A Starfield átlépte az egymillió egyidejű játékost

Szerző: xoki | 2023. September 07. | hír | 14 hozzászólás

Tegnap hivatalosan is elérhetővé vált minden PC-s és Xboxos játékos számára a Starfield, ráadásul már a Game Passon keresztül is játszható, így nem meglepő, hogy gyorsan az egekbe szökött a játékosszám.

A PlayTracker elemzői szerint a Starfield 2 millió játékosra tett szert a korai hozzáférési időszak alatt, ami azt jelenti, hogy rengetegen a prémium kiadást vásárolták meg, így öt nappal korábban már belevághattak a kalandba. Steamen és Xboxon egyaránt egymillió+ játékost számláltak.

Ami pedig a tegnapi megjelenést illeti, hivatalos adatokkal gazdagodtunk, mely szerint a Starfield megjelenésének napján egymillió egyidejű játékost vonzott be. Ezenfelül később biztosan kapni fogunk még hasonló statisztikai adatokat, amint a Microsoft elegendő információt gyűjt össze a játékidőt, vagy például a Game Passon keresztül feltelepített játékszámot illetően.

A Bethesda már egy DLC-t is készít a játékhoz, és Pete Hines korábbi kijelentése alapján további letölthető tartalmak is szóba jöhetnek még a későbbiekben. Egy ilyen sikeres rajt után pedig inkább az lenne a meglepő, ha egyáltalán nem készülne DLC vagy kiegészítő.

Starfield
Starfield
Starfield
Megjelenés: 2023. September 06. (PC)
Műfaj: Szerepjáték
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GSzabolcs89 avatar
Szerintem az a baj vele hiába nagy, mégis egyedül vagyok benne.
Remélem értitek mire gondolok 😅
2
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@GSzabolcs89: igen nagy és lelketlen inkább legyen kicsi de élvezhető legyen
1
0
0
0
no avatar
Kipróbáltam a játékot pár órára azt hittem beszippant majd, de nem így lett. Nem tapasztaltam semmi egetrengetőt. De ez csak az én véleményem a többieknek jó szórakozást.
7
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@soldier93: ugyan, én végig fogom szerintem játszani, de azzal hogy nincs benne semmi egetrengető, egyetértek. jó kis játék lett de semmi újjat nem mutat. tettek alá egy jó kis Story-t Sci-fi köntösbe és kész. mivel én szeretem a sci-fi környezetet így nekem megér 1 végig játszást. aztán majd kiderül. kb 6-8 óráv van benne eddig (de az csak a Storyval telt) most vagyok még csak Neon városában, szóval messze még a vége, de hétköznap nem tudok nagyon játszani, időhiányában.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Így van jó játék de semmi extra. Sci-fi az jöhet nekem is minden mennyiségben, de az hogy üres bolygónkon rohangáljak az annyira nem bejövős sőt ez eléggé gáz. Az igazi űrben sincs ez másképp ezzel érvelnek de hát ez mégis csak egy játék. Az optimalizációs kijelentésük meg hab a tortán.
1
0
0
0
bukta2 avatar
@soldier93: Optimalizálásos beszólása az kemeny volt igen... 😅
0
0
0
0
Mizushio avatar
Optimalizáláson kívül nincsen bajom a játékkal. Többit majd a modderek megoldják. Ahogy Fallout 4 és Skyrim esetében is volt.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
A kezdeti nagy rajongás itt is alábbhagy majd idővel, ez alól egy játék sem kivétel globálisan nézve a dolgokat.
0
0
0
0
💬 6
kovb677 avatar
@Dwight Schrute: Retro játékokat már jobban élvezem mint a mostaniakat
0
0
2
0
Payphoner avatar
@kovb677: 2012-3 utáni játékok közül ritka ha bármi is megfog :D Talán "új" megjelnések közül utoljára a Marvel Spiderman volt ami megfogott, megjelnéskor megvettem és minden nap daráltam bele legalább 3-4 órát. Azóta ilyen nem igazán volt. Még év elején elővettem a régi PS3-at és pl a 2009-es infamousra úgy rákaptam hogy hihetetlen. Ilyenkor azért megörülök hogy nem a "gyerek" ment el belőlem hanem egyszerűen élvezhetetlenek ezek a mai hulladék játékok. Én pl a Fallout 3-at csak nagyon későn, 2019 körül ismerte meg. És azis olyan volt hogy egyből bele szerettem. Már nagyon ritka mert minden régi klasszikust ismerek már, de azért ha találok 1-1 olyan játékot ami tetszik az biztos hogy nem az elmúlt 10 év termése
1
0
1
0
Dwight Schrute avatar
@kovb677: Mondasz valamit, olykor hasonlót érzek én is.😄
0
0
0
0
lived avatar
@Dwight Schrute: Én is már látom előre a következő clickbait szalag címet:
"Hatalmasat zuhant a Starfield játékos tábora!"
...
"A kezdeti milliók után már csak pár százezren játszanak a játékkal"

És ezzel egyáltalán nem a játékot minősítem...
3
0
0
0
thug85 avatar
@lived: Nem, ennyire súlytalan jelzőket manapság már nem használnak.
A "drámai" vagy a "döbbenet" szavak valamelyike biztosan szerepel majd benne.
Én már egy ideje a saját szórakoztatásomra képernyőfotók formájában gyűjtöm az ilyen szalagcímeket. Hihetetlen, mennyit "fejlődött" ez az iparág mára. Az egyik kedvencem F1 témakörben volt az Origótól a közelmúltban (az Origo nagyon erős ebben). "Drámai különbség a Red Bullok között, Wolff tudni véli az okát" rögtön alatta első mondat "Toto Wolff elismerte, hogy nem tudja, hogyan lehet ekkora különbség"
Érted? Rögtön az első mondatban lelövik, hogy mekkora f@$zságot írtak főcímnek ami miatt egyáltalán ide kattintottál. Innen már tovább sem olvasol a cikkben, mert miért is tennéd hiszen tudod, hogy semmit nem tudsz meg belőle. De a célt elérte. Innen már nem hiszem, hogy lehet még fejlődni.
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció