A jelek szerint 2024-ben jön a Grand Theft Auto 6

Szerző: xoki | 2023. May 19. | hír | 37 hozzászólás

Miután több alfa játékmenet is kiszivárgott a Grand Theft Auto 6-ból, a Rockstar Games kénytelen volt elismerni a játék létezését. Valójában mindig is egyértelmű volt, hogy készül a következő rész, de azt még mindig nem lehet tudni, hogy jelenleg melyik fázisnál tart a fejlesztés. Értelemszerűen emiatt a játék megjelenési dátumát is homály fedi még, de a Rockstar anyavállalata, a Take-Two nemrég egy elég egyértelmű jellel szolgált.

A Take-Two legutóbbi pénzügyi beszámolójában 8 milliárdos nettó bevételt jósol a 2024-2025-ös pénzügyi évre. Összehasonlításképpen 2022-ben 3,5 milliárd dolláros nettó bevételről számoltak be, míg 2023-ban ez a szám 5,3 milliárd volt. Ami még érdekes ezzel kapcsolatban az az, hogy a vállalat úgy véli, a rá következő években is fenn tudja tartani ezt a lendületet.

Nagyon kevés olyan játék van a piacon, amely ekkora bizalmat adhat egy kiadónak a jövőbeli pénzügyi siker kapcsán. A Grand Theft Auto 6 pedig minden idők legnagyobb példányszámban értékesített játékának, a Grand Theft Auto 5-nek a folytatása lesz, így nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi tervek szerint 2024-ben tervezik kiadni a régóta várt folytatást.

Sajnos hivatalosan még semmit sem erősítettek meg ezzel kapcsolatban, de amennyiben igazak a hírek, akkor a Rockstar belátható időn belül hivatalosan is bejelenti a játékot.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: 2025. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 37
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Omis avatar
😂😂😂😁😁😁
0
0
0
0
Payphoner avatar
Valószínűleg itt csak a nagy számok törvénye dönt a megjelenésről. A GTA 6 bármikor is jelenik meg hatalmas pénzt fog hozni. De valószínű amig megéri fenntartani az 5 szervereit addig nem lesz megjelenés.

Bár nekem továbbra sem jön le miért isteníti mindenki az 5-öt. A Single része természetesen jó, de gondolom itt a Multi hozza a nagy pénzt. De ki az isten képes rá igazi pénzt költeni még 10 év után is? Eleve epicen pár éve ingyenes volt. Miből jön nekik a pénzt akkor? Skin? Meg eleve mit lehet élvezni ennyire a multiján hogy nem lehet megunni?
2
0
0
0
💬 5
bukta2 avatar
@Payphoner: Hát hogy miért istenítik ennyien a mai napig azt énsem értem... oké GTA Online juj de jó... csak így 10 év után én azért már a folytatást várnám és nem költenék erre egy fityinget se...dehát nem vagyunk egyformák
1
0
0
0
kovb677 avatar
@Payphoner: online része tényleg jó én csak azt toltam, singleplayert nem vinném végig. online részébe van pl csomó dolog mint a mk2 opressor, deluxo ezek tudtommal singlebe nincsenek meg a cayo perico heist is online tartalom.

csomó helikopter,jármű, hajó online exkluziv tartalomként van fent. singleplayerbe nincs ott
0
0
0
0
bukta2 avatar
@kovb677: Single-t meg szanaszét lehet modolni
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
@Payphoner: Megjelenés óta toltam, ps3-as karaktert vittem pc-re, azt hittem, hogy sohasem fogom megunni. Aztán egy idő után kipróbáltam különböző csalásokat, bemoddoltam nagyon sok pénzt, de már ezer éve nem köt le. A Red Dead Online-t viszont szívesen toltam volna még, de hát tudjuk, hogy mi lett a sorsa.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Payphoner: Azt különösebben én sem értem, hogy aki x éve napi rendszereséggel játszik az miért teszi. Én előszoktam venni néha, főleg amikor új DLC van kb. félévente. Kipróbálom az új bizniszt, heist-et vagy végigjátszom a hozzáadott küldetés sorozatot, mikor mit tartalmaz egy-egy DLC. Pl. a The Contract kiegészítő úgy gondolom azoknak is izgalmas volt akik csak a storyt játszották anno mert több mint nyolc év után újra látni lehetett Franklint és Lamart, illetve, hogy hol tartanak most az életben.

A pénz pedig igen abból jön még mindig belőle, hogy az emberek in game valutát vesznek valós pénzért. Ennek a miértjeit felesleges szerintem keresni, rengeteg olyan apró kis trükk van beleépítve a játékba ami arra ösztönöz, hogy használd a mikrotranzakciót és a kevésbé tudatos játékosok ezeknek be is dőlnek már évek óta.

Csak, hogy párat említsek:
-Bizonyos járművek nem vehetőek meg mindig, egy hétre beteszik majd eltűnik a boltból hónapokra akár, tehát ha akkor nem veszed meg lehet nem is lesz rá többet alkalmad egy jó ideig.

-Látszat leárazások, tegyük fel valaminek a standard ára $3.2 millió aminek a kifarmolása mondjuk 20 játszott óra, azt leárazzák $2.5 millióra ami mondjuk igényel 15 játszott órát, de nem ez benne a lényeg, hanem, hogy kereken van benne olyan csomag ami $2.5 milliót ad mondjuk 30 euroért és nem kell megvedd az $5 milla pakkot 50 euroért, tehát több embert ösztönöz vásárlásra, tőlünk nyugatra 30eur nem sok lóvé, kellene hozzá 15 játszott óra, de a valóságban 15 óra munkával inkább keres 200-at, inkább abba fekteti az idejét nem a játékba és akkor még több pénzt fel is tud tölteni.
0
0
2
0
bukta2 avatar
Én majd a Trailerre kíváncsi leszek! Azzal mindig nagyot dobbant a R* és elkap a hév hogy huu mekkora játék! Aztán az 5-nek is nekifutottam már vagy 4-5x de nem jutottam sokáig egyszer se
0
0
0
0
pinkyke avatar
vicces lenne ha először pc-re jönne nem konzolra. 🤣
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ez majd akkor fog nagyot szólni amikor megjelenik,de addig még mennyi kattintás vadász cikk fog megjelenni a semmiről......
(tisztelet a kivételnek)
2
1
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@santakigyo: Nincs kivétel az a baj...
1
0
1
0
Lathronos avatar
Majd kész lesz, amikor kész lesz. Amíg van bevételük az 5. részből, úgyse adják ki. Na meg először úgy is konzolokra jelenik meg, aztán 2-3 év múlva pc-re. Mivel a Rockstar nem szokott kapkodni, becslésem szerint 2025-26-ra jön ki konzolokra, 2028-ra pedig PC-re. Aztán ismét lesz fejős tehenük 10 évig.
3
6
0
1
💬 1
MaximumGame avatar
@Lathronos: Nem 2040 akartál írni? Konzol után midig 1év pár honap és lett Pc re is.. Nem 2-3év
0
0
0
0
Belchior10 avatar
Remélem, csak akkor tűznek ki fix megjelenési időpontot, amikor már teljesen biztosak benne, hogy arra egy közel tökéletes szinten kész lesz a játék. Ha később jönne, mint a konzolos verzió, az se tragédia, csak ne kövessék a mostani trendet, hogy félkész vackokat kapunk kézhez.
2
0
0
0
MrPAYER avatar
A gond csak az hogyha tényleg ki is jön jövő év végén a játék az holtbiztos, hogy a PC verzióra még várni kell pár hónapot.

GTA 5 konzol: 2013.09 / PC: 2015.04 (18 hónap)
RDR 2 konzol: 2018.10 / PC: 2019.11 (13 hónap)

Javuló tendencia, hogy egyre kevesebb idő kell a Rockstarnak a portoláshoz, ha ezt a sémát követi a GTA 6 akkor annak is minimum fél év de inkább 1 egésszel számoljon mindenki akkor nem éri csalódás.

Gépigénytől nem feltétlenül kell tartani szerintem, biztosan nagyon jól skálázható beállítások lesznek akárcsak a GTA 5-nél, amikor kijött is már akkor kenyérpirítónak csúfolt gépeken kitudott köhögni egy játszható 30 framet. Persze az ultra set biztos húzós lesz, oda kelleni fog az >RTX 3070/6700 XT 1080p / >3080Ti/6800XT 1440p, hogy meglegyen a stabil 60 fps max vagy ahhoz közeli grafikai beállításokon. Illetve, ami a leakelt videókból kiderült és lehet hozzájuk spekulálni, biztosan RAM igényes lesz a játék, eléggé sok AI-val dolgozik egyidejűleg, a pop mértéke jelentősen magasabbnak tűnik a GTA V-höz képest ráadásul mindegyik interaktálható valamilyen módon a felvételek alapján, nem lennék meglepve ha kifogyna a 16 GB. CPU fronton megtippelni se tudom, hogy mi lehet majd a helyzet, az utóbbi 2 db RAGE verzió nem igazán volt CPU heavy sokkal inkább GPU, ami végülis a jobbik eset mert a PC lelke a kártya nem a proc, de ebbe is belekavarhat az újonnan belengetett víz fizika, realisztikusabb törésmodellek stb... A GTA V esetében valamiért nem sikerült a DirectX 11 alatt aktiválható "magas" fű renderelését optimalizálni és értelmezhetetlenül magas terhelést kap a CPU a közelében míg a RDR2-ben pedig a víz fizikája járt hasonlóan, az kapcsolható szerencsére csak az ugyebár úgy már "nem ultra". Ezzel csak az a gond, hogy Floridában nagy növényzet és rengeteg víz is van, az utóbbi két R* játékban meg ezek voltak a gyengepontok optimalizáció szempontjából, reméljük javították az ilyesmit. 2016-ban a GTX 1070 & 6700k még nem tudott elboldogulni vele, hogy ne essen be egy átlagos monitor 60Hz-es tartománya alá az FPS, most pedig csak azért nem észrevehető mert 180-ról a 120 már nem feltűnő.
2
0
0
0
💬 6
Belchior10 avatar
@MrPAYER: Ha olyan minőségben jelenik meg, mint az 5. rész, akkor nem lesz vele gond.
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@MrPAYER: Valószínű PS5 pro val együtt jelenik meg. Mert kevés lesz a sima PS5 szerintem hozzá. De tudjuk hogy a Rocksztár nem add ki szart a keze közűl soha.
0
2
0
0
X9K338DA avatar
@MaximumGame: A GTA III és a GTA IV PC portja is elég szar volt a maga idejében.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@X9K338DA: 4 nek az volt. de a 3 at nem mondanám annak. 5 meg egyenesen szuper lett !
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@MaximumGame: Én mondanám. Játszottam vele, amikor kijött és DX8 módban bármin képes volt akadni. Érdekes módon a DX7-es kártyák sokkal jobban bírták. A 4 viszont rosszabb volt, az tény.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MrPAYER: Amennyi pénzük van elvárható lenne, hogy egyszerre jöjjön!
0
0
0
0
Zollee avatar
Most női főkaraktert akarok.
0
0
0
0
💬 4
MaximumGame avatar
@Zollee: És rugni ütni az embereket. 😂
0
0
0
0
Zollee avatar
@MaximumGame: Hát nem tudom, Trevorból kiindulva elég érdekes plot storyt adhatnának egy női karakternek... Bár inkább viccből írtam, de ilyen beteges HarleyQueent szerű jellemet eltudnék képzelni. 🤣
0
0
0
0
Lathronos avatar
@Zollee: Inkább mint sok játékban, mi döntsük el milyen nemű karaktert szeretnénk.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Zollee: Női is és férfi is lesz
0
0
0
0
kovb677 avatar
Most akkor mivan?

https://pcforum.hu/hirek/26009/gta-6-megjelenesi-kiadasi-idopont-csuszas-rockstar-take-two-grand-theft-auto
https://www.***/techbazis/20230518-gta-vi-megjelenes-csuszas.html
https://hirnavigator.hu/hir/5167597-valoszinuleg-csuszik-a-gta-vi-megjelenese

Kinek van igaza? itt azt írják hogy csúszik 1évet is
0
0
0
0
💬 6
Pchuszar avatar
@kovb677: Olvasd el a cikkeket mindegyikben jövőre saccolják a megjelenést, szóval mi a proléma?
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Pchuszar: Igen énis ezt mondom de akkor ezek szerint 2025-ben jön.
0
0
0
0
Pchuszar avatar
@kovb677: Jövőre még csak 24-lesz, akkor honnan szedted hogy 25-ben jön?
A 24-25-ös pénzügyi előre jelzésből arra számítanak hogy 24 másodi felében jön ki a játék.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Pchuszar: linkek alapján 2025 eleje tehát nem 2024 a pontos dátum de pontosan úgyse tudjuk lehet megint lesznek csúszások. Annyira nem izgat csak az szúrt szemet hogy a többi hírlap teljesen ellentétes hírt hoz le.
0
0
0
0
sean avatar
@kovb677: Hogy csúszhat a megjelenés mikor még be sincs jelentve hivatalosan és megjelenési dátum sincs? Mindent feltételes módban írnak, nem szentírás amit a sok szennyoldal lehoz.
1
0
1
0
kovb677 avatar
@sean: gepigeny is szennyoldal szerinted? Nekem amúgy nincs bajom gepigennyel mindenki azt olvas amit akar.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Kiváncsi leszek a gépigényére. 😁 SSD-m elég feltelepíteni majd remélhetőleg.
0
0
0
0
💬 3
kaland21 avatar
@MaximumGame: Arra én is bár két hét múlva már a profilomon fent lesz az új gépem specje (elég vad lesz)
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@kaland21: Nah arra kiváncsi leszek 😊
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: Szerintem fogod értékelni 😁
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció