A CD Projekt lett Európa második legnagyobb videojátékos cége

Szerző: xoki | 2020. February 26. | hír | 22 hozzászólás

Az elmúlt néhány hónap folyamán a lengyel CD Projekt piaci értéke 6,8 milliárd dollárról 8 milliárd dollár fölé ugrott, amelyhez nagyban hozzájárult a Netflix által készített sorozat népszerűsége és a The Witcher 3 Switch portjának megjelenése is.

A stúdió eddig is népszerű volt, de most már hivatalosan is Európa második legnagyobb videojátékokkal foglalkozó cége lett. Nem nehéz kitalálni, hogy az első helyen a francia Ubisoft Entertainment áll, amelynek jelenlegi értéke 9,6 milliárd dollár. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen olyan rendkívül népszerű szériákat köszönhetünk nekik, mint az Assassin's Creed vagy a Far Cry. Mellesleg a The Witcher 3 Steames verziója nemrégiben átlépte az 50 millió dollárt, ez pedig azt jelenti, hogy a céget mostantól az összbevétel 80%-a illeti meg.

Fontos megjegyezni, hogy a fentiek a CD Projekt értékét mutatják, és nem az alatta tevékenykedő CD Projekt Red stúdióról van szó, tehát ez a szám a fejlesztőstúdiókat és a GOG-ot is magába foglalja.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Scorn Face avatar
Megérdemlik az elismerést, csak így tovább!
0
0
0
0
19ati93 avatar
GOG updates refund policy, allowing refunds up to 30 days after purchase, even if you've played the game.
Not bad..

[LINK]
0
0
0
0
enslaved avatar
"Assassin's Creed vagy a Far Cry"
Nos, ezekből még lesz, így nem kell félteni a Ubi elsőségét. A Division 2 is hatalmas lett legutóbb, ahogy a Breakpoint is (még ha az optimalizáltsága hagy is némi kívánnivalót maga után).
0
0
0
0
💬 8
susguy avatar
@enslaved: Feltéve hogy az a pár cím többet fog termelni mint az egyik legnagyobb növekedő online játék üzlet 3600+ címmel, persze, nincs mitől félteni 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Nincs jelentősége, mindenki azt veszi meg amit szeret, és ezt nem fogja befolyásolni az sem ha mondjuk a Ubi a 2. helyre kerülne netalán.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Nem értem miről beszélsz, arról volt szó hogy a CDP esetlegesen megelőzheti majd az Ubit. Senki nem vitatta hogy bezárnának, vagy hogy valamit nem vennének.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@enslaved: Csak azt nem értem,ha így teli vannak lóvéval ,akkor mért nem optimalizálnak ugyebár? Erre nincs semmi mentség ,legszemetebb dolog.Nagy szemétség ,hogy ennyi tisztesség nincs bennük,inkább a mennyiség legyen meg,még ennek ellenére is...az a fontos nekik.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Andor1997: Benne volt a kérdésedben a válasz. Azért, mert így is tele vannak lóvéval.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: A Breakpoint esetében valóban odafigyelhette volna jobban, az fps droppok engem is bosszantottak, de maga a játék jó volt. A Division 2 viszont tökéletesen fut.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Az se biztos, hogy a Cyberpunk megjelenik valaha is, a Red Dead 2 - nek sem kellett volna...............Az AC - król meg annyit, hogy a két részbe 600 órát tettem, a Breakpointba meg 100 órát, így a magam részéről megtettem mindent. Oké, nem volt tökéletes a Breakpoint, de számomra letehetetlen volt még így is. Ki milyen játékot szeret.
Amennyiben meg lelökik a trónról akkor mi van? Semmi.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
míg a Ubi nagyon ráment mostanába a mennyiségre addig a Cdpr egyértelműen a mínőséget helyezi előtérbe és úgy látszik ez sokkal nyerőbb minden távon


Pontosan ahogy mondod.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Legjobb játékfejlesztő csapat ! Ez tény... Amihez nyúlnak az arany lesz !
0
0
0
0
💬 2
woodbear avatar
@MaximumGame: Te a CD Projekt Red-re gondolsz, de a cikk nem róluk szól 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@woodbear: Tudom, de arra gondolok 😀
0
0
0
0
no avatar
Nem lennék meglepve, ha beelőznék az Ubi-t úgy 1 max 2 éven belül.
0
0
0
0
💬 5
TheMenkuPocok avatar
@LordSzalko: Eddig minőséget tettek le az asztalra, de hamar le lehet menni corporate-ba és akkor a hírnevüknek is annyi. Reménykedem, hogy ők tartják majd ezt a színvonalat 😀
0
0
0
0
sunny474 avatar
@LordSzalko: Ahhoz még kicsi a flotta, de részemről mind1 mit hoz a jövő és ki lesz az élen csak nekünk is jó legyen, ha élmény szinten jó játékok jönnek az nekem bőven elég 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Az a baj,hogy az UBI futószalagos játékait sokan így is úgy is megvásárolják ,szóval nem tudják beelőzni őket,még az is nagy szó,hogy 2.-ak.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Lehet megveszik, de úgy hogy nem ismerjük az Ubi növekedési rátáját (legalábbis én éppen) így nehéz lenne kijelenteni, hogy nem tudják avagy esélytelen. Nem mint ha számítana ez minőség tekintetében.
0
0
0
0
Twist avatar
@LordSzalko: Szerintem az a beelőzés megtörténik amint kiadják a Cyberpunk-ot. Nem nagyon lesz minőségben versenytársa.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció