De az lehet a gond ?? mert beleteszem egy i5 3Gen seriásat azt sxem veszibe sem a i7 2 generácios .. nem ad be képet egy intel 2 magos procin beadja.. segitség kellene mert vagy a 3 dik lapom amit probálok.. ez lenne a lap asus p8b75-m lx segitségetek kőszőném..
Udvozollek benetek.. lenne egy olyan hibam hogy vetem egy alaplapot,2 magos proci van benne ,es azert vetem mert van egy i7 2600 procim ,beleteszem azal nem megy ,de tamogassa ,biost kellene frisiteni?? Valaki tusna nekem segitseget adni ,?? Tovabbi szep napot
@Roka1994: Látogasd meg alaplap gyártói oldalát onnan szedd le legfrissebb biost az alaplapodhoz és kövesd pdf-ben lévő utasításokat. Alltalaban pendrivera kell rámásolni bios fájlt utána biosba betallózni és flashelni
@S4mple: P3.30 után támogatja.. attól függ, milyen lapot fogsz ki. Nekem is ugyan ez az alaplapom van, csak R5 2600 van benne. kibontottam a lapot, először bekapcsoltam, és P3.60 BIOS verzió volt rajta.
viszont ezeknél egyszerűbb, EasyFlash miatt magától lefrissíti, vagy ha nem, akkor egy programmal rárakod a BIOS fájlt egy pendrivera, és 2 perc alatt megvan.
Sziasztok!
Épp a gépem összerakásán vagyok. Egy ROG b450-f gaming alaplalba vettem egy ryzen 5 3600-at. Részben azért került a választás erre a lapra, mert az asus hivatalos oldala szerint gyárilag amd 3000 ready. A dobozán viszont sajnos azt írja, hogy 2000 ready.
Ebből most melyiket kellene figyelembe vennem?
Amennyiben biost kell frissítenem, meg tudom-e oldani anélkül, hogy kölcsön kelljen kérnem valakitől egy 1./2. gen CPU-t? Láttam videón, hogy elvileg lehetséges CPU nélkül biost frissíteni.
Ha nem működne a proci az AMD biztosít neked egy Athlon 200GE procit, hogy azzal tudd frissíteni a BIOS -t.
[LINK]
Proci nélkül alapvetően nem lehet BIOS -t frissíteni, csak olyan speciális alaplapoknál, amiknél erre a gyártó külön elektronikát telepített. A te lapodon nem látok gombot erre és a leírásban sem szerepel ilyen funkció.
@G0DF4TH3R: A lap 2000-es procikhoz való ,updatelése csak is kizárólag 2000-es procival végezhető el,mivel nincs rajta USB flash lehetőség.Ezt boltokban is megcsinálják ,ha beviszed.
Ma "sikeresen" frissítettem a biost. Pendrájvról bioson belül instant flash-el. Hát én is majdnem instant infarktust kaptam amikor a frissítés végén automatikusan újra indult a gép,aztán nem haladt sehová,csak kb 5-10 másodpercenként újraindult. Táp le és felkapcsolás után reménykedtem,hogy elindul rendesen. Elindult szerencsére. Ennyire még sosem izgultam soha mint abban a pár percben. Soha többé,inkább megkérem az eladót,hogy frissítse ő ha majd új lap vásárlására adom a fejem 😃
@Viktorinho: Nálam is hasonló szívbaj szokott lenni mikor frissítem.Konkrétan időnként valami lecsapja a villanyórát rejtélyes módon,pedig elvileg minden rendben a villanyszerelő szerint.Szóval minden frissítés közben imádkozok erősen hogy csak ne most legyen az a bizonyos pillanat.Egyébként nem gyakori eset,1-2havonta random fordul elő,de hát sosem tudhatom.
@szilver: Valami nekünk is mindíg levágja az áramot,de szerencsére nem ezen az ágon,szóval ennyivel előrébb vagyok. Múltkor egy pillanatra elment az áram a vihar miatt,szinte minden kikapcsolt vagy újraindult,de a gép az nem,csodálkoztam is 😃 De már gondolkodom egy szünetmentes tápon egy ideje.
@Viktorinho: Magától újraindul frissítés után 1-2x, nálad mennyinél tartott mire úgymond meguntad és kapcsolgattad a tápot? 😆
Nem egy nagy ördöngösség amúgy az egész, lényeg hogy ne menjen el közben az áram. Esetleg ha sehogyse kapcsolna be akkor cmos reset és jó esetbe működik is megint.
Sziasztok!
A mostani alaplapomba (Asus P8P67 LE) szeretnék venni egy Intel Core i7-3770 procit (Ivy Bridge, 22nm, LGA1155).
Most egy Intel Core i5-2400 (Sandy Bridge, 32nm, LGA1155) processzorom van.
Az a kérdésem, hogy BIOS frissítés után tudná-e kezelni az alaplap az i7-es procit?
Az alaplap leírásában nem szerepel a 22nm-es technológia (Supports Intel 32 nm CPU).: [LINK]
Szia! 3602-es bios kell az általad említett procihoz.
Ha nem csináltál még bios frissítést soha akkor nagyon óvatosan, vagy vidd el valakihez aki ért hozzá.
Nem egy ördöngöség amúgy de csak saját felelöségre ajánlott.
@Gyrger72: Nem kell újra rakni a wint, esetleg ha oc volt a gépen azt kell újra beállítani mert a bios frissítésnél minden alaphelyzetbe áll.
a programok winen belül nem változnak.
A bios frissítéssel csak óvatosan, egyszer egy (hozzáértő....😠) itt gépigényen mondta hogy hogy kell BIOS-t frissíteni mert akkor szükségem volt rá...és repült az alaplapom a kukába mert még a szervizbe sem tudták az incidens után helyre hozni így vehettem másikat... (teszem mellé egy Gépigény Moderátor volt az illető aki segített...már ha ezt annak lehetett nevezni 😃 nem tudom a csapat tagja e még már régen nem találkoztam vele,nem láttam.
Ha rendesen sikerült lefrissíteni (velem már szórakozott ez a lap frissítéskor), akkor nyugodtan maradhat az új, átlagban "improve system stability" leírással jellemzi az Asus az oldalán a friss BIOS-t.
Értem köszönöm a választ ! Még aznap mikor kiírtam a kérdést lefrissítettem a legújabbra nemvolt gond a géppel de ha nem csinál galibát felőlem maradhat ! (Az Új )
asusmlx: Ha nincs semmi gond a gépeddel, ne frissíts. Nálam is kijött (most nézem, ugyanolyan lapunk van 😃😉 már néhány újabb BIOS, de legutóbb csak cpu csere miatt frissítettem, mert muszáj volt.
Gyerekek érdemes a BIOS frissíteni ? Ami most van verzió fent az alaplapnak 0905 ös és ami a legúljabb az a 2503 asszem a lényeg hogy elég sok verzió kijött már hozzá ! Van neki értelme jobb lehet a gép tőle vagy semmi teljesítmény javulás nem lehet !
Gondolom mindegyik újjabb BIOSnál úgy zajlik a frissítés, mint nekem.
Pendrivera rá a letöltött frisseb BIOS fille, BIOS menu, Update, és beolvassa a képet, felülirja régit, resi, és az uj fogad.
Ha pedig régi: floppy ra rámásolni a képfilet meg a programot hozzá, bootolhatóvá teszed, berakod bebootol róla, beirod a program elérési utját, régi biost (ha felkinálja a lehetőséget) lemented, ha nem akkor meg a programmal frissited, and Done!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, legyen olyan kedves privátban írni, aki Sapphire R9 270X BIOS frissítésében tudna segíteni, mert ugrál a kép és állítólag az megoldja! Köszönöm szépen 😀
Sziasztok.Nekem olyan gondom lenne hogy amikor bekapcsolom a gépet nem bootol be nem indul el a win7. Ahoz hogy elinduljon bele kell mennem a biosba és beállítani hogy miről bootoljon. hiába van beállítva és elmentve ezt minden bekapcsolásnál meg kell csinálni. Miért van ez?
Sziasztok!
Van nekem egy Asus P5Q alaplapom, és RAM húzás után kiírta, hogy (fordítok)
"Ha teljesen sebességgel szeretném használni ezt a CPU-t, akkor frissítsem a biost) (q6600 van benne)
Sehol sem találtam BIOS frissítést ehhez a laphoz! Tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
menny föl giga honlapjára és válasz ki a deszkádat és a rev-et is majd töltsed le manuálisan a bios file-t, 3 hete csináltam pont 970a ud3mal. gondnélkül fel ment rá az f7, utána csak betallózod az 1.08mb file-t, és csinálj biztosnági mentést a meglévő biosodról.
utolog figylej arra hogy mindent albeállításon lesz a bisoban szóval ha ahci modban telepítetted a win-t akkor vissza kell állítanod mert az alap be állítás az ide de így nem fog be bootolni a rendszer.
sziasztok! bios-t frissítettem GA-970A-UD3 F7 -re. a gond az hogy még mindíg azt írja a biosagent, hogy van frisseb. elindítom az @BIOS-t és az "Update BIOS from GIGABYTE Server" menüpontban azt írja a megtalált bios verzióra hogy: The is not a regular file name. Do you want to update the BIOS? na ez mi?
Segítsetek nem tud bootolni a gép bios frissités után megcsináltam mindent a leírtak alapján , ujraindította a gépet és boot hibát ír , biosba se tudok belépni segítsetek légyszives! 😞
Sziasztok én biost szeretnék majd cserélni a leendö Asrock FM2A75M-DGS 2.0 mert azt modnják az alap elég rossz és kijött hozzá az 1.8 de foggalmam nincs hogyyan kell csinálni ha vki elmondaná meg köszönném
Sziasztok! Nem vagyok nagy pc guru ezért kérdezlek meg titeket hátha tudtok segíteni nekem. A problémám az lenne h amikor indítom a gépet és be akarok lépni a biosba (pl.: hogy beállítsam win7 telepítésénél h cd romrol bootoljon) lefagy az egész és senki sehova tovább az a képernyő beáll ahol épp del-t nyomok. Ahogy olvastam forumokon h a biost reseteljem pl 1-2 pinről át 2-3 as ra az nem jött be mert ezen pl csak 2 pin van. Esetleg egy BIOS frissítés vagy valami ilyesmi segítene akkor. Radikális megoldásként probálkoztam h a cs bootolás után dugtam be a winchester tápját de akkor is particionálás után azt mondja h a winchestert a biosba állitsam be vagy valami hasonló már nem emlékszem, xp-t meg röhögve feltelepíti így... bármilyen ötletet szívesen várok mert az xp kikészít idegileg 😃
Sziasztok még sose frissítetem biost az alaplapom egy asus P8H67 azt szeretném megtudni mi a menete úgy látom az asus oldalán 2013 08 15 a processzornál a bios azt letöltöttem hogyan tovább?
Cmos resetet is csinálhatsz a megfelelő jumper átrakásával, az alaplap leírásában megtalálod hogy pontosan hol van az a jumper amit át kell raknod (általában egyel arrébb kell tenni). Pl.: Egy 3 pines csatlakozónál az 1-2 a 'normal', 2-3 a 'cmos reset' állapot, de ez eltérő lehet a lapodtól függően.
Volt szerencsém olyan géphez ami nem ismerte fel a memóriákat, az elem kivétele sem segített csak a jumperes cmos reset után lett jó. 😀
TaylorXIII: igazából nem is kell 5-10 percig kivenni az elemet hanem csak kiveszi(persze kihúzott tápkábel mellett) és a bekapcsoló gombot 2-3x megnyomja és ennyi kb 10s az egész 😃
viszont ezeknél egyszerűbb, EasyFlash miatt magától lefrissíti, vagy ha nem, akkor egy programmal rárakod a BIOS fájlt egy pendrivera, és 2 perc alatt megvan.
Lenne egy kérdésem hogy frissítsem e a biost vagy ne?
ami most van fent az 5.30, de van 5.80 es beta 5.99 de ezekhez ezt irja a bios leírása.
"ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven, Summit or Bristol Ridge CPU is being used on your system."
nekem ryzen r7 2700 van ami Pinnacle Ridge
amúgyis valószínűleg nem tudnál visszamenni az előzőre ha gebasz lenne, mert nem lehet általában
legközelebb akkor fríssits biost ha 3XXX,vagy a jövő évi 4XXX-es CPU-ra váltanál, addig fölösleges
Ha a gyártó azt írja nem javasolja a frissítést olyan CPU-hoz amilyened van, ne frissíts.
Ez eddig kettő indok a frissítés ellen, és egy sem mellette. Élvezd a géped és nyomd a Division 2-t 😀
Csak azért frissíteni mert lehet, nem egyenlő azzal hogy kell is.
Épp a gépem összerakásán vagyok. Egy ROG b450-f gaming alaplalba vettem egy ryzen 5 3600-at. Részben azért került a választás erre a lapra, mert az asus hivatalos oldala szerint gyárilag amd 3000 ready. A dobozán viszont sajnos azt írja, hogy 2000 ready.
Ebből most melyiket kellene figyelembe vennem?
Amennyiben biost kell frissítenem, meg tudom-e oldani anélkül, hogy kölcsön kelljen kérnem valakitől egy 1./2. gen CPU-t? Láttam videón, hogy elvileg lehetséges CPU nélkül biost frissíteni.
Ha nem működne a proci az AMD biztosít neked egy Athlon 200GE procit, hogy azzal tudd frissíteni a BIOS -t.
[LINK]
Proci nélkül alapvetően nem lehet BIOS -t frissíteni, csak olyan speciális alaplapoknál, amiknél erre a gyártó külön elektronikát telepített. A te lapodon nem látok gombot erre és a leírásban sem szerepel ilyen funkció.
Már nálad vannak az alkatrészek?
Nem egy nagy ördöngösség amúgy az egész, lényeg hogy ne menjen el közben az áram. Esetleg ha sehogyse kapcsolna be akkor cmos reset és jó esetbe működik is megint.
A mostani alaplapomba (Asus P8P67 LE) szeretnék venni egy Intel Core i7-3770 procit (Ivy Bridge, 22nm, LGA1155).
Most egy Intel Core i5-2400 (Sandy Bridge, 32nm, LGA1155) processzorom van.
Az a kérdésem, hogy BIOS frissítés után tudná-e kezelni az alaplap az i7-es procit?
Az alaplap leírásában nem szerepel a 22nm-es technológia (Supports Intel 32 nm CPU).: [LINK]
Szia! 3602-es bios kell az általad említett procihoz.
Ha nem csináltál még bios frissítést soha akkor nagyon óvatosan, vagy vidd el valakihez aki ért hozzá.
Nem egy ördöngöség amúgy de csak saját felelöségre ajánlott.
a programok winen belül nem változnak.
De ha ennyire nem értesz hozzá akkor inkább ne te csináld....
Akkor elméletileg csak kicserélem a procit és kész?
Pendrivera rá a letöltött frisseb BIOS fille, BIOS menu, Update, és beolvassa a képet, felülirja régit, resi, és az uj fogad.
Ha pedig régi: floppy ra rámásolni a képfilet meg a programot hozzá, bootolhatóvá teszed, berakod bebootol róla, beirod a program elérési utját, régi biost (ha felkinálja a lehetőséget) lemented, ha nem akkor meg a programmal frissited, and Done!
Köszi, sikerült!
"P5Q BIOS 2209" És csak 1 mega?
Az a progi hozzá nem jó. Azt irja nem futtatható.. Akkor használjam az EZ FLAsh-t a biosból?
itt megtalálod a BIOS-t. Meg progit is hozzá
Van nekem egy Asus P5Q alaplapom, és RAM húzás után kiírta, hogy (fordítok)
"Ha teljesen sebességgel szeretném használni ezt a CPU-t, akkor frissítsem a biost) (q6600 van benne)
Sehol sem találtam BIOS frissítést ehhez a laphoz! Tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
ezzel érdemes foglalkozni?
Reincarnation:az már fent van, csak a progi jelezte h van már ennél frissebb is, de lehet a bétára célzott
szerk: na szuper, ja biztos hogy a beta-ra célzott.
utolog figylej arra hogy mindent albeállításon lesz a bisoban szóval ha ahci modban telepítetted a win-t akkor vissza kell állítanod mert az alap be állítás az ide de így nem fog be bootolni a rendszer.
Rendszer alól frissítetted a Bios-t?
Volt szerencsém olyan géphez ami nem ismerte fel a memóriákat, az elem kivétele sem segített csak a jumperes cmos reset után lett jó. 😀
Van ennél egyszerübb is.Belépsz a bios-ba és van ott egy olyan,hogy load default.😀
Múltkor én is így csináltam ^^