2022 elején jönnek a 3D V-Cache AMD Zen 3 CPU-k

Szerző: xoki | 2021. October 17. | hír | 3 hozzászólás

A Ryzen 5. évfordulója alkalmából John Taylor és Robert Hallock átbeszélték a Ryzen processzorok múltját, jelenét és jövőjét, miközben több érdekességről is lerántották a leplet.

Robert Hallock megerősítette, hogy jövőre az AMD egy új platformra fog áttérni, tehát egy új socket és a DDR5 támogatás is megérkezik majd. Elmondta még, hogy az új platform hűtése kompatibilis lesz a jelenlegi AM4 megoldásokkal. Bár konkrétan nem nevezte meg, szinte biztosan az AM5 socketre, illetve a Zen 4 CPU-kra gondolt.

Robert Hallock megcáfolta a korábbi szivárgásokat, mely szerint az AMD Zen 4 „Raphael” kizárólag PCIe Gen 4 támogatást kapna, ugyanis az AM5 platformnál a PCIe Gen 5-ről sem feledkeztek meg, ugyanúgy támogatott lesz, mint a jövő hónapban érkező Intel Alder Lake esetében.

2022 elején az AMD egy új, sokkal energiatakarékosabb notebook szériával is előáll majd. A cég új algoritmusok implementálásával fogja megállapítani az eszköz terhelését, és ehhez megfelelően fog változni a CPU-konfiguráció. A funkcióra „Power Management Framework” néven hivatkoznak.

Amit még fontos kiemelni, az a 3D V-Cache Ryzen CPU-k 2022-es debütálása. Sajnos továbbra sem tudjuk, hogy a Ryzen 5000 vagy a Ryzen 6000 szériáról van szó, de annyi biztos, hogy ezek még mindig AM4 processzorok lesznek.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Maradok intelnél. Árban jobbak, s amire nekem kell, fhd gaming, arra tökéletes
0
0
0
0
gaborw avatar
3800X-ről Am5-re fogok térni. Kivàncsi leszek. Hajrà Amd!
0
0
0
1
💬 1
bukta2 avatar
@gaborw: Én az első meg még sztem a második gen-t is kihagyom és majd talán tán a 3.-ra beruházok, de aztán kitudja... 5000-es ryzen- sem volt tervbe, csak szembe jött egy jó ár
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció