A Samsung kibővíti a DRAM gyártósorait

Szerző: xoki | 2017. November 02. | hír | 18 hozzászólás

Egy ritka, de biztató információ derült ki a piac memória részlegével kapcsolatban, ugyanis úgy tűnik, a Samsung kibővíti a DRAM gyártási folyamatot, amely remélhetőleg az árak csökkenéséhez vezet majd.
A memória árak folyamatos növekedést mutattak az elmúlt időben, és néhány korábbi információ alapján az év végére akár 40%-os növekedés is bekövetkezhet.

A koreai ETimes értesülései szerint a Samsung hamarosan kibővíti gyártósorait, ezzel megnövelve a DRAM mennyiségét a piacon, és 2018 első negyedévétől kezdve akár a tömegtermelés is elkezdődhet. Azt már megerősítették, hogy a Samsung október elején elkezdte üzemeinek új felszereléssel való kibővítését. Hwaseong és Pyeongtaek lesz a két helyszín ahol erre sor kerül majd.

Úgy látszik, a Samsungnak nem igazán tetszik, hogy az SK Hynix és a Micron profitál legjobban a DRAM üzletből. Maga a Samsung a világ legnagyobbjaihoz tartozik ha DRAM gyártásról van szó, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor várhatóan nagyobb mértékben csökkennek majd az árak.

Sajnos jelenleg még mindig növekedés tapasztalható. A legtöbb RAM modul ára megduplázódott a tavalyi árhoz képest, de sok esetben akár háromszoros árnövekedés is megfigyelhető. Ha memória vásárlás előtt állsz, lehet, hogy érdemes még várni vele egy kicsit, vagy pedig a Fekete Péntek idején keresgélni egy-egy jó ajánlatot.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
heinrich avatar
én még 13 ezerért vettem a DDR4 8 gigásat, most 43 ezer. Azért ez kicsit brutális..
0
0
0
0
winrar avatar
Még tavaly decemberben bővítettem 8GB-ról 16GB-ra, akkor nem volt olyan vészes ára a memóriának, igaz, használtan vettem (a ram olyan mint a processzor, nem szokott elromlani). Ideje lenne, ha lejjebb mennének az árak, emlékszem amikor 5K-ért kaptál 4GB-t.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jó lenne tényleg ha visszaállna a RAM-ok ára a rendes helyére. Gyakorlatilag kevesebb mint 12-ért vettem a mostani memóriámat, és akkor 24 lett volna 2x8 GB. Most meg egy ugyan ilyen 2x4-es csomag mint jelenleg van 29-be fájna.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az én gépemben is bővíthetne 😆
0
0
0
0
💬 14
Vigilante avatar
@hashimoto: El lehet menni dolgozni! 😉 És bővülni fog! 😉
0
0
0
0
gigazte avatar
@Vigilante: Neked meg egy kis emberséget kéne tanulni, hátha ragadna rád valami. Az egódtól lassan töltött be a cikk...😂
0
0
0
0
Vigilante avatar
@gigazte: Emberséget? 😃 Ez sztem pont itt buktad apukám, mert ha itt összeadnám már neked, hogy mennyi pénzt osztottam szét aluljárókba, köztereken a hajléktalan embertársaink között, vagy mennyi ruhát adtam le árvaházaknak, lehet nem mondanál ilyen sületlenségeket. 😃 Inkább átgondolnád te is, hogy te mennyit adtál a rászorulóknak!? Egyszerű megállapítást tettem, amit én is 16 éves korom óta csináltam. Munka, ennyi. 😉 Keress vissza sztem, és azonnal meglátod, hogy pl nekem szokott bszilágyi is beszólni, piszkálódni, szinte állandóan. 😃 Érdekes, akkor nincs baj ezzel, mert már nem is veszem fel a dolgait. 😉 "Amilyen az adjonisten,olyan a fogadjisten."
Nem kell beszólni és akkor én se fogok még ennyi megjegyzést se fűzni a mondandójához. 😉
0
0
0
0
gigazte avatar
@Vigilante: Ha ez köztetek, így megy, akkor vedd úgy, hogy nem írtam semmit, mert ez a komment, amit az előbb írtál az bunkón lekezelő volt! Ne vedd sértésnek, de ezt már nem egyszer láttam tőled ilyen formában. Szóval ez alapján írtam, amit írtam, ezt a képet raktam össze a fejemben rólad.

Az adományozásról inkább ne is beszéljünk szerintem, mert sokan vannak úgy, hogy csak azért csinálják, hogy alapvetően más képet lássanak róluk az emberek. Nyilván nem rólad beszéltem, csak általánosítottam. Adtam én is már nem egyszer a szupermarket előtt, vagy éppen a buszpályaudvar körül is pénzt, sőt évente többször is Erdélybe ruhát, ételt, és miegymást. Tényleg aki ezt becsületből teszi, arra egy rossz szavam nem lehet. Követendő példa! 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Vigilante: Mert nem dolgoztam egész nyáron, véletlenül sem.. 😃

Értem én, hogy próbáltál bölcs lenni, nem jött össze.
0
0
0
0
Vigilante avatar
@hashimoto: Bölcsebb vagyok annál, mintsem felvegyem egy 17 éves baromságait. 😉 De majd megtanulod úgy is... Ha meg nem, hát így jártál... Lehet beugatni mindenhol, de én max csak legyintek rád. Nah további jó vergődést, én addig is inkább a gép előtt töltött időt értelmesebben, quake champions-el töltöm el. 😉
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Vigilante: Én meg megyek a motorommal a csajomhoz.. (Átvettem tőled a menőzést, látod, tanultam valamit.)
0
0
0
0
Vigilante avatar
@hashimoto: Hűha! Ezek ám az oltások! 😂😂😂 Szerintem ne erőltesd, mert nagyon nem vagyunk egy ligába! 😆 Fegyvertelenekkel meg nem vívok szellemi párbajt. Egyszerűen nincs kihívás benne. 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Vigilante: Szellemi párbaj.. Ottvan enslaved barátod, vele vívhatod a magasrangú szellemi párbajt.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Legalább te ne gyere ezekkel a bölcsességekkel pls. mikor te szólsz be azoknak akiknek jobb cuccai vannak mint neked. Azért jó látni, hogy magaddal sem vagy tisztában.

Ilyen "megyek a csajomhoz..." és ezekhez hasonló selejt felvágások régen élték fénykorukat a tizen évesek körében.

Persze minden oldalra kell egy selejt aki nem bírja elvilseni, ha másnak több van. Gyakorikérdéseken kifejtheted a bölcsességedet. Köszönjük szépen.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@LordSzalko: Megjött a harmadik jógyerek, üdv. 😃
0
0
0
0
Vigilante avatar
@LordSzalko: LordSzalko: Az irigység már csak ilyen. 😆 Sajna a magyar ember meg alapból nagyon irigy. 😜
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Vigilante: Vigilante:
Na igen az irigység sokaknál van. Igaz nekünk is van sok a való életben mivel mezőgazdaságból élünk és mondhatni megvan minden szükséges gép, és munkagép. És évről évre frissül és bővül. Ez sokaknak szúrja a szemét, nem nézve azt mit tesz érte az ember. Bár mint mondani szokás, Inkább legyen száz irigyem, mint egy sajnálkozóm!
0
0
0
0
Vigilante avatar
@reszler112233: Pontosan! 😉 Ezt már molnár krisztián is megmondta, sok az "iligy". 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció