A Microsoft blokkolja a régebbi Windows-frissítéseket új CPU-k mellett

Szerző: xoki | 2017. April 14. | hír | 43 hozzászólás

A Microsoft operációs rendszere aktívan blokkolja a fontos frissítéseket, ha új CPU-k mellett Windows 10-nél régebbi rendszert használ az adott személy.
Kaby Lake és Ryzen esetében teljesen blokkolva vannak a frissítések. Miután az áprilisi frissítés feltelepítődött, minden indulásnál megjelenik az alábbi hibaüzenet:

A fent említett két CPU-szériánál folyamatosan megjelenik a hibaüzenet, de volt már rá példa, hogy kicsit régebbi hardver esetében is felbukkant.

Mindenképpen érdemes a legfrissebb operációs rendszert használni, mert az nyújtja a legnagyobb biztonságot és a legjobb optimalizációt is az új CPU-khoz.

Hozzászólások: 42
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NSD4rKn3SS avatar
Friss hírek AMD redditről, Windows 7/8 -hoz elkészült egy patch amivel ismét lehet windows update-ket kapni. Annyi hátránnyal jár hogy akárhányszor felülírja/javítja a MS a 'wuaueng.dll' nevű fájlt annyiszor újra kell alkalmazni.

Itt a forrás akit érdekel: [LINK]
0
0
0
0
santakigyo avatar
Egy win xp korabeli hangkártyát amihez már win 7 támogatás se volt anno simán minden gond nélkül tudtam telepíteni win 10 oprendszerre ami a mai napig teszi a dolgát.
0
0
0
0
MBenjo avatar
Szerencsére a következő 3-4 évben nem tervezek hardver-újítást, úgyhogy bőven lesz ideje kiforrni a Win10-nek, mire váltok.
...gondolok itt a számtalan optimalizációs problémára, a hiányzó driver-ek tömkelegére (egy élmény úgy nyomtatót telepíteni, hogy nincs hozzá Win10 kompatibilis driver még a gyártó oldalán sem, ami miatt a "tesztoldal nyomtatása" szintű funkcionalitáson kívül nagyon semmire nem használható a periféria), és társai problémákra... 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
TheJoypadGamer
Írj olyan hibákat amiket a win 10 használta közben tapasztaltál.Kíváncsi lennék párra.
0
0
0
0
TheJoypadGamer avatar
A világért sem fogom feltenni a gépemre a win10-et!
0
0
0
0
enslaved avatar
Gondoljátok hogy én értem mi történt? Egy biztos, a frissítésig nem volt fenn. Majd később újra megpróbálkozom vele, bár eleve nem is tetszett az új elrendezés sem.
0
0
0
0
hashimoto avatar
csuz-li: Főleg, hogy már régóta nem Catalyst, hanem Crimson van. Érdekes..😊
Gaben7: Használj egy másik lejátszót, Én pl. az AIMP-ot használom. 😃
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Egy kis off ha a Groove zenelejátszóval hallgatok zenét és lerakom a tálcára akkor megáll a zene valaki tudja miért? 😞
Windows 10 Pro 1511
0
0
0
0
csuz-li avatar
enslaved: Én még olyannal életemben nem találkoztam, hogy a win feltett volna olyan harmadik féltől származó drivert, ami nincs a gépen. Ráadásul mivel a Catalyst (ahogy a Radeon Software, vagy az Nvidia saját geforce, vagy experience cucca) nem is része a win drivercsomagjának, így nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan történt. Telepítés közben bejelentkezett az AMD oldalára, véletlenszerűen leszedett egy telepítőt és felrakta?
0
0
0
0
enslaved avatar
csuz-li: Éppen ez az hogy nem volt rá telepítve, gondolhatod hogy meglepődtem amikor megláttam a feladatkezelőben a nagy frissítés után. Az én Win 10 - em retail, csak mielőtt valaki törtre gyanakodna...............
0
0
0
0
hashimoto avatar
santakigyo: A horizon 3 csak támogatja. 😃 Mondjuk, nem vettem észre semennyi dropot mikor be volt kapcsolva. (1080p/high-on játszom), 60fps fixen megvan, városban csak 50 körül, de ott sem nagyon venni észre, hogy leesett az fps. Nélküle is kb. hasonlóan megy.
Szerintem sem hülyeség, lehet az erősebb gépeken nem venni észre javulást, de mondjuk egy IGP-s rendszeren, vagy gyengébb konfigokon jelentősebb változás érzékelhető. Valahol olvastam is, hogy nem kell csodára számítani, de lehet pont ennyi plusz kell csak valakinek. 😃
0
0
0
0
HGabe avatar
(Bocs, véletlenül töröltem az előzőt...)
Nem, szerencsére nem csak a W Store-os játékokkal...
Szal, elvileg valami olyasmi, hogy a Windows/rendszer prioritását csökkenti a mód, így a gépünk teljes erőforrásából kevesebbet használ el. (Lényegében, több marad a játéknak, de ez azért bonyolultabb, csak ehhez egy nálam okosabb ember kellene, aki pontosan elmondja, hogyan is megy a dolog.)
Csodákat nem fog hozni, de pár FPS-sel meggyorsíthatja a játékokat, legalábbis a nagyobb részüket.
A legkisebb emelkedés az +3 volt -nálam legalábbis-, a legjobb +12, viszont a GTA Online esetében kevesebb FPS-t kapok, ha a gamer mód aktív.
Dirt 3. és Grid 2. esetében meg erős mikrolaggok jöttek elő, de az lehetséges, hogy a motor hibája.

Viszont, szerintem nem hülyeség ez a mód, csak még kiforratlan kicsit, de akinek éppen ez a pár FPS hiányzik a sokkal jobb élményhez, annak mindenképpen pozitív.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ha jól emlékszem azt az adott játéknak is támogatnia kell.Vagy valami ilyesmit olvastam valahol.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Amúgy tényleg, hamár szóba került a játék mód, tulajdonképpen mit csinál? Bekapcsoltam BF1-ben, és Horizon 3-ban, de semmit nem vettem észre, hogy javult volna.
0
0
0
0
HGabe avatar
Nagynozi:
A gond ott kezdődik, hogy a mai "tört" oprendszereket lehet frissíteni, naprakésszé tenni, ez sajnos a Win7 óta így megy, emiatt pedig nagyon sokan nem veszik meg. -olyanok sem, akik megtehetnék. Régen, még a Win7 előtt azért ez távolról sem így ment.

Fecko_78:
Az az igazság, hogy van a Win10-ben pár olyan funkció, kis momentum, ami miatt szeretném megtartani, annak ellenére, hogy tényleg nem kedvelem. 😃 (Pl, itt van ez a "gamer mód" elég furára sikerült, de azért, ha kicsit még bütykölnek rajta, akkor egész jó dolgok is lehet belőle.)
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Tapasztalatból mondom, hogy egy up to date Operációsrendszer fényévekkel jobb, mint egy tört, vagy egy már támogatáson kívüli, mind a szoftverek, mind a vírusokkal szemben való fenyegetettség kivédése miatt. Én azért érzem reálisnak a Windows 7 kivonását, mert már 8 éves rendszer, ha belegondoltok a Windows XP is valahogy ennyi idősen ment "nyugdíjba". Igaz közben volt egy próbálkozás a Win Vista, de itt is volt ilyen a Win 8/8.1 formájában.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nekem nincs gondom vele.
Netezgetek,filmezek,skype meg játék(sajna elég ritkán már) Nincs vele gond,gyors,stabil szóval amire nekem kell arra jó.
A win 7 is így volt ,csak próbaképpen váltottam át és az igazat megvallva semmi előnyt vagy hátrányt nem tapasztaltam így maradt a win 10. Csak újabb.Nem látom értelmét visszaváltani mert semmivel se lesz több vagy kevesebb.Persze ez az én szemszögön,és elismerem ,hogy van akinek több kell és akkor lehet belefut olyan hibákba amikbe én sose fogok.
Mindenkinek ott a választás lehetősége és mindenkinek egyéni joga ezzel élni is.
Viszont sose értettem ezt a leoltalak téged mert te nem azt használod amit én szeretek dolgot és fordítva.
Értelmetlen soha véget nem érő vita.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hát, az a baj, hogy hallottad és olvastad.. 😃

Erről a kémkedős baromságról, meg egy-két sorral lejjebb xCube kifejtette a véleményét, ide is igaz.
Nekem a Creators Update is csak pluszt adott, semmi negatívumot nem vettem észre. Talán csak tudni kéne használni a vasat?
Én szerencsére a shitdows 7-től minél előbb megszabadultam, a környezetemben is csak az ősfanok használnak win7-et, meg olyanok, akiknek irtó fontos hogy 7-es legyen fönt, valami program végett.. 😃
AVG-ről meg ne is beszéljünk, az is csak azért van, hogy legyen mi fogja a gépet.. a defender is tökéletes, hacsak nem valami ratyirambó noname hentaitrackerről húzol le valami baromságot.. 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát ne haragudj de már jónéhány éve Kori féle "tákolmányt" használok és érdekes módon eddig semmi problémám nem volt vele.
Spoiler!
Fizetős AVG+SB-S&D+CCleaner -t telepítek ha új win-t rakok fel.


Ellentétben a csodás és gyors win10 -zel, amiről csak negatívumot hallottam\olvastam és csak egy pozitívomot : a DX12 támogatást ami ráadásul még csak közel sem tökéletes egyik játéknál sem...

Csak 1 -2 példa miről is van szó :



0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem is a Media Creation Tool-os telepítőm van (A lemez mindenféle nagyobb update előtti, szóval erősen outdated), és egy oem kulcsom, ami MS Fiókhoz van kötve. Egyszer kell megvenni, de utána nem kell kms-sel meg egyéb vacakkal szarakodni.. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
MSDN-est kell szedni, az tákolásmentes. Ha van hozzá kulcs, akkor pedig értelemszerűen legálisan használható.
Spoiler!
Természetesen virágbolti verzióként is jó a megfelelő "segédprogram" alkalmazásával


Windows 10 ISO pedig letölthető egyenest a Microsoft oldaláról.
Spoiler!
"Virágboltosító" programmal az is használható, de az XY és Z aukciós oldalakról beszerezhető kedvező áron OEM kulcs
0
0
0
0
hashimoto avatar
Szedd csak a tákolt Windows-t, csak ne sírj, ha tele van mindenféle sebezhetőséggel.. 😃
Meg arra a gépre win7... Érdekes. 😃

Nekem soha nem volt gondom (egy-két kisebb problémát leszámítva, de az az übertökéletes windows 7-el is előfordul) a 10-zel, egyszerű, gyors, és stabil mint a beton.

Adamsfamily: A Windows 10-ben sincs csempe, max. a startmenüben, de ott kifejezetten jó is. Keresni meg egyszerű, win gomb, és pötyögöd amire szükséged van, vagy ugyan úgy a listából kiválasztod amit kell. A windows 8 tényleg egy rakat kula, a 10-et meg se közelíti.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Így így, minimum 3 évig még jó lesz a Win7.
Spoiler!
(amúgy is most dobta ki Kori papa az új win7 kreálmányát, holnap fel is rakom) 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ameddig nekem a hetes megfelel, addig úgy sem váltok.
Ha meg később a legújabb játékokkal akarok játszani, akkor úgy is ha más nem, az API miatt muszáj lesz.
(Mondjuk az már nem ezzel a géppel lesz és nem mostanában.)
Úgy is 2020ig kitart a kiterjesztett támogatás. Onnan meg 1-1.5 év mire már a programok is inkompatibilissé vállnak.
0
0
0
0
no avatar
Fingom sincs milyen a windows 10,de a munkahelyemen win 8 van a gépen és gyakran agyérgörcsöt kapok tőle.
Amikor 360-ra kijött a metro dashboard azt se nagyon csíptem.
Szerintem a windows 7 még hű az őseihez és nincs agyon bonyolítva a b*zi csempéikkel,meg a 101 szarral,miközben az alap dolgokat meg úgy kell vadászni benne(pl számológép,jegyzettömb).
0
0
0
0
xeon pc game avatar
xCube-Fecko_78 Érdekesség képen raktam be a linket akit érdekel a téma sok érdekes dologról szó van.Egyébként egyet értek veletek.Én Dual-boot rendszert használok nekem ez vált be. Az operációs rendszer kényes kérdés kicsit olyan min házi buliban ismerkedni szép jó de mikor hazavitted akkorderülki a bibi😀
0
0
0
0
xCube avatar
@ xeon pc game: Egy Linux -ról szóló cikk kommentjeiben nem is csodálom, hogy a Windows hiányosságairól beszélnek. De mivel a Linux nem aktuális játékplatform ebben a helyzetben indifferens. Ha munkáról van szó nem is vitatom, hogy jobb az IOS é a Linux, utóbbit az ember olyan szinten testre szabhatja, mint egy latex ruhát, de játékok terén eléggé szűk a lehetőség mindkét platformon, főleg ha az újabb címeket nézzük. Valaki írta itt tegnap este egy kommentben hogy ha a fejlesztők Linuxra is írnák a játékokat, akkor az is jó platform lehetne. Ezzel csak az a bibi, hogy mivel nem játékplatform egy csomó játékok által használt API nem, vagy csak jóval később érhető el rá. Legjobb példája a Steam OS. Jó ötlet volt, de hiába az erős és modern gép ha az oprendszer felkészületlensége miatt az nem használható ki.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
xeon pc game: Olvastam a linkelt cikket és tudom, hogy sokan panaszkodnak. Sokszor a hardver nem felel meg a feltételeknek a win10 mégis települ rá. Ez szemétség a Microsoft-tól. Sokan tört verzióval próbálkoznak. Azok meg is érdemlik... Nekem is volt valamikor tört Windowsom. Majdnem elfüstölt az alaplapom.
0
0
0
0
xeon pc game avatar
Itt érdemes olvasgatni ha valakit érdekel a téma a 740 hozzászólásból igen sokan panaszkodnak a Win 10-re.[LINK]
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
HGabe: Szerintem hagyd fent a W10-et, ha már felraktad. Egy jó pár hardverillesztő szoftver nem támogatja a 8.1-et , meg a régebbi verziókat.(Pl. Asus xonar illesztő). Amúgy én kellemesen csalódtam a W10-ben.Szerintem idáig ez a legjobb op. rendszere a Microsoftnak.
0
0
0
0
HGabe avatar
asdfiu:
Őszintén szólva... Még mindig utálom a Win10-et. 😃
Én távol vagyok a Kaby Lake-től, viszont a DX12 miatt kíváncsiságból felraktam. hanyatt nem estem tőle, és mióta fent van, azóta gondolkodom, hogy szépen visszamászok 8.1-re. Szóval megértelek. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
csuz-li: Lehet, hogy érdekesen hangzik, de nekem a Creators Update-ig az Nvidia szoftvert akarta frissítgetni a Win10, pedig AMD kártyám van.. Ideiglenesen használtam nvidia-t, és ddu-val töröltem a drivert.. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
enslaved: Miért telepítettél a gépedre egyáltalán Catalyst-ot?
0
0
0
0
enslaved avatar
xcube: Igazad van teljesen, de a mostani nagy frissítésről mégis visszaálltam, mert több programom is használhatatlanná vált, ill. fél napig kerestem hova a fenébe tett egy inteles rendszerre egy AMD catalyst programot ami minden gépindításnál elindult és felpörgette maxra a videokártyát, a feladatkezelőből kellett állandóan kikapcsolnom amíg meg nem találtam. Oké, Win 10 kell ma már, de akkor tessenek odafigyelni a frissítésekre hogy elégedett lehessen az ember és ne azt érezze hogy félkész termékekkel szopatják.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
mintha ugyanez a hír lett volna már egy HÓNAPJA....:
http://gepigeny.hu/hir/kizarolag-windows-10-re-frissithetunk-az-uj-processzorokkal-1097

Egyébként én megértem a Microsoftot, én sem fejlesztenék sok különböző legacy rendszerre többszörös energiabefektetéssel teljesen feleslegesen. Egy valamit csináljanak, de azt jól.
Aki a Windows 7-8 miatt pampog az körülbelül olyan mintha a mobilszolgáltatót hibáztatná mert ő távírót szeret használni és miért nem kompatibilis a 4g hálózattal.
Ez van, aki a 8 éves rendszerét akarja használni annak szíve joga, aki meg a legújabb hardveren akar játszani a legújabb játékokkal az meg használjon win10 et.
0
0
0
0
xCube avatar
Bírom azt, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkező szakemberek szidják itt az oldalon a piacvezető operációs rendszert komolyan megalapozott érvekkel. Ez a "Microsoft és a biztonság" téma kezd már nagyon unalmas lenni. Mindenki azon lovagol, hogy lehallgatják és kikémlelik. Mégis mi olyan dolgot csináltok, amit takargatni kell? Tört szoftver? Ja bocs, az illegális. Mégsem robbantották még rá egyetlen végfelhasználók a sem az ajtót. Magánélet? Ha bármilyen közösségi oldalon aktív vagy már rég nincsen. Ha lehallgatnak akkor vaj van a füled mögött. Én Németországban élek öt éve. Ez az ország Európában az egyik leginkább hackelt terület. Eddig még egyszer sem loptak tőlem létfontosságú adatot (Origin fiókomat hackelték meg de ezt nem tartom bosszantónál vészesebbnek) pedig online bankolok és rendelek Windows 7 -én és 10 -en.
Szar a Windows 10? És akkor mégis min akartok játszani? Megjegyezném, hogy ez a Microsoft legjobb oprendszere a Win 7 óta. Én nem bánom, hogy lassan eltüntetik a korszerűtlen alapokra épülő platformokat. Nem húzzák ki senki alól a talajt, mert a régi hardvereken még mindig 5 éve van a Win 7 -nek. Ha pedig ez nem tetszik, akkor lehet Linuxozni, vagy ott a konzol, XBox -on dettó Microsoft oprendszerrel.
Btw aki tört Windowst használ és arról pampog, hogy mennyire nem biztonságos a Win, illetve hogy kiadja az adatainkat, azon csak nevetni tudok. A törésben kapásból ezer meg egy biztonsági rés van beéptve tudatosan és véletlenül... . Ennél már csak a tört vírusírtó a nagyobb baromság.
0
0
0
0
no avatar
HGabe:

Egyáltalán nem szeretném azt használni az a baj :/ Viszont ez hogy nem fogja támogatni a továbbiakban az arra is érvényes lesz hogy mindennapos felhasználás (pl netezés, stb) és az eddigi játékok optimalizáltsága vissza esik?
0
0
0
0
HGabe avatar
asdfiu:
Nem tudom, mikor próbáltad utoljára, de én szerdán telepítettem egy Win10-et (A frisset, Creators update, etc) egy gépre, amiben GTX 1060-as volt. A 381.65-ös nVidia driver felment rá. Másikkal nem próbáltam. Szerintem érdemes megpróbálnod, abban az esetben, ha mindenképpen W10-et szeretnél. 😀
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Én eredeti Windows 10 Home-ot használok 1 éve és szerintem nagyon jó operációs rendszer, nem mennék vissza Win 7-re. A biztonság valóban sokat javult ennél a Win-nél, a Windows Defender állandó védelme van bekapcsolva és mindegyik ingyenes vírusirtónál nagyobb biztonságot nyújt, főleg mostanra kiforrotta magát.

Mondjuk mindenkinek szíve joga volt, hogyha eredeti Win 7-e, vagy Win 8-a volt, hogy frissítsen Win 10-re, aki ezt nem tette meg, szerintem ne háborogjon, ha meg virágbolti verziója volt, van Win 10-ből is.
0
0
0
0
no avatar
Eredetileg win10-en voltam viszont azon meg a gtx1060 nvidia drivert nem engedte telepíteni és használhatatlan volt, az ellen nem akarnának esetleg tenni valamit? Vagy csak megy itt megint a gyökérkedés mint mindíg...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
A mai "adjunk a népnek valamit amin vitatkozhatnak" poszt is kijött😊
0
0
0
0
xeon pc game avatar
Manuálisan letölthető minden frissítés innen [LINK] és működik,az automatikus módot tiltani kell.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció