16 Gbps sebességre képes a Samsung GDDR6 memória

Szerző: xoki | 2017. November 12. | hír | 34 hozzászólás

Egy CES-sel kapcsolatos sajtóközleményben a Samsung egy aprócska infóval szolgált egyik díjáról, amelyet a GDDR6 grafikus memóriáért kaptak. Kiderült ez-az a specifikációkról, valamint magáról a technológiáról is.

A Samsung 16 GB GDDR6 memóriája a leggyorsabb és legkevésbé energiaigényes DRAM a következő generációs, grafika-intenzív applikációk számára. 12 teljes HD DVD-vel megegyező átviteli sebességre képes másodpercenként, azaz 16 Gbps és 64 GB/s I/O sávszélességre. Az új DRAM 1.35 volt mellett képes működni, amely további előnyt jelent a jelenlegi grafikus memóriákkal szemben, amelyek 1.5 volt mellett csak 8 Gbps sebességre képesek.

A Samsung további díjairól bővebb információ itt található.

Hozzászólások: 33
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YoRHa 2B avatar
3 év mulva talán lesz videókártyán is 😂
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Hármas metró szerelvényeben szerintem már vannak ilyenek
0
0
0
0
hashimoto avatar
@SuperPuma: Ezek a füstölőelemek benne vagy mi? 😃
0
0
0
0
bitpork avatar
De kur.ajó, akkor megint egy hw ami kimarad, mert még csak DDR3-ra van zsém...
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bitpork: Ez a grafikus kártyára megy... valamit elnéztél.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
"64 GB/s I/O sávszélesség" ez alatt nem tudom mit ért a szerző, de szerintem baromság... vagy magyarázza meg valaki
0
0
0
0
💬 1
KRZT963 avatar
@Mesterlovesz:
It processes images and video at 16Gbps with 64GB/s data I/O bandwidth, which is equivalent to transferring approximately 12 full-HD DVDs (5GB equivalent) per second.
0
0
0
0
enslaved avatar
Lassan de biztosan eljutunk az egy GPU - s 4K - hoz. Én mindenképp kivárom a Voltát mielőtt váltanék, erős a gyanúm hogy abba már ez a memória kerül. WQHD - ra még elég az 1080, 4K - hoz viszont az 1080 Ti is kevés.
0
0
0
0
💬 18
no avatar
@enslaved: Én 4K ba tolom az AC Originst 1080 on.. 😃 Nem értem mi a probléma vele.
0
0
0
0
enslaved avatar
@KriszVideo: Gondolom nem maxon stabil 60 fps - el. Ugyanis ez a minimum egy majd 300 ezres kártyánál. Ez még nem az.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: De max beállításokkal megy élsimítás nélkül.. csak a nagyon nagy városokba esik be 50 re az fps 4K ban.. 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@KriszVideo: KriszVideo,igen és 1050ti-vel , hagyd már magad hazug ember 😃
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: 1080 as kártyáról van szó de ne zavarjon.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nem feltétlen, én sem egy játékot játszok 4k-ban 1080-al. Max beállításokkal élsimítás nélkül (mert magas felbontáson fölösleges.)
0
0
0
0
no avatar
@atemi105: Az ilyen videóknak nem mindig kell be dőlni.. 😃 Egyébként azért van ilyen kevés FPS e mert AMD processzora van 😃 Meg 1080 sem mindegy hogy milyen..
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@KriszVideo: Azért rakhatnál már fel videót hogy hogy is hasítanak 4K ba neked a Gamek 😃 messziről jött ember azt mond amit akar 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@MaximumGame: MaximumGame
Ez a csávó már teleszennyezi a komment szekciókat az ő 4k blöffjeivel de sehol semmi bizonyíték..hát persze 😃
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Nézz már hivatalos teszteket te ágról szakadt.. 😃 Erőlködsz itt és az életedbe nem láttál még olyan konfigot amikről itt szó van.. éppen ez nem kéne amit te csinálsz hogy tapasztalt nélkül böfög a sok hozzá nemértő.. egy két videóból megítéli hogy mit tud az adott konfig és akkor az tuti úgy van.Olyan false infókat toltok itt az embereknek akik épp vásárlás előtt állnak hogy hamis képeket készítettek nekik az alkatrészek teljesítményéről. IGEN 4 K ba játszom elég sok játékot pl AC Origins 50-60FPS Ultrán élsimítás nélkül... mert az úgysem sokat jelent max grafikán.. De ez miért zavar ennyi embert nem értem ? Tipikus paraszt Magyarok ha nekem nincs akkor a másiknak sem legyen, sajnálom hogy neked így sikerült az életed de arról én nem tehetek ahelyett hogy itt sírsz meg sértegetsz másokat és jelzőket teszel rá ismeretlenül kereshetnéd a lehetőségeket... 😀 Továbbra is várom a privát megkeresést szívesen röhögök az ilyen befásult emberek szűk gondolkozásán meg a bő szókincsén őőő háát lehet... 😃
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Az itteni nagyokosok szerint nem lehet 1080 as kártyával 4K ba játszani.. 😃 Meg nézném ezek közül hány látott 4K Monitort vagy tv-t 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@KriszVideo:

Ez minden csak nem stabil 50-60 fps. Nekem ugye a monitorom WQHD, és bizony ott sem lehet ultrázni mindent.
0
0
0
0
ors11 avatar
@enslaved: Elárulná nekem valaki, hogy szemmel látható különbég van-e a 4K és az 1080p között? Most nem arról beszélek, hogy ha közel mész a tv-hez és akkor észreveszed, hogy élesebb a fű az új AC-ben 😃 Gondolom senki nem buta annyira, hogy 30 centiről nézze a 4Ks tv-t és úgy gameljen. Hanem 1 méter és + távolságból is észrevehető? Mert azért a 4K-ra rá kell fizetni rendesen, mind tv mind pc/konzol terén.
Meg hiába hoznak egyre nagyott felbontást egyre nagyobb tv-vel, hogyha messzebb kell üljél tőle, hogy belásd az egészet. Illetve ugyanakkorának tűnjön...értem ez alatt pl. amikor két fa látszólag ugyan akkora, viszont az egyik magasabb és távolabb van,míg a másik kisebb és közelebb.)
Tehát jó formán ezt már nagyon tovább nem tudják mind húzni hiszen szemmel látható különbség nem lesz. (A moziba is ha közel mész a méretes pixelek látszódnak, mégis a székekből nagyon odab*szósnak néz ki...ma néztem meg a Thor: Ragnarokot azért mondom 😃 )
0
0
0
0
no avatar
@ors11: Van persze... Sokkal élesebb az egész és jobban átadja a kisebb részleteket is.Ha nem lenne különbség szerinted miért építenék konkrétan 4K ra az új GTX20 as szériát és miért olyan drágák a 4K Monitorok/TV-k ? Csak divat miatt nem lehetne eladni ennyiért.
0
0
0
0
ors11 avatar
@KriszVideo: Az xbox-ot is sikerül csak e köré húzni 😆 (nagy számok-erős konzol-4K woááááá.....) Sok mindent el lehet adni féligazsággal, viszont ha van különbség se indokolt még a csere az átlag háztartásban. Ennyi +pénzért a FULLHD-val szemben a változáshoz viszonyítva nem éri meg. Ha csökken majd az ára biztos, hogy ez lesz az új standard, de most még megvan a világ enélkül is teljesen jól. Tudom, hogy a hardcore gamereket meg a maximalista szférát végig sértem ezzel, de most túl van kicsit hajszolva az egész. Ha nem hozták volna be a nagyobb felbontást, nem sokan panaszkodtak volna érte. De hát el kell adni valamit, elvégre minden a pénzről szól.
0
0
0
0
no avatar
@ors11: Én vigyáznék a helyedben az Xbox One X el... Közel sem jobb annyival a PS4 Pro nál mint amennyivel magasabb az ára.És egyáltalán nem tartós sokat 2-3 nap alatt ki fektetik a gépet ami azért elég furcsa... Rengeteg érkezett vissza garanciára amiről egyenlőre hallgatnak.
0
0
0
0
ors11 avatar
@KriszVideo: Jaj attól nem kell félni, hogy én abba a hibába esek, hogy az X-et válasszam a pro-val szemben 😃 Az exclusive játékok csakis a ps oldalára billentik a súlyt. Meg nállunk a ps4 pro 114k-ba kerül (nem 1 hanem 2 év garanciával) ami eléggé jó ár szerintem. Az xbox one X adataival meg egy normális embert nem vesznek le a lábukról. Ha nincs jó játék rá, akkor nem fogok +50k-t arra költeni, hogy pro helyett X kerüljön elém tized annyi exclusive játékkal plusz pár FPS-ért cserébe.
Bár ha jól sejtem a Micro akar csak X-re exclusiveokat kiadni, ami mondjuk indokolt is, mert ha elém pakolnak egy olyan gamet amitől a pofám szakad (inkább grafika, mintsem sztori módra gondolok, mert amiatt nem kell 6csrillió terraflops szóval a simma One-ra is csinálhattak volna már eddig páratom gamet) akkor meggondolom, hogy ezt a konzolt válasszame. Viszont ezzel is már rég elkéstek, hiszem a beharangozásnál kellett volna villantani valamit, nem így a konzol után hónapokkal(mert eddig még nincs konkrét hír), csak ha már akkor látszott volna, hogy annyival nem ad többet mint a konkurencia akkor bukták volna a legerősebb konzol marketingfogást is.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az a baj, eddig se a memóriák ésvagy a gpu volt a gond, hanem a trehány eszközkihasználás, optimalizáció.. 😃
0
0
0
0
💬 5
Cyanosite avatar
@hashimoto: Ott a pont. 😂
0
0
0
0
Sztrelok avatar
@hashimoto: Én megtartom.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@hashimoto: én vissza is hozom 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
@YoRHa 2B: Elvagytok gyermekeim 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció