A CD Projekt értéke 75%-ot zuhant a Cyberpunk 2077 megjelenése óta

Szerző: xoki | 2022. July 21. | hír | 18 hozzászólás

Sokak meglepetésére a CD Projekt Red hivatalosan is megerősítette, hogy elkezdődtek a munkálatok a negyedik The Witcher-játékon, amelynél RED Engine-ről Unreal Engine 5-re fognak áttérni. A játék korai bejelentésére valószínűleg a Cyberpunk 2077 pénzügyi bukása miatt volt szükség, hogy új befektetőkre tegyenek szert.

A lengyel Business Insider jelentése szerint a CD Projekt részvényeinek értéke több mint 75%-ot zuhant a Cyberpunk 2077 2020-as megjelenése óta. A játék debütálása előtt a vállalat értéke több mint 40 milliárd złoty volt, de a katasztrofális rajt és a lassan érkező hibajavítások miatt ez a szám körülbelül 10 milliárdra esett vissza.

A fejlesztők azóta sikeresen rendbe hozták a Cyberpunk 2077-et, így mindenképpen érdemes egy újabb esélyt adni a játéknak, bár az Xbox One-ra és PS4-re készült változatokat valószínűleg továbbra is érdemes elkerülni. A játék idén még biztosan kapni fog egy terjedelmes kiegészítőt, és a fejlesztőcsapat ezt követően fog teljes egészében a következő The Witcherre fókuszálni.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The Witcher FUN avatar
"sikeresen rendbe hozták a Cyberpunk 2077-et"🤣🤣🤣🤣🤣
0
0
0
2
💬 1
SotetAlak avatar
@The Witcher FUN: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
The Witcher FUN avatar
@SotetAlak: 🤣🤣🤣🤣 Látom szereted magadra venni, most biztos nagyon magabiztosnak érzed magad kicsi Troll. Mondjuk a kommented után lerí, hogy illik a neved a személyiségedhez😁😁😁😁. Én díszdobozos kiadásban vettem meg a játékot és IMÁDOM de nem vagyok olyan vak, hogy ne ismerném be azt, hogy ez a játék messze áll a hibátlantól és az optimalizált-tol, de gondolom az olyanoknak mint te bármit lelehet nyomni a torkán úgyis megeszik, az ilyenek miatt tart ott a játék ipar mint te, na én rajtad nevetek,😆😆😆mert semmiből nem tanultok.
0
0
0
0
misota31 avatar
Amennyiben megismétlődne a 2077 körüli fiaskó, akkor reménytelen pénzügyi helyzetben találhatják majd magukat.
Remélem levonták a konklúziót, és megint a csúcsra törnek, szúrkolok nekik.
1
2
0
0
SotetAlak avatar
@kovb677: Most aztán megmondtad. 😆
0
0
0
1
no avatar
@SotetAlak: Cyberpunk2077 egy félkész bughalmaz volt amikor kijött. Vagy nálad tökéletesen müködött?
0
0
0
0
no avatar
@kovb677: Eléggé bugos volt még a next gen verzióval is, amit idén adtak ki nagy patchet. Volt is 1 mellékküldi, amit sajnos meg sem tudtam csinálni.
0
0
1
1
xCube avatar
@kovb677: Nálam nem volt tökéletes, de játszhatatlan sem. Ha nem hájpolta volna föl az egész világ annyira (amire természetesen ráharaptak a befektetők is és tovább fűtötték a kemencét), akkor nem bukott volna ekkorát.
1
0
0
0
SotetAlak avatar
@kovb677: Akkori verzióval simán kijátszottam... Különösebb bajom nem volt vele, a Ubisoft játékok minőségéhez viszonyítva nem is volt annyi probléma vele! Na meg az utána megjelent játékok is sokkal rosszabbak voltak! 😆
2
1
0
0
VidarArt avatar
@kovb677: Nálam például tökéletesen működött! egyetlen egy bugot találtam: egy lebegő telefont fél méterre az embertől. Előrendeltem és első napon már játszottam vele. Fullos gépem van és nem voltak olyan hibák amiket láttam, hogy a többieknél jelentkeztek (nem tudom miért van ez). Grafikus vagyok pár éve és tényleg megfigyeltem részletesen mindent, de nálam teljesen jó volt és kivittem a kampányt!
0
0
0
0
no avatar
@VidarArt: "Fullos gépem van és nem voltak olyan hibák amiket láttam, hogy a többieknél jelentkeztek (nem tudom miért van ez)"

A bugok egyaránt jelentkeznek gyenge és erős gépeken, a kettőnek egymáshoz semmi köze sincs😂
0
0
0
0
VidarArt avatar
@arnold892: Egy gyenge gépen egy lassabban vagy szarabbul betöltött textúra bug jelentkezhet, aminek lehet köze a géphez és függhet az alkatrészektől, ugyanis olyat is olvastam, hogy nem volt mindegy, ha AMD vagy Intel procid van és azon belül is milyen típus. De lényegében a teszter cégnek is nagy hibája van a dologban, ezt ne felejtsük el.
0
0
0
0
SotetAlak avatar
@VidarArt: Mint utólag az derült ki, hogy akik tesztelték a játékot, azok végig kamu információkat adtak vissza a játékról a fejlesztőknek.
0
0
0
0
The Witcher FUN avatar
@SotetAlak: És te elhiszel mindent mert a CDP azt írta, gratula🙄.A CDP-nél meg szegények nem is tudták mit fejlesztenek épen, az igazgatóság meg semmilyen információt nem kapott a játék készültségről állapotáról ,ezek szerint a fejlesztők nem látták, hogy az amin nap mint nap dolgoztak hibás?.😏Ja és ezt csak a CD Project álltja semmi sincs még bizonyítva.
0
0
0
0
SotetAlak avatar
@The Witcher FUN: Mindezt Witcher 3 képpel, én gratulálok neked... 😆
0
0
0
0
The Witcher FUN avatar
@SotetAlak: Az, hogy kedvelem a játékot nem jelenti azt, hogy bedőlök midnek mint te🤣🤣🤣🤣🤣 de ha elhiszel mindet hát sok szerencsét az élethez😂😂😂😂látszik még a tojáshéj, mindig jót röhögők rajtatok.
0
0
0
0
Kelori avatar
@SotetAlak: Nyugi, a legtöbb ember átéli ezt a korszakot, amikor cégeknek simpelsz szabadidődben, indok nélkül. Majd kinövöd amikor rájössz hogy minden vállalat szarik az emberek fejére, a profithajszoláson kívül nem számít semmi. Kicsit hülyének is fogod érezni magadat utána, hogy miért is játszottad a white knight szerepét egy cégnek, de ezt a traumát is túl fogod élni, ahogy mindenki más is.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció