Hűtőventilátor
Ebbe a gépbe rakható-e Hűtőventillátor,ha igen milyen?
Gépem tulajdonságai:
Intel Quad Core Q9300 processzor
2GB Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 800MHz, 2GB Kingmax KDE88F-B8K16 DDR2 800MHz Memória
GTX 960 4GB GDDR5 128 Bit
FUJITSU SIEMENS D2584-A1(CPU)
ESPRIMO P5925 számítógép ház
Sharkoon SHP550 V2 550W
320GB Seagate Barracuda sata II 7200 RPM 3,5" Merevlemez
Microsoft WINDOWS 7 ULTIMATE 64-bit
Gépem tulajdonságai:
Intel Quad Core Q9300 processzor
2GB Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 800MHz, 2GB Kingmax KDE88F-B8K16 DDR2 800MHz Memória
GTX 960 4GB GDDR5 128 Bit
FUJITSU SIEMENS D2584-A1(CPU)
ESPRIMO P5925 számítógép ház
Sharkoon SHP550 V2 550W
320GB Seagate Barracuda sata II 7200 RPM 3,5" Merevlemez
Microsoft WINDOWS 7 ULTIMATE 64-bit
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kérdésed itt tedd fel: [LINK]
Előbb kapsz választ 😉
Be quiet! Pure Rock 2 FX
[LINK]
Egy intel core i9 10900F-re elég lenne ez a hűtő?
ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 240
[LINK]
Munkára lenne használva a processzor, nem 0/24-en ketyegne, de lenne dolgoztatva DAW-on.
CPU-ra szeretnek egy új hűtőt tenni a gyári AMD-s helyett.
Egy be quiet! Dark Rock pro 4-re gondoltam, vagy a sima változatra, szerintem ez vagy az bőven elég lenne ebbe a vasba, de más véleményt is meghallgatnék.
Esetleg valami ötlet, hogy milyen pasztát érdemes mellé kenni?
Pasztának én arctic mx4-et használok.
Hűtés témában van az előzménye a sztorinak.
Röviden: I7 9700-hoz keresnék aio-t. Szempont hogy jó legyen és olcsó, ennyi. :D
Az életben nem foglalkoztam még komolyabban proci hűtéssel, fogalmam sincs mennyivel éri meg jobban 25-ért a 2 ventis, mint 15-ért az 1.
Éves szinten kb 200-300 órát ha izzasztom játékkal a gépet fhd 60hz-n, az idén tervezek 4k 60hz-re váltani.
Melyik lenne amit minimum ajánlanátok, amire szükségem lenne?
Léghűtőből pedig az Arctic 34 esport duot javasolták.
Első körben a vásárolói értékeléseknél láttam 6700k, 10700k, 9700 (ami érint), 9600k tulajok írták a pozitív beszámolókat, így ezért gondoltam rá.
Az arctic esports duo is léghűtéses.
Arctic 34 esport duo lett, játék alatt 50 fokig megy fel, és a gpu kihasználtsága is beesett több mint 20%-kal, a hőfok pedig egy laza 10-essel lejjebb.
Köszi a tippeket, tényleg bőven pocsékolás lett volna a víz.
Melyik a leghalkabb, mellette leghatékonyabb 1500rpm körüli, 14cm PWM házhűtő, ami nem Arctic? Ár nem számít.
Köszi!
Noctua NF-A14 PWM
Cég oldala: [LINK]
Árukereső (Barna): [LINK]
Árukereső (Fekete): [LINK]
BeQuiet Silent Wings 3 PWM
Cég oldala: [LINK]
Árukereső: [LINK]
Hát Noctua néz ki nekem is leginkább, meg is rendeltem 3+1 darabot. Színe nem érdekel, nem akarom szépségversenyen indítani a gépet. Megnéztem egy rakás tesztet, meg kell jegyeznem, hogy ár-zaj-teljesítmény szinten az Artcic P széria verhetetlen volna, ha nem volnának ezek a rejtélyes zajok, amik meg-meg jelennek az Arctic ventiknél, nálam éppen most a másodiknál, fél éven belül.
https://emaghu.page.link/FPjsXvnLyz2oiof78
A gépház elejében egy ősrégi 10 éves CM Megaflow 200 mm ventilátor végzi dolgát és még az is hibátlan és halk még így 10 év után is.
Szóval szerintem élet tartalom terén a mai darabok rendkívül strapa bíróak. ( Persze lehet rájátszik a tartoságra hogy azért 3-6 havonta takarítva van a gép) + a gép is asztalon van hogy nem szedje össze könnyen a port.
Egy Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass White házat néztem ki a tartalék Bulldózer nevezetű gépemhez & abba szeretnék venni valami jobb CPU Hűtőt,mint ami most van.
Ezeket néztem ki:
-GELID Solutions Phantom Black
-SilentiumPC Fera 5 Dual Fan
-Cryorig H7 CR-H7A
Mit szóltok hozzájuk? Ti milyet ajánlotok ami jobb mint ami most van a gépben?
Max ár:20.ezer Ft
Látom lent, hogy többször megkérdezted ezt a ventis dolgot, akkor is az Arctic márkát ajánlották, és most is.
Tehát szerintem egyértelmű a kérdésedre a válasz...
De hogy én is írjak valamit, Be Quiet! Silent Wings 3 120mm PWM High-Speed.
Nekem ezzel van telepakolva a házam.
A terv változott Gépház fogváltozni meg a CPU Hűtő.
Ház hűtőnek meg ezt tervezem majd:
-Corsair AF120 LED 2018 kék ventilátor 3db csomag (CO-9050084-WW)
Szépen leépültem az esti órákra.
Sorry 😆
[LINK]
Illetve ha üveglap/porszűrő, vagy valamilyen más akadály van az F12 előtt, akkor még hangos is.
Ezek közül melyik lenne a legjobb a Bulldózer gépembe,vagy mi a véleményetek róluk?
Most,hogy a régi SSD-m visszakerült bele úgy gondoltam,hogy tartaléknak jó lesz.
Ezért vennék bele ventilátort.
-Corsair AF120 LED 2018 fehér CO-9050082-WW ventilátor 3db csomag
-Cryorig QF120 CR-QFC Fekete/Fehér
-DeepCool GS 120 12cm
-Phanteks PH-F120SP_BK fekete-fehér
Bequiet ventik azok a Bulldózer 2.0-ban vannak, az új gépemben.
De én a régi gépembe a Bulldózer nevezetű gépbe keresek valami ventilátort(ventilátorokat).
Arctic P12 PWM PST mindenre is elég és 10k alatt megúszod az 5 db ventit. 😀
2-3 ventilátor menne a gébbe,egy menne előre,egy másik hátulra,esetleg egy felülre.
Mindenre van megoldás 😉
Max kicseréled a meglévőket is erre. 😀 Most ez a bestbuy venti.
Pár napja vettem észre hogy a proci egyre melegebb ha játszok tegap pl 58fok is volt már pedig vizhűtés van rajta.
Eddig ha játszottam 45 nél nemment feljebb.
Mi lehet a baj? a vizhűtás kezdi megani magár vagy a paszta a rossz ?
De rengeteg dologból adódhat ez az emelkedés, bekaptál egy vírust ami eszi a procit, játékra jött egy nem jól sikerült frissítés, BIOS stb. ezeket át kell nyálazni.
Mindenesetre aggódnod nem kell, bőven határon belül vagy még ezzel a hőfokkal.
Köszi,
Cooler Master MasterLiquid ML240R RGB[/list]
Előbbi lényegesen jobban teljesít, míg az utóbbi inkább a Dark Rock 4 szintjét hozza.
Mindig nagy hűtők voltak a gépben és a memóriák körül annyira kevés volt a hely, hogy nem fértem soha hozzá nem beszélve, hogy egy ekkora hűtést elég mókás felrakni. 😃
I7-8700khoz szeretnek uj hutot venni ! Milyen hutest ajanlotok maxium 50-60k-ig. Ha az uj hutes miatt hazat is kene cserelnem milyet ajanlatok hozza?
Valaszokat elore is köszönöm!
😀
- NZXT Kraken X63
- be quiet! Pure Loop 360mm
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT
Air
- Corsair A500
- be quiet! DARK ROCK PRO 4
be quiet! Pure Rock Slim[/list]
Noctua NF-F12 PWM ezt néztem
Jelenleg az Arctic P12 PWM PST a best buy. De ha ellensége vagy a buxtárcádnak, akkor vedd a nokit. Nem tud annyival többet, mint amennyivel drágább. 😎
Ilyenek, egymásba tudod őket fűzni, nekem is egy csatiról a kettő. 😃
Az AMD-s most készülő konfigba a házba hátra szeretnék valami jó RGB ventilátort.
Milyet ajánlanátok?
Corsair LL
NZXT Aer RGB 2
[/list]
Melyik CPU Hűtő lenne a legjobb választás a gépembe?
Be quiet! Pure Rock (BK009) 12.060 Ft
Be quiet! Dark Rock 4 (BK021) 21.000 Ft
Alpenföhn Ben Nevis Advanced 130mm (84000000146) 9.700 Ft
Alpenföhn Brocken 3 140mm (84000000140) 18.800 Ft
Scythe Mugen 5 SCMG-5000 PCGH Edition (SCMG-5PCGH) 23.270 Ft
Itt van a fejlesztés:
ASROCK B450 PRO4 (AM4) (D) (90-MXB8B0-A0UAYZ)
AMD Ryzen 5 3600 Hexa-Core 3.6GHz AM4
Manli GeForce RTX 2070 SUPER TWIN 8GB (N5322070S0F3850)
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16
Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650)
SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230
Be quiet! Dark Rock 4
Van egy Cooler Master 212 Plus CPU hutom amin már lassan csereérett a ventilátor.
Tudnátok ajánlani rá jóféle cpu ventilatort ami rámegy
Köszönöm 😀
Nem tudom mennyi különbség van az Evo és a Plus között, de van ilyen megoldás:
Coolink Swif2 120P
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache
Noiseblocker eLoop B12-PS
Be Quiet Silent Wings 3 120 Pwm
+ kiegészíteném a nálam becsípődött Arctic P12/P12 Bionix-szel. Akár PWM-mel is. 😉
Sok szerencsét! 😀
Adott egy Zalman Z9 Neo fehér gépház
A ventiket szeretném benne cserélni mert sajnos molex benne 4 venti
[LINK]
Ebből a ventiből néztem ki 5 darabot, pcxen csak jót írnak róla
Lényeg hogy halk legyen is jól hűtsön
Vélemény?
Esetleg ez? Kicsit drágább mint az általad preferált de nem sokkal.
[LINK]
Spoiler!
Szolgáljanak jól és sokáig.
Ha nekem lenne ilyen házam, akkor előre 2 db 140-est pattintanék : [LINK]
120-as rendszerhűtőnek pedig mehet a Xilence Red Wing Pwm, Arctic P12 Pwm, Be Quiet Pure Wings 2 PWM hármasból valamelyik. 😀
magyarul mondva ugyan olyanra cserélnéd le, mint amid most van
Szereltem be a gép hátuljába egy Ventillátort, viszont volt egy másik amit csak a gépház olalára bírok rögzíteni, az lenne a kérdés hogy az oldalsó is kifelé fujjon "szívjon" vagy az már befelé , hogy a hátsó-val egyensúlyban legyen?
Javasolt mindenképpen egy olyan rendszert kialakítani, ami befelé szívja a friss levegőt, és kifelé tolja a használt levegőt. Ez mindig úgy néz ki, hogy előlről hátulra.
Alapból van egy Corsair Carbide Series SPEC-06 házam melyben van 2 ventillátor.
Ebbe a házba kerül egy ASUS TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI) MicroAtx alaplap.
A cpu intel core i7-9700kf.
RAMON még gondolkodom vagy KINGSTON HyperX FURY RGB, 32GB 3733MHz
vagy egy CORSAIR Vengeance RGB PRO Black, 32GB 3600 MHz ezt még nem döntöttem el.
A VGA GeForce GTX 1660 SUPER, 6.0GB GDDR6.
A táp SEA SONIC Prime Ultra Gold, 550 Watt.
A célom, hogy csendes legyen a gépem és nagyon gyors az az irodai munkámhoz, kereskedés és rálessz kötve minimum 3 monitor később talán több és más munkákra is.
A CPU hűtésre én a Noctua NH-D15 chromax.black gondoltam.
De nemtudom, hogy a házba vegyek még hűtést szerintetek?
Ha igen mennyit vegyek még bele vagy nem kell bele elég ami eddig benne van?
Előlre, felőlre milyen nagyságút vegyek bele ha szügséges? (csendes legyen és hosszú életű)
A VGA amelyet választottam tudja a félpasszív hűtést, vagy keresnem kell másat hozzá szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Illetve:
Nos ha jól olvastam a te házad támogat ATX es lapokat is, akkor miért választasz MicroAtx-et? Inkább vegyél egy ATX méretűt alaplapot!
Hűtés minél több annál jobb igazándiból az a kérdés mennyire lesz hajtva ,bár sajnos a házad teljesen zárt elől ,úgyhogy biztos nem lesz maximális hatékonysága a beszerelt ventiknek ,de még mindig jobb ,mintha nem lenne.
Tápból inkább 650W,550 is elég ,de a 650W hosszú távon nem jön rosszul és nem is annyival drágább!
Videókártyánál mivel csak annyit írtál ,hogy GeForce ,így nem tudok segíteni,mivel gyártót nem írtál. Ez akár gyártónként változhat,nem merném fixre mondani ,hogy minden gyártó a középkategóriában csinál passzív módot!
Ja és még egy kérdés:Említed irodai munkára kell,pontosan milyen munkát végeznél ,amihez egy ilyen processzor ,ilyen sok ram és ilyen nagy ram órajel kell?
Azért lett micro mert előtte egy másik ház volt kinézve csak megváltoztattam és az alaplapot már nem akartam. A ház elől teljesen nyitott ( https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/SPEC-06-RGB/p/CC-9011146-WW).
Az alaplapot már megvettem és a tápot, procit, házat is.
A grafikus kártya Msi Geforce GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC, GeForce GTX 1660 SUPER, 6.0GB GDDR6, PCI-Express (V375-279R).
Kereskedésre (trading), kereskedés tesztelésére, képszerkesztésre és egyéb dolgokra. Azért választottam, hogy legyen sokkal gyorsabb mint amennyire szügségem van rá.
Ez a verzió az az MSI-től a SUPER szériából ,ami tuti támogat,de sajnos ez drágább
[LINK]
Viszont akkor már vagy ezt:[LINK]
Vagy ezt választanám:[LINK]
Nos a házat néztem már előtte is ,de ez nem nyitott egyáltalán én legalábbis oly sok nyitottságot nem látok rajta.Csak hogy értsd például én mire gondoltam:
Ilyen házam van nekem is, jó hűtése van, elöl van benne egy 120-as venti, én azt kivettem, és helyére tettem előre 2 db 140-es ventit, a proci hűtő fölé meg betettem a 120-ast, hátul meg még van 1 alapból, ami RGB-es is!
A ventillátorok mennyire zúgnak neked?
Arctic MX4 😉
https://www.pcx.hu/noctua-nh-u9s-processzor-huto-379371
Szerintetek melyik lenne a legjobb a gépembe?
-Enermax UCTBA12P T.B.Silence 120mm
-Coolink SWIF2 1201 120mm
-Marvo FN-10 BL 120mm kék LED
-Marvo FN-12 BL 120mm kék
-Bitfenix BFF-LPRO-12025W-RP Spectre Pro LED White 120mm fekete
-Spire SP12025S1L3 120mm
-Noctua NF-S12B redux-1200 PWM 12cm
-Noctua NF-S12A PWM 12cm
Sose gyártott. 😀
Tervezek a Ryzen mellé venni egy Be Quiet Pure Rock (AM4) hűtőt, szerintetek mennyire lennének jó összhangban?
Lenne tunningolva a CPU, ilyen 3500 / 3600 Mhz között fontos hogy ne melegedjen is 😃
Köszi szépen a segítséget, tapasztalatokat is elfogatok szívesen és meghallgatom őket!
Esetleg egy ársáv, hogy mennyit költenél hűtőre?
Ilyen 13000 ezer forint között gondolkoztam, kettőt néztem ki igazából az egyik fent említett Be Quiet, a másik pedig a Cooler Mastertől a 212 Evo hűtő.
[LINK]
AM4-re is tuti jó.
A pure rock csak vízszintesen megy fel (nekem is ez volt a gondom egy dark rock 3-mal).
Legfőképp amire én gondoltam: az a BK009 verziója a Be Quiet Pure Rock-nak..
Illetve amit nem írtam, de kellet volna mindenképpen olyan hűtő kell amit gépházban tudnék beszerelni a gépházba mivel nem akarnám szétkapni az egész gépet.. Ezért is gondoltam a BK009-ra,csak hát..
Nekem szerencsére olyan gépházam van, hogy a felső részét le tudom venni, így könnyen hozzáférek mindenhez 😃
Plusz ami még kimaradt, hogy legalább egy MX-4 pasztát tegyél fel, utána nem kell bántani még sokáig.
Most is az alap hűtő alatt egy Noctua NT-H1 van, nincs vele gond csak szeretném húzni a CPU-t teljesítménynövelés képében..
Tudnátok valami jót ajánlani?
Eddig ezeket néztem ki:
-Marvo FN-12 BL 120mm kék
-ARCTIC P12 120mm
-Enermax UCTBA12P T.B.Silence 120mm
-Bitfenix BFF-SPRO-12025KK-RP Spectre PRO 120mm fekete
Mondanám, hogy Cooler Master JetFlo 120, de megőrülnél, olyan hangja van.. mellé viszont kifúj az ajtón ha fullon megy.
Arctic F12 egész kellemes, bár nem tud 0 RPMet, mint a JetFlo, nem világít, és a légszállítása sem magas, viszont csendesebb.
Ha csendeset, és aránylag jót akarsz, akkor Be quiet! Pure Wings 2, viszont az nem az 1500 forintos kategória.
Egy ARCTIC F12 TC kerűlt a helyére ami sokkal csendesebb.
[LINK]
[LINK]
A fentebb írtak példányok mellé ajánlom a Noctua ventiket is. Ára magasnak mondható, de igen halkak akár max fordulaton is. Nekem a CM212 EVO-n is Noctua NF-F12 PWM venti van évek óta, és szépen teszi dolgát. Ezen felül kb másfél éve a a házam hátulján a gyári CM silent ventije csapágyas lett. Oda egy Noctua NF-S12B redux-1200 került. Fent volt korábban a 2 darab Arctic F12 TC, de ha már rendeltem hátra ventit ott kicseréltem az egyiket egy Noctua NF-P14s redux-1200-ra. Ha megint cserélnem kell ventit ismét a Noctua mellett fogok dönteni nagy valószínűséggel, úgy is hogy az ára nem az alsó kategória, bár a redux verzió a Noctua-nál alacsonyabb áron van ha jól rémlik mikor vettem őket.
Ui: Csak most nézem. Én anno az NF-F12 PWM-et 6600-ért vettem, a 140-es reduxot 4400-ért, a 120-as reduxot meg 3800-ért. Azóta picit elszaladt az áruk, bár én így sem választanék nagyon mást, aminek fő oka a 6 év garancia.
Amit @zsolo linkelt az is tökéletes választás lenne szerintem.
Noctua-ból NF-F12-t ajánlanám elvárásaid alapján. Viszont, ha nem szeretnél ennyit költeni rá akkor Be Quiet!-ből a Silent Wings 3. Ezek minőségi ventik, hiába drágábbak, ha addig az olcsóbb fajták 3x akár 4x is tönkre mennek. 😀
Nemrég vásároltam egy Ryzen 5 3600X-et. A gyári hűtője elég gyengus, hőmérsékletben gyakran eléggé nagy az ingadozás. Olyan 15k-ig vennék valamivel jobb hűtőt. Tudtok ajánlani valamit? A fő szempont az lenne, hogy lehetőleg halk legyen (a gyári eléggé hangos tud lenni).
Válaszokat előre is köszönöm! 😀
Így ha nem melegszik a proci a 212 alatt sem akkor felesleges a váltás.
Hyper 212 RGB Black Edition | Cooler Master
Akkor is jó volt, most is az. Nyugodtan veheted.
Már csak az a kérdés, adnak-e hozzá a dobozban am4 kitet 😃
vagy
Dark Rock Pro 4
ARCTIC F12 TC 120mm (AFACO-120T0-GBA01)
-Coolink SWIF2 120P 120mm
-Enermax T.B.SILENCE PWM 12 (UCTB12P)
-be quiet! Pure Wings 2 120mm (BL046)
-ARCTIC BioniX F120 120x120x25mm 1800rpm (ACFAN00083A/92A/93A/94A)
-BitFenix Spectre Pro PWM 120mm (BFF-SPRO-P12025)
-Fractal Design Silent Series R3 120mm
-Deepcool WIND BLADELED 120mm (DPFLEDWB120)
-
5ezres házba 2,5ezerért egy ventit venni nem épp jó ötlet, az a ház elég zárt, kb nulla szellőzéssel, sokat nem fog javítani még egy noctua sem... ha mindenképp marad a ház, akkor a legolcsóbbat vedd meg, kár rá költeni annyit szerintem...
Gép tulajdonságait az adatlapomon megtaláljátok.
Az általad említett gépben, a ventilátoron lehet már eljárt az idő vasfoga. Én személy szerint a lehető legnagyobbat választanám amit a gépház enged illetve a decibel és a légszállítás amit figyelni szoktam. ( a decibel minnél kevesebb illetve a légszállítás minél nagyobb legyen )
Ha tudtam segíteni akkor szívesen, de hallgass meg azért másokat is mit javasolnak !
Szerintem annak a Celeron procinak mindegy, mert nem fog forrni.
Segítséget szeretnék kérni, egy I5 8400-hez vennék hűtőt, 10k-ig max, mit ajánlotok ?
A napokban ossze raktam egy pc-t es a processzorhoz jar egy cooler is (Wraith Prism RGB CPU Cooler). En ezt ekkor meg nem tudtam, figyelmetlen voltam es rendeltem egy (Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition CPU Cooler)-t is. Kerdes az az lenne hogy szerintetek melyiket hasznaljam?
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6d4ozm/the_wraith_cooler_is_nearly_equivalent_to_the/
Az AMD Ryzen 3 2200G hűtőventilátorán gyárilag van paszta?
A youtubon láttam egy videót ahol nem kent a procira pasztát a fickó és nem emelte ki, hogy már van rajta csak rácsapta a ventit... azért kérdezem mert akarok venni egy ilyen procit és a gyári hűtőt szánom rá.