A Microsoft ajánlata szerint legalább 10 évig nem lesz Xbox-exkluzív a Call of Duty

Szerző: xoki | 2022. December 07. | hír | 5 hozzászólás

Néhány héttel ezelőtt bukkant fel először a hír, mely szerint a Microsoft egy tízéves szerződést ajánlott a Sonynak, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető legyen PlayStation konzolokon is. Ez az információ valójában csak most lett hivatalos, mivel a Microsoft ezúttal nyilvánosságra hozta azt.

A hatóságok világszerte vizsgálják a Microsoft Activision Blizzard felvásárlását, főleg a játékipar egyik legnagyobb és legsikeresebb IP-je, a Call of Duty lehetséges exkluzivitása miatt megy a vita. A Microsoft már többször is kijelentette nyilvánosan, hogy a felvásárlás után is multiplatform franchise maradna a Call of Duty, és ezt most írott formában is kifejtették.

A Microsoft elnöke, Brad Smith erősítette meg, hogy a Microsoft tízéves szerződést ajánlott a Sonynak. Ezzel biztosítanák, hogy a jövőben minden új Call of Duty-játék az Xbox-os változattal egy napon érkezne PlayStationre is. A cég emellett kész jogi megállapodásokat kötni, hogy más platformokat (Steam, Nintendo) is ugyanebben a bánásmódban részesítsenek.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)
Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)
Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)
Megjelenés: 2022. October 28. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Infinity Ward
Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Payphoner avatar
Hmm. Most az jutott eszembe ha még a felvásárlás előtt az Activison azt mondja hogy hmm meguntok a cod fejlesztést nincs több új rész akkor is perelne a Sony hogy hát mit képzeltek hát ez a játék fogy PS-en a legjobban. Undorító banda. Imádtam a sonyt, vagy a PS-t mert a Sony Telefonok, notebookok, TV-k a szememben sz*rt sem értek sosem. De a Playstationt mindig is imádtam és a remek címeket. De természetesen ezt is sikerült elrontani.
0
0
0
0
💬 2
Legendrush27 avatar
@Payphoner: Teljesen egyetértek, ezek gerinctelenek. Az utolsó jó telefonjuk Sony Ericsson volt 😅 a túlárazott és szinte exkluzív nélküli PS5 sem az én világom már, pedig van itthon PS4,XSX,Switch is...azt gondolom, hogy kifogytak a jó címekből és csak ismételni próbálják azt ami már egy jól bevált recept, Spiderman,GOW,LofUS etc...

A következő generációnál szerintem már érezhetően több X fog fogyni mint Sony (nem összeségében, de önmagukhoz képest biztosan)

Pedig régen tényleg voltak jó játékaik. Most vagy a Microsoft-ot támadják vagy másolják... Érdemben nem sokat tesznek..
0
1
0
0
MaximumGame avatar
@Payphoner: Legjobb panelminősege a Sony és Panasonic TV-k nek van 😁 legkevesebb hiba aránya is ezeknek van.

És igazad van hogy Sony Ericsson volt az utolsó jó telefonjuk, ami nekem meg is volt. Sony Satio 2009ben
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Pedig a minősegbe most kezdtek talán kilépegetni a konzolos minősegből.. Talán talán!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció