A 2022-es CES során debütálhat az Intel Xe-HPG DG2

Szerző: xoki | 2021. August 02. | hír | 1 hozzászólás

A Weibo oldalán egy népszerű kínai, hardverekkel foglalkozó felhasználói fiók állítása szerint az Intel első, Xe-HPG DG2 GPU architektúrán alapuló diszkrét grafikus kártyájának debütálására a 2022-es CES-en fog sor kerülni. Az AMD és az Nvidia következő generációs termékeiről csak úgy özönlenek az információk, de az Intel kártyáival kapcsolatban hónapokon keresztül szinte semmit sem lehetett hallani.

A Weibo felhasználói fiók szerint a különböző forrásaiknak köszönhetően megbízható információhoz jutottak az Intel diszkrét grafikus kártyáit illetően, amely az Xe-HPG architektúrát használja. A DG2 GPU a januárban esedékes CES során fog debütálni, de elég valószínű, hogy már október vége felé, az Intel Innovation eseményen is kapni fogunk egy teasert.

Az Intel korábban megerősítette, hogy már tesztelik az első prototípusokat, és ezek fel is bukkantak különböző online benchmark oldalak adatbázisaiban. Például egy 256 EU-val rendelkező modell is, amely akár a flagship DG2-512 vagy a DG2-384 egy másik verziója is lehet. Ezek mellett 448 EU-val és 128 EU-val rendelkező SKU-ról is pletykáltak már.

Teljesítményben egyelőre nem igazán kimagaslóak ezek a termékek, mivel kezdetleges órajelen működnek, illetve csak optimalizálatlan illesztőprogramok érhetőek el a tesztpéldányokhoz.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
[LINK]

Halkan fű alatt meg ismét lesz 3dfx. Négy szereplős piac azért már borítaná a megszokott trendet. Lesz itt majd ne mulass a fejlesztőknek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció