Mi történik az új Intel processzorok áraival?
Nevetségesen irrális összegekért adják az új Intel porcesszorokat. Például: I3-8100 30 ezer forintról 60 ezer forintra nőtt, vagy az i5-8400 55 ezerről 80 ezerre. Én például 3 hete egy G5400-at vettem 17 ezer forintért, ami jelenleg 40 ezer (!) Ft. Nevetségesnek találom a dolgot.
A nemzetközi piacokon az árak a régiek. Mi lehet ennek az oka szerintetek?
(Ha már volt ehhez hasonló téma, akkor elnézést.)
A nemzetközi piacokon az árak a régiek. Mi lehet ennek az oka szerintetek?
(Ha már volt ehhez hasonló téma, akkor elnézést.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha tudom hogy valami 50E forintba került és utána ugyan azt 80E-ért akarják nekem eladni akkor tuti nem veszem meg annyiért. A legnagyobb gáz mikor a fogyasztokat hülyének nézik, másrészt tökéletes alternatíva a Ryzen+ széria jelenleg.
Másrészt akik most váltanak platformot és Ryzent vesznek a gépükbe, azok nem 1-2 évig fognak az AMD oldalán maradni. Esetleg aki jelenleg inteles és Ryzen-re vált utána meglepődik és kijelenti nem is rossz az amd.
Jövőre jön a 7 nanométeres Zen 2 és a jelenlegi lapok is is vinni fogják őket bios frissitéssel.
De a jelenlegi árazás ami nálunk megy idehaza undorító. Itt az a gond hogy megjelent a hír a készlet hiányról, a kereskedők egyből emelték az árakat úgy hogy nincs is hiány. A 9900K árazásába bele se gondolok, 200E forintot lazán el fognak kéri itthon. ( magas Áfa, kereskedők pénzéhsége, és a készlethiány) Ezek együttese igen kemény árazást fog hozni nekünk.
(Azt azért mondjuk csak nem. Elég volt egyszer a Prescott jelölésű csodákból)
Spoiler!