Negatív vásárlói tapasztalatok

Szerző: Gyrger72, 2017. December 01., téma
Fórum » Társalgó
Itt mindenki megoszthatja a negatív tapasztalatait üzletekkel, webshopokkal vagy ügyintézésekkel kapcsolatban.
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sisko avatar
Sziasztok.Nos túl vagyok egy Emag-os ügyintézésen,gondoltam megosztom veletek.
Történt,hogy 22 hónap után(már itt sántít a dolog,hogy nem a 24 hó gari után,hanem picivel eltőtte) tönkrement a monitorom.Sebaj,garis,szóval jelezetem emagnak,2 napon belül jött is a futár,szép rendben el is vitte.Leírták,hogy érvényes a háztól-házig garancia,max 30 napos ügyintézéssel.Oké,kivárom,van egy régi monitorom,addig azt használom.Eddig a szép része,ugyanis több,mint 5 hét után méltoztattak közölni,hogy nem javítható a monitor(ez mondjuk bekapcsolás után ránézésre is simán megállapítható lett volna)Másnap emailban jelezték,hogy vagy rendelhetek másikat,vagy visszautalják a pénzt.Mivel kellet a monitor,3 napos egyeztetés után megszületett a kiválasztott,kaptam is megerősítő emailt a megrendelésről,benne,hogy a gari beszámítás után csak a pár ezer Ft-os különbözetet kell majd kifizetnem a futárnak.Ez így oké is lett volna,csak hogy mire a futár kiért,addigra már a teljes árat kérték.Természetesen nem vettem át és azonnal jeleztem,hogy nem erről volt szó,újabb 2 óra chatelés után(mivel már telefonos ügyfélszolgálat nincs az Emagnál)sikerült elérnem,hogy töröljék azt a hibás rendelést,és a megbeszéltek szerint küldjék ki a monitort.Ki is küldték-ezúttal viszont rossz címre,amit módosítottam,ezért újabb 3 napot késett a kiszállítás.Végül majd 2 hónap után sikerült lezárnom az ügyet és megkaptam a hőn áhított monitort-ez a happy end.Az,hogy a várakozás alatt,illetve a csúszásokról semmiféle tájékoztatást nem kaptam,vagy ha igen,akkor az félrevezető volt,már említésre sem érdemes.
Szóval erre számíthattok az Emagtól,hiába a jó árak,ha az ügyintézés finoman szólva is katasztrofális.
0
0
0
0
💬 1
MC MaRcI avatar
@sisko: színtén emag
dead space remake dobozos verzió szikével megvágva érkezett
nyilván ki akartam tenni a dobozt a polcra így sajna kuka
0
0
0
0
visor261 avatar
A modulshop.hu-t nem ajánlom, ugyan azt kapod mint kínából + a dolgozói nem törődés/trehányság vagy a cég akar forintokat spórolni.
Alapból csak annyi lett volna a baj hogy a hűtőborda meg van hajolva az egyik sarkon, amit ujjakkal nem tudtam se visszahajtani se reprodukálni a túloldalon puszta kézzel. Külső karton sértetlen, de belül azért eléggé össze lettek préselve, a borda csak akkor hajlik el ha két kézzel nyomja le valaki.
Gondolom hogy csomagoláskor történt, az eset de nem zárom ki azt se így lett értékesítve.
Nem ajánlom senkinek több termék eggyidejű vételét, ha biztosra akar menni bárki akkor paraméterek alapján rendezze el őket egy 15x17x5cm dobozba +1cm szivacs,csomagolás... mert ha nem férnek bele hézagosan és kilógnak akkor össze lesznek préselve hogy beférjen a dobozba!
De közbe mikor próbálgattam őket, 1-2 alkatrésznél ami nem működik néztem hogy mi lehet a baj velük, hát alul nem egymásra voltak hajolva a lábak? Mert kínába ráhagytak és 5mm láb kilóg alul úgy hogy 5mm távlatban 3 másiklábbal is össze tud érni, itt meg gondolom a nyomkodásba szépen egymásra simulak... mondhatom szép, nem a 300ftos apróságok hanem a 4000ftos drágábbaknál fordulhat elő csak ez a probléma mert a kicsiknél ha épp hogy 1mm láb ha kilóg, azok is el vannak simítva, nem merőlegesen álnak ki mint a drágábbaknál.
Ha nagyon kell az alkatrész akkor beüzemelés előtt ajánlom megnézni alul a lábakat, esetleg levágni őket hogy ne legyen később probléma belőle...
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Akkor jöjjön most egy foramax-os történet:

Előszó:
Nem ajánlom senkinek a boltot majdnem egy hónap eltelt míg kicserélték azt a terméket amit elsőnek használt állapotban küldtek ki amire azt mondták: "Minden kártyánk vadónatúj a gyártótól kapjuk, mi nem szoktuk kibontani." És ne vegye senki kézpénznek az árukereső "megbízható bolt" jelölést, mert konkrétan nem ér semmit, max azt hogy mennyi az esélye hogy átvernek/akarnak. És az árukereső is csak annyit írt emailben hogy ők csak a vélemények dolgoznak és nem hajlandóak eltávolítani a kérésemre. Szóval az árukereső is inkább egy útmutató mint egy biztosítás arra hogy hol vásároljunk biztonságban.

A foramaxos vásárlás:

Egy napon felkeltem és az új videókártyát vásárló lábammal léptem ki az ágyból, akkor még nem gondoltam hogy jobb lenne inkább visszafeküdni...

Az elmondások alapján erre a kártyára esett a sor, meg is néztem hol a legolcsóbb, megbízható zöld háttérrel, á meg is van. Beregeltem,megrendeltem, meg is jött hamar... de csak akkor kezdőttek a bajok mikor kihámoztam a fóliába bugyulált dobozt, kinyitottam a már bontott oldalú dobozt... megnéztem mégegyszer igen bontott valaki elvágta MIND2 oldalon a ragasztót, a zacsin a ragasztó szintén 2 darabban és rajta újlenyomatok... biztos kipróbálták hogy működik e, én is hallottam már az utcán emlegetett DOA jelenségről, majd berakom gépbe és kipróbálom... kártyán nem voltak újlenyomatok bár én se tudtam hagyni biztos inoxvagymi, na mindegy ránézésre jó berakom a gépbe és meglátom ha- TE ATYA ÚR ISTEN, ez meg van karcolva... MIAKAKIT GONDOLTAM belerakom és kipróbálom??? jó ha nem nyírja ki az egész képet csak a felét egy tákolt kártya! És még a végén rámfogják majd hogy én rontottam el, és ha garanciáztatom akkor meg vagy külső sérülés vagy szerelt kártya és ugrik a gari mi? AZT MÁR NEM! MÉSZ VISSZA AHONNAN JÖTTÉL! írtam is egy emailt azzal hogy : "Érdeklődnék hogy miért bontott terméket kaptam, mikor nem látom feltüntetve a termék leírásában." Egy képernyőmentéssel egyetembe nehogy utólag odaírják a veboldalra és azt mondják hogy én nem olvastam el figyelmesen... mert hát a többi bolt drágábban adta pár ezer forintal az új terméket, ezért eggyértelmű hogy ami olcsóbb az a használt kategória... Erre jön is a jogos kérdés hogy:
Miből gondolja, hogy bontott volt a termék?" erre én: hát nem is tudom... például onnan hogy: 1 a dobozon az origi ragasztó elvágva, 2 benne a fólián újlenyomatok és a ragasztó itt is elvágva,3 kártyán karcolás. erre ők azt mondják nyugodtan próbáljam ki mert semmi baja a kártyának.
Most vagy jobb esetben "bontott" amit valaki megnézett majd visszaküldte, rosszabb esetben használt és úgy lett visszaküldve, de én már ezek után azt is simán kinézem hogy javított kártya.
És mielőtt valaki belémköt: Te egy havi fizetésednek megfelelő termék megrendelésénél simán elfogadnád hogy nem új? Mert pár ezer forint engem se vág földhöz de ez nagyon nem az a kategóra.
Valaki már használta és visszakülde? Nekem nem egy, pont a garancia lejárta előtt vagy utána nem sokkal ment tönkre, igen hétre pontosan. így ha lehet nem egy ki tudja hányszor, 14 napon belül visszaküldött terméket akarok aminek csökken az élettartalma folyamatosan, főleg ha valaki húzta is megnézve mit tud a kártya vagy valami, mert nekem nem egy régi kártyám van ami mai napig működik, de nálam se hőmérséglet nem volt az egekbe se nem húztam magasabbra a feszt.
És ha javítva volt vagy neagyisten az előző be/kiszerelésnél leejtette ráejtett valamit, kisütött egy áramkört rajta ami évek múlva jelentkezik csak problémaként, akkor jobb esetben is tönkre megy és javítani kell, rosszabb esetben meg rámfogják hogy sorry de nem rendeltetés szerű használat volt, és hiába mondom hogy de hát bontott volt a kártya így kaptam eleve.

Ha egy cég ahol 25 email, 3 telefonba és majdnem egy hónapba kerül hogy azt küldjék ki amit rendeltem eredetileg "teljes áron, új, bontatlan" a bontott és lehet használt vagy javított és méghozzá nem is árcsökkentett helyett. Ahol vagy nem tudják használni/ nem jó az email rendszerük, mivel többször kellett újra elküldenem ugyanazt mire választ kaptam(és simán megvárták hogy rákérdezek a másik héten hogy hogyan halad az ügyintézés,mire van pofája azt mondani hogy sehogy mert nem válaszoltam vissza...1 én bizony válaszoltam amit hozzá is csatoltam az újra elküldött levélhez(bár aki nem tudja megnézni a csatolmány amit az első email-ben küldtem,amire azt írták hogy külgyek róla képet...)2 a gls naponta küldött értesítést hogy még nem vettem át a csomagot, nekik meg fel se tűnik hogy eltelt egy hét és nem kültem választ(amit vagy letagadnak vagy gmail-t kéne használniuk a belső rendszer helyett és akkor lehet megérkezne minen email...)), és ahova a mai napig nem tudok belépni az egy hónapja regisztrált fiókomba, és szerintem törölték minden adatom(kérték hogy külgyem el a számlát,szóval már nem volt meg hogy ez az email cím rendelte a terméket,vásárlást igazoló számlaszámot, rendelésszámot,szóval már nem volt regisztrálva a fiókomhoz a termék amit előtte a rendeléseimnél meg tudtam nézni,"hova küldjünk futárt a VGa-ért", szóval a számlázási adataim se voltak már meg, mivel nem adtam meg olyat hogy mi a kedvenc színem így a teljes fiókom és annak adatai amit megadtam, eltűnt...)

Mielőtt valaki álmatlan éjszakákat töltene azzal hogy próbálja kitalálni milyen elképzelhetetlen elvárásaim vannak:
Ha rendelek egy nem bontott terméket akkor ne legyen bontott vagy adjanak rá árkedvezményt.
Ha mégis kiszállítanak egy ilyen terméket "teljesen véletlenül" akkor arra az email-re hogy: "Érdeklődnék hogy miért bontott terméket kaptam, mikor nem látom feltüntetve a termék leírásában.", valami olyan választ szeretnék hogy:"az ön által megadott kiszállítás/számlázási címre:*a cím* küldhetjük a futárt aminek a kiszállítását módosíthatja ha nem felel meg önnek aznap."
Ha mégis kiszállítanak egy ilyen terméket "azzal a szándékkal hogy rámsózzák(nem egyedi eset,és te is csak addig találod viccesnek amíg nem veled történik meg)" , akkor arra az emailre hogy:"Érdeklődnék hogy miért bontott terméket kaptam, mikor nem látom feltüntetve a termék leírásában.", azok után hogy próbálkoznak azzal hogy próbáld ki, tutti eredeti használatlan teljesen új jól működő..., ne nekem kelljen telefonálgatni és megemlíteni a hatóságot mire küldenek egy "a VGA-t nagyon gondosan csomagolja be , a gyári doboz és tartozékok és sérülésmentesek legyenek" emailt.(egy olyan termékre amit ők egy 20mikron vastagságú fóliával tekertek körbe párszor(jobb esetben)+cellux).
Ha végül beletörődtek hogy vissza akarom mindenképpen küldeni a terméket és cserélni egy olyanra amit eredetileg rendeltem akkor külgyenek már egy tájékoztatást hogy mi lesz a menete a dolognak ne nekem kelljen eggyenként rákérdeznem hogy:mikor küldik a futárt,a csereterméket mikor küldik,esetleg hogy megkapták a csomagomat.
És ne külgyenek összezavaró üzeneteket mint:
Oct 6, 2022, 4:12 PM "mi a tegnapi napon feladtuk önnek ma vagy holnap amennyiben a hétfői napig nem ér oda önhöz jelezze kérem,"
Oct 6, 2022, 4:14 PM "a holnapi napon adjuk fel rendelését,"
de legalább keddre megérkezett :)

VÉGE

Utószó:
Ha lehet olyan boltba vedd meg ahova fizikailag elmész, kezedbe fogod, és megveszed.
Ha nem tudsz élni ezzel a lehetőséggel, akkor olyan posta/coop/mol pontra rendeld ahol meg tudod nézni átvétel előtt hogy mi érkezett meg, és nem csak körbenézed hogy szállításnál sérült vagy nyitott e, ki kell hámozni a hullazsákból és megnézni hogy origi csomi sértetlen-e mert ha nem akkor szépen fel kell venni jegyzőkönybe!

Ui: Az árukeresőn a "naon korrektek minden kérdésemre válaszoltak és jófej a csávó a vonal másik oldalán" dolgot úgy kell értelmezni hogy:
Van egy dolgozó aki a rendelésekért felel a cégnél aki teszi a dolgát, és van egy másik dolgozó aki a reklamációkért felel és vagy szimplán lusta, vagy nem is izgatja hogy valakinek elrontya a hetét, akár az egész hónapját... van aki direkt csinálja...
Mert mikor megrendeled a terméket addig minden szép és jó, de egy jó bolt ott látszik meg hogy mi van akkor ha gond van valamivel és azt meg kell oldani.
Most írám ide az iponos történeteket de mintha eltűntek volna árukeresőről... de nem baj mert ott van az aqua és euronics is elrettentő példának...
És hogy nyomatékosítsam az érvemet:
1 rendeltem alzától
2 megérkezett
3 kibontottam
4 működik
5 "Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a boltal 5/5, működik a termék ahogy kell, ajánlani fogom a boltot ismerőseimnek is!"
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@nemvagyokitt: Törölt hozzászólás
1
0
0
0
nemvagyokitt avatar
tudnál konkrétabbat írni?
mert alattam az alzás történet a több termék külön kiszállítása volt a baj, amit pl: konzolvilág megoldott 1 hét alatt egy emailiell hogy nincs a másik termék hogy kérem: megvárom mindkettőt egybe,kérem mindkettőt mikor beszerzik,lemondom amit nem tudnak beszerezni, terméklapra rámentem amit még rendeléskor rendelhető státuszt átrakták nem beszerezhetőre, kijött kifizettem oszt öröm bódottá
az én konkrét esetem formaxal termékcserénél lenne és nem az ipon féle rossz valami és hónapokig ott van a szervízben és nem tudnak róla semmit, hanem newegg/amazonféle valaki visszaküldte és eladjuk újként, és mielőtt védeni kezded a boltot, addig én is elengedtem volna amíg azt mondják hogy sorry cserélik rögtön... de nem azt mondták hanem győzködtek hogy ez új meg senki nem használta... az ujlenyomatok meg karcolás meg extra a bontott dobozhoz mi? ez nekem majdnem ott volt mint amikor a ***i előttem az info pultnál akart gariztatni egy égőt mert kiégett:blok? há az nincs, eredeti doboz hogy be tudjuk azonosítani? há ott van! uram az égőn az emos márka van ami halogén,a dobozon meg osram van ami ledes, a kettő nem eggyezik így be se tudjuk azonosítani a terméket, HÁ DE OTT VAN A DOBOZA!,és ami idő alatt kibontottak egy bosch gépet, kitöltötték a garancia papírt, jótállást meg mindent, a ***i nem értette hogy amit mutatnak neki ződ doboz nem egyezik meg az ő sárga dobozával, az emos és osram felirattal eggyütt... se szín se betűk nem jöttek át neki...
de 10+ boltot tudok ajánlani 5/5 ahonnan rendeltem és megjött és működik... de onnan tudni biztosra hogy jó a bolt hogy amikor valami gebasz van azt gyorsan és meg tudják oldani, anélkül hogy annyit beszélnél velük mintha ismerkedni akarnál... nekem telefonhívások 5-10percesek... 1hónapon belül azért volt 5 db ami hosszabb volt mint 1 óra mert azok a szolgáltatóval folytatott beszélgetések voltak mikor rosszul számlázták ki a csekket...

ha nem nagy gond akkor megírnád hogy a foramax megrendelted és jó, vagy vissza kellett küldeni és jó, illetve az alza megrendelés is nehezen ha összejött, vagy csak gariztatásnál jött elő a dolog?
0
0
0
0
xCube avatar
@nemvagyokitt: Ez az eset nem egyedi, sajnos minden webshopnál előfordulhat, de ez alapján még nem írnám le az általános minőséget. Annak idején például sok bolttól egyáltalán nem kaptál bontatlan csomagot, mert ők is ráragosztották a termékre a saját garancia matricájukat.

A kétezres években sokszor rendeltem iponról és PCX -ről. Az első két - három rendelés alapján az ipon volt a tökély, a PCX pedig a legalja. Ez viszont a következő szállítmányoknál tökéletesen megfordult.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
@xCube: szerintem félreértetted amit írtam de mindegy, az "Új termék" ami megjött csereként az 1 bontatlan volt ahogy a többi dolog szokott jönni, merthát ez nem a kétezres évek hanem húszhúsz, ahol a terméken+dobozán+számlán is rajta van a széria kód ami alapján beazonosítják, szóval az előző kiszállítás az tényleg valami bontott volt, de bontottat én csak úgy veszek hogy helyben mert ha garizni kell akkor nem kell a postával szenvedni, mert rittik hogy amit így veszek azt garizni kell majd, nem úgy mint a helyben vásárolt bontatlan origi dobozos terméket ami két év garival már nyolc éven túl van!
0
0
0
0
PoPet avatar
@nemvagyokitt: Én lekopogom még túl sok negatív tapasztalatot nem szedtem össze a nagyobb webshopokkal. Egyedül egy noname bolt emagon keresztül értékesített terméke volt ami lassan jött meg és kevés infót kaptam róla.

Alza gyors, ha automatába rendeltem még Győrbe is másnap reggel átvehető volt mindig minden.
PCX csomó cuccot hozott már, minden jó volt, gyorsak, csomagolás okés, amit kiírnak szállítási idő, azt tartják.
Aqua ugyanez, bár 1x vásároltam talán ott.
Konzolvilág/compket is pozitív, telóm, ssd-m rendeltem náluk, 1 nap alatt érkezett.
Mysoft is fullos volt, többmindent rendeltem ott is, GLS másnap hozta is.
EMAG a saját forgalmazása alatt lévő cuccokkal szintén okés, de a noname boltok termékei lehet lassan érnek ki tőlük.

Gariztatni alzánál kellett talán csak eddig, az gyorsan ment, megkapták postán a rosszat, és 2 nap múlva jött az új.

Hardverapron is vannak jó eladók, pl Gianni, redgoat akik sok hardwaret árulnak újonnan garival a boltoknál olcsóbban, mindkettőnél hagytam már nagyobb összegeket, teljesen rendben voltak, sőt.

Helyben vásárolva euronics, media, bestbyte/office depot mind okés, gariztatni is voltam már többnél náluk, normálisak voltak.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Egy felettébb szánalmas alzás story...

Még év elején elhatároztam hogy rakok a gépembe egy AIO vízhűtést. A Corsair Hydro Series H100x mellett tettem le a voksom, kis nézelődés után úgy döntöttem hogy az alza.hu-ról fogom megrendelni mert van készleten, ott a legolcsóbb, és volt készleten ARCTIC MX-4 is nekik, amivel pasztázni akartam. Így 2022.01.31.-én leadtam a rendelést kora délután, ez egy hétfői nap volt. Kaptam is a visszaigazolást hogy oké bari küldjük másnapra. 2022 február elsején megérkezett a csomag, Magyar Posta hozta ki, de nem voltam itthon mert dolgoztam, így nem én vettem át a csomagot, 36260HUF lett érte kifizetve. Hazaértem munkából akkor pillantottam rá a csomagra, ami egy levél boríték méretben érkezett meg, majd az első kérdésem az volt hogy ebbe hogy a fa**ba fért bele egy AIO? Hát sehogy, kimaradt a csomagból, csak az MX-4 érkezett, amit kb a hajamra tudtam kenni így. Hívtam az alza supportot hogy mi a szituáció, elküldtem a fotókat a csomagról. Mondták semmi gond, visszanézik a felvételeket és értesítenek. Eltelt két nap, egy hívást sem kaptam, de még e-mail sem. Mondom rátok csörgök mi a helyzet. Újra elmondtam a storyt hogy mi történt. Igen, visszanézték a felvételeket, és nekem volt igazam, az AIO nem került elküldésre, csak az MX-4. Mondták hogy akkor küldik is a csomagot, ugyan arra a címre. Mondom rendben küldjétek. Február hetedikén jött meg a csomag, ismét Magyar Posta hozta, ismét nem tudtam átvenni mert dolgoztam, így nem én vettem volna át, hanem szülő. Megérkezett a futár, majd kapom a hívást szülőtől hogy "36260 forintot kellene fizetni a csomagért." Mondom hogy a fa**ba, mikor ki lett fizetve, a futárnak egy rohadt forintot se adj. Mivel nem jutottunk semmire, így a csomag bekerült a helyi postára. Felhívtam az alzát ismét, újra elmondtam a történetet meg hogy How is it going? Mondták hogy sajnálják, az operátor vagy nem tudom ki ül a telefonnál lecsekkolta hogy igen ki lett fizetve a csomag, küldenek a postának egy e-mail, hogy a csomagért ne kelljen fizetni. Na mondom király, végén csak összejön valami. Másnap postára be, kiderült hogy egy mocsok e-mail sem jött, így a csomag még mindig ott rohadt a postán. Hívom újra az alzát ismét elmondom a történetet és hogy nem nyert hangszórót az e-mailetek. Hát akkor elküldik újra. Mondom jóvan' küggyed. Hát igen, ez az e-mail sem ért célba. Kaptam a postától egy telefonszámot ami nem publikus, csörgessem meg hogy hátha van valami változás a csomag állapotával kapcsolatban, de elmondta hogy nincs, még mindig fizetni kell érte. Na mondom akkor ba**átok meg. Kifizettem újra a 36260 forintot, mondom felhívom az alzát hogy kifizettem kétszer, küldjétek vissza az egyik kifizetést. Hát ebbe a történetbe nem kellett volna belemennem. Itt még február nyolcadikát írtunk. Kérték hogy küldjem el a bizonylatokat amit a futártól és a postától kaptam. Há mondom jóvan more, de a futártól egy szál virágot nem kaptam, nem hogy bizonylatot. Végül elküldtem a postától kapottat, felhívtam őket újra, ismét elmondtam a történetemet, majd mondta a néni hogy értesíteni fogunk. Nyugtatásként beszereltem a gépbe az AIO-t.

Teltek a napok, sehol semmi. Két nap mondom felhívom őket hogy van e változás. Ismét elmondtam a történetet, nem nincs semmi változás. Tovább teltek a napok, már február 28-nál járunk ahol újra eleresztettem egy telefont, elmondtam a történetet, és azt hogy feljelentést fogok tenni a rendőrségen a szaros cégetekre. (Pont nemrégen volt ekkor az alzának valami büntetése, talán kamu kommentek miatt a termékeknél ami miatt meg is ba**ták őket) Itt már kicsit ideges voltam, hogy lassan egy hónap alatt semmi nem történik... Mondta az operátor hogy rettenetesen sajnálják, itt a pénz, írjam le az adatokat és elutalják, 4-5 munkanap alatt meg fog érkezni. Na mondom fa**a, de nem kellett volna szólnotok esetleg vagy valami? Ha már minden alkalommal oda mondjátok hogy értesíteni fogunk? Hát ja-ja de kellett volna. Mondom akkor rohadjatok meg a cipőtökben.

Március másodikán kaptam újra egy e-mail, hogy megtörtént a pénzem visszautalása, innentől kezdve 4-5 munkanap. Hát mondom ti k**va nagy császárok vagytok... Eltelt pár nap, és megérkezett a pénz. Igen ám, de a 36260 forint helyett csak 32000 ft érkezett a számlámra, nézem mondom ez nektek hogy jött ki? Akkor látom hogy az MX-4 árát azt nem utalták vissza, csak az AIO-ét. Na mondom az anyá........... Megemésztettem hogy lehúztak, nem is érdekelt legyenek boldogok 4000 forinttal...

Na de április 6.-án megbombáztak egy e-maillal, hogy miképp értékelem a szolgáltatásukat. Hát én erre nagy lendülettel leírtam hogy mit gondolok róluk, majd megnyomtam a küldés gombot. Itt én le is zártam, nem akartam vele tovább foglalkozni, már egy három hónapos dolog lett belőle...

Aztán jött a csoda mail. Szeptember elsején kaptam hogy "Rend a lelke mindennek, vissza adnák a pénzem". Há mondom eddig mit hittetek hogy a mikulás hozta vissza éjjel, vagy mi a fa**? Válaszoltam nekik hogy hova tudják visszaküldeni a pénzt. Négyezer forintról beszélünk... Majd szeptember 29.-én megérkezett a maradék lóvé. így lényegében visszakaptam a teljes összeget amit igazából ki se kellett volna fizetnem.

Mi a tanulság ebből?
-Én inkább távol maradok az alzától.
-Rohadtul unalmas 8372x elmondani ugyan azt a történetet a supportnak
-Mindig nézzétek meg mi van a csomagban mielőtt kifizetitek
-Minden alkalommal kérjetek valami bizonylatot a futártól
-Mindig menjetek a pénzetek után, mert különben rá fogtok ba**ni, nem fognak foglalkozni vele...
-Ha hiányosan kaptok csomagot, és nem volt még kifizetve, küldjétek vissza a pi**ába, hogy egészítsék ki a hiányzó dologgal, így nem fogtok akkor sz**áson átmenni mint én...

Aki végigolvasta a rinyámat annak pacsi🙏
0
0
0
0
💬 2
nemvagyokitt avatar
@Ayistion: Igen én is ezt megelőzve utánvétellel és boxba rendeltem hogy akkor tudjam átvenni amikor ráérek mert nekem is voltak már belőle bajok hogy család vette át a rendelést és ők ki is fizették mert nem tudták hogy minek kellett volna érkeznie... DE még ígyis befogtam egy olyat hogy egy havi fizunak megfeleő videókártyát kibontva karcosan és feltehetően használtan és lehet hogy javított állapotban kaptam meg... 14-napja írtam vissza és még mindíg nem tudom hogy kiküldik e a futárt és ha igen akkor mikor.

A tanulságot kiegészíteném azzal hogy:
Ha lehet olyan boltba vedd meg ahova fizikailag elmész, kezedbe fogod, és megveszed.
Ha nem tudsz élni ezzel a lehetőséggel, akkor olyan posta/coop/mol pontra rendeld ahol meg tudod nézni átvétel előtt hogy mi érkezett meg, és nem csak körbenézed hogy szállításnál sérült vagy nyitott e, ki kell hámozni a hullazsákból és megnézni hogy origi csomi sértetlen-e mert ha nem akkor szépen fel kell venni jegyzőkönybe!

Mivel nekem elég volt ez is ezért nem rendelek a közeljövőben, és nem unatkozom annyira hogy körbekérdezzek átvevő pontokat hogy hol lehet ezt megtenni, de ha valaki pont arra jár és megkérdezné akkor a hol vásároljak témába leírhatná hogy hova érdemes rendelni.Spoiler!
és aki bele akar kötni hogy a szállítás nem számít boltank ezért nem lehet oda írni, annak remélem lessz hasonló tapasztalata hogy érezze milyen jó érzés az ilyen, vagy nyissunk egy új témát és majd leharcolják egymás közt hogy kellett e volna az új téma vagy jó lett volna amoda írni
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Ayistion: Üdv!

Úgy látszik nem csak nekem voltak bajok az Alza céggel szintén januárban. Konkrétan én egy 18TB-os HDD-t vettem NAS-ba tőlük viszont hibás volt mert se a NAS se az asztali PC nem látta, de csak azért 1-et mert eredetileg máshonnan jött volna kettő, de onnan a rendelést megerősítést után pár perccel jött e-mail hogy csak 1 van, így annyit küldenek majd csak.(Munkaidőn kívül jött a fer bolttól hogy csak 1 van, így ez plusz pont volt számomra.) Így a következő legkedvezőbb ár az Alza volt így tőlük rendeltem a másodikat. Én nem telefonáltam hanem e-maileztem velük. Volt jó pár e-mail, aminek végén elismerték hogy hibás, és inkább visszaküldik a pénzem. A fura az volt hogy a pénz már visszajött, és aznap kaptam egy e-mailt hogy küldik az új HDD-t, persze rögtön mentem a fiókomba és töröltem is mert harmadik oldalról már meg volt rendelve a másik HDD. Persze ha hagyom akkor pénzért küldték volna megint. Pedig a hibát én 3 napon belül jeleztem nekik, így ezt elsőnek is cserélni kellett volna nekik tudtommal.

Ez nekem másfél hét alatt lezajlott hál istennek. Azóta már egyszer megint az Alza-tól rendeltem més terméket, de az hiba nélkül kijött és működik is, igaz a HDD árához viszonyítva a tizede volt az utolsó rendelés értéke.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
valaki vett már úgy valamit hogy utólag kiderült hogy fel volt bontva?

https://www.foramax.hu/Asus-ASUS-RTX3060Ti-8GB-DDR6-TUFRTX3060TIO8GV2GAMING-3-%E9v-garancia-p-20517.html

én innen vettem ezta a terméket ASUS RTX3060Ti 8GB DDR6 - TUF-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING - 3 év garancia
de nem látom sehol hogy fel lenne tüntetve hogy használt.
szerintetek kipróbáljam működik e?
a doboza kicsit gyötört de azt ráírom a kiszállítás számlájára
de hogy a fekete csomagolás alatt a doboz mindkét oldalon nyitott
a fóliát leragasztó kis fekete ragasztó is 2 részben van ferdén elvágva
a kártyán 1-2 karcolás

hogy van nagyobb esélye hogy cserélik? ha kipróbálom vagy ha inkább hagyom a dobozban?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Bemutatkozás
Miért jó Önnek ha a BLUECHIP-től vásárol?

- 1-2 nap alatt teljesül a megrendelésem és átvehetem személyesen, vagy házhoz szállítják.

https://kepkuldes.com/images/7852536ae98bb1b4e89b7c5459ed222b.png
0
0
0
0
💬 11
Scorn Face avatar
@The_Teacher_Man: A mostani házamat tőlük rendeltem (mivel akkor csak náluk volt az országban egyedül).
A rendelésemet 2020.05.11-én adtam le és 2020.05.28-án hozta a futár. Ez ugye a kedves korona pestis elején volt és pontosan ezért csúsztak ilyen sokat.
Én a kedves PCX-re rágtam be régen...

Írtál nekik hogy mi van a rendelésed státuszával? Be tudják szerezni? Esetleg visszamondtad?

Ui: Lehet, hogy a rendeléseddel sikerült előteremtened egy patt helyzetet, amit csak lassan tudnak megoldani...
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: A rendelést követő első 4 napban ugyanezt írták ki, hogy ma, vagy holnap érkezik be hozzájuk. Utána egészen tegnapelőttig, hogy augusztus 6-án. Most megint ma, vagy holnap...
Még szerencse, hogy kb. semmi időm nem volt az elmúlt hetekben, így annyira nem is foglalkoztatott egészen eddig...most ráérek, hétfőn felcsengetem őket. 😀
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@The_Teacher_Man: Sok sikert a bajvíváshoz rendelés ügyben.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: Köszönöm! Remélem egyszeri hívás elég lesz... 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@The_Teacher_Man: 220volt-al jártam egyszer úgy hogy 1.5 hó volt mire kerítettek nekem valamit. Pedig előre kivolt fizetve. 😂
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@19ati93: Na jóvan, ne nyomjad főfelé a vérnyomásomat! 😂😂
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: Felhívtam a Bluechip-et (kétszer), azt mondták, hogy valószínűleg a héten megjönnek a Arctic ventik a gyártótól...miközben az Arctic oldalán 5-15 napos szállítási időt írnak...a rendelés óta eltelt 22 nap.
Továbbra is szánalmas 😶
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@The_Teacher_Man: Van B terved?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: Megvárom ezt a hetet és ha nem kommunikálnak velem, akkor megrendelem Merlinéktől. De ezt a legvégsőbb esetben szeretném, ki tudja milyen gyorsan megy a visszautalásuk...mert ha arra is várni kell heteket akkor dühös leszek. 😀
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Scorn Face: Pénteken felhívtam őket ismét, mivel nem érkeztek meg a héten (mily meglepő). Annyit mondtak, hogy 13-án rendelték meg a gyártótól, 19-én fog hozzájuk beérkezni. Sajnos arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy ezt miért csak most tették...A rendelés óta eltelt 4 hét.
Most írom a lemondó (leb@szó) e-mail-t 😂
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@The_Teacher_Man: Valaki elaludt a rendelési osztályon a padlón...
Viccet félretéve akkor eredményesebb B tervet kívánok.😉
0
0
0
0
mortou4 avatar
Helló!
Van valakinek tapasztalata ebay-en account vásárlással?
Talaltam egy olcsó "kulcsot", ráírtam az eladóra, hogy ez most mi. Azt mondja ez egy új fiók (microsoftos játékról van szó) és ehhez van a játék.
Ezt most hogy? Mivan, ha megváltoztatja a jelszót vagy ez, hogy működik?
0
0
0
0
💬 3
BenjaminHun avatar
@mortou4: Tuti nem vennék ms accot egy játékért. Sőt leginkább semmilyen accot
0
0
0
0
mortou4 avatar
@BenjaminHun: Köszi a választ. 😀
0
0
0
0
no avatar
@mortou4: eBay-ről nem igazán vásárolnék ilyeneket, bár az eladó értékeléseitől meg azok mennyiségétől függ a dolog. A pénzvisszafizetés ott is működik, ha az eladóval nem szeretne visszatéríteni akkor a support majd megteszi.

Ha gyanúsan olcsó a cucc akkor messziről kerülni, ha nem akkor arra meg ott vannak azok az oldalak amik ebben utaznak javarészt, ha már semmiképpen sem tiszta úton akarod beszerezni az adott címet mert sokallod az árát.
0
0
0
0
FoLey avatar
Holmibolt.hu jó nagy ívben kerülni. Megrendelt okosóra hibás érintője,semmit nem reagál. Telefonszámuk nincsen és a régi is privát. Aki felvette egy nő és mondta sokan felkeresték panaszkodással kapcsolatban. Az összegem kár 7k meg ugye +5k ami hamarosan megjön bluetooth füles. Arra a termékre leszek még kíváncsi.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
A Jófogást nem ajánlom. Sok az olyan csaló aki csak a pénzre hajt, vagy hibás terméket küld.
Azért ott is tisztelet a kivételnek!
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@Gyrger72: Az nem bolt, az piactér. Ott embere válogatja. A felniket is onnan vettem. Igazából jobban bírom, mint a Vaterát. (Viszont utóbbin azért több alkatrészt be lehet még szerezni)
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Gyrger72: Embere válogatja azért. Sok mindent eladtam már ott, bár venni nem igen vettem csak 1-2 dolgot. Sose volt még probléma.
0
0
0
0
hashimoto avatar
notebookspecialista.hu, több hete rendelt tintapatron még mindig nem érkezett meg.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Pont 1 hete futotta bele egy kamu oldalba ahol vettem egy i7 7700 at 71k ért black friday alkalmából és volt akkora mákom szerencsére hogy a bank nemtusta elutalni az összeget mert a számla már zárolva volt akinek kellett volna utalni (fake oldal volt) és viszakaptam a pénzem hála égnek...de voltak akik nemvoltak ilyen szerencsések...
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Én a konzolokszervize.hu -val vagyok elégedetlen! Tegnap rendeltem tőlük egy játékot (ami akkor még a rendszer szerint Raktáron volt). Ma kellet volna, hogy megérkezzen Postapontra. Elmegyek a Postára a csomagért, ott azt mondják nincs csomag majd Holnap vagy Hétfőn (hozzáteszem a Posta is elég s***). Megint megnéztem hazaérve a honlapot már a Nincs raktáron kategóriába van a játék.
Email-t csak egy automatikus visszaigazolót kaptam. A posta szerint kellet volna kapnom SMS-t is vagy valamit.

A másik bolt amit nem ajánlok az a solyombolt.hu! Rendeltem tőlük július-ban egy fejkendőt ami azóta sem jött meg! Még akkor írták, hogy jelenleg nincs, de megrendelés alatt áll. Ez volt 4 hónapja!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció