A játékosok nem kímélik a Skull and Bonest a Metacriticen

Szerző: xoki | 2024. February 21. | hír | 19 hozzászólás

A Skull and Bones megjelenésekor a Ubisoft egy AAAA live-service címként emlegette a játékot, de a Metacritic-pontszáma közel sem ezt mutatja.

Az eddigi 379 felhasználói értékelés alapján a Skull and Bones 10-ből mindössze 3.0 pontot ért el, és kizárólag a felhasználói pontszámok alapján lényegében 2024 legalacsonyabbra értékelt játéka lett. A játékosok többsége úgy véli, semmi kiemelkedő nincs benne és rosszul tervezték meg az end game-et, miközben sokan rendkívül unalmasnak tartják. A játékosok nagy része a Sea of Thieveshez, illetve az Assassin's Creed: Black Flaghez - egy 11 éves játékhoz - hasonlítja.

"Hol van a játék másik fele? 10 év fejlesztés, és kapunk egy lebutított [Assassin's] Creed játékot. Csodálatos" - mondta egy elégedetlen játékos. Persze vannak olyanok is - a játékosok 18%-a - akik teljesen elégedettek, illetve a kritikusok pontszáma is jobb valamennyivel: az összes platformon 100-ból 64 pontszámot zsebelt be. A Ubisoft főnöke, Yves Guillemot teljes értékű AAAA élményként hivatkozott a játékra, illetve ezzel a kijelentésével próbálta megindokolni a 70 dolláros árcédulát. A játék valószínűleg közel sem olyan rossz, mint ahogy azt a játékosok pontszáma mutatja, de egy ilyen ár mellett egyáltalán nem meglepő, hogy a játékosok ennél sokkal többet vártak a pénzükért.

Skull and Bones
Skull and Bones
Skull and Bones
Megjelenés: 2024. February 16. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Singapore
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halloka avatar
Ezt találja ki valaki hogy mi lehet a gond az ubi+-al.feltelepítettem a játékot egy napot játszottam vele.Jött a frissítés és azon nyomban összeomlási hibával kilép.Feltelepítettük másik gépre ,ugyanaz.Megvettem az epicen és tökéletesen fut.Mi a rossebért nem működik az ubi+-on??Erre mondjon valaki egy okosat.Sziasztok!!!
0
0
0
0
💬 2
Pokman avatar
@Halloka: A játék discordján ez fel van téve mint olyan hiba amiről tudnak, ennél többet viszont nem tudok
0
0
0
0
Halloka avatar
@Pokman: Tehát akkor a játék hibája.remélem javítják.Köszi a választ.Szép napot!!
0
0
0
0
no avatar
Szerintem tisztában vannak azzal, hogy annyi idő telt el azóta, hogy egy minőségi játékot adtak ki, hogy az a réteg, aki azzal játszott már kicsi részt tesz ki a játékosok közül. A játékosok többsége, aki valószínűleg 18 év alatti, azok pedig még csak nem is tudják, hogy milyen minőségben készültek korábban a játékok. Ők most olyan címeken ámulnak-bámulnak, amelyek meg sem közelítik részletességben és tartalomban egy korábbi játék szintjét. A veterán játékosok, mint mi is, szépen fogyni fognak a minőség hiánya miatt, a játékpiacról és megmarad a túlárazott középszerűség, egy-egy ritkán felbukkanó minőségi játékkal.
0
0
0
0
no avatar
Ahhoz képest, hogy mekkora hype volt körülötte és 10 évig fejlesztették, elég középszerűre sikeredett... 4xA élmény??? Kicsit nagy volt az "ubi"-sok arca szerintem...
0
0
1
0
GSzabolcs89 avatar
Állítólag ezt évekig tervezték 2013 kezdték az alapokat ,de ez szerintem egy 2-3 éves dolog maximum és összecsapva...
0
0
0
0
💬 1
X9K338DA avatar
@GSzabolcs89: Valószínű úgy is volt. Idő közben a játékhoz kapcsolódó domain foglalásokat is hagyták elévülni. Az Ubi hagyta is volna elfelejtődni a játékot, csak kaptak az elkészítésére állami támogatást a szingapúri kormánytól, ők meg benyújtották a számlát, hogy ha nincs játék, lehet visszafizetni.
1
0
0
0
Zollee avatar
Nem is tudtam hogy van tripla A -nál magasabb jelzés...
0
0
0
0
Benjiru avatar
Mostanában inkább mondjuk már az a fura, ha nem review bombolnak egy játékot megjelenéskor. Ha éppen nem a játékmenettel/tartalmakkal van a gond, akkor az optimalizáció miatt repkednek az egyesek 😁

Ezzel a játékkal még nem játszottam, alapból kedvelem a Ubisoft játékokat, de ez az "AAAA élmény" kijelentés teljesen felesleges és röhejes volt.
1
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@Benjiru: Elég sok játék rászolgált arra,hogy szétszedjék.Nem mindenki marad csendbe és örül annak,hogy ő fizet azért mert béta tesztelhet egy véglegesnek mondott változatot.
4
0
1
0
Kelori avatar
@Benjiru: Az elden ringet pl nem húzták le review oldalakon a játékosok. Ahogy a dmc5-öt sem. Meg a breath of wildot sem. Meg a baldurs gate-et sem, stb stb

Mintha csak annyi lenne a trükk hogy jó játékokat kell csinálni : D
0
0
1
0
Payphoner avatar
@Kelori: Fura mi :D? Ennyi a titok csak

Viszont azért ezért a játékon látszik előre hogy f*s és az tényleg ritka hogy valamit előre temetnek és végül jó lesz a végeredmény. Inkább az szokott lenni ami ennél a játéknál is hogy előre lehúzták és bár nem olyan gyenge mint amilyennek tűnt attol még messze van az AAA-tól, és ezt a nagy mellényt az AAAA-ról énsem érettem minek kellett :D Pont egy olyan világban ahol van internet és látod a végeredményt. Nem úgy mint mikor a teleshopban a 2000 évek elején megvetted az izomnövelő 2000-et meg a fitness fogyokúra 2003-at ami új innovációt hoz a nappalijába :D Szóval ja fura hogy ilyeneket még le megpróbálnak le nyomni az emberek torkán.
1
0
0
0
Pokman avatar
A probléma ott van hogy ezt sem az AC Black Flaghez, sem a SOT-hez nem lehet hasonlítani, igen kalózosak, de a kategória amiben vannak eltérő hiába a közös téma. És mindenki olyan dolgokra panaszkodik, ami már az elejétől vagy legalábbis jó 5 éve le volt szögezve hogy nem úgy lesz ahogy elgondolták (de ők mégis arra számítottak hogy az úgy lesz annak ellenére hogy tisztán meg lett mondva hogy nem ? wtf 🤣, ez nekem inkább emberi hülyeségnek tűnik)

Az hogy meg egy hülye CEO aki azt se tudja milyen játékot készítenek marhaságokat mondd, messze nem az első eset, gyakorlatilag havonta történik ilyen. Csak most felfújták a dolgot mert egy olyan játékról van szó amit az emberek évek óta szaroznak és elkönyveltek rossznak még azelőtt hogy akár egy előzetes kijött volna róla.
1
0
0
0
💬 2
Mizushio avatar
@Pokman: Itt az a gond, hogy a skull and bones alapjáraton black flag-ből alakult ki, mint külön játék. Ezért hasonlítják ahhoz/vártak többet. Bár érdekes hogy kiadtak már most egy 8 órás "demo-t" és az emberek nagyrésze odáig nem jut el, mert hamarabb ráunnak. Nem tudok róla nyilatkozni, mert nem láttam értelmét hogy kipróbáljam. Tökéletesen elvagyok a helldivers 2-vel.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Mizushio: A hate hullám miatt muszáj volt nekik elérhetővé tenni, hátha pár ember ránéz mert ingyenes, Redditen sokan írják hogy csak azért próbálták ki mert meg akarták nézni milyen egy nagyon szar játék, de az ellenkezője történt és most nem tudják letenni. Szerintem ez jó döntés volt ubi részéről. Én a nyílt bétában kattantam rá, akkor nem volt mást mit játszani ami újdonság volt és a hate hullám ellenére is kipróbáltam. Aztán azon kaptam magam hogy nem tudom abbahagyni, bétában majd 10 órát játszottam minden nap és utána ment is a premium edition vásárlása. Lehet nem életem legokosabb videójáték vásárlása volt, de ha 180 órát jól szórakozok majd a játékban az azt jelenti hogy óránként csak fél eurót fizettem érte 🙃. Jelenleg 70 óránál járok és még messze nem untam meg, pedig nem is voltam soha oda a kalózkodásért. Black Flag meg minden idők egyik top játéka, szinte igazságtalan a legtöbb játékot hozzá hasonlítani 😅
0
2
0
0
santakigyo avatar
Akkor nevettem nagyot és egyben szörnyűlködtem mikor kijelentették, hogy ez AAAA kategória már és ez bizony azért ennyi.
Mikor azthiszed nincs lejebb és jön valaki aztmondva "fogd meg a söröm"....
0
3
2
0
💬 1
Payphoner avatar
@santakigyo: De hogy vagy minek kell ilyet mondani hogy első AAAA játék? Tudják h nem az tudják h mindenki lefogja húzni és mondanak egy ilyet, mintha magukat akarnák leégetni,
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Én ezen egyáltalán nem csodálkozok 🤣 Most őszintén mire számított a Ubisoft
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció