Okosórák
Mire jó egy okosóra? Mit tud egy okosóra?
Először tisztázzuk mi az az okosóra. Egy egyszerű karóra okos funkciókkal, vagy egy okoseszköz ami mutatja az időt is?
Mind a kettő értelmezés igaz, de egyik sem teljes. Egy okosóra valóban jelzi az időt és dátumot, mint egy hagyományos óra, de ez csak egy a számtalan funkció közül. Még az olcsó okosórák is ennél bővebb tudással rendelkeznek. Sok közülük egy okostelefon funkcióit tudják. Azaz olyan, mintha egy okostelefont a csuklónkon viselnénk. Ezért egy okosóra hasznos lehet vezetésnél, edzésnél vagy olyan alkalmakkor, amikor a telefont nem akarjuk magunkkal vinni vagy elővenni a táskából vagy zsebből, mondjuk egy tömött buszon.
Először tisztázzuk mi az az okosóra. Egy egyszerű karóra okos funkciókkal, vagy egy okoseszköz ami mutatja az időt is?
Mind a kettő értelmezés igaz, de egyik sem teljes. Egy okosóra valóban jelzi az időt és dátumot, mint egy hagyományos óra, de ez csak egy a számtalan funkció közül. Még az olcsó okosórák is ennél bővebb tudással rendelkeznek. Sok közülük egy okostelefon funkcióit tudják. Azaz olyan, mintha egy okostelefont a csuklónkon viselnénk. Ezért egy okosóra hasznos lehet vezetésnél, edzésnél vagy olyan alkalmakkor, amikor a telefont nem akarjuk magunkkal vinni vagy elővenni a táskából vagy zsebből, mondjuk egy tömött buszon.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A Samsung Galaxy Watch 46mm-ről mi a véleményetek, igaz elkéstem a kérdéssel, mert elvileg holnap jön, csak kíváncsi vagyok nem e nyúltam mellé.
Sokan dicsérik az órát tele van okos fukcióval. Az anyaga is jó,mellesleg szép is. Egy baj van vele amit LordSzalko is írt,hogy az akksi idő kevés. Talán 2-3 naponta ez használattól is függ az üzemidő.
Én meg Garmin termékeket néztem hát nem az én pénztárcabarátom,de egy Garmin Forerunner 45S-re szivesen ráruháznék. A fakóbb szín nem izgat csak tudjon mutatni az értesítést pl. messengert. 😃
Amúgy az óra üveget karc ellen lehet tenni valamit? Órás eltudná tüntetni?
Ma hajnalban sikerült radiátorhoz hozzávágni,de szabad szemmel nem látszik csak ha fény felé és erősen nézed. 1mm karc van szélén és ennyi. 😆
Lehet nekem kell egy erősebb óra és Garmin Instict vagy Vivoactive 4 lesz,de majd év végén vagy jövő év elején.
Egy ilyen okosórát szivesen elfogadnék nem izgat a színes kijelző,de legalább strapabíró. Solar nélküli olcsóbb.😃
Meg Vivoactive 4 amit kinéztem.
TichWatch C2
Pedig okosórák jók csak aki nem használja nem tudja mi a jó. 😆
Maradok a jó bevált karóráknál, még jó pár évig szerintem.
Pl: [LINK]
Sajnos a Honor órám nem mindig pontos,de majd egy idő múltán majd megjavul.
Első okosórám egy Sony Ericsson LiveView volt, aztán később követte a Sony Smart Watch, Apple Watch Series 0-3 majd a jelenlegi Series 5 amit használok.
Melo közben nekem kicsit kényelmetlen volt sokszor elővenni a mobilt,hogy van-e értesítés vagy valami.
Az okosórával bármikor rápillanthatok és nem kényelmetlen. 😃
Huawei,Honor,Xiaomi,Garmin,Samsung és még számtalan márkájú okosórák vannak.
Az okosóra megkönnyíti az életet akár sport,akár hobbi célra is.
Nekem jelenleg van egy Xiaomi Amazfit GTR Lite és tegnap vásárolt Honor Magic Watch 2. Mindkettő árkülönbség van és tudásban is.
Hasznos kütyük,aki ilyet hord az tudja mire jók az okosóra.