7 nm-es Radeon Instinct kártyát tesztelnek az AMD laboratóriumában

Szerző: xoki | 2018. April 29. | hír | 21 hozzászólás

Az AMD egyre közelebb kerül a 7 nm-es grafikus gyorsítók végleges változatához.

A cég egy képet tett közzé Twitteren, amelyen egy Radeon Instinct grafikus kártya látható 7 nm-es Vega GPU-val, amely már működőképes és jelenleg az AMD laboratóriumában fut. A vállalat vezérigazgatója, Dr. Lisa Su az AMD pénzügyi beszámolója idején megerősítette, hogy a tervek szerint még ebben az évben megkezdődhet a mintapéldányok szállítása.

Maga a Radeon Instinct nem gaming videokártya, hanem az Nvidia Tesla termékcsaládjának alternatívája, amelyet elsősorban mesterséges intelligenciáknál használnak. Egyelőre nem tudni sok mindent ezekről a termékekről. Ez lesz a Vega 20 széria, de a Vega 10-hez hasonlítva valószínűleg dupla kapacitással és dupla sávszélességgel fog rendelkezni. Minden más jellemzője megegyezik majd a Vega 10-zel.

Egyelőre nem tudni, hogy az AMD átvált-e 7 nm-re a gamingre szánt kártyák esetében is, de biztosan tervbe vették, és csak idő kérdése, mire megvalósítható lesz majd.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hashimoto avatar
Ha ez is olyan lesz mint a Vega, akkor inkább hagyják a francba. Nem sikerült egy jó gaming kártyát kiadniuk, legalábbis azért, amiért azokat mérik, van jobb is nvidia oldalról..
Tudom, hogy sem ez, sem a Frontier nem gaming kártya, de munkaállomásokban is inkább csak Quadrokat látni..
Talán, ha két három embernél láttam 56-okat, aztán ennyi.

Nem kell whining reply-be, ty.
0
0
0
0
💬 18
vyne avatar
@hashimoto: Mindig is jobb volt az nvidia,es mindig is jobb lesz. 😃
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Geforce FX volt anno rettenetes. Konkrétan a 6. generáció megváltás volt utána.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
HBM memóriát is az AMD-nek köszönhetjük, a Tesla P100 és V100-ra is HBM került. 😉
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@rambustibi78: Nekik köszönhető, aztán baromira el is terjedt 😂
Drága nagyon a HBM az a probléma
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Nem mindig volt jobb az nVidia, mint az AMD. Anno a HD4890-es vidikari az AMD-től kenterbe verte a vele kortárs csúcs nVidiát. 2010 környékén pedig megjelent a HD5XXX széria, ami az nVidia Fermi alapú 480-as videokártyáját (amit kazán néven ismertek) kenterbe verte. Még egy HD 5870-es is jóval erősebb volt, mint egy 480-as. A HD5970-es, ami tulajdonképpen két HD 5850-es volt crossfire-ben, az dupla sebességet nyújtott. Az nVidia következő szériája a GTX 500-as sorozat pedig ismét egy bukta volt, lásd a GTX 580 gyúlékony modelljeit. Igazából szerintem az nVidia a GTX 600-as sorozattól errefele kezdett magához térni.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@hashimoto: Far Cry 5 benchmark Hardware Unboxed által. Ajánlom figyelmedbe. Ott látszik igazán mi van ha az Nvidia nem fizeti le a stúdiókat és nincs butítás egyik félnél sem hanem mindkét kártya maximálisan erejét ki lehet aknázni (AMD és Nvidia egyaránt) . Elvakult kommenteket ne csinálj,főleg hogy gőzöd sincs arról,hogy miről dumálsz. Az Nvidia főleg csak azért van előnyben,mert a játékfejlesztők 90%-t lefizetik,hogy náluk jobban fusson a játék és szándékosan lebutítsák az AMD-t.
Ezt mondom úgy,hogy én is jobban szeretem az nvidia kártyákat és abból is több volt a kezem alatt de én tisztán látom a helyzetet,nem úgy mint a fanboy többség ..tisztelet kivételnek.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@V1VOnX: Ki csinál elvakult kommenteket mesterem? Megmondtam előre, hogy nem kell nyafogi komment. Ez a gőzöd nincs szöveg, meg hogy te mindent átlátsz meg főleg nem. 😃
Én is AMD-s vagyok, de ami mostanában megy, az nagyon gáz. Spoiler!
Proci téren mondjuk hatalmasat erősödtek, de most nem erről van szó

Értem és tudom is, hogy az nvidia kinyalja az összes stúdió seggét, egyáltalán nincs rendjén, nekem sem tetszik a helyzet, de ha egyszer ez van, akkor mit tudsz tenni? Hiába szép meg jó az AMD papíron, ha egyszer ezek miatt a tényezők miatt, egyáltalán nem hozza azt, amit elvárnánk tőle..
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@hashimoto: Itt marketing problémák miatt van lemaradva az AMD . Fogyasztásilag tény,hogy nem kompetitívek de teljesítményben azok lennének ha az NVIDIA nem folytatná a mocskos politikáját.
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Ne aggódj, következő széria is úgy lesz beharangozva, hogy világ megváltás következik. Aztán sehol semmi 😂 1 vagy 1,5 évre rá meg jönnek hozzá a driverek is, ilyen ez.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@LordSzalko: Kétszer akkora fogyasztással, mégnagyobb árcédulával.. Kiábrándultam belőlük videókártya terén.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@hashimoto: A Vega RX56-t és RX64-t a GTX1070 és GTX1080 ellen szánták piacra, és ezek teljesítményét hozza is. Tehát valaki félreinformált.
Az, hogy kinél látsz Vega kártyát és kiknél nem, nem azt jelenti, hogy keveset adtak el belőle és rossz lett a Vega.
Az elmondásod szerint te is AMD-s vagy...ha az lennél nem írtál volna sületlenségeket.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@rambustibi78: Oké, hogy hozza a teljesítményt, sokszoros fogyasztás, és árcédula árán.
Az, hogy még AMD-m van egy dolog, de meguntam azt, hogy akárhányat vettem, mindnek volt valami gondja.. Jelenlegi hangyafocizik mint az állat, greenscreenel, kifagy a fos driver-e egyfolytában.. Néha jó, néha nem.. Teljesítmény ügyileg nincs vele gondom, nem egy 1080, ahhoz mérten amit tudnia kell, tudja, de az, hogy nincs egy perc, hogy ne villogna és egyebek..
Az, hogy kinél látsz Vega kártyát és kiknél nem, nem azt jelenti, hogy keveset adtak el belőle és rossz lett a Vega.

Ha olyan marha jól szárnyaltak az eladások, hol vannak? Mindenki az 1060-70-80-at veszi, bárkit nézel meg..
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@hashimoto: Nálam sosem volt gond se nvidia, se amd kártáyval és egyik szoftverével sem. Nálad más lehet a probléma, hogy mindegyik kártyádnál ez a gond.

Ha olyan marha jól szárnyaltak az eladások, hol vannak? Mindenki az 1060-70-80-at veszi, bárkit nézel meg..
Ez kb. ilyen megállapítás:
2016-ban és 2017-ben a Porsche eladások is szárnyaltak, mégsem látsz sokat. Mindenki Suzukit swiftet, vitarát vesz, bárkit nézel meg.
0
0
0
0
Kelori avatar
@hashimoto: Annyira megnézném az ilyen anomáliákat élőben.
Mindegyik szemellenzős táborból jön néha egy ilyen komment hogy az xy gyártótól én biztos nem veszek többet mert eddig mindegyik hibás volt.
Egyrészt ha valóban ez történik ezeknél az ominózus embereknél akkor kérdem én hogy miért nem viszitek vissza garanciába?
Másrészt pedig nálam aztán tényleg megfordult jópár kártya és mit ad isten eddig egyetlen egy halt meg a kezeim között, és az is valószínüleg éltes kora miatt, tekintve hogy egy geforce 4 mx460-ról beszélünk.
Ezen kívül van itthon nekem a mai napig hiba nélkül működő riva tnt2, gf4 mx 4000, xt 1950, gt9800, gts 450, hd 5670, hd 7770, r7 370, r9 380, gt430.
De biztos csak nekem van földöntúli szerencsém ¯\_(ツ)_/¯

És bár úgysem fog változtatni semmit ha elugatom tizedjére is, de csak leírom hátha.
Szemellenzőket le, vásárold meg azt amit te szeretnél, jatsz azzal amivel te akarsz de csöndben.
Csak akkor adj vásárlási tanácsot ha valóban értesz hozzá és pártatlanként tudsz állást foglalni.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Kelori: Gyere el, aztán nézd meg, ha ennyire nem hiszed el..
Nincs már garancia rá, ezért nem viszem vissza.
Jól mondod, nem kell ugatnod, a szemellenzős baromságaidat is megtarthatod magadnak. Esetleg az angoltudás volt a gond?
Nem kell whining reply-be, ty.
0
0
0
0
Kelori avatar
@hashimoto: Na idefigyelj amíg én tisztelettel beszélek addig ezt visszafelé is elvárom.
Kettőnk közül valószínűleg te állsz hadilábon az angol nyelvvel ugyanis az én kommentem nem tartalmaz olyan elemeket amik a whining jelentése alá esnek.
Nem gondolod egyébként hogy 18 évesen illő volna már valódi vitát folytatni ellenségeskedés és személyeskedés nélkül? Neked még friss kell legyen az élmény magyar óráról ugyanis ha emlékeim nem csalnak 12. osztályban tanítanak retorikát.
0
0
0
0
FoLey avatar
@hashimoto: Amikor R9 290-re mondták hogy sokat fogyaszt és játékok,3dmark alatt 200w fölött sosem volt. Pedig 275w a tdp-je. 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@hashimoto: Sokszoros fogyasztással? Ez az rx 580-as szériára igaz viszont a Vegára (amit gyárilag túlfeszelnek és ha te alulfeszeled jóval jobb fogyasztást hozol ki belőle ) egyáltalán nem.

@Kelori
Kis tejfölszájú. Mit vársz tőle? Még van hová fejlődnie..
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Már várom az új szériát, remélem a jelenlegi 300W TDP nem nő, hanem inkább csökken.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció