A Ghost of Tsushima PC-s kiadása megdöntötte a PlayStation rekordjait

Szerző: xoki | 2024. May 21. | hír | 31 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt végre elérhetővé vált a Ghost of Tsushima PC-s változata, amely már most rendkívül sikeresnek mondható. A Steamen több mint 77 000 egyidejű játékossal a PlayStation legjobb egyjátékos rajtját produkálta.

A május 16-ai Steames debütálást követően a Ghost of Tsushima Director's Cut gyorsan leelőzte a PlayStation korábbi átiratait. Annak ellenére, hogy a Helldivers 2 volt a legsikeresebb PlayStation-kiadás PC-n (458 709 egyidejű játékos), a Ghost of Tsushima minden, PC-re kiadott egyjátékos címet felülmúlt.

A Sony kötelezni akarta a PlayStation Network felhasználói fiók használatát a Helldivers 2 esetében, de a játékosok felháborodását követően a cég belátta, hogy átgondolatlan döntést hozott. Hasonló helyzet áll fenn a Ghost of Tsushima PC-s változata esetében is, ugyanis a játékot nem lehet megvásárolni azokban a régiókban, ahol a PSN nem elérhető, azonban ettől függetlenül is remekül fogy.

Az elmúlt hétvégén a Ghost of Tsushima 77 154 egyidejű játékossal büszkélkedhetett, ezzel lekörözve a God of War (73 529), a Marvel's Spider-Man (66 436), a Horizon Zero Dawn (56 557), a Horizon Forbidden West (40 462) és a The Last of Us Part 1 (36 496) játékosszámát.

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima
Megjelenés: 2024. May 16. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Nixxes Software, Sucker Punch Productions
Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
susguy avatar
This package can NOT be activated or purchased in the following countries

[LINK]

Megjelenéskor még meg lehetett venni, utólag vették le ezekből a régiókból.
0
0
0
0
Pokman avatar
ugyanis a játékot nem lehet megvásárolni azokban a régiókban, ahol a PSN nem elérhető
Ez nem igaz, meg lehet vásárolni és játszani is lehet, csak a multis részét nem lehet tolni ha nincs PSN fiókod, ennyi az egész.
0
0
0
0
💬 2
xoki avatar
@Pokman: Még a Steam oldala se érhető el, szóval saját tapasztalatból írtam:
https://i.ibb.co/PTF0KyG/123131213.png
1
0
0
0
Pokman avatar
@xoki: Na az durva, akkor lemaradtam, a legutóbbi hír amit olvastam róla még nem ezt írta. Bár nem értem miért lőnének öngólt, minnél több helyen vehetik meg annál nagyobb a profit. De lehet csak az én egyszerű közemberi elmém nem képes felfogni az ő logikájukat 🤣
0
0
0
0
no avatar
Inkább megtörhetnék végre, mert ez a sok PS mainstream shit leklisésített, 6000x eljátszott open-world shiteket csinálnak, adnának helyet olyan játékoknak akik mögött valóban tehetségesek vannak, de általában Bill gates és tsa, a sötét háttér ilyennek nem ad esélyt, mert a pénzuralom a kezében van és minden tehetségest, minden hozzáértőt, minden egyediséget a dögunalomig ELBUTÍTANAK és KISZORÍTANAK!!!

13 éve nincs játékipar...csak utángyártott szemetet adnak el PÉNZÉRT!!!

De kell a sok gamer aki gondolkozni sem tud, ebből élnek meg ezek!!!

Már crackerek sincsenek évek óta...mert nincs rá szükség.
0
0
0
1
💬 4
TheMenkuPocok avatar
@Undisclosed: Be vetted ma reggel a gyógyszered?
0
1
0
0
santakigyo avatar
@TheMenkuPocok: Van pedig igaza,bár igen érdekese tálalta.
Anno mikor megjelent konzolra azért a nép kritikusabb volt emlékszem.Mert őszintén valljuk be,a történeti részeket leszámítva ez se több csak egy tipikus open world játék ahol területet kell foglalni közbe a jól bejáratott sablonos(időhúzó) dolgokat kell csinálni.
Persze egész jól tálalta ,és még én is végigvittem,pedig legtöbbször megunom az ilyet az ismétlődések miatt.
Spoiler!
Persze nem kell ebbe egyetérteni,nem is azért írtam,hogy vita vagy bármi egyéb legyen
1
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@santakigyo: Persze, semmit se csinál eget rengetően a játék, ezzel teljesen egyet értek. De maga a csomag amibe bele van tekerve nagyon jól meg lett oldva. Nekem kivételesen a japán kúltúra miatt jön be annyira, konzolon nem játszottam, de közel voltam egy PS5 beszerzésén csak a Ghost of Tsushima miatt.

De ettől még a "költő" nem így fogalmazta meg, és teljesen más irányba akarta téríteni a témát.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Az a baj,hogy a Sony exkluzív címek sosem fognak megtérülni,azért is adják ki PC-re,hogy egy picit kevésbé legyen fájdalmas a "veszteség"
Mert a konzolt adják el ezek a játékok,így jobban rakják a pénzt az olvasztó tégelybe.
0
0
0
0
💬 16
raw_god93 avatar
@cabus26: Csak az az érdekes, hogy van olyan PS-es játék ami mai napig nem jött PC-re és eltelt akár 10 év is. :D
De érthető.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@raw_god93: Gondolom arra nagyobb anyagi ráfordítást kéne megtenni,ezek meg kvázi nem régi játékok.
Nekem is jó lenne egy Infamous Second Sun meg Killzone,de valszeg marad az emulátor,ha 2-3 éven belül működőképes lesz.
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@cabus26: Szerintem simán össze fogják hozni. Bár én ezekre vettem konzolt.
Viszont nem csak az van, hogy azért adják ki szerintem, hanem az is, hogy még több embert vonzanak be, a PS érába.
A Ghost of Tsushima meg eléggé kelendő volt a maga idejében. Főkként, hogy rá lehet simán aggatni, hogy egy fullos Japán AC :D
0
0
0
0
Pokman avatar
@raw_god93: Őszintén én is gondolkodom egy PS5 Pro-n mostmár, mondjuk azért a gép marad és kártyámat is fejlesztem majd pár év múlva, de jelenleg a 6800XT 1440p-n még messze nem lejáratott, ritka hogy 100 FPS alatt látom a számlálót max grafon (no RT mondjuk). Akartam egy 7900XTX-et, de inkább egy konzolra ruházok most be, majd pár év múlva jöhet az új kártya 😉
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Pokman: Én belefáradtam nagyon ebbe a gépfejlesztős mizériába. Az meg megint hagyján, hogy valaminek mindig kínja van, hiába eredeti rendszer, hiába okés minden. Oké másnál nem jön elő, de ahány gép, annyi variáció. Akkor a sok optimalizálatlan sz@r már ne haragudj.
Egyelőre ami van PS5 bőven elég mindenre.
Mondjuk szerencsétlen gép is kb, ha 3-4 órát megy egy nap, alig van időm sokszor.
Én nem bántam meg, jó kis gép ez a maga módján. Jó nem ultra grafika 300 fps, hanem szimpla 60 fps, de én sose mentem erre az fps majmolásra, se nem a grafikára.
0
0
0
0
Pokman avatar
@raw_god93: Pedig manapság épp az a trend hogy mindegy gép-e vagy konzol-e, úgyis optimizálatlan (igen, már konzol is ide jutott)
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Pokman: Nem tudom, én úgy amikkel játszom, azokon ezt nem vettem észre. :)
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@raw_god93: Bloodborne. Gyakorlatilag az utolsó PS játék, ami nincs PS3-ra és érdekel. Ami fura, mert volt szó portról, itt gépigényen is van lapja:
https://gepigeny.hu/jatek/bloodborne
Ez szerintem már csak akkor jön, ha esetleg remasterelik. Bár a Demon's Soulsot már remasterelték és az sem jött PC-re.

A másik, ami még viszonylag új, az a Stellar Blade, de arról már elejtették, hogy esélyes a port.
[LINK]
0
0
0
0
Pokman avatar
@X9K338DA: Manapság már gyakorlatilag alap hogy kapunk PC-s portot, Stellar Blade amilyen siker volt (a sok hülye kritikus lehúzás ellenére, aminek semmi értelme), 100%-os volt hogy egy PC port jönni fog. Bár előtte még FFXVI, na annak az előrendelése is biztos számomra
0
0
0
0
DavidHUN avatar
@cabus26: Én valamikor úgy olvastam, hogy maga a konzol a veszteséges és a játékokkal hozzák vissza, na nem tudom.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@DavidHUN: A konzol addig veszteséges,amíg vissza nem hozza a gyártási költségeket,mint minden más esetén,ami új.Utána már nyereséges. És azért vannak exkluzív játékok,hogy minél több konzol fogyjon.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@DavidHUN: persze talán az 1-évben ha szarul fogy
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@cabus26: Ghost Of Tsushima is a huge success compared to its cost It cost $60 million, sold more than 7.5 million copies, and achieved revenues estimated at $397 million.Dec 21, 2023 ja xddd eddig szinte mind kasza siker
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Hunnia98: Na is itt a másik probléma, amit nem szeretek a modern játékiparban. 60 millióból ilyen fäsza játékot lehet fejleszteni, erre sorra jönnek a nagy kiadók többszáz millióból lefejlesztett félkész középszerű szarokkal, közben tolják fölfelé a fogyasztói árakat és nyomják a mikrotranzakciókat és szezonbérleteket a fejlesztési költségekre hivatkozva.

Na hát itt egy újabb ellenpélda. Ezt lefejlesztették 60 misiből, a Kingdom Come Deliverance-et 35 misiből. Ha egy játékot többszáz millióba kerül lefejleszteni, nem a játék drága, hanem a cégstruktúra nem hatékony.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@X9K338DA: Ezzel nagyon egyetértek, vicc sokszor amit a nagy régi cégek leművelnek, lásd a Rockstar Games mintha süllyedni kezdene lassan és jön egy cég amiről szinte nem is hallott az ember és letarol mindent érdekes.. 🤔
0
0
0
0
nesh019 avatar
@cabus26: Ez hülyeség amit irtál.

Azért adják ki "újra" mert ez plusz pénz a sonynak, gondolj bele egy 2020-as PS-es játékkal újra kaszálnak mert lejárt a sony exklúziv szerződés.

Ez hasonlít a Remake és Remastered stb szindrómához ami az elmúlt években vannak.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Mert egy nagyon jó játékról van szó, a Japán atmoszféra zseniálisan át van adva. Mint egy Japán kúltúrát szerető egyén, aki még a nyelvet is szereti és tanúlja, szerintem nagyon el lett találva. Hibáinak ellenére, mert azért van pár, nem tökéletes, és még bugokkal is találkoztam néha, DE utóbbi évek egyik egyik, ha nem a legjob portja.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ha nem szar a jàték és a port sem... Akkor ilyenek a szàmok... Nem meglepő! 😎
1
0
0
0
💬 2
MariusHuN avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@MariusHuN: Én pozitívat írtam róla ha érted mit írtam. Reggel van még olvasd el megint. 😉
1
0
0
0
MariusHuN avatar
@MaximumGame: Jaj igazad van bocsánatot kérek
0
0
1
0
MariusHuN avatar
Nem is csodálom mert 1 remekmű
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció