több. Inkább a god of warra hajaz sok téren.
1
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kmetovics: Pontosan, nem tudom honnan veszik az emberek, hogy soulslike lenne, semmi köze hozzá, közel sem annyira nehéz. Másik meg, hogy nagy része a játékosoknak kínai, de a 2.4 millió all time peak steam-en, ha csak 10%-a is nem ázsiai, akkoris az 240k concurrent player, AMI HATALMAS 😁
0
0
0
0
kmetovics avatar
@TheMenkuPocok: Meg nem is büntet annyira a game, ha hibázunk. Meg ingyen lehet respeccelni az elköltött skillpontokat, amikor csak akarjuk. Armorokat is át lehet váltani. Amúgy te merre jársz? Én visszamentem a sivatagos mapra, mert ki van hagyva 2 boss, amit írtam, h ott ???-ek vannak.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kmetovics: Első két fejezet szerintem 100%, harmadiknál járok a mozgó "sziget"-en 😁
Volt pár secret area, meg secret boss, amiket kihagytam, de én is vissza mentem össze szedni őket. Érdemes szét nézni, meg rá kereshetsz a secret bossokra is. Minden területen van egy secret area, meg vagy 2-3 secret boss is.

Eddig egyetlen egy terület húzott fel, de kb. 1-2 órán belül túl tettem magam rajta, a Pagoda Realm Prison vagy mi volt a neve, amikor a HP-t felezik kb. 3 percenként. Na az kiakasztott kicsit, de rájöttem mit kell csinálni aztán hamar megoldottam a problémát.

Nagyon baba amúgy, tetszik, sok a content, a progression, jó érzés játszani még mindíg. 21 órám van benne eddig. Te merre jársz?
0
0
0
0
kmetovics avatar
@TheMenkuPocok: Akkor elég jól haladsz. Már lehagytál engem. Igaz most nem volt sok időm játszani munka végett. Majd holnap folytatom szerintem.
Ha tippelnem kellett volna, akkor a Pagodát mondtam volna. Az akkora egy ótvar nagy *opás volt, h hagyjuk. Elment souls széria szintnek simán. Azok a keskeny kis peremek, amikről lelöktek. Főleg az a szárnyas denevér disznó izé. Számomra eddig a legidegesítőbb mob ez, meg a havas mapon a csápos köcösg. konkrétan nem látom sokszor, amikor ütni akar, sőt még magát az ütést se mindig. A trailerből ítélve azt fogjuk majd megkapni valamikor, mármint azt az átalakulást. Azokat nem igazán használom, inkább a spelleket, meg a combókat. A pillar stance-t nem igazán használom. Valahogy nem érzem a hasznosságát harcokban. Bár, amikor fullra tölt a Focus, olyankor oda lehet csapni rendesen az enemyknek. Ki van maxra húzva, h többet sebezzen a heavy ütés, meg gyorsan töltődjön fel 0-ról, na meg, h ne fogyasszon annyi staminát. Jó, h vannak benne a rókánál örökös stat pontok, mint a god of warban.
0
0
0
0
Pokman avatar
@kmetovics: Amúgy állítólag majd 1 millió nem kínai (mondjuk még mindig jóval több mint fele az, szóval sokat nem változtat a dolgon), de mondta a stúdió hogy ki fognak adni hivatalos számokat. Eddig az összes platform legmagasabb egyidejű játékosa 3 millió felett van, ami számomra egyszerűen hihetetlen, nem gondoltam hogy ennyire népszerű lesz, kínai játékosok ide vagy oda
2
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Magoold: És mit változtat a játékon ha kínai és kínaiak játszanak vele? Semmit. Jobb játékokat csinálnak már mint a nyugatiak, mert nem nyomják tele woke hülyeségekkel és ezerszer élvezetesebbek is. Nem véletlenül játszok már a genshin impactel is 3 éve. Egyszerűen fun játék arról nem is beszélve hogy ők legalább értik a live service koncepció lényegét.
3
1
1
0
Warlordcommander avatar
Én még nem vettem meg, viszont érdekel, csak van még pár ugyan ilyen kínai játék a steam könyvtáramba először azokat is be kell fejeznem. Minden évben kiadnak egy ilyen akció szerepjátékot ugyan ilyen jó grafikával, csak ennek valamiért nagyobb volt a hypeja nyugaton, de az egyidejű játékosszám 3/4 is amúgy kínai :D Persze ez nem von le az értékéből és szerintem is gotyt érdemel, inkább mint egy ubi játék.
0
0
0
0
tivike avatar
Ne haragudjatok, de ez egy nagyon szép, bár csak egy újabb soulslike cím nem?
0
0
0
0
💬 1
xHortY avatar
@tivike: Inkább csak ellemeket tartalmaz és maga a gameplay felépítése pálya ahogy mész stb az. Olyan mint egy Star Wars fallen order szerü csak nem olyan nyílt. Vannak mentési pontok meghalsz ott életsz újra stb ruhádat fejlesztheted fegyver életet egy ivó flaska adja van skill fa. Szóval "félig" az ,de nem mondanám teljesen annak mégse. Én nem vagyok souls fan nem is játszottam kb sok olyan játékot ,de ez kellemes csalódás. :D

UI: Inkább ilyen nehéz God of war harc szerü annak mondogatják meg fűszerezve egy kis "souls" ellemekkel.
2
0
0
0
bukta2 avatar
Szeretném az elején leszögezni hogy nem vettem meg a játékot és nem játszok vele, de sok videót láttam már róla, nos a grafika valami elképesztő,viszont mechanika terén lenne mit fejlődjön még bőven (pl. mikor fut fel egy lépcsőn a karakter az olyan mint valami 2005-ös játékban...) semmi láb mozgás ahogy behajlítaná a térdeit, ezt csak azért írom mert ha már csőjáték és ilyen szép a képi világa akkor ilyenekre odafigyelhettek volna, többen is írták hogy Boss Rush a game, és ezt énis így gondolom (amivel nincs semmi baj) a története is szerintem egész jó ahogy mondják, és a steam adatbázisa is azt mutatja hogy tetszik az embereknek! 👌 régóta vártam már ezt a játékot de valahogy mégsem nyerte el annyira a tetszésemet hogy meg is vegyem...viszont ettől függetlenül jó játéknak tartom, csak épp nem az én világom...de amit idén még a közeljövőben várok az a nemsoká megjelenő SW Outlaws, és a Throne & Liberty (ez utóbbit nagyon várom) csak sajnos eltolták Október 1.-re.
0
1
0
0
kismadar avatar
Nem a játékot fikázom, de ebből nagyjából 200.000-300.000 egyidejü játékos nem kínai, szóval nélkülük egy teljesen átlagos szám jönne ki, így konkrétan csináltak maguknak egy rekordot. 😁
0
0
1
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Atomjo lett! :) #goty2024 - Reszemrol! :)

A lekinaizos, rasszista verpistikek mar szerencsere alszanak, igy legalabb holnapig nem kell a zoldsegeiket ennel a cikknel is olvasni.
2
2
2
1
💬 6
kmetovics avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Szerintem is eddig év játéka. Nagyon élem minden téren.
A hsz többi részére no comment.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kmetovics: Persze, akinek nem inge, ne is vegye magara, koszi! :)

Igen, szerintem is megerdemelne a dijat! :) Persze elvileg van azert meg ez ev vegen elvileg 1-2 nagy AAA cim, amit raadasul a nyugati media jobban komal, de oszinten szolva en azoktol nem varok sokat. Aztan persze tevedhetek.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Én a nyugati játékokat már elengedtem. Egy kínai indie is ezerszer jobban össze van már rakva manapság :D Ezt még meg kell vennem, de szerintem majd csak jövő hónapban.
2
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Warlordcommander: Nekem a BG3 kedvenc, + pl. a Witcher 3 is de amugy ja, egyre kevesebb AAA jate jon ki itt a nyugati felteken amire penz+idot szannek... Mondjuk igy legalabb kevesebbet koltok jatekokra! :D
0
0
0
0
xHortY avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Szerintem is eddig az év felhozatalából ez a game GOTY. Nem vagyok nagy "souls" vagy hasonló játékmenetet követő játék szerető ,de ez tényleg meg fogott engem is. Nem bírtam várni meg vettem most én is. 😄😅
0
0
1
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@xHortY: Jo jatekot neked is hozza! :)
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció