3,6 milliárd dolláros növekedés várható a PC gaming hardverek piacán

Szerző: xoki | 2020. July 09. | hír | 35 hozzászólás

A legutóbbi Jon Peddie Research beszámoló rávilágított arra, hogy főként a koronavírusnak köszönhetően a PC gaming hardverek piaca jelentős növekedés elé néz az idei évben.

A bezártság miatt a játékosok felújították gépjeiket, illetve különböző kiegészítőket is vásároltak, emiatt a PC gaming hardverek piacán idén 3,6 milliárd dolláros növekedés lesz megfigyelhető az elemzők szerint.

A beszámolóban kitértek arra is, hogy a kialakult helyzet miatt rengeteg új gamer született, amelyre korábban már az Activision és az Electronic Arts is felhívta a figyelmünket. A felső- és középkategóriában elsősorban azok találhatók, akik a fejlesztés mellett döntöttek, míg a belépőszinten az újdonsült gamerek helyezkednek el, akik valószínűleg a későbbiekben sem hagynak fel az új hobbijukkal.

Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neo1989 avatar
Én nem aggódnék, az elektronikus eszközök ára amúgy is mindig lezuhan. Mert jön újabb típus a piacra.
Pl 3 napja vettem egy fél millás Sony TV-t 300-ér oda adták. 2019-es modell.

Csak lesni kell az akciókat ennyi.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Nem nehéz, ha azonos teljesítménykategóriában 20-50%-kal drágábbak a kártyák, mint 2-3 generációval ezelőtt.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Az új üzletág neve: Koronavírus!😠
0
0
0
0
DDarkness avatar
A fizetésemet ki fogja megemelni? Mert egyenlőre az árak mellett ami még emelkedik az a vérnyomásom.
0
0
0
0
💬 12
Mesterlovesz avatar
@DDarkness: szerintem a munkáltatód 😃
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Mesterlovesz: Sosem fogja 😆 De mindegy is mert 10 hónap múlva a munkahelyem már nem fog létezni 😃 Utána remélhetőleg találok jobb melót 😃 Vagyis jobban fizető melót 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@DDarkness: 21 évesen nem kell leragadni egy szar melóban, bőven van lehetőséged váltani, vagy akár hiányszakmát tanulni. Egy biztos: magától nem mennek előre a dolgok.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Mesterlovesz: "bőven van lehetőséged váltani"
hajrá, főleg akkor, ha papíron nincs elég tapasztalatod, meg legyél/értsél/csinálj meg minden/mindenhez/mindent is, legyen legalább phd-d, meg azért nyeld le a szar fizetést is..
"magától nem mennek előre a dolgok"
10 beadott pályázatra nézve átlagosan 2, általában elutasító választ adnak a mélyen tisztelt munkáltatók
érdekesen működnek ezek a dolgok, azért nincs meló mert nincs tapasztalat, és azért nincs tapasztalat, mert nincs meló..
0
0
0
0
Adrian1204 avatar
@ben_aloha: @takumi, Ezekszerint sajnos 1 cipőben játunk. Rendszergazdaként végeztem, emelt angol, értékesítési tapasztalat, háztartási gépekkel való konfrontálódás és mégsem kellek sehova. Egy műszaki áruházban dolgozom havi minimálbérért... De közben 7 helyről utasítottak el mert nincs informatikai tapasztalatom, mert nekik nem elég a végzettség meg egy IT-shape vizsga illetve a referencia amit szívesen mutatnék de nem is hajlandóak megnézni mert kötelező munkatapasztalat 3 év ebben a szakmában... oké...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Adrian1204: Mindenhol ez van. Még a targoncásokat is vagy 5 év tapasztalattal veszik fel. Mondjuk ott van kiskapú azért.
0
0
0
0
Adrian1204 avatar
@SuperPuma: Igen, csak tudod ez szomorú, hogy itt békés megyében semmi sincs. Évekig kell gyűjtsek hogy el tudjak indulni ténylegesen. Heti 6 napot dolgozok, Reggeltől estig. De még mindíg úgy nézem hogy legalább van mit, jobb mintha nem lenne, csak mi emberek ilyenek vagyunk... "Lehetne jobb is"
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Adrian1204: Itt jelenleg informatikai végzettségekkel azért elég nehéz elhelyezkedni. Munka tekintetében a hagyományos szakmában win-win van. (Persze ne rugaszkodjunk el, attól még ugyanúgy Magyarország, csak az ember ért is valamihez, amivel tud kicsit profitálni) Mondjuk ezt a témát is végtelenségig lehetne boncolni, na meg amúgy is eléggé Off már a topik témához mérve 😊
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Adrian1204: same fuccing page m8
műszaki infó, technikum, nincs papírom róla de az angol is elég jól megy, tudom nem nagy cucc, de azért több mint a semmi, viszont engem még a műszaki áruházak sem alkalmaznak, mert kell értékesítői tapasztalat
a többi munka meg egyenlő a mission impossible-el, a3-5 év tapasztalat ugye, legyen 77ezer féle cert a kezedben, meg azért mindenhez is értsél már, mert ha nem akkor lúzer vagy, ne is próbálkozz
Hiába szeretnék a szakmában dolgozni (meg úgy amúgy dolgozni, a kétkezi meló se büdös,de ott meg az volt a válasz, hogy a képesítésemmel én nem tartoznék oda (???)), én már annyival is beérem, hogy normális munkatársak, és jó fizu legyen..aztán minél hamarabb meglépni innen, amilyen messze csak lehet
0
0
0
0
vyne avatar
@ben_aloha: El kell menni otthonrol ha valamit kezdeni akarsz magaddal. Nemet, Anglia. Mindenhol szeretettel varnak uj munkasokat, akar tapasztalat nelkul is es 3x jobb penzert mint amit otthon keresnel.
En bar eltudtam helyezkedni a szakmamban otthon is de szaros 120 rongyert (6evvel ezelott) egy vicc volt az a mennyisegu munka amit elvartak tolem. Idekint mar mindjart mas a dolog.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@vyne: Ja, csak ahhoz hogy megindulj külföldre is kell egyfajta anyagi háttér, csak úgy nem lehet nekivágni a világnak..
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@ben_aloha: Ez biztos totál szakmafüggő, de legtöbb helyen van iskola alatt is szakmai gyakorlat, ahol később tudsz juniorként tovább dolgozni. Én is "diákbéren" kezdtem. Ha meg nincs, akkor szimplán nincs kereslet arra a szakmára, mást kell tanulni, pl most bármilyen szerelőként milliókat kereshetsz.
0
0
0
0
TikoTime avatar
Karácsonykor 1060 6gb ról megéri váltani 2060ra, vagy 2060 superre?
0
0
0
0
💬 4
MaximumGame avatar
@TikoTime: 3060 ra 😀 inkább
0
0
0
0
Maros avatar
@TikoTime: Szerintem minden féle képpen megéri, addigra még az áruk is olcsóbb lesz remélhetőleg. Én inkább 2 közül a 2060 Supert ajánlanám, mert azért mégis csak 8GB-os! 😂 Amúgy jó kis kártya az az 1060 6GB-os is, nekem is az volt a jelenlegi kártyám előtt. 😃😆
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@TikoTime: Új kártyák előtt semmiképp nem vennék. 3060 eddig egyelőre 2021-ben jön.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@TikoTime: Karácsonykor már 3000 es széria lesz. A 2000es meg a kukában sem lesz.
0
0
0
0
no avatar
A belépőszint x %-a simán lehet olyan is aki szimplán konzolról váltott PC-re ami elég gyakori cselekedetnek számít már jó pár éve, ergo az újdonsült gamer jelzőtől messze állnak.

Az Ampere és a Vermeer még várós idén, instant get.
0
0
0
0
💬 3
Mesterlovesz avatar
@LordSzalko: Amíg nem tudod, hogy milyen lesz, addig hogy lehet valami instant get?
0
0
0
0
vyne avatar
@Mesterlovesz: Tuti jok lesznek az ampere kartyak. Ahogy kijonnek vegre en is veszem.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Előzetes infók alapján 😶
0
0
0
0
griff55 avatar
Tudok a cikkel azonosulni 😃 én is költöttem a járvány alatt...
0
0
0
0
enslaved avatar
Egy 3080 Ti - vel hozzájárulok majd a növekedéshez😂
0
0
0
0
💬 8
enslaved avatar
@gigazte: Már ha valóban megéri, aminek a feltétele a legalább 30% - os teljesítmény növekedés.
0
0
0
0
Maros avatar
@enslaved: Ha kijön a 3080 Ti akkor szerinted lejjebb viszik a 2080 Ti árát?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Warlordcommander: Dehogynem, semmit nem fog érni a mostanihoz képest. Persze, csak ha tényleg olyan jók lesznek az új genes kártyák, mint mondják.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Maros: árulni se nagyon fogják. 😃 használtan találhatsz majd
0
0
0
0
enslaved avatar
@Maros: Szerintem arra a sorsra jut mint az 1080 Ti. Újak már nem lesznek, használt piacon lehet majd őket venni bolti ár alatt, de akkor sem olcsón.
0
0
0
0
Maros avatar
@enslaved: Mondjuk én az 1080 Ti kártyámat nagyon jó áron vettem boltból garanciával idén Februárban, csak résen kellett lennem mert csak 1 darab volt, nem volt időm gondolkodnom sem! Azonnal meg is rendeltem! 😃😂😎
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció