A CD Projekt Red hajlandó további jogdíjat fizetni a The Witcher írójának

Szerző: xoki | 2019. February 06. | hír | 14 hozzászólás

Andrzej Sapkowski, a The Witcher könyvek írója elég alacsony áron adta el a szérián alapuló játékok jogait, ugyanis a CD Projekt Rednek alig 10 000 dollárt kellett kicsengetnie érte. Azóta a fő trilógia és a spin-off játékok, mint amilyen a Gwent, mind hatalmas sikert értek el, és emiatt Andrzej Sapkowski beperelte a céget annak reményében, hogy további 16 millió dollár jogdíj üti majd a markát.

Egy lengyel híroldal szerint a CD Projekt Red és Andrzej Sapkowski baráti egyezséget kötött, és peren kívül sikerült megegyezniük egy összegben, amelyet a CD Projekt Red hajlandó kifizetni a licenc használatáért. Egyelőre nem tudni, mekkora összegről van szó, de valószínűleg jóval kevesebbről, mint a kért 16 millió dollár, de azért minden bizonnyal sokkal többről, mint a korábbi 10 000 dollár.

Érthető döntés született a CD Projekt Red részéről, hiszen érdemes jó kapcsolatban maradniuk a széria kitalálójával a további együttműködés céljából. Egyelőre lehet, hogy igazából nincs is szükségük erre az együttműködésre, mivel nem terveznek új játékot, viszont a hatalmas sikereknek köszönhetően valószínűleg sokáig szeretnék, ha birtokolnák a játékok jogait a lehetséges új projektek megvalósításának céljából.

The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt
Megjelenés: 2015. May 19. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Olyan nincs hogy Egyelőre ,csak egyenlőre. 😊
0
0
0
0
💬 7
susguy avatar
@rhPhoto: "Egészítsd ki egyenlőre a két összeget."
"Egyelőre még csak nyelvtannal foglalkozunk."
Vagy csak megint egy szar viccet próbálsz eladni irónia címszó alatt? Mit ártott neked a magyar nyelv hogy ennyire küzdesz ellene?
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Helység vagy helyiség?😆 Spoiler!
Egyenlőre nem tudni 😜
0
0
0
0
no avatar
@susguy: 😆Szólj hozzá...
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: Csodálatos amikor a hülye próbál okoskodni. Kérlek folytasd még, jól szórakozom.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Kelori: Alig van AMD-s hír mostanában, mit csináljon szegény? 😃
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Szuper.A 2012 es stúdió unalmas ?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Így is kurvajól járt, igazából egy fillért nem érdemelne. Ő eladta a sztoriját 10 ezerért, aztán valaki más azt felhasználva csinált pár jó játékot, amik sikeresek lettek és sok pénzt hoztak. Ez más munkájának a gyümölcse, nem az övé.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
Nekem is fájna, ha kitalálok valamit, aztán más gazdagszik meg belőle, de azt a 16 milliót kissé sokallom.
Ha nem lett volna ekkora siker, akkor is ennyit követelne? Mennyit tettek hozzá a grafikusok, programozók, meddig tart az író joga?
Persze, tudom, a világ legértelmetlenebb kérdése a "mi lett volna, ha?", de azért illene egy elfogadható határt betartani.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Shadow9: Ha nem lett volna siker, nem követelhetett volna semennyit. A CDPR első ajánlata alapján a bevételből kapott volna, de arra számított hogy bukni fog a dolog, ezért csak előleget akart, hogy lásson valami pénzt is aztán jól van. Sajnos a lengyel törvények alapján joga volt hisztizni a pénzért, még így utólag is, pont a siker miatt.
0
0
0
0
ors11 avatar
Nekem is az egyik, ha nem a nagy kedvencem a Witcher 3 és maga a könyvek is...de amit Sapkowski csinált azért oda arc kell. Nem hajlandó elismerni, de a játék miatt lett igazán híres, maga a könyvei hiába jók ( főleg a rövid történetek ) de azért nem egy világmegváltó dolog önmagában a széria. Igenis sokat hozzátett a játék, mégha nem is canon.
Ezért is várom a Netflix szériát, hogy lássuk mennyire képes a polkorrekt rasszizmussal és a rasszista szereplőválasztásokkal kicsit lefaragni a felépített brandből 😃 Remélem nem lesz igazam, és értékelhető sorozat lesz. ( de azért befalhatja a mai világ, hogy mindenbe beleerőltetik az ,, egyenlőséget,, )
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
Amilyen gyökér ez a Sapkowski...remélhetőleg most tanult a dologból és visszavesz a paraszt stílusából
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció