A digitális Xbox Series X kevesebbet fogyaszt az új 6 nm-es SoC-nak köszönhetően

Szerző: xoki | 2024. October 20. | hír | 8 hozzászólás

A Microsoft új változatokkal ünnepli az Xbox Series konzolok megjelenésének negyedik évfordulóját. Ezek hardverileg nem igazán térnek el az eredeti modellektől, helyette új színválasztékot, lemezmeghajtó nélküli változatot és nagyobb tárhelyet kaptunk. A konzolon belül azonban egy „rejtett” fejlesztés is felfedezhető, amely valamennyivel jobbá is tette a konzolt.

A konzol alapjául szolgáló AMD Zen 2 és RDNA 2 architektúra maradt a régiben, viszont az eredeti konzol 7 nm-es SoC-ja helyett 6 nm-eset kaptunk, ahogy az Austin Evans által közzétett videóban is látható. Emellett a hűtés és a PCB kialakítása is módosult, például a hűtő 100 grammal könnyebb lett.

Austin Evans elemzése alapján a SoC legújabb változata hasonló teljesítményt, zajszintet és hőmérsékletet nyújt, de kevesebb energiát fogyaszt. Korábban üresjáratban akár 60 W-ra is szükség volt, azonban az új lemezmeghajtó nélküli változat mindössze 39 W-ot igényel.

A két új változat már megvásárolható: a Galaxy Black Special Edition 2 TB-os verziója 649 euróba, míg a fehér digitális változat 1 TB-os változata 499 euróba kerül.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dwight Schrute avatar
Lehet kiröhögni engemet,de még mindig bőven elvagyok a kis fehér Series S konzolommal 🤗
0
0
0
1
💬 7
kovb677 avatar
@Dwight Schrute: Én a ps4 Pro-val. Egyenlőre Microsoft még nem tudott olyan konzolt mutatni ami felvenné az új ps-el a versenyt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@kovb677: Az új PS az az ötös, és lassan itt a pro változata is. A PS4 Pro már 8 éves.....
0
1
0
0
kovb677 avatar
@enslaved: Pro változata már kijött, kicsit le vagy maradva.
Ps4 pro támogatott még god of war ragnarök is kijött rá
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@kovb677: Tény hogy 8 éves a PS4, de rengeteg jó játék jelent meg rá, amit vétek lenne nem be pótolni.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Dwight Schrute: Youtuben is sokan ajánlják a ps4 pro-t még megéri
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@kovb677: Ha nem fontos a nextgen érzés meg megbékél az ember azzal hogy új címek nem jönnek ki rá lassan, akkor igen megérős. Továbbá nagy érv mellette hogy széles a játék paletta amit kínál.
0
0
0
0
enslaved avatar
@kovb677: És tényleg kijött, kb. egy hónapja. Nagyobb tévedésem ne legyen az életben. Mentségemre szolgáljon hogy nem követtem annyira a PS5 utáni fejleményeket, egyelőre az elég nekem a PC mellé.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció