2017 elején érkeznek az AMD Zen processzorai

Szerző: xoki | 2016. October 27. | hír | 39 hozzászólás

Az AMD bejelentette, hogy a Zen alapú CPU-i, kódnéven Summit Ridge, 2017 elején válnak elérhetővé. Tehát mindössze néhány hónap és érkeznek az AMD új, nagy teljesítményű processzorai, amelyek állításuk szerint versenyképesek lesznek a Core I5 és a Core I7 processzorokkal is.

A Zen asztali CPU-k várhatóan a januári Consumer Electronics Show startja körül válnak majd elérhetővé az új X370 alaplapok mellett. A high-end alaplapok és a Summit Ridge CPU-k kicsit későbbre várhatóak. Új alaplapra lesz szükség az új processzorok mellé, ráadásul a Windows 10 is szükségessé válik.

Az AMD az utóbbi években visszaesett a CPU-k terén, viszont a Zen architektúra tesztelése drasztikus fejlődéseket mutat. Eddig annyit tudni, hogy az AMD egyik eladásra szánt CPU-ja egy 8 magos, 16 szálas chip lesz. Egy Intel Broadwell-E processzorral összehasonlítva, amelyek egyazon tulajdonságot birtokolják és mindkettő órajele 3.0 GHz, az AMD terméke lett a nyertes. Persze az még a későbbiekben fog kiderülni, hogyan teljesít majd, amikor már nem csak tesztelés alatt lesz. Valószínűleg az órajele is megnő majd megjelenésig.

Ezenkívül az AMD azt is bejelentette, hogy a Zen szerver CPU-k 2017 második negyedévében jelennek meg. Hihetetlen, 32 magos és 64 szálas, 512MB cache CPU-ról van szó. Az Intel jelenlegi legnagyobb mag száma 24.

Hozzászólások: 38
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Eddig ígéretes, de várjuk ki a végét. FX-nél csak jobb lehet. Phenom II X4 és X6 voltak az utolsó normális AMD procik.

De az, hogy Win10 fog kelleni hozzá, nevetséges. Ennyire ránk akarják erőltetni azt a félkész, bugos rendszert.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
laciqwer
ugyan ezt tudom leírni neked is amit eddig
+
ugyan úgy lenne alsó közép felső és csúcs kategória szóval mindenki ugyan úgy megtalálná a számára kedvező árat
0
0
0
0
gibdj avatar
Az ára miatt nem hiszem, hogy aggódni kellene. Akinek kellően erős processzora van, az úgyse vált. Akinek pedig gyengébb van, az valószínűleg évekkel ezelőtt vásárolt egyet, amit a mai napig használ (tehát nem cserélget évente). Ha most vásárol egyet 100.000 forintért, azt használja pl. 4 évig, az havi ~2000 forint. Nem egy nagy összeg, felesleges ezen lovagolni. Aki pedig munkára is használja a gépet, annak pedig egy megtérülő befektetés.
0
0
0
0
no avatar
MC MaRcI
bár hgoy filozol és mondod irod, hogy Hunsanyi-nak nincs igaza, de ha csak is egyedül ö gyárt PC-be konzolba Proceszort mert az AMD megszünne, akkor igen is maga szabhatja meg az árakat és simán jöhetnek azok az árak, piac és stb ide oda, persze lehet hgoy akkor nem évente vásárolna 1-1 ember aki most ugy teszi, viszont a fejlödés se lenen éves szintü de cserébe a haszon ugyan akkora maradna.
mivel akinek szüksége van PC-re munka stb még az apple-nak is egybe gép konzolok, mindegyiknél, ez meg is történne. árban, és akkor nefeledkezünk meg még 1 nagyon fontos dologrol AMD szempontbol a régi Ati VGA gyártást emgvásárolta ami nek a konkurenciája az NVIDIA és ha az AMD csödöl akkor ez is bukik, amivel a VGa árak is nöhetnek , viszont a VGa gyártás AMD nél elég jol megy azért a csucs AMD-k verik egyes Csucs NVIDIA-kat is. de emelet azért van 1 lényeges dolog még pedig hgoy az AMD-nél van bejegyezve a 64bites technologia amit az Intel az AMD-töl vesz lizingel más szoval bérli. Mondjuk az AMD meg a 32bites technologiát az INTEL-töl tehát helyel közel ha az AMD meg szünne de lenne egy jogutodja akkor az ezeket is viszi, ami monthatni csak keresné a pénzt minden egyes Intel proci eladáson. szoval minden piaci dolgott beltéve meg teheti, persze sok pénz 1-1 procibol de hosszu távon nem éri meg meg csöken a vásárlás bár a bevétel nem. viszont jobb évente keresni fixen pl: 1milla dollárt mint 3évente szerezni 3millát, persze ugyan az, de lévente 1milla-vla lehet számolni nem mint ha csak 3évente van haszon és a másik 2évben meg reménykedsz hogy jövöre lesz 3milla vásárlás-.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Szoftveres oldalról nézve elég nehéz olyan játékot írni, ami kihasznál egy 8 magos processzort. Ha ezt megoldják a közeljövőben megjelenő játékok, akkor versenyképesek lesznek ezek a procik. Mindenesetre jót tesz a verseny az áraknak meg a fejlesztésnek, aminek az intel fanok is örülhetnek.
0
0
0
0
no avatar
A Xeon Phi gyorsítókártya (volt), ne keverjük már ide. Egyébként tudnám értékelni, hogyha végre valami értékelhetőt dobbantana az AMD.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Xeon Phi ami 60 Magos.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Ha jól tudom Intel Celeron van 60 magos is.
0
0
0
0
Omis avatar
mennyibe fog fájni ebből a ZEN ből egy középkategóriás cpu?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hunsanyi :A felső kategóriában most is egyeduralkodó és nincs vetélytársa! És most is a csúcs Cpu -it 3-4-500 ezrekért adja tehát nem nagyon változna semmi.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hunsanyi ez akkor sem így van
javaslom olvass egy kicsit kereskedelem-marketing/kereslet-kínálat témakörben
ugyanis a piac nem ennyire egyszerű
és ez egy nagyon gyerekes hozzáállás lenne lehet egy cég akármennyire sikeres ilyet nem engedhet meg magának
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hunsanyi hülyeség amit írsz nem adná drágábban semmivel mivel elvesztene rengeteg vásárlót az intelnél sem hülyék
mert ha ilyen árakon adná egyszerűen nem venné meg senki
meg az amd már most sem tekinthető vetélytársnak
0
0
0
0
Barci79 avatar
Én inteles vagyok és az is maradok még nagyon sokáig (egy i7 6700-at már be lehet szerezni 70k-tól, ha jó helyről vesszük ezzel úgy sem versenyezhet az amd), DE nagyon jó lenne ha már vmi újat mutatnának , a processzor piacon is lehetne egy kis verseny. Én szurkolok nekik.
0
0
0
0
Sztrelok avatar
migist2 az FX 8300 és i3 6100 közt van vagy 3 generáció. Mégis mit vársz? 😊
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
jaj ezt a hsz-ed csuz-li meg ne lássa 😆D
0
0
0
0
migist2 avatar
na kivámcsi vagyok hogy mit is fog el érni az AMD nem csak a magokat kell nézni

Híszen pl .: i3 6100=Fx 8300-széria

2 mag 8 mag

És mégis ugyan azt tudja az AMD mint az intel 2 magja
0
0
0
0
techman86 avatar
"állításuk szerint versenyképesek lesznek a Core I5 és a Core I7 processzorokkal is" hanyadik generációval ?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
vulcan-al is sokra mennek mikor 1 játék támogatja
0
0
0
0
no avatar
Vulcan Apin jól szerepelne a 8 magos zen 😀 a többit nem tudom..
0
0
0
0
Zoli73 avatar
vkristof01: Hát én attól nem nagyon félek. Szerintem örülni fognak ha utól érik az I5-öt és megkapirgálják az I7 árnyékát!
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Azért remélem a high-end inteleket nem fenyegeti. Láttam valami ijesztő render tesztet...
0
0
0
0
gerikember avatar
Remélem nem fogja zabálni az áramot. 😆
0
0
0
0
Wihay avatar
Ha nem lesz anyira drága lehet veszek egyet.. 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Kellene valami jó 4 magos cpu az i3ak árszintjén, vagy kicsivel alatta.
0
0
0
0
soko avatar
Roybertson Egyetértek 😎
0
0
0
0
Funes avatar
Bizony ami a lényeges lesz ebben a dologban az az, hogy mennyire lesz elérthető áron, az se baj ha egy kicsivel elmarad az inteltől, de legyen megfizethető ! Mert valljuk be nem sok embernek van 90-100 ezer forintja egy processzorra.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
jah annak idején a bulldozert is így harangozták be azt nem lett belőle semmi bár most ne így legyen
0
0
0
0
TrapCard avatar
Lehet felőlem 64magos is csak üsse már meg egy 3. genes i7-3770 szintjét.. 😃
0
0
0
0
Sztrelok avatar
Már kezdtem feladni a Zen-t. 😜 Na akkor 2017.... várom szeretettel.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Reméljük nem csak papíron lesz erős. 😃
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Igen, végre már, csak milyen áruk lesz.. Főleg alaplappal és ddr4 modullal együtt. Persze ezt nézhetjük úgy, hogy egy idő múlva ez lesz az általános, és erre fognak játékot gyártani. Akkorra már egy i5 semmit sem fog érni. Az jó, hogy gyártják, de azért véleményem szerint játékra felesleges. Hiszen aki nem játszik majd vesz egy "gyenge" i5-öt, hogy filmezzen, aki meg játszik, vesz egy zen..-t. Vagy akkor úgy lesz, hogy aki internetre veszi a pc-t annak am1-es 2 magos, aki játszik, annak am4-es 32 magos, és mi lesz a MAI 4-6-8-12-24 magosokkal? (nem a közeljövőről beszélek) 20 év múlva kíváncsi leszek hová jut a technika. Vajon a pc lesz-e még a legfelső, vagy khm.. befekszünk egy ágyba mint az avatar? izgatottan várom, mi lesz 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Sok ilyen ígéret volt már! Hiszen ha látom!
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Kíváncsi leszek,hogy mit hoz össze az AMD. 😀
A melegedést remélem megoldották 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció