Playstation 5 (PS5)

Szerző: LordSzalko, 2020. March 17., téma
Fórum » Konzol
Hozzászólások: 153
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Payphoner avatar
Sziasztok!

Más is tapasztalta már hogy az istenért nem akar lemenni se a konzol alvóba a kontroller pedig kikapcsolni? Tök mindegy mit állítók be mennyi idő után menjen alvóba semmi, vagy csak hosszú órák után. Ha meg a menübe vagyok a kontroller egyszer gondol egyet mondjuk 5 óra után és kikapcsol de a konzol lazán két nap múlva sem megy le sárgába. Direkt már ki be kapcsolom hátha csak bug vagy valami. Minden frissítést mindig letöltök rá. Esetleg valaki találkozott már ezzel?
0
0
0
0
💬 3
kismadar avatar
@Payphoner: Üdv. Én ezt az alvó módot manuálisan használom, úgy nincs vele semmi gondom. Ezt a "magától berakja alvó módba" funkciót még az elején kikapcsoltam, mert nekem mindig alvó módban ragadt tőle a konzol, azóta nem is próbálkozom visszakapcsolni. El tudom képzelni, hogy ez neked is egy bug lehet, és valamelyik frissítés baszta el. Sajnos rendszerileg vannak bajok sokszor ezzel a konzollal...
0
0
1
0
Payphoner avatar
@kismadar: Hát de én meg azért nem akarom kikapcsolni mert gyakran megesik hogy játszok éppen, jön a futár hozza a kajat kiszaladok akkor már eszek, közbe meg jön egy telefon, akkor le szaladok a boltba és el is fejeltettem hogy bekapcsolva hagytam, de mindegy mert 5 óra után is így lesz.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Én ilyet egyébként se tudok. Ahogy automatikusan berakja magát mindig csak úgy tudtam kijönni az alvó módból, ha leáramtalanitok, szóval még így is mindig neked jobb ha azt vesszük. 😁 Ha elfelejtem nekem így órákig úgy marad, nem tudok sajnos mit csinálni.
0
0
0
0
xymano avatar
hello
Valakinek van tapasztalata ps5 meghajtóval?
Nem akarja beolvasni a lemezt a last of us 2 ps4 verziót szerettem volna telepíteni de nem csinál semmit a konzol és utána csak úgy adta ki a lemezt a konzol, ha el fektettem. Nincs itthon másik játék lemezem viszont találtam itthon egy dvd lemezt ami eredeti és azt sem akarta beolvasni. A gép még garis megy is majd vissza az alzába csak ismerős intézte aki ott dolgozik ezért rajta keresztül fog menni de ez mindegy csak az lenne ezzel még a kérdésem, hogy valakinek volt már dolga az alza gariztatással? nekem eddig emag al volt de semmi jót nem tudok róla mondani.A lemezek nem voltak karcosak, szép tiszták
0
0
0
0
💬 4
kmetovics avatar
@xymano: Tudom hülye kérdés, de nem fordítva rakod be véletlenül? Mert én is a biztonság kedvéért azért ránéztem, nehogy elrontsam.
0
0
0
0
xymano avatar
@kmetovics: Nem hülye kérdés 😀
Megnéztem youtube on hogy kell beletenni és jól tettem mert fordítva tettem volna bele.
Ma felhívtam a hivatalos márkaszerviz és azt mondták, hogy vigyem be vagy küldjem be és ha valóban szar a meghajtó akkor kicserélik a gépet de csak slimet tudnak adni mert most nincs másik.
Jelenleg ha beteszem a lemezt akkor még azt sem mutatja hogy töltene vagy akármit is csinálna vele és hangja sincs.
Így szerencsére az alzát kihagyhatom
0
0
0
0
kismadar avatar
@xymano: Nekem például a Konzolvilágtól volt egy kontrollerem, de ők azt mondták, hogy vegyem fel a kapcsolatot a hivatalos Sony márkaszervizzel, mert így is úgy is oda kerül majd. Aztán felhívtam őket, és postán elküldtem a kontrollert, a bizonylattal meg mindennel amit kértek, és aztán ők eljuttatták a Konzolvilághoz, akik kicserélték egy újra. Szerintem hasonló lesz az Alzánál is, jobban jársz vele ha a márkaszervizzel veszed fel a kapcsolatot, mert jó párszor kiderült az Alzáról, hogy nem valami megbízhatóak. 😁 Aztán próbáld meg amit kmetovics ír, hogy fordítsd meg a lemezt.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@xymano: Emag ami a garanciális ügyintézést illeti az valami katasztrófa🙁
0
0
0
0
no avatar
Melyik tv-t vegyem szerintetek a PS5-göz?

Csak 43 colos jöhet szóba és ebben az árkategóriában max 150k-ig. :)

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue43au7022-p851410347/#

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/tcl/43p635-p841840368/?gclid=CjwKCAjwysipBhBXEiwApJOcu2P9cuOWJNSkjoQ7r4bGIHTZJ3BWEoOdHQmeYk_Tvhm7Oa9_cpKnvBoCeFUQAvD_BwE

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/nanocell-43nano763qa-p794147994/

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43uq75003lf-p794419995/

Ezeket néztem ki. Melyik lenne a legjobb?

Fifázni szoktam Codozni meg single player játékokkal is játszok. Előre is köszi!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Érdeklődnék hogy aki rendelkezik Ps5 konzollal mi a véleménye
Még ma is meg érné beruhazni rá

Látva a mai gepigenyeket elgondolkoztam hogy tényleg inkább konzol kéne
De sose volt konzolom
Szóval
Jól futnak a játékok?
Nincs akadozas belassulas meg ilyesmik?
Tapasztalataitok alapján mennyivel rosszabb a grafika mint PC-n ha egyáltalán rosszabb?
Gamepassrol vélemények vagy psplusz nem tudom hogy hívják a szolgáltatást

Amikkel én játszanék konzolon
Resident evil összes
Elden ring/dark souls osszes/demon souls
Assassins Creed széria
Hogwarts legacy
Skyrim
Szóval inkább szerepjatekok és tps
Fpsk közül a doom széria
0
2
0
0
💬 5
xymano avatar
@MC MaRcI: Hello
Ha nemnérdekelnek a ps exkluzív játékok akkor egy series x et ajánlok. Nekünk itthon egy seies s van a játékok szépek nem akadnak gyorsan betöltenek a gamepass egész jó és hardveraprón lehet venni éves előfizetést 20k környékén game pass tartalmazza az eaplayt is.
Pc hez képest nem igazán van grafikai különbség, ha azt nézzük milyen pc kell 4k full beállításra rtx el minimum 60fps hez az kb nagyon sok pénz😀 plusz az optimalizálása a játékoknak ( pc n olyan ritka) akkor egy series x ami 200k körül van és maximum tárhelyet kell bővíteni.
Ps5 is jó választás lehet gaming re viszont ott nincs game pass de vannak nagyon jó játékok amik csak arra vannak bár egy idő után jönnek pc re is ha nem is mind, és a ps 5 nek nagyon ***a a kontrollere én pc hez használom.
Xbox ra talán jobb akciók szoktak lenni a store ba ps4 ből kiindulva.
Én igazából a series x et ajánlanám a felsorolt játékaid alapján. Ezek a gamepassban majdnem mind benne vannak.Esetleg nézhetsz youtubon összehasonlító videókat series x és ps5 ről
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xymano avatar
Ha oda adod a series x et leporolom😁
0
0
0
0
xymano avatar
@visor261: Egy game station ra gondolsz?
Mehetne a csere de nem tudnék annyit ráfizetni hogy megérje neked is.😂😂😂😂
0
1
0
0
Denk95 avatar
@MC MaRcI: A Hogwarts Legacy-vel barátnőm játszik. Néha néha én is belenéztem.
Laggott egyáltalán nem tapasztaltam, töltő képernyő is kevés és ha van akkor is gyorsan betölt. Szépen fut, a grafikai is nagyon jó.

Amire panaszkodott, hogy a felirat méretét nem lehet nagyon növelni ezért messziről rossz olvasni a párbeszédeket.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Azért az vicc hogy még mindig nem lehet kapni a konzolt... csak jóval drágábban viszonteladóktól... nevetséges :D sztem olyan már nem is lesz hogy bemegy az ember a boltba és elvesz egyet a sok közül a polcról... 😔
0
0
0
0
💬 6
kismadar avatar
@bukta2: Nekem december óta van meg, és azóta legalább 4x megtudtam volna venni. Láttam már helyben Euronicsban, és Media Marktban is, és még a webshopok is nagyjából kéthetente töltik a készletet. 😁 Akinek nagyon kell az már megvette én azt mondom!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@kismadar: Ezt én értem... viszont nálunk a megjelenése óta 0... se online sem pedig mediába :D viszont abban igazad van hogy akinek tényleg kell 1 az már beszerezte valahogy. De nem is ezen volt a hangsúly hanem hogy még mindig nem úgy van mint kellene hogy bemegy az ember és leveszi a polcról, pedig nem is mondható fejlettlennek a város ahol élek :D
0
0
0
0
xCube avatar
@bukta2: Számomra inkább az volt érdekes, hogy XBox Seriex X -et és S -t mindenhol lehet kapni, PS5 -öt viszont alig.
0
0
0
0
Bukta avatar
@bukta2: [LINK]

Itt ha rákattintasz a "csak üztelben" -re, akkor láthatod, hogy melyik boltokban van és hátha van közeledben valamelyik üzlet. De érdemes odatelefonálni, hogy tényleg ott van és ha oda tudsz menni érte akkor mondani, hogy rakják félre.

Viszont azzal számolni kell, hogy a boltokban se olyan hú de "olcsó" mint volt. A sony is emelt, a forint se erős, üzemanyag árak a kamionoknak amik kiviszik őket a boltokba.

Nekem jelenleg pl fölösleges lenne ott megvennem, mert itt a környéken van egy csávó aki hardveraprón 235k -ért árulja 2 év garival, és számomra a Horizon nem polcra való játék így ha játszanék vele, előfizetnék ps plusra. Így felesleges lenne kifizetnem egyből +30k-t
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Bukta: Az a baj, hogy most az áremelés miatt drágább lesz alapból mint amennyiért tavaly beszereztem "kéztől". Nem érdemes várni ha van lehetőség és persze kell.
0
0
0
0
VidarArt avatar
@bukta2: Nekem holnap érkezik meg. A konzolvilágnál most fel lett töltve a készlet néhány helyen, meg kisebb elektronikai boltokban is hozna rendelésre.
1
0
0
0
santakigyo avatar
Sziasztok. Valakinek nincs esetleg monitor ötlete? Az volna a lényeg, hogy kihasználja a PS tudását. Eddig csak tv-be láttam olyat, az meg felesleges kimondottan csak konzolhoz.
0
0
0
0
💬 1
Gyrger72 avatar
@santakigyo: Szia. Samsung QP82R-8K monitor
0
2
0
0
no avatar
Valahol azt olvastam, ha ps-en több profillal vagyok összekötve akkor betilthatják a profilom? Ugyebár egymás játékaival játszunk erre a célra van szinkronban 3 profil nekünk.
0
0
0
0
💬 4
kismadar avatar
@arnold892: Nem hiszem, különben nem lenne megengedett az egyszerre 10 profillal való megosztás.
0
0
0
0
visor261 avatar
@arnold892: Valóban van egy tiltás x játékos után, ezt akkor vezették be amikor x ember akart belépni 1 ps5-re hogy megkapja az inuláskor meghírdetett ingyen játékokat.

Bár abban nem vagyok biztos hogy melyiket lesz tiltva, csak az új vagy a régiek is.
0
0
0
0
no avatar
@visor261: Remélem 3 játékos még belefér. Köszi a választ.
0
0
0
0
visor261 avatar
@arnold892: 4 lehet bejelentkezve alapból szóval az bizti, de hogy mennyit lehet regisztrálni egy eszközhöz már passz... fórumokon találgatások vannak a hivatalos oldalon meg nem találtam semmit.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
4 hónapja nyúzom és elképsztően tetszik. Nincs melegés, akadás, csak játék. Horizon új része valami brutál szép. Komolyan, sokkal kevesebb idegeskedés mint pc-n... Online sincsen szopás a csalásokkal. Ha valaki nem akar már milliókat beleülnia pc-be akkor érdemes váltani nagyon. én is féltem, de kellemeset csalódtam :)
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@Richie1212: Nekem is a következő beruházás egy konzol lesz (azon belül is csak ps5 (6?! 🤣!) Na nem mostanába, amíg kitart a pc-m arra amire nekem kell (játék) addig marad a pc. De még1x nem fogok pc-t építeni ilyen árak mellett...mindig is pc-s voltam, most is azt preferálom de ez az úgynevezett kötelező... kénytelen az ember átállni aki nem akar több 100 ezret kiadni egy használható VGA-ra...én megtettem 1x, elég volt...mivel én kb csak játékra használom így lesz majd konzol, de ez még a távoli jövő :D
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@bukta2: Nekem még bírta volna sokági ez a konfig, de meguntam.. meguntam, hogy iylen konfigon is volt amit állítgatni kellett, hogy hangos volt, hogy kompromisszumot kellett kötni... Konzolon most tot van az a fix alap 60 fps és játszom. Kényelmesebb, ráadásul használt lemezekhez nagyon olcsón hozzá lehet jutni. szerettem a PC-t, de egy pénztemető lett mára. Így most árulom a gépem ami maradt belőle :D
0
0
0
0
Liptik avatar
Azt lehetne tudni, hogy mikkora várható, mert én hétfőn rendeltem meg a PS5-öt a Konzolvilágnál és az Alzába?
0
0
0
0
Liptik avatar
Ugye, ha veszek egy PS5-öt, akkor full HD-s megjelenítöhőz is lehet kapcsolni?, később meg vennék a szobámba egy 4k-s TV-t.
0
1
0
0
💬 2
xCube avatar
@Liptik: Miért ne lehetne?
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Liptik: Nekem 2 tv van a házban. Egy 4K-s oled meg egy ősrégi mezei 1366x768 felbontású sima led tv. Mindkettővel hibátlan.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Ha alzatol rendelnék egy Ps5
Elorendeles van
Kb mennyi idő míg megjon a konzol?
0
0
0
0
💬 1
kismadar avatar
@MC MaRcI: Szia! Ha rám hallgatsz, akkor se az Alza-tól, se a Playitstore-ból nem rendeled meg! Az Alza-ban a 2020 év végi, és 2021 év eleji konzolokat szállították ki november környékén... 🤔 Ami a Playitstoret illeti ott meg az októberi rendelések után megállt az élet. Szóval amit én ajánlani tudok neked az a Platinumshop, na ott én December 21.-én rendeltem meg, és 23.-án már kézhez is kaptam. A másik opció még a Konzolvilág. Ha időben kézhez akarod kapni, akkor mindkettőből rendeld meg, és amelyik előbb ír onnan szállítasd ki.
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
Üdvözlet.
Tegnap megjött nekem is a gép. :D "Csak" egy hónapot vártam rá ami szerintem aránylag nem is vészes. :)
Elsőként a God of War jatékot próbáltam ki, gyönyörű a játék főleg ha HDR is be van kapcsolva. HDR-t egy kicsit macerás volt beállítani, illetve eltalálni azt a pontot ahol se nem fényes sem nem sötét.
Samsung Q80T-vel muzsikál. :)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jó a PS5 konzol, megjelenés napján szerencsém volt hozzájutni. Azonban sajnos nem sok játék van rá, ami meg igazán érdekelt volna az a Gran Turismo 7. De persze elhalasztották 2022-re, így eladtam a PS5-öt. PC-n elvagyok a játékokkal, sokkal nyíltabb az egész, mint egy konzol. Szinte bármilyen régi játszható gépen, PS5-ön csak a PS4-esekkel kompatibilis, plusz azokkal a retro játékokkal, amiket PS4-re emuláltak.

Persze ár/érték arányban a PS5 messze jobb, mint egy PC, főleg ha a mai nevetséges videókártya árakat nézzük.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Sziasztok, életemben elősször szeretnék konzolt venni, fogok is amint kapható lesz, PS5 mellett tettem le a voksom. Sok mindennek utána jártam és sok minden tisza is már, de van egy két dolog amit szeretnék meg kérdezni, ezekre nem találtam választ. Szóval.

1.: pl ha Blu-ray játékot veszek rá, akkor azt feltelepíti a konzolra és úgy játszok vele vagy Blu-ray-el futtatom és csak a mentés van rajta? Azért kérdezem mert a digital edition PS5 jobban tetszik, de ha a Blu-ray megoldással tárhelyet takarítok meg akkor lehet inkább azt választanám.

2. A death stranding lenne az első amit megvennék rá, Blu-ray kiadásban mindenhol oda van írva hogy magyar felirattal, mivel a digital PS5-ben gondolkozom rákerestem PS Store-ba is, oda viszont nincs felsorova a magyar nyelv. Ezekszerint csak Blu-ray kiadásban kapok magyar feliratot?

3. Gondolom a legtöbb PS4-es cím pl death stranding is fut PS5ön.

Ez a 3 kérdésem lenne, ha valaki válaszol rá, annak nagyon köszönöm.😀
0
0
0
0
💬 2
maestro86 avatar
@JohnDoe89: 1. Igen feltelepiti az egészet de csak úgy tudod a játékot elindítani ha a lemez a meghajtóban van igy meg veheted a digitális változatot is ha szeretnéd mivel a hely ugyan annyit foglal ha nem akarod gyűjteni a játékokat akkor a digitális a jobb megoldás ha jó az interneted mivel ott le kell tölteni a teljes játékot míg Blu-ray-en ezt feltelepiti és csak a javításokat szedi le.
2. Amelyik játék megjelent magyar nyelven annál mindegy hogy digitálisan vagy Blu-ray-en veszed meg a magyar felirat benne van.
3.Ez igy van annyi a különbség hogy amelyik játék nem kaja meg a ps5 upgrade azon csak a ps4 verzió fut.
4.Ha van még kérdésed vagy valamit nem értesz nyugodtan kérdez engem is vagy mást szívesen segítek.
További kellemes ünnepeket kívánok neked.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
@maestro86: Köszönöm szépen. 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Jofogáson láttam egy PS5 konzolt 380 ezerért gondoltam ráírok a kedves vevőre, hogy világosítson már , fel miért árulja ilyen drágán attól függetlenül, hogy hiánycikk. Eszem eldobom az összes ilyen hiéna ezekkel a mondatokkal dobálózik csak más körítéssel 😆

https://kepkuldes.com/images/85e5d54d8c3daf24523d0221522ded83.jpg
0
0
0
0
💬 22
csuz-li avatar
@Arthur Morgan: Hát végül is igazuk van...
Ha megveszik a 100 forintos zoknit 10 000 forintért, csak mert rá van hímezve, hogy LV, akkor miért ne adjam 10 000 forintért? Ugyan ez van a konzollal. Ha megvettem 180-ért a Ps5-öt, de van olyan, aki ad érte 380-at, akkor a konzol jelenleg 380-at ér, mert annyiért tudom eladni (amúgy szerintem akciós az ár, vannak olyanok, akik ennél többet is adnának érte).
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Arthur Morgan: Nem látok ebben semmilyen problémát. Igaza van.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@zsiroslangos: Akkor ezek szerint bennem van a hiba 😆 Én most mondjuk előrendelem 195 ezerért , akkor ugyanannyiért el is adnám. Eleve Magyarország az nem az USA. Teljesen más anyagi helyzetben élnek itt az emberek. 😀
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Arthur Morgan: Nyilván kereskedni akar. Ha hasznot akarsz, akkor nem fogod ugyanannyiért adni. Arról nem a kereskedő tehet, hogy az emberek képesek lesznek ennek ellenére 380 000 forintot kiadni ráadásul úgy, hogy nincs is rá egy értelmes exkluzív cím. Ha senki nem venné meg lejjebb vinné de ilyen nem lesz köszönhető a fogyasztók kevés inteligenciájának. (tisztelet a kevés kivételnek)
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zsiroslangos: Azt csak megsúgom neked, hogy feltalálták a hatósági árat, meg ilyeneket. Amennyiben nem indokolja adott üzletellátás a beszerzédét a terméknek, akkor nem lehet drágább, pl duplája, mert sok százezerre megb@..a boltot. Nemhogy még egy senkiházi nímandot aki ezen akar nyerészkedni.

Pl tavasszal amikor a csirkemell hiánycikk lett, aztán drágult ~1500-ról 1800ra az átlagár, és volt aki 3ért árulta, azt kőkeményen bírságolták.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@botmunpls: Csak hogy ezt a "senkiházi nímandot" nem érdeklik a hatóságok, mert nem tudnak akkora összeget behajtani, hogy nyerészkedjenek míg egy nagy üzletlánc vagy boltos kiperkálja. És ezzel ez a "senkiházi nímand" is tisztában van.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zsiroslangos: Lol, nehogy azt hidd 😃 elég egy kevésbé jóindulatú (egyre több ilyen ember van) érdeklődő, bejelenti nav/fogyvéd fele, aztán 'próbavásárlás' után sok százezres bírságot kiszabnak rá...kell a pénz az államkasszába.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Hatósági ár az nem megoldás erre még az ötlet is rossz.

Még a végén rászoknak és elkezdenek visszaélni a hatósági árral (nem akarok többszörösét fizetni pl a villanynak, gáznak, mert az adott cégnek hasznot! kell mutatnia a politikai gazdáinak; vagy komolyabb gyógyszerért (most is a tesztek érdekes árképzést kaptak a hatósági árral (azok, amiket elvben adóft-ból vettek, az adófizető megveheti ismét (2x fizet érte) picivel többért)), mert xy unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa a cég tulaj és kell neki biztosítani a garantált hasznot) és aztán nézhetünk.

Azt használják arra amire való: létfenntartáshoz szükséges cikkek árszabályozására, pl életmentő gyógyszerek, lásd inzulin. Egy PS5 minden csak nem ez a kategória. IT piacon úgy is bent van már a politika nagyban, állami cégek így is horror áron kell! hogy vásároljanak IT eszközöket, nem kell hogy hatósági árral még az adófizető polgárt is sz*passák...

Szerintem simán ez lenne: ok legyen hatósági áras a PS5 (már a mondat is röhejes), erre kiírnak egy tendert, hogy rendben hatósági ár, megvédjük hazánk fiait és leányait a vírus okozta helyzetben is és bevezetjük a hatósági árat mely felett tilos forgalmazni a PS5-t, ugyanakkor csak olyan cég forgalmazhatja, aki az elmúlt 10 évben fel tud mutatni 234milliós IT megbízást, konzorcium nélkül. A tender határideje 2020.11.23 10:00, a hatósági ár pedig 245.000-lesz. - a nyertes meg 2-3 cég akik eddig is taroltak állami IT beszerzéseken, te meg megkapod a hatósági árad.
Egy olyan szegmens ez, ahol egy kormányzati szerv kap 5%-ot a semmiért minden egyes rajtuk keresztül beszerzett termék árából (őket megkerülve meg nagy tételt nem tudsz beszerezni) és ahol ugyanaz a vas kerülhet 320.000-be de van cég aki szállítani tudja 450.000-t is, sőt akad aki 700.000-t.

Ezt a sony-nvidia és sokan mások b*szták el amikor ész nélkül bejelentik a rajtot csak éppen nincs gyártva annyi amennyi kellene, közel nulla darab van raktáron. Ugyanaz mint az Auchan MM és társai akik akciókat hirdetnek 10db termékre aztán beözönlik 10000 vevő keresve a "leértékelt" árut és lóf*szt találnak, a GVH meg nagy arccal osztogatja az 1-10 milliás büntit ezeknek a cégeknek, ami kb semmit sem ér. Ahogy a mostani BF-en is hazudoznak össze vissza, horror árakról csökkentenek árat hogy nagyobb akció % kerülhessen ki és majd a GVH jól megszakérti és két év múlva kiszab egy 2 millás büntetést...

Ha minden érintett ország versenyhivatala megb*szná őket hazug hirdetések miatt még idén, és nem ám 1-2 millió forintra hanem combosabb eurónyi büntetésre akkor talán észbe kapnak és nem kamukáznak összevissza a következő termékük beharangozásakor. Amint ugrik egy két igazgatósági tag éves prémiuma a büntetések miatt, máris kisangyal lesz a cég amíg a vihar elül...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: Igen, lehet hülyeséget mondtam és nem hatósági ár, hanem ajánlott fogyasztói ár stb, legyen akármi a megnevezése (erre szokás mondani hogy értsd jól 😉 ), de minden esetre a fogyasztó védelem eléggé rá van állva ezekre. Amint láttad, lekapcsolták a turbadot nemrég, de az alza és társai sorra kapták a bírságokat az idén.
És mint fentebb írtam, egy rosszindulatú bejelentő elég. Nem akkora kiadás egy hatóságnak hogy 1-2 emberük tegyen vele egy 'próbavásárlást' aztán kiosszon egy párszázezres csekket.
A hazai boltok, főleg a techboltok rendkívül fosnak a fogyvédtől, és nem véletlenül. Ahol voltam ott ahány panaszos vevő volt, 90% a fogyvéd előtt sikerrel járt, még ha nem is volt igaza... A maradék 10 pedig a békéltető testületekkel sajtolta ki a boltból amit nem szégyellt.
A kisembereket pedig különösen szeretik osztogatni, mert az semmi megterhelőt nem jelent. Hasonló esetről személyes példám: estefele mentem a boltba, egy baromarcú a körforgalomnál pedig kanyarodott volna kifele mikor driftelni(?) próbált (index nélkül), és hiába már a járdán voltam, a hátul lévő lábamnál elsodort. Meg se állt megnézni mi van velem stb, hajtott tovább. Nem volt messze a rendőrség, bementem mondtam mikor hol mi a helyzet, meg hogy nem akarok semmi feljelentést stb, csak nézzék meg a térfigyelő kamerát, aztán küldjenek ki az illetőnek egy mikulás csomagot...hát megkapta 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@botmunpls: A turbado-t azért kapcsolták le, mert adót csalt és átverte a "vevőit", ami kiütötte a biztosítékot a német hatóságoknál. A valóságban ugyanis nem adta el a telefonokat (amiknek beszerzésével sem nagyon tudott elszámolni), hanem csak bérbe adta, így elkerülve az adófizetést.
A hatóságok meg kizárólag a legális boltokat bírságolják, amik rutinosan beépítik az árba a sok-sok bírságot. Az átverős oldalakat, amik jellegükből adódóan nem könnyen fellelhető tulajokkal rendelkeznek, békén hagyja a fogyasztóvédelem és a többi ellenőrző szerv is, mert ott nem tudnak bírságolni.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@csuz-li: Fogyvéd és nav, amit írtam. Ha rosszkor van rossz helyen az illető, akkor megjárja.
Pl. kisebb info bolt tulaja/alkalmazottja bányászlázkor berendelt vga-kat. Megvette magánszemélyként, rokon-haver eladta jóval drágábban.
Fel lettek nyomva, kiment a nav, feltárta a visszaélést, ment a fogyvéd is hogy több pénzt sajtoljon ki az állambácsinak belőlük.
Hasonló lehet ebben az esetben is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@botmunpls: Igen. Én is a fogyasztóvédelemről és a NAV-ról írok, de ugyan ez van nálunk a törvényességi vizsgálatokkal is, amiket meg az ügyészség végez.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: nav? Wehehe, több milliókkal tartózó adósokat nem tudnak leültetni akik közben az utcán, TVben, meg f*szbukon parádéznak a 40+ milliós autóikkal...csak azt b*sszák meg akire kb engedély kapnak. Pl akit random behívnak és 10+ évre visszamenőleg kell bizonyítanod hogy a havi 200e fizetésedből a 80e-s mosógépet hogy a f*szba vetted meg.

fogyvéd? Arzénos víz jön a csapból az ország egy negyedében. B*szki Arzén!
[url]https://hu.wikipedia.org/wiki/Arz%C3%A9n_(elem)[/url]
És ekkor hol a fogyvéd? Ha nagyon nehezen be is tudod bizonyítani hogy egészségkárosodásod lett tőle, és talán kapsz pár millát már b*szhatod...
gáz fütőérték kérdése? és még lehetne sorolni. pi víz meg a többi kamu ami naponta szembe jön...
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Ajánlott árral megint semmire sem mész mert nincs jelentősége. És ha többért adja akkor mi van, az az adott üzlet saját üzletpolitikája egy ilyen terméknél és ha tönkre megy, hát tönkre megy. Túlárazás az más tészta, lásd termékbemutatózás során hulladék értékesítése 500.000-kért...de itt nem erről van szó.

pl RTX3090-es 1500$ az nvidia által ajánlott ára, ami átszámítva 460.000.- . 27% áfával is "csak" 581.025.- . Menjen rá 15% vám: 668.178.- . iPON esetében ez egy lightos 741.890.- re jön ki.

És akkor az államilag ajánlott ár mi lenne? Tippre a 668e, amihez képest a 740e nem annyival több hogy büntizni kellene...más kérdés hogy az ajánlott áraknak sem látom a hatalmas visszatartó erejét. Lásd most a maszkok. Legolcsóbb orvosi maszk gyártási ár, nagyon maximum 100-150.-, patikában megkapod csak itt csak most 500.- -ért. És a határ a csillagos és a sima szövetmaszkok árában is 4-6-8000 is simán van...

Vagyis az állam abba nem szól bele amibe kellene, pl maszkok ára, de szóljon bele egy IT eszköz árába ami kb luxuscikk? Majd megteszik ha az érdekük úgy kívánja...de ez már politika lenne.

Mindegy, ez már nem PS5 téma.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Palanova: Az alapkérdés az volt hogy helyesen teszi e a fickó.
Amire a válasz hogy elvileg nem, de a gyakorlatban megúszhatja, mint a tilosban dohányzás/közterületi vizelés stb...
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Az, hogy helyes-e az nézőpont kérdése. Nyerészkedik és amíg van kereslet rá folytatni fogja, hiszen kb nulla munkával szerez pénzt. Ő szempontja az hogy ha türelmetlen vagy, fizess neki, mert ő meg leleményes volt.

Az hogy tisztességes magatartás-e: egyértelműen nem. Tegyen rá némi hasznot, ha már féléve befoglalta és kiderül mégsem kell és ha nem nyerészkedési céllal csinálja.

Én inkább a SONY-t hibáztatnám a kialakult helyzetért. Az illető kihasználja a SONY f*szságát, és a potenciális vevők türelmetlenségét. Mert mi van ha fél év múlva veszed meg rendes áron? Semmi, addig nyomod a PS4-eden vagy amid most van és kész.

Ha a SONY biztosítani tudta volna a kellő készletet akkor ez a helyzet eleve nem fordul elő, vagy csak kisebb haszonnal tudná továbbadni a cuccot az aki eleve nyerészkedésre készült.

Értem hogy együtt akarta kihozni az XBOX-al és hogy nem maradhatott le fél évvel de a SONY akkor is elb*szta...és mégis mindenki a nyerészkedőt anyázza...

És igen jól látod, meg fogja úszni, hacsak a nav egyik ellenőre nem vásárol tőle és buktatja le (pl nem ad számlát neki, nem navhoz bekötött gépbe üti be, stb.), amíg ez nem történik meg addig mennyi fog a biznisze. A lefoglalt cucc meg a navnál lesz és csókosok megkapják fillérekért akik majd továbbadják nagyobb haszonnal mint amennyit a nyerészkedő elvtárs remélt, ahogy az a nav árveréseken lenni szokott. Hacsak az asztalra csapva valaki felső navos azt nem mondja: Kórházak gyerekosztálya vagy orvosi pihenő kapja...de ez már scifi.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@botmunpls: Fel kell nyomni a NAV-nál és már nem ússza meg.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Arthur Morgan: Ez igaz, de nem a használt 'fekete' piacra, gondolom nem adózik utána. Ha pedig profitszerzésért megy, akkor bizony szopacs.
Egyébként ezek azok a fajta retkek, akik ha drágul az előfizetés/benzin stb akkor a leghangosabban ugatnak meg küldenek mindenkit a halálba 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Arthur Morgan: Nem ő a hülye hogy ennyiért árulja hanem az aki ennyiért megveszi 😃
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@bukta2: Ennyi. Senki nem tart fegyvert a fejéhez, hogy meg kell vennie. Vagy felfogja higy készlethiány van, kivárja azt a fél évet és ül a pitsháján mint ahogy más is, vagy "soron kívül" megveszi ennyiért és jampiskodhat vele készletfeltöltésig a vásárló. Amúgy meg ha nem tudod az illetőre rábizonyítani, hogy nagyban csinálja akkor ki lehet törölni a NAV-val a nemesebbik felet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Arthur Morgan: Nyomd fel a NAV-nál
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Így hogy több külföldi tesztet, cikket is elolvastam a konzollal kapcsolatban az elmúlt napokban. Nyugodtan kimerem jelenteni, hogy jól döntöttem, hogy nem adtam még el a PS4 konzolomat. 😆 Egyáltalán nem érzem még azt , hogy igen elérkezett a nextgen ideje. Főleg, hogy még jó pár exkluzív cím PS4-re is kifog jönni. Meg ezzel az alaplapra forrasztott SSD dologgal továbbra sem vagyok kibékülve. 😆
Én nagy valószínűséggel majd egy újragondolt változatot fogok venni 😆 És talán az ára is valamennyivel lentebb megy. Persze ha addig nem építek valami bivaly gaming PC-t 😀
0
0
0
0
💬 1
ben_aloha avatar
@Arthur Morgan: Így van, az okosabbik fele az embereknek megvárja a "slim" kiadást 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Nem tudom , hogy láttátok e , de pofátlan mocsok drágán elkezdték már az előrendeléseket árulni 300 ezer környékén vagy többért HardverApró és társain 😆.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Arthur Morgan: Ezen valahogy nem lepődök meg 😆 Helyi ismerős is hirdeti jelenleg. Mondta, hogy aki ennyit kiadna érte az meg is érdemli hogy lehúzzák, ami teljesen jogos 😊
0
0
0
0
bukta2 avatar
Amúgy nemazért de folyamatosan dobja be a net hogy ez meg az csak 30fps el fog futni a ps5 ön 4k ba ez meg az 60 al... és már nem azért az 5 pezóért de mi van a beharangozott 120 fps el? 😃 vicc hogy ezt ennél a generációnál is eljátszák...nem mintha kellene a 4k mert tök fölösleges sztem, de ha így mondták...:/ persze biztos gyorsak lesznek meg szép meg minden csak ezt a parasztvakítást nem nézem jó szemmel...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@bukta2: Ezzel a 120 fps-es dologgal én úgy vagyok, hogy beetetés az egész. Eddig gyakorlatilag amelyik fejlesztő nyilatkozott a játékáról, az sorra mind 30/60 fps-ről beszélt amit ki tudtak hozni a konzolból legyen az bármelyik. Mondjuk engem nem zavar különösebben mert ez még mindig az a kategória, hogy csak fogod magad bevágódsz a kanapéba és játszol. Fps hajkurászásra és minden egyéb extrára meg ott a nagy PC 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Egyetértek, csak nem fer a nem hozzáértő emberekre nézve az ilyen parasztvakítás 😃
én a SCUM-ot pl 45-50FPS körüli értékekkel játszom 1440p-ben low on (pár beállítás amit bír az RX 580 az High-on van) néha veszek észre FPS droppokat, vígan elvagyok vele, persze szeretem ha megvan a fix 60FPS egy játékban Spoiler!
pláne ha pl Fight van mint az imént 😃 leszedtem csóri gyereket 1 kútnál mikor töltötte a kulacsát 😆 kicsit szégyenlem magam dehát ez egy ilyen játék 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Én is végig néztem pár órája, még kajak jó a felépitése. 😀 Na végre itt már biztons nem lesz gond a overheating. Túlmelegedésnek lőttek, a japánok nincsenek beállva mikor egy terméket piacra dobna.
Intelnél meg minden héten hatalmas bulik vannak, hát látszik is mire futja évenként.
A 14 nano után mindig jön egy plusz 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Vevő leszek a konzolra, kíváncsi leszek milyen élményt tud nyújtani ez a "next-gen" 😃😜
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Ilyet biztos nem ! 😃 HUHUHUHUH 😃
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
@carl18x: Hát én annyira nem vagyok bizakodó mivel az ssd az alaplapra van forrasztva ha az behal idő előtt akkor a gép is kuka! Majd meglátjuk mennyire időt álló lesz. Nem tudni mennyit kér olvasásra meg írásra a rendszer meg a játékok mennyi lesz az élettartama az ssd-nek!
0
0
0
0
omg222 avatar
Azt tudni lehet,hogy ebből is lesz pro verzió később? Csak h érdemes e várni...ha nem, akkor max bundle csomagok megérkezéséig várnék vele.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@omg222: Lehetett olvasni korábban Pro modellről , de annyira pletyka szinten hogy nem érdemes alapozni ár, ha jön is az nem mostanság lesz.
0
0
0
0
no avatar
@omg222: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
amúgy bakker azért az nagyon kemény hogy az új technológiát megkapja az ember 400€-ért!!! ez valami brutális!
ugye a boxnál a Series S sokkal gyengébb a Series X-től, ellenben a PS5-nél az optikai meghajtó hiányzik és ennek fényében a fogyasztás is kevesebb ugye ennyi a különbség az optikai meghajtós változattól... jaa, meg a súlya is ugye ennek fényében kevesebb! és ott is lesz ez az előfizus rendszer minden frankó játékkal! persze a game pass-t nem lehet lenyomni! nagyon jó ajánlat az biztos, de majd belejön idővel a Sony is! megjelenéskor semmiképp sem veszek kozolt, majd ha kiforrja magát mind2.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@bukta2: Ahhoz képest, hogy maga a Sony mondta korábban hogy drága lesz az új konzol, szerintem abszolút baráti a 400$-os árazás. A BD meghajtós változat tény, hogy drágább de én speciel fölöslegesnek érzem már jópár éve 😃

Nekem szerintem biztos vétel, kontrollerre leszek még kíváncsi hogy mennyit bír majd. Sok jót nem remélek az utóbbi variánsokból kiindulva 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
@bukta2: Nem lesz ám előfizetési rendszer, és elvileg azt a Playstation Plusz Collectiont is csak novemberben lehet behúzni, ha veszel ps5-öt és él a ps pluszod!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gigazte: Akkor én néztem el valamit! Bocsesz.
0
0
0
0
gigazte avatar
@bukta2: Nincs semmi gond, a Sonynál több fronton is elsiettek pár bejelentés, és elég sok minden nem lett normálisan elmagyarázva, csak utána napokban. Ugyanez a helyzet azzal, hogy első bemutatójukon azt mondták, hogy az új exkluzív játékaik nem lesznek PS4-re elérhetőek, ehhez képest a Spider-Man, a Horizon 2, és a Sackboy is jön rá!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gigazte: Igen azt olvastam én is! Elég érdekes volt, mintha nem lenne magánál a Sony
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Az XbOx A gAmEpAsS mIaTt SoKkAl JoBb!44
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Így van, a game pass szent és sérthetetlen 😜😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: [LINK]

Amúgy a kedves Sony is bekaphatja! 😃
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Jól kezdődik a PS-es karrier 😆
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Maros avatar
Na és akkor vennél egy PS5-öt?
0
0
0
0
no avatar
24K Gold-plated version of the Playstation 5 Goes on Preorder
[LINK]

😆
0
0
0
0
💬 3
Maros avatar
@LordSzalko: Ez nem semmi! 😃 De minek ez? 😂😎
0
0
0
0
kellpenzps5re avatar
@Maros: Mesterfokú flexelésre 😎
0
0
0
0
Maros avatar
@kellpenzps5re: Arra esetleg. Többet ér a külső mint a belső! Vagy ha már kimegy a divatból pár év múlva, a Gazsinál akkor is többet kapsz érte! 😂
https://youtu.be/DbZimcJLK1g
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ebbe az évbe megjelenik oké. Azt lehet tudni, hogy az évbe mennyi játék jön ki rá?
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@santakigyo: Jön egy jópár, asszem a gamestar vagy az ign összeszedte egy cikkben hogy mik isvjönnek ebben az évben
0
0
0
0
no avatar
@visor261: A digitális változat az tuti vétel.
0
0
0
0
visor261 avatar
@LordSzalko: https://i.imgflip.com/46yny7.jpg
És a trend folytatódik...
https://i.imgur.com/n0FlW4o.png
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát gyerekek... nem akartam megjelenéskor konzolt venni dehát mit villantott már a Sony ... kegyetlen... olyan játékok jönnek hogy a pofám leszakad... 😃 ki bírja ki ezek után?... mellesleg nekem a mai napig az első gen es fat ps4 em van, hibátlan a mai napig.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Fűtőbordás! 😂
0
0
0
0
no avatar
PS5 Hardware Reveal Trailer
0
0
0
0
💬 2
gigazte avatar
@LordSzalko: Most vettem észre, hogy az oldal csak 3db videót enged belinkelni normálisan! 😆 Legalább így szembetűnőbb, hogy külön is linkelted. Egyébként engem megvettek kilóra, és el is döntöttem, hogy ebben a generációban nem fogok egyáltalán gépet fejleszteni, bőven nagy előrelépés lesz ez a PS5!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Ja láttam, hogy tele linkelted 😃 Jó tudni, hogy csak három darabig látja őket 😆 Gondoltam belinkelem önmagában is 😃

Szerintem is jól néz ki, nekem még így fehér témában is tetszik, pedig általában nem igen vagyok megbarátkozva a fehér cuccokkal. Instant get nálam 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Kigyűjtök pár trailert, ami megmozgatott, ha valami kimaradt, akkor írjátok alá! 😆

Marvel's Spider-Man: Miles Morales


Project Athia


Ratchet & Clank: Rift Apart


Sackboy A Big Adventure
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mUwI6e-em3o[/youtube]

Godfall
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oal1EbvDxCk[/youtube]

Gran Turismo 7
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oz-O74SmTSQ[/youtube]

Demon's Souls
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2TMs2E6cms4[/youtube]

Resident Evil 8
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dRpXEc-EJow[/youtube]

Horizon: Forbidden West
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Lq594XmpPBg[/youtube]

Deathloop
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mc2hz3LJhTY[/youtube]

Végül a konzol!!!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RkC0l4iekYo[/youtube]
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@gigazte: Kena: Bridge of Spirits - Announcement

Erre mindenképp érdemes lesz figyelni! Nagyon ígéretesnek tűnt számomra!
0
0
0
0
gigazte avatar
@bukta2: Na ezt nem is láttam! 😆 Igen, ez is ígéretes.

Na meg a Pragmata se lesz rossz. Amikor linkelgettem ezeket a videókat, akkor valamiért még nem volt külön videó róla, úgyhogy most berakom ide!
0
0
0
0
no avatar
Crytek employee says Playstation 5 will win, Xbox Series X has bottlenecks
[LINK]

PS5 kontroller bónusznak 😶
https://i.imgur.com/jfW2ajj.jpghttps://i.imgur.com/uGCPOFT.jpghttps://i.imgur.com/qat4BrR.jpg
0
0
0
0
💬 11
gigazte avatar
@LordSzalko: Én nem értem ezt a kontroller utálatot! Játszani fog az ember rajta, nem gyönyörködni benne... Full fekete, és színes variációkban jó lesz ez!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Nekem tetszik az új kontroller, mondjuk kipróbálni nyilván nem volt alkalmam, de gyanítom, hogy továbbra is kényelmesebb lesz a boxos konti.
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Nem csak kényelmesebb, hanem strapabíróbb is, és jobban összerakott kontrollereket csinálnak a boxhoz, az már más kérdés, hogy több kiemelkedőt a zöld oldalon nem lehet elmondani! 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@gigazte:
hanem strapabíróbb is, és jobban összerakott kontrollereket csinálnak a boxhoz

mindez igaz volt a 360 kontrollerre, a one-é már kevésbe olyan tartós..
0
0
0
0
gigazte avatar
@ben_aloha: A PS4-esnél így is jobb, mert azzal csak a gond van.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@gigazte: az biztos, én a ds3-at és 4et is utálom, one kontrollert nemrég vettem, de a lötyögős oldalpanel, és a ragadós érzésű x-y-a-b gombok eléggé el tudják venni az ember kedvét a használattól..de ezektől eltekintve, nem rossz, a rezgő trigger, a simábban mozgó analóg, az átdolgozott dpad viszont pluszpont. de a 360 kontrollert nem veszem félve a kezembe, hogy most mi lesz vele, sajnos ez nagyjából a dolgok 80%-ról elmondható, hogy nem olyan minőségűek mint régen voltak.
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Na ja 😃 Aztán ki tudja, kézbe véve lehet orgazmus feeling 😆
0
0
0
0
sudosu avatar
@LordSzalko: Hát kicsit hiányzik a régi dualshock forma, de talán megszokható lesz. A fehér változatot utálom belőle, de láttam sötét színűt is, akkor jó lesz az. De elméletileg a PS5 tudni fogja a PS4-es kontrollert is kezelni, szóval ha más nem, akkor azt lehet használni hozzá. 😀

Bár én nem tervezek a közeljövőben PS5-öt venni, várok vele 2-3 évet, szóval akkora a Hori (vagy más játékvezérlő gyártó) biztos gyárt Xbox layout vagy DS jellegű kontrollert.
0
0
0
0
no avatar
@sudosu: Hát a fehér téma nekem sem jön be annyira, de ettől függetlenül tetszetős a dizájn, kíváncsi leszek milyen szín kombinációk lesznek még, illetve a konti tényleges képességeire. PS5-re személy szerint benevezek, valahogy ez a gen. most érdekel, utolsó konzolom PS2 volt, ismerősöknél volt időnként anno 360 Elite / PS3 elővéve 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Full fekete kiadásban szerintem jól fog kinézni.
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Minden bizonnyal 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Remélem nem ez lesz a végleges dizájn mert ez valami röhejesen idétlenül néz ki... 😆

https://image-cdn.hypb.st/https%3A%2F%2Fhypebeast.com%2Fimage%2F2020%2F03%2Fsony-playstation-5-specs-announcement-livestream-01.jpg
0
0
0
0
💬 15
Arthur Morgan avatar
@Moon_Breaker: Tisztelt urak !

Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de én új konzolt sosem a megjelenés napján vettem. Több okból kifolyólag.
Először is az ára nekem borsos minden újonnan megjelent konzolnak. 😆 Másodszor meg inkább megvárom, hogy kiadjanak újragondolt kiadást, ami karcsúbb és az esetleges korábbi hibákat javítják benne, továbbá energiatakarékosabbá válhat az elődhöz képest.

PS3 esetében is mikor megjelent a sima slim változat azt vettem meg. És nem bántam meg mert játék közben is szinte hangtalan volt a konzol.

PS4-nél szintúgy vártam , mondhatni azt hogy nagyon sokat is mire rávettem magam szintén egy slim kiadás megvételére. 😆 Gondolom nem kell említenem, hogy az alap PS4 modell képest volt porszívó módba kapcsolni 1-2 óra játék után. 😆

Mindenesetre várom én is a PS5-öt. De van még bőven mit bepótolni PS4-en is. Nem beszélve arról, hogy az új konzol megjelenésével még olcsóbban lehet majd hozzájutni lemezes használt játékokhoz 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Arthur Morgan: Drága ?
Ha csak 300ezer HUF lenne már akkor sokkal olcsóbb mint egy átlagos gamer gép amibe csak a proci + videókártya súrolja ezt az összeget.
És akkor ugye kell még egy lap, ram, ssd\hdd, táp, ház meg még amit akarsz. 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Moon_Breaker: Ahhoz mérten nem drága természetesen, 😀 akkor úgy fogalmazok , hogy család mellett az én pénztárcámnak 300k nem számít kis kiadásnak 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Arthur Morgan: Nyilván engem is megvisek 3k, de azért a specifikációit elnézve nem sokkal gyengébb a mostani gépemnél és az azért 3k-nál "picit" többe fájt. 😃

Ha megérem, 100% hogy egyből veszek egyet. Már csak a Ghost of Tsusima -ért is.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Arthur Morgan: Az első verziókkal az jár jól aki használtan erősen áron alul hozzájut 😆
40-45 ezer körül már találni használtan régebbi modelleket, annyit megér, de személy szerint nem adnék többet érte, mert egy játék is hozzá 15-20 körül van. 😃
Gondolkoztam egy ps4-en, viszont szomorúan vettem tudomásul, hogy adapter nélkül a G27 nem fog menni, és csak a GT Sport miatt nem fogok ennyit áldozni. Itt a PS2-3, GT4-6 el leszek ezekkel is 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@ben_aloha: ilyen módon vettem az elsőgenes xbox one konzolomat is ismerőstől. Pont a baráti miatt, meg nem volt vele különösebb gond ráadásul a hűtése is elég halk ahhoz képest, hogy első kiadás 😆
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Arthur Morgan: Én egy one kontrollert várok épp, kíváncsi leszek a 360-as után milyen 😃
Jó a one, viszont nem látom értelmét venni egyet, amivel akarok az gépen is megvan, a többi meg nem izgat 😃 Ps-re lenne azért több cím is amit kipróbálnék, de az abszolút a GT Sport lenne.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@ben_aloha: Hát igen egy ideje az tapasztalható, hogy amit xbox one-ra kiadtak az már PC-n is játszható.
Ilyen szempontból , ha egyszer oda jutok akkor PS5 mellett rakom majd le a voksomat. Hacsak addig ők sem gondolnak egyet és minden új játékot megjelentetnek PC-re is 😆

Számomra nagyon kényelmes a One controlerre. Fogásra masszívabbnak tűnik nekem a DS4-hez képest 😀
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@ben_aloha: Soha sem volt konzolom, de kontrollert mindig is használtam mert egyes játékokban kényelmesebb és jobb. 360-as karról tértem át one-ra és sokkal kényelmesebb, csak ajánlani tudom 😀
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@TheMenkuPocok: Nekem is jobban tetszik, viszont a jobb oldalpanel kicsit mozog, ahogy olvastam neten sokaknál előfordul 😃
Ilyen amúgy, nagyon bejön ez a szín
https://i.ibb.co/92RXKjD/90697952-256925061984405-3013144257948024832-n.jpg
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@ben_aloha: Nekem kivételesen nem volt problémám vele. Jó játékot! 😀
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@TheMenkuPocok: most már nekem sem, levettem, egy kis szivacs darabot betettem, hibátlan 😃
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Moon_Breaker: Hasonlít egy Star Wars -ös Binoculars -ra. 😂
0
0
0
0
no avatar
@Moon_Breaker: Ez továbbra is csak egy Devkit. 😊
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Szerintem állatul néz ki, nem tudom mi a gondja vele mindekinek.
De amúgy ja, valószínű nem ilyen lesz.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nenazért meg ps em van most is de a terrafloppoktól eltekintve sztem a ps5 brutálabb lesz ( hogy ne csak a levegőbe beszéljek)
Azért gondolom így mert nézzük csak meg az intel vs amd-t
Intel nagyobb ghz en dolgozik mint az amd (oké mostmár nem akkora a különbség mert az amd elég jól feljött hála a fejlődésüknek de játékokra akkor is még az intel egy picivel jobb sztem)
Es ugye hiába dolgozik kevesebb CU val a ps5 de ugye nagyobb ghz en mennek es ebből gondolom hogy jobb így (de ezt a csávóka is elmondta a bemutatón, aztán majd meglátjuk
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Kijött egy cikk a játékfejlesztők álláspontjáról,javaslom olvasd el 😀 csak tudják mit beszélnek nem én állítom...
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem tudom már melyik online újságíró csoport osztotta meg, Gamestar,IGN,Gamekapocs valamelyik a 3 közül pár napja. Keress rá
0
0
0
0
no avatar
CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz, RDNA 2 architecture
RAM: 16GB GDDR6
Storage: Custom 825GB SSD
Expandable storage: NVMe SSD slot
Optical drive: 4K Blu-ray drive
*PS4 backwards compatibility
*Ultra-fast loading times, ray tracing, 4K visuals at 120Hz, haptic controller, custom 3D audio
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Csak ki ne haljunk a megjelenéséig... 😶
0
0
0
0
💬 1
gigazte avatar
@Moon_Breaker: Erre inkább nem írok semmit... 😆
0
0
0
0
AttiS avatar
[LINK]

Élő videó :
0
0
0
0
no avatar
PS5 specs will be revealed tomorrow as Sony unveils surprise event. Spoiler!
live stream will kick off at 4pm GMT / 5pm CET (12pm ET / 9am PT) on March 18, which will be available to watch on the PlayStation Blog

[LINK]
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@LordSzalko: Na erre kíváncsi leszek. Vajon rátesznek egy lapáttal az XBox -ra?
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Kíváncsi vagyok rá én is 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció