A Rockstar leállítja a GTA Online régebbi konzolokon futó szervereit

Szerző: Pafry | 2021. June 17. | hír | 15 hozzászólás

A Rockstar eddigi legnagyobb húzása egyértelműen a Grand Theft Auto ötödik felvonása volt, amely még 8 év után is irgalmatlan mennyiségű pénzt termel az alkotói számára. Azonban eljött az az idő, amikor már a fejlesztőknek sem éri meg annyira foglalkozni a legrégebbi változatokkal: idén elbúcsúzhatunk a játék két legöregebb konzolos változatától.

A szerverek leállása az Xbox 360-as, valamint a PS3-as változatot jelenti, azokat, amelyekre még eredetileg először megjelent a játék. A végleges leállás idén december 16-án lesz esedékes, aki még ezeken a konzolokon játszik a játék online részlegével, az még használja ki a megmaradt időt. Az egyjátékos mód természetesen továbbra is működni fog ezeken a konzolokon is, a leállás csupán az online részt érinti majd.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Megjelenés: 2015. April 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Geri22 avatar
Sajnos egy idö után minden elavul, várható volt. Lesz idö az újaknak 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az emberek többsége, már PC-n, PS4-en, vagy X1-en tolja. Fel kell készülniük a PS5, Xbox Series szerverek beüzemelésére is. Az online rész előbb, vagy utóbb minden játéknál megszűnik. Mondjuk nem tudom mennyire volt stabil, vagy jó élmány a régebbi konzolokon az online rész.
0
0
0
0
💬 5
Unstoppable avatar
@NTSC Jani: 360-on azt hiszem 720p-ben vagy valami upscale-elt 1080i-ben fut a játék, 25 fps-el ha éppen nem zuhan be annál is kevesebbre. Ennek az élvezeti értékét ne firtassuk. 😊
Ettől függetlenül elismerést érdemel a Rockstar hogy ennyi ideig kitartottak egy 15 éves konzol mellett.
Most hogy már fillérekért lehet One-t meg PS4-et venni pláne eljött az ideje hogy végre elengedjék a 360-as korszakot.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@Unstoppable: Sejtettem, hogy nem nagy élmény. Csoda hogy azokon a masinákon egyáltalán elment az a játék. Bár eléggé kiherélték azokat a verziókat.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@NTSC Jani: Főleg, hogy azokra a masinákra jelent meg és később jött csak az akkori nextgen változat.
Nincs ebbe semmi csoda, csupán kitettek magukért akkoriban a fejlesztők. PC-n is nagyon öreg masinákon fut el a játék (persze kompromisszummal)
Szerintem ez a része a játék fejlesztés iskolapéldája optimalizálás és főleg szavatosság terén.
Egy játék amit tulélt már 2 konzolgenerációt.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@santakigyo: Mondjuk én soha nem játszottam végig. Egyedül a San Andreas, aminek végigjátszottam a sztoriját. De manapság már nem érdekel a GTA, mint fiatalabb koromban.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@NTSC Jani: Ezzel én is így vagyok. Megvan eredetiben konzolra meg PC-re is de az online részével kb 20 percet játszottam. Korábban meg barmit megadtam volna érte.
0
0
0
0
almacsutka1 avatar
Nem meglepő, már nagyon kevesen játszhatnak vele a régi konzolokon.
0
0
0
0
wolf0914 avatar
már kb 1 éve meg kellett volna tenniük ezt a lépést
0
0
0
0
💬 2
WeKing avatar
Végre nem clickbait a cím. Több helyen is elég kattintás vadász címet adtak a hírnek.. pl a PC Guru. Kár, hogy ilyen trükköket kell bevetniük .
0
0
0
0
💬 1
Aaron Keener avatar
@WeKing: Valahogy ki kell csalni azokat az óvatlan kattintásokat... 😀 Szánalom keltő volt, hogy 5-ből 4 cikknél azt láttam, hogy ez ordas nagy clickbait... 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció