A felbőszült rajongók negatív értékelésekkel bombázzák a Borderlands-játékokat

Szerző: xoki | 2019. April 04. | hír | 41 hozzászólás

Sokaknál kiverte a biztosítékot a Gearbox és a 2K bejelentése, mely szerint a Borderlands 3 először csak az Epic Games áruházából lesz megvásárolható PC-re. Az Epic Games Store-exkluzív címek egy évig csak onnan vásárolhatók meg, viszont a Borderlands 3 esetében ez az exkluzivitás hat hónapig tart. Azok számára, akik már tűkön ülve várják a játékot és Steamen szeretnék megvásárolni, ez a hat hónap is rengeteg idő.

A Steam korábban bejelentette, hogy lépéseket tesznek a review bombing megszüntetése ellen, de egyelőre még nem érkezett meg a megoldás a problémára. A review bombing nem más, mint a Steamen található játék vagy játékok negatív és egyben hamis értékelésekkel való bombázása valamiféle botrány (jelen esetben az exkluzivitás) miatt.

A felbőszült rajongók új célpontjai a korábbi Borderlands-játékok lettek. A Borderlands 1, 2 és a Pre-Sequel több száz negatív értékelést kapott néhány óra leforgása alatt, amely annak köszönhető, hogy a várva várt Borderlands 3 egy ideig csak az Epic Games áruházából lesz megvásárolható. Szinte mindegyik értékelésben ott szerepel valamilyen formában az Epic Games, illetve egy ASCII-kódból álló feltartott középső ujj, ha esetleg nem lenne elég egyértelmű az üzenet.

Borderlands 3
Borderlands 3
Borderlands 3
Megjelenés: 2019. September 13. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, FPS
Fejlesztő: Gearbox Software
Hozzászólások: 41
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Lassan a Microsoft Store és a Play Station Store-al lesz a legkevesebb gond
0
0
0
0
atrox95 avatar
Sajnos a Tales from the Borderlands is kapja a savat, pedig az más csapat csinálta.
0
0
0
0
PateszboY avatar
Mi a f@szt zavar titeket hogy Epic exkluzív?
A kommentek nagy része erről szól, nem arról hogy egy legendás játék vissza tér. 😢
Fáj az Epic? Bántottak?
Szarul esik hogy a Steam 30%-a helyett csak 10% bevételt kér el a store és több jut a fejlesztőknek?
Vagy nem fér el a: Steam, Origin, Uplay, Blizzard, Wargame launcherek mellett? 😂

Vagy!
Csak egy köcsög kisgyerek vagy aki azt se tudja átlátni mi miért történik, szimplán lengeti a szél a pofád. 😊 😜
0
0
0
0
💬 5
Twist avatar
@PateszboY: Olvass, művelődj, járj utána, hogy mi a baj az epic store-al, és utána oszd az észt, ha még lesz mit.
0
0
0
0
Twist avatar
@PateszboY: Reasons not to use Epic Store:
1) They have terrible security (80 million accounts were exposed last week)
2) They have terrible customer service (just google it)
3) Games are more expensive on Epic due to regional pricing
4) You can't play games offline
5) Limited social features
6) No screenshots
7) No controller support
8) They broke EU laws (and still do)
9) Scummy tactics (you had to tick a box to opt out of emails etc)
10) They are partially owned by Tencent (a company that sells user data to the Chinese government)
11) No achievements
12) No cloud saves
13) No game forums (many people went to steam for subnautica support)
14) Epic make you pay the transaction fee when purchasing games
15)They are anti-consumer (They pay for exclusive rights to games to try and force you to use their store)
16) They can refuse refunds even if you meet the criteria
17) No reviews
18) No Linux support
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Twist: ...és ez mind-mind az Epic-ről szól, egyik sem magáról a játékokról, tehát a review bomber-ek többsége ostoba és korlátolt, mert az eddig kedvelt játékokat b*szogatják a kiadók, boltok helyett.
A szellemi színvonal aszimptotikusan konvergál a nullához.
0
0
0
0
Twist avatar
@Shadow9: A játék kiadóját gondolom senki sem kényszerítette rá, hogy epic exluzív legyen. Vagy szerinted addig fenyegették őket amíg szegények kénytelenek voltak bele menni? Gondolom nem is a holdon éltek eddig, hallottak az epicről, hallottak a metróról, és ennek tudatában tolták fel a boltba a szarjukat.
Azért, mert valamit lusta vagy átgondolni még nem biztos, hogy mások szellemi színvonalával van baj.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Twist: Nem tetszik a review bomber-eknek, hogy Epic exkluzív lett a cucc, mégsem a fejlesztőt vagy a kiadót csesztetik a megfelelő fórumon, hanem a korábbi játékokat a Steam-en.
Ez pedig akárhogyan csűröd-csavarod, az ostobaság netovábbja marad.
Gratulálok hozzá ezeknek a "zseniknek"!
Annyi eredménye van a dolognak, hogy legalább agyműtétnél nem kell velük számolni, mint donor.
0
0
0
0
no avatar
ES egyféle képen tudna ezen a rossz imagen változtatni:
- adja 40€-ért az új játékokat

Kevesebbet tud a kliens, legyen olcsóbb a játék. Majd kiderül hogy a játékosok hogy "szavaznak" a pénztárcájukkal. Maradnak a Steam és a 60€ mellett vagy áttérnek az ES-re...
0
0
0
0
💬 2
TheMenkuPocok avatar
@Palanova: Még az 50 is jobban hangzana.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Ahhoz képest, hogy ha a Steam a 100%, akkor az ES talán a 20%-ot tudja nyújtani, a 40€ is sok. A különbözetet meg persze az ES állja a fejlesztők felé.
0
0
0
0
xCube avatar
Na ezért szűri a Steam az értékeléseket. Azért mert a kiadó úgy döntött, hogy a harmadik epizód első körben egy másik platformon jelenik meg miért lenne jogos a korábbi epizódokat másik adott mpatformon lehúzni?

Btw engem az önmagában nem zavarna, hogy egy játék nem steam-en jelenik meg első körben. Engem az a pöcs magatartás zavar, amit az Epic képvisel jelenleg. Túl agresszív.
0
0
0
0
lived avatar
A legtöbbet akkor fognak elérni az emberek, ha lejár az exkluzivitás a játékokról és a steam-en jóvalta többen fogják megvenni mint az epic-ből.
Akkor valszeg kapcsolni fognak a fejlesztők és a kiadók is. De ez egyelőre sok hűhó semmiért. Aki akarja úgy is megveszi ott.
Jómagam kitudom várni azt a fél-egy évet mire lejár a ex. Majd akkor megveszem. Nem mellesleg olcsóbban 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ennek az egésznek akkor lenne hitele ha nem venné senki amíg az Epicből érhető el.
Amíg ez nem történik meg simán kislányos hiszti az egész.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Megy a szokásos nincsen-steamen akkor jól megérdemlik hogy letorrentezzem hiszti, nincs itt mit nézni, haladjunk tovább
0
0
0
0
gerikember avatar
Biztos hamarabb megjelenik steam-en ha negatív értékeléssel bombáznak 😂
0
0
0
0
💬 1
Unstoppable avatar
@gerikember: Nem, viszont sehol máshol nem lehet hangot adni a véleményüknek, ugyanis a hihetetlenül remek és szimpatikus Epic store-ban még erre sincs lehetőség. A kínai üzletpolitikának valószínűleg szerves része hogy ne lehessen a negatív véleményt kinyilvánítani mert hát úristen az árt a biznisznek, vagy még a végén kiderülne hogy a kutyának se kellenek és maradjanak a saját helyükön ott ahová ez az agressziv viselkedés való és foglalkozzanak inkább mobiljáték fejlesztéssel max az való nekik. 😊 😂
0
0
0
0
no avatar
És mégis mit vártak? Hogy majd a Borderlands cím megváltja a világot és akik eddig is ágáltak az ES politkája ellen azok most csendben lenyelik ezt? Nem tudom mi a nagyobb gond:
- ha tényleg ezt hitték, hogy egy cím hatására elfogadott lesz ez a hozzáállás
- ha csak ezt remélték, hogy nem lesz belőle baj

Az ember egyszerű lény: nem szereti ha rákényszerítenek valamit és pont. Ezt nem hiszem hogy olyan nagyon nehéz megérteni.

Megértem viszont hogy ES-en próbálkoznak a kiadók, hiszen az jó az ES-nek és jó a kiadónak is. Csak éppen a felhasználó van elfelejtve, márpedig álmoskönyv szerint is rossz döntés azzal kicseszni akinél a pénztárca van.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Most lehet csak velem van a baj, de nem rohadt mindegy miből indítom el a játékot amit annyira szeretek?
0
0
0
0
💬 18
no avatar
@kolbaszkarika: Amennyiben nem érdekel, hogy a Store turkál a rendszerfájlokban és a registryben, úgy tényleg mindegy. 😃
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@LordSzalko: Bizonyíték?
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@LordSzalko: Kb. 5 másodpercembe került a -feltételezem- Reddit forrásod cáfolatára rábukkannom a Google-al (lásd Memento Mori-nak adott válaszomban).
Most akkor melyik az igaz? A bevallottan amatőr vagy a tételes elemzés, ami szerint az Epic ugyan egy rakás sz*r, de nem spyware?
Erős kétségeim vannak affelől, hogy tapasztalatból vagdalkoztok -mely esetben el tudom fogadni az érveiteket- vagy csak felültetek az aktuális trendvonatra és azt szajkózzátok, amit valahol olvastatok róla -ami viszont súrolja a nevetségesség határát.
Félreértés ne essék, nem fogom az EGS pártját, de ugyanez a hiszti anno az Origin megjelenésekor is megtörtént. Talán nem ekkora méretben, de most kissé jobban túl van feszítve a húr a Huawei-USA, EU-Kína "háborúk" miatt, kissé érzékenyebben reagálnak a halandók az EGS-Tencent-Kína összefüggésre, de érzésem szerint valójában csak egy újabb konteó van születőben.
0
0
0
0
atrox95 avatar
@LordSzalko: >Spyware
>bizonyíték?
>google
10/10 ROFL
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Memento Mori: ...aha. Ez lenne a bizonyíték? Ne már!
Az említett [url]https://www.reddit.com/r/PhoenixPoint/comments/b0r😆q/epic_game_store_spyware_tracking_and_you/[/url] cikkre -ami nem mellesleg az első bekedzédekben említi, hogy "Keep in mind that I am a rank amateur"- itt a cáfolat: [LINK]
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Shadow9: Lehet nem spyware... Az első pozitívum, a launcherrel kapcsolatosan. Senkinek nem ez a fő aggodalma a programmal. Inkább az, hogy ez kicsit olyan, mintha most jönne valami idióta szoftverfejlesztő és windows 95-re kényszerítene gusztustalan agresszív stílusban. Igen dörmögtek már az origin indulásánál is az emberek, pedig az a béta fázisban is fényévekkel járt az epic cucca előtt. Téged meg meglepetésként ért, hogy most befeszült pár idegszál, ezen a szaron? Hogy az epicből bárki kinéz bármit, mióta kicsit jobban rálátni az üzletpolitikájukra?
Nem mindenki vagdalkozik meg vonatozgat aki mást gondol, vagy mást tud a dologról, mint te. Ha olyan nagyon képben vagy miért nem gyújtottál fényt sötét, egyszerű elménkben egy szimpla link-el? Inkább fellengzős prosztó stílusban ***ol egy "Bizonyíték?"-ot, utána meg osztod itt az észt. Feltételezgetsz meg kétségeid vannak. Mi is csak feltételezzük, hogy spyware, és kétségeink vannak, hogy ez a fos valaha is feltelepül valamelyikünk gépére.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Egyébként is több oldalnak is magyarázkodott az Epic, hogy miért és hogyan másol adatokat más Store fájlrendszeréből és miért nem a nyílt API-ból. Az, hogy a redditen ezt hogyan közlik a userek oly mindegy.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Memento Mori: Ehh, kár rátok a szót pazarolni, hagyjuk is ennyiben... értelmetlen viitába -főleg mert nem tudtok vitázni, csak személyeskedni- nem szállok bele.
Stílusleckét pedig olyantól, aki egy egyszavas kérdésbe is képes belekötni, nem veszek. Jobban tennéd, ha leszállnál a magas lóról, mielőtt nagyot koppansz.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Shadow9: https://kepkuldes.com/images/ea25e3071ef1c4a65bb408664c2b8633.jpg

Te ritka buta vagy. Kár, hogy most nincs időm mókázni. 😞
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@LordSzalko: Engem nem, én már visszavonultan élek egy ps4pro társaságában, csak néha visszajárok beleszólni a nagyok dolgába. 😆
Érdekes dolog ez amúgy, de furán hangzik hogy egy felnövőben lévő store ezt csinálná már így az elején, még ha ez is a cél. Elég kockázatos stratégia lenne.
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Pláne, hogy a Steam-től másol adatokat és nem a nyílt forrású API-ból teszi, hanem közvetlen fájlrendszerből, aztán összeállítja magának a saját kis házon belüli adatbázisát. Korrekt 😆
0
0
0
0
Rodney5832 avatar
@kolbaszkarika: Engemet pedig az zavar, hogy a steam accomon van 60 játék, s most szarjam le az egészet, s vegyek meg egy csomó új címet epic store-on, ami aztán, úgyis az lesz a sorsa mint a steamnak.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Rodney5832: Mert mi a sorsa a Steam-nek?
0
0
0
0
sunny474 avatar
@kolbaszkarika: Összességében tényleg az a baj, hogyha a bányászatot még le is sz*rjuk, az átlag nép játékainak 80%-a valszeg steamen van meg. Már régen megszoktad a platformot, ott a friend listed java. Van achi rendszer, cloud save, sale-ek, community market stb. Most lehet téged nem, de van akit ez érdekel. A borderlands esetében a trilógia többi része is mind steamen van meg, csak jobb egy helyen tartani a packot, ez egy coop looter shooter, nem hátrány ha nem kell újraaddolnod a haverjaidat sem.
Emellett az epic platformja tényleg az a kaliber, hogy senki a büdös életbe nem rakja fel hacsak nem forniteozik. Adatbányászat, cloud save még sehol stb. Bárhonnan nézem van már így is minden: origin, uplay, battlenet stb. Kell a francnak még több kliens, senki sem akar 5 appot futtatni a háttérben, ha meg nem teszed, akkor malmozhatsz amikor egyszer pár hónap után elindítod, mert mondjuk battlefieldhez origin kell, hogy zúdítja rád az X gigás update-eket.
Nyilván a steam monopol helyzete sem túl egészséges, de azért jó lenne meghúzni egy lélektani határt, hogy még hány launcher kell mellé. Pláne ahogyan az epic próbálja ledugni az emberek torkán a saját platformját arra végképp nincs szükségünk.
Szerk: Ha meg továbbra is majd ebbe az irányba haladunk, hogy az összes nagyobb játékkiadó saját platformot akar a játékainak nekem az is mindegy, de egy szép napon valahogy jussanak közös nevezőre ami valamilyen szinten user friendly, ne 5 kliens legyen a háttérben, tudják kezelni az update-eket, pl. ha steamen játszok, ne kezdjen el update-elni közben az origin, legalább a friend list legyen egy helyen. Ilyen "apróságok" és már nem lenne ekkora hőzöngés.
0
0
0
0
susguy avatar
@sunny474:
Nyilván a steam monopol helyzete sem túl egészséges

Egyetértenék az alapelméletből kiindulva (nem jó ha monopolja van egy cégnek), és egyre többet hallom ezt amióta az epic próbálkozik, viszont... tényleg annyira rossz lett volna eddig? Linux support? Big picture? Steam VR fejlesztés? A rengeteg közösségi funkció? Engedni a kiadóknak hogy máshol is árulhassanak kulcsokat amiből egy fillért nem látnak a Valve, miközben ugyanúgy ők szolgáltatnak minden hozzá járó funkciót? A különböző API-k fejlesztőknek? Controller support? stb...
Persze egyáltalán nem mondom hogy nem volt hibájuk, de nem jut eszembe semmi ami miatt egészségtelennek kéne nevezni a helyzetet, és ezen kívül rengeteg energiát fektetnek abba hogy a "pc gaming" minél jobb élmény legyen. Sosem voltak az ellen, hogy máshol is lehessen a náluk megjelent játékokat, sőt, kifejezetten az exkluzivitást ellenzik.
Ha azt nézem, hogy a konkurencia folyamatosan csak negatív dolgokkal tud előrukkolni, és hogy a Steamnek eddig monopolja volt, szerintem kifejezetten jó dolgunk volt eddig.

A komment többi részével egyet értek, de ezt egyre több helyen olvasom, kezd érdekelni hogy mi az ami annyira borzasztóvá teszi azt hogy a Steam a legnagyobb platform e téren
0
0
0
0
sunny474 avatar
@susguy: Vannak néha érdekes dolgai, a market a mobil authenticator bevezetése óta néha a sírba tesz a hold-okkal ha véletlen nem "szakszerűen" csinálok valamit és betriggerelem a steam guardot az 7 nap hold lesz és passz. Hiába én voltam, se support se senki se tud ezzel mit kezdeni. Felmerül néha 1-2 probléma ami miatt magamban kicsit szidom a platformot de előbb utóbb minden megoldódik rajta. Összességében szerintem rendben van, nem véletlen fáj a szívem előre, hogy a borderlands 3 epic-en lesz csak egy darabig. Ezt fentebb taglaltam, hogy mennyire "hiányos" az epic kliense a steamhez képest.

Rosszul fogalmaztam, ezt én sem gondoltam át, csak általában a monopol=a rosszal. Arra én is kíváncsi lennék, hogy ez miben lehet rossz. Mert azt átlátom, hogy pl. amíg az AMD nem mászott ki az fx széria bukásából a ryzennel addig az intel malmozott és alig volt technológia fejlődés. Jött a ryzen és hirtelen már van 6 és 8 magos chip nem csak X-es lapokba is, az ára már más kérdés.
Annyi fix, ha egyszer elkövetnek egy nagyobb malőrt a steamnél akkor annak biztos lesz hatása mindenkire, tekintve, hogy se az epic-et se az origin-t nem igazán tudom elképzelni még konkurensnek se egyenlőre.
0
0
0
0
szilver avatar
Ha rájuk rohad sem érdekel..és szerintem sokan vannak ezzel így!Majd jön amikor jön Steamre,megvárjuk nincs ebben semmi különleges.
0
0
0
0
💬 1
Andris18 avatar
@szilver: Ez fordított esetben működne, ha egy steam exclusive-ra kéne várni steamen. De így, ja hogy a steamen több ezer játék van 😃 hopsz, bocsi
0
0
0
0
no avatar
Várható volt, akár csak az Exodus esetében. 😆
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Jó estét mindenkinek 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció