A játékosok egy csoportja az Assassin's Creed Shadows törlését követeli

Szerző: xoki | 2024. July 05. | hír | 67 hozzászólás

Japán játékosok egy csoportja szerint a Ubisoftnak törölnie kell az Assassin's Creed Shadowst, mivel az nem tartja tiszteletben a történelmüket.

A Shadows (korábbi nevén Assassin's Creed: Red) 2024 májusában történő leleplezését követően rengeteg „rajongó" a közösségi médián keresztül vitatta meg, hogy a Ubisoft milyen karaktereket választott főszereplőnek. Azonban nem csak a karakterek miatt indultak el a viták: a japán játékosok egy csoportja a jelek szerint nem ért egyet a játék történelmi pontosságával, illetve a kulturális tiszteletet hiányolják.

A Charge.org-on már megjelent egy japán petíció, amely a Ubisoftot a Shadows törlésére szólítja fel.

„A közelmúltban a történelmi pontosság és a kulturális tisztelet hiánya miatt komoly probléma merült fel a Ubisoft közelgő játékával, az Assassin's Creed Shadowszal kapcsolatban. A játék a japán szamurájokra épül, és figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a szamurájok a szamuráj osztály magasabb rangú tagjai és "gokemenek", vagyis a nemesség szolgái kellene, hogy legyenek. Valójában az első európai, aki megkapta a szamuráj címet William Adams (Miura Anobori) volt, és Tokugawa Ieyasu szolgálatában állt. A történelem során a Ubisoft továbbra is félreérti a szamurájok természetét és szerepét. Ez komoly sértés a japán kultúra és történelem ellen, és az ázsiai rasszizmushoz köthető. Felszólítjuk a Ubisoftot, hogy azonnal állítsa le az Assassin's Creed Shadows megjelenését, komolyabb vizsgálatot kedvezményezzen, és mutasson tiszteletet a japán történelem és kultúra iránt.” – írta a petíciót elindító csoport.

A cikk írásának pillanatában több mint 41 000 aláírást szedtek össze, azonban nem valószínű, hogy a petíció bármilyen hatással lesz a játék idei megjelenésére, de mindenképpen érdekes lesz látni, hogy a Ubisoft hogyan fogja kezelni a kialakult helyzetet.

Az Assassin's Creed Shadows a tervek szerint november 12-én jelenik majd meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Megjelenés: 2024. November 15. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 67
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DawnF94 avatar
Az egész problémából az világlik, hogy az lmbtq nyomta rá a bélyégét a játéknak a fekete főhős választásában. Nem az a kérdés, hogy volt e fekete szamuráj, de semmiképpen nem érzem autentikusnak, és nem hiszem, hogy ennek a fekete szamurájnak néplélek formáló ereje lett volna, és ez mutatná be a korabeli feszültségeket Japánban. Ez egy jelenkori trendnek akar megfelelni, és szerintem nem szabad elfogadni, hogy ilyen karaktert kapunk. Olyan az egész, mintha valami mesterséges intelligencia rakná össze a játékot, ami a népszerű topikokkal, meg némi törtnénelmi információval operál. Az Assassin's Creed széria folyamatosan megússza, hogy egy komoly hangvételű minőségi sorozat legyen belőle, azzal, hogy keveset foglalkozik a közelkeleti helyszínnel, ahonnan az assassin rend, és a szó is ered. Már rég a terrorizmus, meg az iszlámot feszegető szinten kellett volna alámerülnie, a Szíria környékbeli helyszínekben. A régi meg az új Düne sci-fi filmek, is elég bátran használják a 'Dzsihád' vagyis a szent háború kifejezését. Egy ilyen állásfoglalást várnék a sorozattól legalább. Főleg, hogy ez egy Francia studió, és Franciaországban tudva levő, hogy rengeteg iszlám vallású él, már csak az egykor gyarmati viszonyoknál fogva ( főleg észak-afrikaikak algírok, marokkóiak, tunéziaiak, egyiptomiak) Nekem az a meglátásom erről az egész helyszín, és karakter választásról, hogy a közelkeleti helyszín túl forróvá vált politikailag, és a Mirage után már inkább valami régebbi projetkbe nyúltak vissza. Csakhogy demonstráljam azt, hogy mennyire, így hoznak döntéseket a ubinál az az, hogy az AC Mirage 2023 október 5.-én jelent meg, míg a Hamas Izraelt 2023 október 07.-én támadta meg. És még itt mindig csak dátumokat mondok, és nem kényszerítek ideológiába senkit, hanem egyszerűen itt telt be a pohár, de már korábban elkezdőtött a probléma... Már az Odysseynél is lehetett érezni, ezt az ilyen gusztustalanul trendek mentén összekukázott karaktereket, és aztán valami lélektelen, sok helyen ostoba sztorit, és világépítést ( de ott főként arról volt szó, hogy a The Witcher 3 keltette hullámokat akarta megülni a cég). Szóval a Ubisoftnak kb. egy esélye van újra spirittel megtölteni a szériát: ha állást foglal, és bemutatja, hogy lehet coolnak lenni a játékiparban, és nem félni a fegyverektől.
5
0
4
0
💬 10
downuser avatar
@DawnF94: A gyémántot tőlem kaptad. Ez a legjobb hozzászólás. Köszönet érte! 🙏
0
0
0
0
DawnF94 avatar
@downuser: Köszönöm, ez egy kicsit összegyűlt már bennem, látva azt, hogy mennyire feléli az Ubisoft az egykori egyedülállóságát az szcénában. Mert amúgy meg más videójátékok tényleg sokkal progresszívebbek és aktuális üzeneteik vannak akár szürreális köntösben is. Teljesen felszabadító ezért is CDPR játékokhoz visszatérni.
1
0
0
0
Imre94 avatar
@DawnF94: Én azt nem értem, hogy mért nem tudják felfogni az emberek, hogy az AC egy FIKCIÓ...
Nem pedig egy történelemkönyv, amiből tanulni kell, és pontosan leírja a múltbéli eseményeket.
Ha a fejlesztők úgy döntenek, hogy rózsaszín tüllszoknyás pávián lesz a főhős, aki spanyolul beszél, és pillangókést forgat, én azt is lesz*rom, csak jó legyen a játék.
0
1
0
0
DawnF94 avatar
@Imre94: Szerintem az Ubisoft, az már nem tudja, hogy milyen műfaji vállalást kommunikáljon az AC kapcsán a rajongók felé. De biztos, hogy nem fikció. Mert ja a főszereplő egy kitalált karakter, de settingben, és mondjuk legalább secondary questekben történelmi hitelességre törekednek. Amikor az AC történelmileg hiteles volt, akkor több volt mint pusztán történelmileg hiteles. Értem itt az Ezio trilógiát pl., ami szerencsére tele volt szupernaturális jelenségekkel is. De néha ezeknek a varázslatos eseményeknek a megjelenítése ad hitelesebb korrajzot. Mivel Ezio, egy reneszánsz korabeli karakter, amiben van elég vallásos , meg ógörög-római vonatkozás is ezért tudott beleférni a trilógiába egy kis mágia is. És ezért született az elvárás a későbbi részekre vonatkozóan, csakhogy már később nem tudták, hogy mitől döglött az a három rész :D
0
2
0
0
Pokman avatar
@Imre94: A probléma ott kezdődik hogy történelmileg hitelesnek hírdetik, amúgy nem tudom feltűntek-e neked azok az eléggé fellelhető különbségek a főhősöket illetően az összes előző és ezen rész között. Teljesen mindegy hogy fikció ide vagy oda, csak a hülye nem veszi észre hogy mit probálnak itt csinálni és ha az emberek mostmár nem adnak hangot az elégedetlenségükről akkor csak egyre rosszabb irányba fog elmenni az egész játékipar, erről van itt szó. Arról hogy mennyire illúzioromboló pedig már ne is beszéljünk, ahogy arról se hogy már odáig fajultak a dolgok hogy kultúrákat gyaláznak meg.....

A peticíó ellenére ez a játék meg fog jelenni, még akkor is ha bukás lesz, mert túl sok pénzébe fájt ubisoknak. De ha csak annyit elérünk hogy 2-3 fejlesztő jobb játékot rak le az asztalra emiatt, már megérte.
0
0
0
0
DawnF94 avatar
@Pokman: Nem hirdetik magukat történelmileg hitelesnek. Ezt csak én említettem a hozzászólásomban, h minden fikciós szállal együtt az adta a struktúrájàt az AC részeknek, ha màs szempontból meg történelmileg pontos (pl. pályadizájn, mellékszereplők, vallásosháttér{és ezen a téren gyakran jeleskedett a széria}). És igen valóban eltérnek egymástól a szereplők, de az h valami természetfeletti vizió, álom kíséri a kalandjukat az meglehetősen nagy hasonlóság. Én pl. nem gondolom, hogy a japán kultúrát meggyaláznák ezzel, mert ott van a Ghost Of Tsushima, meg a Sekiro, amik elég akkurátusak a japán folklórra és a feudális japán történelemére nézve. Én azt mondom, hogy egy elvárásnak kell lenni, h mit akarunk látni a szériától, h valamilyen módon reflektáljon a jelenre is.
0
0
0
0
Pokman avatar
@DawnF94: Pedig ezt igenis történelmileg hitelesnek hírdették az elején, nem tudom azóta megváltotatták-e, nem néztem azóta, de első héten amikor az előzetes kijött igenis annak volt hírdetve XD. Egyébként teljesen rossz a gondolatmeneted ebben a témában, és igenis ezzel gyalázzák a Japán kultúrát, mi sem bizonyítja jobban hogy már nyomozást is elrendeltek ez ügyben náluk. Amúgy te hogy éreznéd magad ha a 48-49-es szabadságharcól készülne egy AC, de a főhős egy fekete "huszár" lenne akivel magyarokat gyilkolsz, kétlem hogy igazi magyar eltűrné ezt, akár fikció akár nem. De nem csak magával a főhőssel van baj, hanem sok minden egyébbel is (épületek, zászlók, írások, nyelvtan, nevek, helyszínek, növényzet, stb.), mint mondtam ha az elején nem egy Japán történelmi játéknak kezdték volna el hírdetni hanem egy teljes fikciónak ami egy fantasy helyszínen játszódik, akkor senkinek semmi baja nem lenne. Ha nem tudod mi történik pontosan akkor ne írj ilyeneket és előbb nézz utána a dolgoknak.
0
0
0
0
DawnF94 avatar
@Pokman: Szerintem sokkal fontosabb a játéknál meg a Japánok lobbijánál az, hogy mondjuk miért nem tud megszületni egy ilyen petició a közel-keleten az AC kapcsán. Az, hogy egy vitát indít ez azt bizonyítja, hogy a sajtó bizonyos helyeken még jól működik, de k*rvára nem mindenhol. Mert Japán egy iszonyat konszolidált ország jelenleg, jó gazdasággal. Amellett, hogy a közelkeleten ennyire nem működik egyik média sem, nem tűnik egy valódi problémának az, hogy egy fekete szamuráj az egyik játszható assassin. Annak az eldöntése, hogy ők egy japán AC-t csinálnak egy közelkeleti AC után, az az érdekes itt valójában. Erről már az első hozzászólásomban beszéltem is. A fenti pontatlanságaim azért voltak, itt az ign, meg gamerant cikkek ismeretének a hiányában :D mert én leginkább ezekre a kérdésekre koncentráltam, nem pedig arra, hogy Shadowson dolgozó szorgos grafikusok mellé vajon miért nem tudtak kifogni egy jó néprajztudóst, meg történészt , és kevesebb szerencséjük volt mint az Odysseynél, ahol valószínű, hogy tolongtak az ógörögséggel foglalkózó tudósok az állásért, jelenleg pedig az a gond, hogy egy nyelvileg és kultúrálisan egy elizoláltabb nemzet lelkületéből kellett volna, hogy leckét vegyenek. De végül tudjuk, hogy egy meglehetősen ízléstelen túlkolázott marketinges ötlettel, vonultatták fel a címet, vagyis, hogy fekete szamuráj legyen az egyik főszereplő.
0
0
0
0
Pokman avatar
@DawnF94: Elméletileg AI-t használtak nem egy helyen, szóval az sok mindent megmagyaráz 🤣🤣. Én ilyen cikkeket nem is olvasok amúgy, rég tudom hogy mindegyik le van fizetve, leginkább youtubeosoktól tudom meg az ilyesmiket, ha valamelyik egy ilyen cikket elolvas és nem ért egyet vele + hozzáteszi a saját véleményét, akkor tudom hogy értelmes tőle megtudni az ilyen dolgokat. Egyébként volt felbérelve, egy nő, japánból, aki ilyen könyveket ír: Tales of Idolized Boys: Male-Male Love in Medieval Japanese Narratives, elég sokatmondó 🤣
0
0
0
0
DawnF94 avatar
@Pokman: Ja én techgamerst olvasom , de én is youtuberektől tájékozódom elsősorban. Nekem nem referenciák ezek, és tudom, hogy a.i generálta legalábbis a gamerantet :D Ezzel a témával kapcsolatban sehol sem követtem cikkeket, mert egyáltalán nem volt érdekes, és nem magyarázott volna meg semmit számomra. Viszont korábbi cikkeket olvastam, amik így általában számoltak be arról, hogy mi a helyzet a széria háza táján.
0
0
0
0
carl18x avatar
Számomra az ugrott be mikor a Tekken 7-et akarták perelni mert a medve/kenguru is verekszik.
És hogy ez állatkínzás mert egy videójátékba megütik a CGI karaktert. Szólj hozzá ? 🤣🤣
Én már csak nevetni tudok, a horrora akadva sorozat is nagyon jó volt.
Talán volt pár rendező akik mondták a mai világba nem tudnák azokat a filmeket újra forgatni mert manapság megy a sértődés és perelés ezerrel.


Még mai szemmel is vicces a első rész! :D

(TEKKEN 7 - NEM LESZ KENGURU AZ ÁLLATVÉDŐKNEK KÖSZÖNHETŐEN)
Szóval ezért nem volt a játék 7. részébe Kenguru...😢
2
0
0
0
💬 2
szilver avatar
@carl18x: Viszont egy GTA-ban nincsenek gyerekek(mármint NPC-k formájában az utcán).Mondjuk az azért más tészta.
0
0
0
0
carl18x avatar
@szilver: De van benne macska, és más állatok amiket a játékba elüthetsz autóval...? Akkor ez már tiltható? 😅
0
0
0
0
Ayistion avatar
Mekkora egy korcs világ van már… :d
Annó még nem volt divat ez a buziskodás mindenért, vagy csak ennyire elment mellettem…(?) durva hogy az ember a hobbiját nem tudja lassan élvezni…

Akik aláírták a petíciót kiváncsi lennék hányan akarták volna megvenni ezt a rohadt játékot. :d

Ezio Auditore egy ufófegyveres pápa ellen harcol - legjobb ac valaha

Végre egy japánban játszódó ac rész - történelemhamisítás…

Változnak az idők :d
3
2
2
0
💬 1
Imre94 avatar
@Ayistion: Egyetértek. Amúgyis elment az AC rajongótábora egy rossz irányba...
Nem értem, hogy mért nem tudják felfogni az emberek, hogy az AC egy FIKCIÓ...
Nem pedig egy történelemkönyv, amiből tanulni kell, és pontosan leírja a múltbéli eseményeket.
Ha a fejlesztők úgy döntenek, hogy rózsaszín tüllszoknyás pávián lesz a főhős, aki spanyolul beszél, és pillangókést forgat, én azt is lesz*rom, csak jó legyen a játék.
0
0
1
0
TommyVercetti0_X avatar
https://www.***/cikk/hirblock/a-konami-es-a-capcom-veteranja-vedelmebe-vette-az-assassins-creed-shadowst
https://www.pcguru.hu/hirek/hiaba-lazadoznak-a-gamerek-nem-fogjak-megvaltoztatni-az-assassins-creed-shadows-t-ubisoft-japan-szamuraj-sziky/86876

https://index.hu/tudomany/til/2018/05/21/az_elso_fekete_szamuraj_igaz_tortenete/
https://origins.reblog.hu/yasuke-a-fekete-szamuraj
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Én is aláírtam, woke hülyeség az egész. Nobunaga kisállatát aki kb 1 évet volt ott utánna visszahurcolták valahova rabszolgának, berakják főszereplőnek, hogy írtsa a japókat. Redditen is nagyon jó irományokat lehet olvasni a témával kapcsolatban :D Még jó, hogy én alapból nem játszok ubifos játékokkal így könnyű lesz elkerülni, de a történelemhamisítása mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
5
3
0
1
Pokman avatar
Vicces hogy az emberek itt hogy próbálják védeni ezt a woke és lgbtq propaganda játékot, nekem semmi problémám a feketékkel (sem a melegekkel vagy transzokkal amíg nem köpik a képembe). Rengeteg színészt, előadót, énekest, stb. szeretek aki fekete (még barátom is van aki az), de ha egyszer valótlan dolgokat állítanak valakiről legyen az fehér vagy fekete vagy hupikék, bánom is én, akkor igenis felszólalok ellene. Nem volt semmilyen fekete szamuráj, egy rabszolga volt, egyesek szerint fegyverhordozó vagy udvaribolond, de amúgy tökmindegy, mert mindegyik messze áll egy szamurájtól.

Igen, az AC játékok sose voltak 100%-ig hitelesek történelmi szempontból, ami természetes, de amennyire csak lehetséges volt követték azt és eddig mindig egy a korszakhoz és a központi népéhez annak a területnek ahol játszódott a játék hiteles főhöst kreáltak. 1 főhőst kivéve (akiről később írok), mindegyik játékban kitalált főhöst kaptunk akit irányíthatunk. Az okát hogy most miért pont egy fekete és valamilyen oknál fogva még lgbtq főhöst kaptunk egy olyan korban és helyszínen amihez közük sincs, mindenki tudja. Aki meg nem az csak szimplán hülye vagy tetteti hogy az. Engem nem érdekel ha valaki támogatja ezeket (még én is támogattam amikor elkezdőttek bő egy évtizede vagy több, még akkor sem szóltam semit amikor adaptációkban az egyértelműen fehér és szőke vagy vörös hajúnak leírt karakter helyett egy fekete színészt tettek be, de azóta minden média próbálja letuszkolni a torkomon ugyanazt amitől már felment a pumpám rendesen), de ha ezek az ideológiák arcul köpnek egy népet és annak kultúráját és történelmét, akkor igenis felszólalok ellene.

Azért arra kíváncsi lennék hogy mit szólnának ezek a nagyhangú támógatók akik itt vannak, ha mondjuk a 48-49-es szabadságharcól készült AC-ben egy fekete "legendás magyar huszár" lenne a főszereplő akivel a magyarokat kell gyilkolni ezerszámra. Kétlem hogy az igazi magyar ember eltűrné hogy kigúnyólják az őseit, a történelmét és arcul köpik a kultúráját.

Ha már arról beszélünk hogy ez egy játék és nem kell komolyan veni, meg az AC-k sose voltak történelmileg hitelesek:
Az AC játékokat mindig is történelmileg hitelesnek reklámozták, de most még ennél is tovább mentek és egyenesen az álltják hogy a főhős egy " az első legendás fekete szamuráj volt", ami tiszta bullshit. Visszatérve egyedüli főhősünkhöz Edward-hoz, aki az AC4-ben tényleg valós történelmi személy volt és habár a játék a Karib tengeren játszódik Edward barátunk nem natív amerikai volt. De ez a játék nem esik bele a többi rendszerébe, mivel itt nem a nép volt a központi szerepben (habár amerikai őslakosok is szép számmal megjelentek), hanem maguk a kalózok.

Még ha nem is értesz egyet ezekkel de elfogadod, azzal nem fog változni semmi, igenis itt az ideje felszólalnunk hogy ebből már nem kérünk többet. Amúgy meg érdekes módon pont a feketék mondják hogy amióta megy ez a woke agenda, azóta csak egyre több a rasszista megítélés irányukba és egyre több már közülük is felszólal ellene, főleg hogy nagy rendszereséggel szeretik a feketéke lgbtq-nak is beállítani, pedig közülük még kevesebb is az ilyen mint a fehérek körében. Le merem fogadni hogy innen senki nem látta még hogy kik voltak a vezetők ennek az AC játéknak a készítésénél, hát ha utánanézel és olvasol a hátterüknek nem is csoda hogy ilyen játékot raktak le az asztalra.

Mégegyszer mondom én nem vagyok a feketék ellen, szeretek nem egy fekete sztárt és személyesen is ismerek (nem sztárokat mondjuk 😂, hanem embereket). Játékokat is játszottam nem egyet ahol fekete csávót kellett irányítsunk, még az sem érdekelne ha itt választani lehet arról hogy meleg vagy sem, egyszerűen azt választom hogy nem meleg és el van intézve. Nem, itt már más a gond, az hogy mégha nem is törénelmileg hű játékról beszélünk, a kor és helyszín egyértelműen kizárja hogy ilyen főhősünk legyen, a játék témájáról már nem is beszélve (fekete assassin a feudális japánban ? ugyan már ne vicceljünk 🤣🤣 mégis ki ne őt gyanusítaná elsőnek lol). Visszatérve a 3 fő pontra:
-hiába játék ha történelmileg hitelesnek van hírdetve és hiába hogy már voltak olyan játékok ahol a történelmet elferdítették, de ilyen szintű történelem hamisításra és kultúra gyalázásra még nem volt példa
-önmagában az hogy egy feketét betettek japánokat gyilkolni Japánban rasszizmus a japánokkal szemben
-te mit éreznél ha saját nemzeteddel tennék ezt
Arról meg hogy ez most nem rólunk szól csak egyet kérdeznék: ha ez tényleg megtörténne velünk, neked nem esne jól ha más országból támogatnának minket ?

A lényeg hogy a játék teljesen illúzióromboló pedig mindegyiket szerettem eddig, egyszerűen nem erre számítok amikor feudális Japánra gondolok, és senki sem. Ez az első AC amit nem fogok megvenni és játszani, pedig az összes többit megvettem (vagy epic/ubi ingyen ideajándékozta), az előzőt még elő is rendeltem.
4
0
3
0
X9K338DA avatar
Azért az is valami, hogy ennyire fel tudták húzni a japánokat. Azért ők nem arról híresek, hogy nyíltan vállalnának sarkos véleményeket.
5
1
0
0
💬 2
MaximumGame avatar
@X9K338DA: Kleopátra filmmel is ez volt.. nehéz történelmet hamisítani màr.
2
0
0
0
Pokman avatar
@MaximumGame: Ez is lenne a helyes, annak semmi értelme
0
0
0
0
Magoold avatar
Ebben a harcban úgy is a részvényesek győznek!

Amúgy ma az internet szabad világában divat lett sírni. Most én is sírjak mert nem szeretem a zombis játékokat, hogy töröljék őket. Max nem veszem meg és nem játszom vele, így vagyok pl. a souls-like játékokkal. Attól még hogy nekem nem jönnek be, attól még más remekül szórakozhat vele és váljon örömére neki. Nem kell megvenni a játékot és van egy olyan érzésem akik sírnak a fekete szereplő miatt, nem is volt szándékukban a vásárlás.
Hogy vissza térjek egy picit az AC világához. Próbálkoztam én anno az AC játékokkal, de nekem a Black Flag tetszett legelőször. Utána következő mind tetszett a Mirage -ig. Nekem a Mirage nem tetszett, mégsem írtam petíciót hogy töröljék. Visszakanyarodva a mondandóm elejéhez, az hogy valami nem tetszik nekem, attól még más(és nagyon sokan) remekül szórakozhat vele.
3
2
0
0
💬 1
X9K338DA avatar
@Magoold:
Ebben a harcban úgy is a részvényesek győznek!


https://i.ibb.co/thK8Qkh/ubi.png

🤣
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Végtelenül unalmas a Netflix felé LMBTQ majmolás, de bele kell törődni, tőlem eszkimó is lehet a főhős csak jó legyen a játék, úgy kell felfogni, hogy egy alternatív történelmi valóság és leküzdeni a legtöbb emberben jelen lévő rasszizmust. Kissé àlszent foggal körömmel védeni az ázsiai kultúràt, történelmet egy amerikai vagy európai embernek.
5
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@Legendrush27: Sajnos ez nem ilyen egyszerű mert a 10eves nem fogja ezt fel.. és azt hiszi ez így volt. 😢
0
1
0
0
kismadar avatar
Sír itt mindenki agyba főbe, aztán szerintem az egyik legjobb Assassin's Creed lehet. 😁
0
1
1
2
💬 15
TommyVercetti0_X avatar
@kismadar: Hát persze tipikus Magyar olyanok ezek mint valami óvodából szabadult szökevény mindenhol ezt csinálják egyfolytában mindenért szó szerint mindenért. Az agyi kapacitásuk nem képes felfogni hogy ez egy k videójáték az IQ szintjük a -0 közt lebeg!!!!!! Mondjuk az ilyen embereknek az egész életük szar minden egyes percük akármit csinálnak az szar meg nem jó duzzognak mindenért!
2
1
0
0
raw_god93 avatar
@TommyVercetti0_X: Japánok lázadtak fel, nem a magyarok.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@TommyVercetti0_X: Csináljunk egy játékot, Osztrák-Magyar Monarchia helyett Román Birodalom lenne, játszanád? Románul beszélnének, stb. Csak fikció, csak kitalált, CSAK játék! 🎮
0
1
2
0
MC MaRcI avatar
@TommyVercetti0_X: na aki ilyet ír
azt sem az eszéért szeretik XD
pár embernek nem tetszik de te már egy egész nemzetet megítélsz
bölcs ember vagy te is
ugyan úgy 0 iq-val duzzogsz most itt te is
0
1
0
0
TommyVercetti0_X avatar
@MC MaRcI: MC Marci neked a rokonod MC Isti? :D
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@TommyVercetti0_X: Nevemből erre következtetni is nevetséges
Nagyon fullba tolod a kretént
Ideje lenne felnőni
0
2
0
0
takabo23 avatar
@TommyVercetti0_X: Klaus Schwab, és társai támogatják a nyíltan felvállalt semmit tudásodat, a témával kapcsolatban ! 😅
0
1
0
0
Liptik avatar
@kismadar: Ebbe most igazad van
2
0
0
0
Pokman avatar
@Liptik: nem, egyáltalán nincs
0
0
0
0
kismadar avatar
@Pokman: Te már csak tudhatod megjelenés előtt, a két főszereplő megítélése alapján, hogy milyen lesz a játék egésze. 😁 Még csak esélyt se adtok neki, csak megy a brühühü "woke marhaság" szöveg.
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
@kismadar: Óvoda és az a durva hogy amúgy tuti felnőtt emberek XD
0
0
0
0
kismadar avatar
@TommyVercetti0_X: Egy játékról beszélünk, ami valós helyszíneken játszódik, sokszor valóban létező emberek között, viszont teljesen alternatív valóságban játszódik. Most én hót leszarom a csávókám bőrszínét, ha a játék maga játszható lesz. Ugyanez a sírás az AC Valhallánál a női Viking karakter miatt is megvolt, és mégis elég sok ember őt választotta. 😁
0
0
0
0
Pokman avatar
@kismadar: Látom szart se értesz ehhez az egészhez hogy mi miért történik úgyhogy ezt annyiban is hagyom 🤣 pedig csak annyi is elég lett volna ha rendesen követed mi zajlik a videójátékos világban az elmúlt évtizedben. Azért arra kíváncsi lennék hogy mit szólnátok ha mondjuk a 48-49-es szabadságharcól készült AC-ben egy fekete "legendás magyar huszár" lenne a főszereplő akivel a magyarokat kell gyilkolni ezerszámra (és hagyjuk már ezt a történelmi személyezést ide meg oda, mert fekete barátunk egy rabszolga volt semmit több). Bár a hozzászólásaitokból inkább tűnik annak hogy ti is a woke vonaton vagytok és leszarjátok a saját őseiteket, történelmeteket meg kultúrátokat, ennyi nekem elég is volt belőletek.

@kismadar nem azért tiltalak le te kis "szaros", hanem azért mert minden hülyeségnek van határa (amúgy meg nem tiltottalak le ezelőtt de kit érdekel ez most), és a te kultúrára gyakorold nézeted pedig pont ilyen határ átlépés. Ha nem vagy képes felfogni hogy miről szól ez a játék akkor simán hülye vagy. Amúgy meg érdekes hogy pont a felvetett érvemre nem tudsz semmi "okosat" mondani, na nem mintha eddig bármi értelmes megnyilvánulásod lett volna a témában 🤣
0
0
0
0
kismadar avatar
@TommyVercetti0_X: Kis "szaros" megint letiltott amúgy, ha valaki nem ért vele egyet egyből tiltja az embert. Az ilyeneken mindig nevetek, annyira az agyára megy ez a woke ellenes szar, hogy ő sem különb azoknál akik támogatják. 😁 Közép út szerinte meg nincs, mert ha valaki egy néger szamurájjal képes játszani, azok már a woke vonaton vannak. Én csak élvezni akarom a játékot előítéletek nélkül, mert még mindig nem csak ebből a két karakterből fog felépülni a játék egésze, de ez Pókembőrnek magas labda.
1
0
0
0
Omega69 avatar
@kismadar: Pont ugyanezek a szakértők kötöttek belém is. Pedig ez egy játék. Nem képesek felfogni, hogy még ki sem jött és bármi változhat benne. Ezek hallanak meg olvasnak valamit és az egyből szar meg woke. Igen azt aláírom, hogy az Ubisoft sok butító dolgot oszt meg, de arra senki nem gondol, hogy csak információt gyűjtenek a reakciókról. Novemberig van idő és elég sok minden változhat sőt, akár halaszthatják is utólag. Én tartom a véleményem, majd, akkor alkotok véleményt, ha játszottam vele. A szarosok meg nyugodtan sírjanak csak mást úgysem tudnak. Meg ezek beszélnek itt történelemről meg kultúráról. Ne az internetről tájékozódjatok, hanem beszélgessetek az idősebbekkel ők tudnak mesélni. De amúgy az a vicc ha kompletten megcsinálnák valósra a sztorit a játékban és hűen ábrázolná a japánokat, akkor meg azon ugrándoznának, hogy nem kértek rá engedélyt bemutatni a történelmüket. Tudjátok miről szól ez gyerekek: a pénzről semmi másról, mert ez megy a mai világban. Amúgy az Ubisoft helyében tiltanám a japánoknál novemberig a szervereket. Kíváncsi lennék hányan sírnának, hogy ezzel meg azzal nem tudnak játszani. Ennyi erővel én is beperelem őket, mert nincs egy csomó játékban magyar nyelv, mert lenézik a nemzetünket. Jajj már alig várom az ovisok tapasztalt hozzászólásait, hogy nemzetgyűlölő vagyok, mert csak ezzel tudnak ezek dobálózni semmi mással. Meg az idegesít a legjobban, hogy japán petíciókat töltögetnek, de az országban lévő helyzet ellen egyik sem tenne semmit. Mindenkinek neten nagy a pofája de, amikor oda kéne állni, akkor kussolnak. Remélem letiltanak engem is, mert az ilyenek miatt hanyagoltam anno az oldalt. Szerintem kár is volt visszalépni. Majd, ha lesz saját véleményetek, akkor okoskodjatok, mert könnyű beállni a tömeg mellé. Kíváncsi lennék, ha a japcsiknak sikerülne mondjuk bezáratni a stúdiót, akkor is ennyire mellettük állnátok e. Nyilván nem történik meg, de biztos menne a síràs sok embernél. Meg, ha olyan tisztelettudó hazaszerető nép, akkor miért nem segítenek a stúdiónak fejleszteni?! Ja abban nem lenne lóvé, inkább perelnek. Gondolom erre nem is gondoltatok, csak arra, hogy szar meg woke meg rasszista. Amúgy meg francia cég persze, hogy néger karaktert raknak bele, ha már hallottak róla valahonnan. Aztán ti tartjátok magatokat nagytudásúnak. Na jó olvasgatást minenkinek. Akik meg véleményalkotást kipróbálás után alkotnak azok nem a tömeget követik, mert így lehet véleményt alkotni és nem látatlanba. Na jó olvasgatást kiscsákók.
1
1
0
0
Dwight Schrute avatar
Ha meg törölnék a projectet, akkor meg majd azért megy a sírás és tüntetés 🤣
0
1
0
0
💬 2
TommyVercetti0_X avatar
@Dwight Schrute: agy*** betöltése kb
0
1
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: Meglehet, de ez itt most inkább arról szól hogy továbbra is elfogadod a woke agymosást vagy végre felszólalsz ellene. Amúgy meg érdekes módon pont a feketék mondják hogy amióta megy ez a woke agenda, azóta csak egyre több a rasszista megítélés irányukba és egyre több már közülük is felszólal ellene. Az lgbtq+ meg még rosszabb és ez a játék azzal is tömve van.
0
0
1
0
96pepe avatar
Nem mintha bármin is változtatna, én azért kicsit megértem a japánokat.

Ez olyan mintha készülne egy játék az Egri csillagokból, de a Bornemissza Gergely helyett a Sárközy cigány lenne a főszereplő. 😂
0
8
3
0
💬 2
Pokman avatar
@96pepe: És Bornemissza lenne a főgonosz akit Sárközi le kell gyilkoljon 🤣
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@96pepe: Az eddigi év topkommentje nálam itt az oldalon 😂.

De egyébként igen. Volt az eddigi AC játékokban egy standard, hogy amelyik korabeli nemzetiség területén játszódik a játék vagy van köze hozzá akkor olyan származású a karakter. Bayek egyiptomi, Alexios/Kassandra görög, Eivor meg északi. Erre most betesznek Japánba egy ubuntut, igaz, ott a másik szereplő aki tényleg japán, de hát akkor is.

Nálam az menti dolgot, hogyha nagyon beleakarom látni akkor tényleg van egy minimális köze a történelemhez Yasuke-nak, boroskólával elmegy... letudom nyelni.. de több bor kell hozzá mint kóla. Sokat nem hinném, hogy ront majd a játékélményemen, ellenben semmit nem is fog hozzáadni. Remélem megérte a japán vásárlókat beáldozni néhány BLM náciért, a normális feketéket akiket láttam reagálni a játékra ők is érthetetlenül nézték.

Felőlem ez után jöhetett volna egy Afrikában játszódó rész is, amibe annyi feketét tesznek amennyit akarnak, szükségtelen volt Japánba beilleszteni.
0
0
0
0
Pokman avatar
Nagyon helyes, ez a woke marhaság már nálam is kiverte a biztosítékot amikor az előzetest láttam. Ideje tudtára adni a fejlesztőknek és a médiának hogy elegünk van belőle. Azzal most nem is foglalkozok hogy az előttem levő 2 hozzászólásra reagáljak, egyik hülyébb mint a másik.
7
2
0
0
💬 1
Kemy avatar
@Pokman: Osztom a véleményed, nagyon jól teszik, hogy bojkottálják ezt az agymenést. :)
0
0
2
0
TommyVercetti0_X avatar
Töröltessék az anyukájukat ezek a Japánok se normálisak majd biztos az Ubisoft pár majom miatt törölni fog egy teljes játékot ami szép kis pénzt fog amúgy termelni és még az is megnézi majd aki most sír meg vergődik hagyjuk már ezt...........
0
0
0
3
💬 2
Doge avatar
@TommyVercetti0_X: Szerintem máshogy gondolnád, ha a te kultúrádat köpnék szembe(ha egyáltalán van neked olyanod)...
1
1
4
0
MaximumGame avatar
@TommyVercetti0_X: Lassan 75ezer ember írta alà... Főleg japànok
0
2
0
0
cabus26 avatar
Szánalmas egy nyomorult világ ez,telis tele nyomorultakkal...
Sok hülye,ez csak egy játék.
Másrészt egyik AC sem volt soha hiteles a történelem terén.
Dehát ige,a kisfaxuak 😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤣
Akkor minden ilyen kéretik betiltani,mert semmi köze a valósághoz,tehát az összes videojátékot.
Azóta ilyen hulladék ez a világ,amióta az ilyenek felszólhatnak ilyen szinten.
Már lassan a "brokkolit megsérted" is bírósági eljárást von maga után 🤣🤣🤣🤣🤣
0
0
1
1
💬 9
Andor1997 avatar
@cabus26: Minden nemzet részben a történelme miatt az ami, itt már egy olyan mértékű belenyúlás megy, ami történelmet változtat, hisz elég szigorú szabályai voltak ezeknek a köröknek, főleg, hogy nem múlti kulti dolgok ezek. Ráadásul tiszteletlen a kultúrájukkal, amit nem mellesleg innen Európából magyarként nehéz megítélni, hogy milyen érzés ez nekik. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk mért is van értelme a történelemnek, vagy épp bárminek, mert akkor innentől semminek sincs értelme, mindenki saját maga által értelmezhet mindent, bár ez már manapság elég sok helyen így megy, nem meglepő.
Azzal meg nem lehet védekezni, hogy ez csak egy játék, onnantól, hogy valós személyt akarnak használni pont nem csak ez a lényeg, ráadásul a körítés is annyira konkrét dolog, hogy ez már történelembe nyúlás egyéb önös indokokkal/propagálással. És ez nem az első ilyen eset mostanában, legutóbb tudomásom szerint a Dr Who "újraremake" verziójában (ahol egy meleg színes karakter a doki és részben hasonló "modernizált" arculatváltáson és egyéb ilyesmin megy keresztül a sorozat, persze a színész kilétével itt semmi gond, csak kontextushoz hozzátartozik), az egyik időutazása során belefut Newtonba, aki egy félig Indián fickónak van ábrázolva. Nem tudom ki örülne annak, ha egy olyan jelentőségű személyként, mint Newton megmásítanák, mert ő nekik az önös indokok fontosabbak. Mindennek van egy megmásíthatatlan ténye, ez nem egy űber fantasy, ahol kitalálja valaki, hogy Afrikában hó esik, az Antarktiszon meg nyár van és sivatag. Lehet akkor holnap már Semmelweis Ignác egy színesbőrűként egy amcsi egyetemen fog tudósosat játszani egy filmben, mert ugye megtehetik nem számít, se a sztori, se semmi, végül valahogy eljutnak a végére, de hogy hogy, az már mellékes. Nekik jó, a pénzt kifizetik, a tudásból nem él meg senki ilyen téren, a tudatlanság meg áldás, jól szórakozzon az a lényeg, a többi után meg úgysem olvas senki se, mert amúgy meg annyira nem érdekel senkit...hát persze.
0
2
4
0
MaximumGame avatar
@Andor1997: Amióta Marvel behozta a multiverzumot, mindent meg szeretnének és akarnak is magyaràzni. Szerintem multiverzum behozatala a komolyabb köztudatba remek törtenelem hamisítàs. Egyszerű 2 generâcio alatt kimosni a gyerekek agyàt. Ahol nincs kultúra ott megszűnik a szuverenitása az orszàgnak is.
Ez vàr rànk ha hagyjuk. Unokàink unokàja màr agymosott seggfej lesz.
Elég lesz 2060 ban csak az ujjakat adni, és mivel akkor màr csak stream-en lehet kb nézni filmeket.
Azt nézheted amit ők akarnak. jàtékba ugyan így.
1
0
1
0
Andor1997 avatar
@MaximumGame: Na igen, amikor már behatárolt volt minden, átlépték a saját határaikat, nincs lehetetlen, csak telhetetlen, ők pedig nagyon is telhetetlenek. Persze próbálják szakszerűen, de amikor egy karakter jelentőségét veszíti azért az már probléma szerintem, elvégre például Pókember sem egy valami most már, mindenkinek másik, így is megoszlott már, hogy filmekben ki hogyan játszotta, most hogy alapból több van...identitását és komolyságát veszti, nyilván persze ezt csak annak, aki komolyan áll a dolgokhoz, aki fanol és/vagy megszokta mondjuk animéből, hogy addig buffolnak egy karaktert, amíg már majdnem egy egész univerzumot el tud pusztítani, az valószínű rá tud hangolódni és önmagát hergelni, hogy "ez az, még, jöjjön, akció, robbanás", közben lehet se eleje, se vége, csak gurulnak a pénzek, mert gyermeki rajongással, vagy épp isteni hittel fordulnak a szuperhőseik felé, valahol szomorú.
0
0
0
0
cey85 avatar
@cabus26: Teljesen igazad van. Ez egy kib....tt játék. Ezt kéne megérteni. Az, hogy helyenként valóságos helyszint és vagy karaktereket tarmaz attól ez még nem egy történelmi dokumentum film. Minden játék elején ott van a felhívás, hogy ez fikció. Akkor pl az ameriakat miért nem sérti az, hogy rengeteg játékban van sok városuk és a játékokban más a nevük. Ez is lehet pl egy bolondnak indok, hogy petíciót indítson. Nem? Na mind1 én már előrendeltem és jót fogok vele játszani ha igaz törnénelmű ha nem.😁
3
3
0
0
attila507 avatar
@cey85: Nem azért, de anno a Wolfenstein: The New Colossusban képesek voltak kivenni hitler bajszát mert "náci szimbólum". Egy ***om bajusz! Az sem volt történelmi játék csak sértette a modern idióták felfogását. Bezzeg az Assassin's Creed-nél ez nem gond.
2
0
0
0
cey85 avatar
@attila507: Az Atomic Heart-nél milyen hepaj volt mikor jött a megjelenés🤣 Azóta is jókat játszom vele🤣🤣🤣 Túl élt már a játékipar egy-két hajcihőt ezt is túl fogja😉
0
1
0
0
attila507 avatar
@cey85: Hát nekem is szúrja a szemem az a "sötét pont" a játékban, de remélem valami lelkes modder majd kicseréli valami japán karakterre és akkor én is szívesen megfogom venni mert maga a korszak az tetszik.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@cey85: Játéknak játék, de a valótlanság mércéje akkor is kiakad, bazinagy különbség van, holmi város átnevezések, vagy ilyen-olyan valós eseményekbe beleszőtt fikció között és aközött, hogy egy olyan ember emelnek fel, aki nem hogy nem volt az ami, de annyira elüt az egész kultúrától és történelemtől, hogy az szinte hihetetlen. Egyébként is ők vagdalkoznak, hogy valós így, valós úgy, csak épp a státusza és az egész kor tisztelete és összképe nem stimmel így, hidd el, hogy baromira fontos ez az egész, pontosabban az, hogy ilyet nem szabadna csinálni ép hozzáállással, mögöttes dolgok nélkül, úgy is mindenki tudja mért van ott. Mi is és itt mindenki azért az aki, mert ott él, azt tapasztalja és azt csinálja, ami helyileg ott van és ez alapján zajlik a saját történeted/történelmed, nekik ezek elég fontos történelmi dolgok.
Azt tapasztalom, hogy az emberek ténylegesen olyan, korábban tapasztalt valótlan/fikciós dolgokkal próbálják összehasonlítani, amihez semmi köze, ez nem hasonlítható Amerikához sem, ahol minden féle nemzet összegyűlt, se semmi máshoz, ott is lennének balhék, ha valami fekete téma közepére egy fehér lenne állítva stb. ezzel kapcsolatban egy percig sem kételkedem. Az emberek és egy ilyen dolog, minthogy mi a szamuráj eléggé behatárolja a dolgokat, a piros sem rózsaszín, a szürke sem fehér stb., ez egy konkrétum, nem ház, nem autónév nem városnév.
0
1
2
0
MaximumGame avatar
@cey85: Bocs de GTA ba is ott van, még is sok helyen arra hivatkozva elgàzolnak embereket.
Jah meg Disney filmekbe meg Afro lesz hófehérke is, akkor az is csak egy mese ? Vagy film ?
Ez olyan bugyuta hozzààllàs màr bocs..
1
0
1
0
Bonnie and Clyde avatar
Van ez így nekem az Odyssey volt az utolsó ami jó volt, onnantól kezdve 0 számomra... 😕
0
1
0
0
💬 2
Pokman avatar
@Bonnie and Clyde: Valhallánál a túl sok összegyűjthető marhaságokon kívül azért sok rosszat nem tudok felhozni, és ez a játék ebből a szempontól ugyan annak néz ki. Nem is ez a fő baj vele, elég csak megnézni kik dolgoztak a játékon, nem is csoda hogy tömve van az lgbtq és woke marhaságokkal, nem tudom hogy gondolta ezt ubi hogy jó ötlet. A teljesn Japán történelem meg kultúra megalázása pedig már több a soknál, játék ide vagy oda.....
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Pokman: Igazából az egész franchise-ban 3 cím volt ami megfogott 4,Unity és az Origins a többi igazából nem hozott lázba ami igazából nem tetszik az utolsó kettő résznél az, hogy a Valhalla nagyon unalmas már túlzás a sok semmire való fecsegés el van nyújtva az egész fölöslegesen, a Mirage pedig idegesít úgy ahogy van a harcrendszer nagyon béna, a küldetések hát nagyon erőltetett lopakodás szempontjából, a régi ACban nem volt ennyire túl bonyolítva de hát ez van az biztos hogy nem jó irányba mennek de menjenek a falnak tanulják meg milyen amikor a fagyi visszanyal mert nagyon megérdemlik ezek... 😉
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció