A GTA 5 minden idők legprofitálóbb szórakoztatóipari termékévé vált

Szerző: xoki | 2018. April 10. | hír | 14 hozzászólás

A Grand Theft Auto mindig is népszerű széria volt, de amit a Rockstar elért a Grand Theft Auto 5-tel, az minden eddigi sikert felülmúlt. A Take-Two tulajdonában lévő stúdiótól mindig nagyobb és nagyobb sikert várnak el. Lehetséges, hogy a GTA 6-nak sikerül a GTA 5 fölé kerekednie, de erre egy ideig nem kapunk választ.

Egy elemző szerint a GTA 5 volt a Rockstar legnagyobb sikere és az is marad. A játék hihetetlen 6 milliárd dolláros bevétele mindent lenyomott, ezzel nem csak a legtöbb bevételt szerző játék titulust nyerte el, hanem minden idők legprofitálóbb szórakoztatóipari termékévé vált. Olyan filmeket is lehagyott, mint a Star Wars, Elfújta a szél vagy az Avatar.

A GTA 5 esete egyedi, ugyanis előző generációs konzolokra, majd a jelenlegi generációra és PC-re is megjelent, tehát összesen 5 platform összesített eladásairól beszélünk. Ezt figyelembe véve tényleg lehetséges, hogy ekkora sikert nem fognak újból elérni, legalábbis nem a közeljövőben.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Megjelenés: 2015. April 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GURU666 avatar
megérdemlik az elismerést, mivel a GTA-sorozat minden tagja egy mérföldkő a videójátékok fejlődésében. nekem például a vice city a kedvencem és nagyon tetszik, hogy a gtaV teljesen felvette a hangulatát. ha rosszat akarnék mondani két dolgot említhetnék meg:
-nem nő meg a hold átmérője, ha sznájperrel belelövök
-nagyon-nagyon-nagyon RÖVID a singleplayer story (napi 1-1,5 óra játékidővel 20-25 nap alatt kipörgethető, a vice city esetében megkaparintjuk diaz villáját, a san andreasben ennyi játék után visznek át san fierróba a korrupt rendőrök, a IV-is rövid volt, de ott a plussz 2 sztorymód kompenzálta)
mindenesetre én várom a GTAVI-ot és bízom benne, hogy nem csak az online játékosokra fognak gondolni. (illetve az V-höz , ha jönne ki offline story DLC: annak is örülnék).
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Nekem ez a gta nem igazán jött be. Nem mondom hogy rossz, de a kampányt vagy mit a felétől már untam. És itt már hülyéskedni se lehet annyira a rossz cheat kódok miatt. Nálam a san andreas marad a best. Az online pedig nem izgat. De ha ennyien vették biztos nem lehet rossz.
0
0
0
0
atemi105 avatar
Na mégsem a gta5, hanem a WoW a nyertes
[LINK]
0
0
0
0
💬 1
hashimoto avatar
@atemi105: Attól függetlenül maradhat a GTA V inkább. 😃
0
0
0
0
SK8orDie576 avatar
Azért ekkora bevétel és közel 5 év a megjelenés után még mindig 60 €-t kérni egy szerintem átlagos játékért hihetetlenül szánalmas és gerinctelen és kövezzetek meg érte, de ha a COD és BF széria fél évvel a megjelenés után fél áron adja a játékait, és közel sem profitál akkorát akkor a Rockstartól igen is SZÁNALMAS a 60 €, már évek óta 30 € kéne legyen, csak így tovább Rockstar games, lehet hogy minőségi tartalmat gyártanak, de más téren nevetségesek, kapzsi amerikai mocskok
0
0
0
0
💬 9
V1VOnX avatar
@SK8orDie576: 19 euróért vettem meg a kulcsos Social Club változatot. Annyit megér. A Steam verzió valóban rendkívül túlárazott ...ráadásul jogtalanul. A meghívásos rendszeren kívül nem tudnék semmivel sem érvelni a steam verzió mellett. Azt a pénzbeli különbséget meg nem éri meg a Social Club verzióhoz képest.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SK8orDie576: Ha csak azt nézem, hogy offline mennyit el lehetett baromkodni a játékban akkor nincs is miről beszélni. Az összes cod meg bf nem adott annyi jatekidőt mint a gta-ban az ökörködés csak.
És akkor hol van még az online rész....
A gta talan az egyetlen játék aminél latni a fejlődést évről évre.
0
0
0
0
xheynor avatar
@santakigyo: egyetértek !
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@santakigyo: Továbbra sem magyarázza meg a Rockstar Games Social Club verzió és a Steames verzió közti óriási árkülönbséget. Ennyi év után igazán lehetne 20-30 Euró fixen nem pedig továbbra is 60. Ennyi év után azért valóban eshetett volna az ára legalább egy jó 50%-ot .
0
0
0
0
santakigyo avatar
@V1VOnX: Amíg van lehetőség olcsóbb esetleg alternatív beszerzési módokra, addig nem kell foglalkozni vele. Ennyi.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Az volt igen látványos, mikor a RenderWare motort lecserélték a R.A.G.E motorra. Igaz a portolás történelmi katasztrófa, de minden más tekintetben nagyon kidolgozott és átgondolt játék volt.
0
0
0
0
Larten avatar
@V1VOnX: A CoD2 steamen a mai napig 20 ueró, ami azért van legalább akkora pofátlanság, mint a GTA5 60 ojrós ára. Majd ha lesz 13 éves a gamm, akkor majd az is lemegy 20 alá 😆

Saját vélemény, de engem pl kiábrándított teljesen az online. A kevés fizetés és az egyre drágább járművek bevezetésével, és a csalók bannolásával kiégetett rendesen. Rühelltem őket, de mindig volt 1-2 jó arc, aki adott egy 10-20 millát. Na ezeket sem láttam már egy jó ideje, mondjuk, ez betudható annak, hogy már lassan fél éve be sem jelentkeztem az online-ba. Lehet, hogy az én accomat is bannolták, de 5-600 óra után már nem is izgat.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@SK8orDie576: Ahham, azt vágod zsenikém, hogy a COD és a BF minden évben ad ki egy új címet, a Rockstarnak pedig kb 5 évente van valami címe amit kiad? Esetleg az is megvan, hogy kb 2 havonta megveheted a GTA V-öt 28 euroért steamen vagy valamilyen külsős oldalon? Micsoda lehúzás...ezért a pénzért kapsz egy végtelen játékórájú single playert, és egy teljes értékű online-t. Valóban szánalmas...az ezek szerint a te nézőpontodban nem szánalmas, hogy a COD2 vagy a Modern Warfare amik 10+ éves játékok 30-40-50 eurokba kerülnek, mert az Activision nem engedi lejjebb az árakat 😆 "kapzsi amerikai mocskok" végem 😆😆
0
0
0
0
Csicso avatar
@Unstoppable: Azért egy sima FPS-t nem kéne összekeverni egy nyílt világra épülő szerepjátékkal - vagy tudom is én minek nevezik az ilyet - a Witcher is hasonló.

Egy átlag FPS-t egy év alatt simán össze lehet hozni egy ilyen GTA szintű játékhoz kell legalább 3-5 év.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció