sziasztok! crossfire-ben menyire számít hogy az egyik rx 480 o4g a másik meg o8g ? gpu csak 5 MHz-cel különbözik a vram pedig 1000MHz-cel különbözik van ennek jelentősége?
Lényeg hogy a 2gb ot ki tudom használni jelenleg GtaV-nél 1500 at tudok 8gb rammal és i5-3570 el...
Valamivel okosabb lettem köszöntem a segítséget ! 😀
Ez lenne az én tervem is de alaplapot kell cserélni mindeféleképpen .Ha veszek még egy vga -t akkor táp csere is kell. De ha lemondok a cf-ről akkor csak lapcsere és beszámoltatom vagy eladom a garanciás sapphire R7 260x o.c t...
Vajon lenne olyan játék ami megfogná cf-ben a két kártyát 1920x1080 on minden kimaxolva ?
És milyen vga hozná a 2db kártya szintjét teljesítményben?
Hozzá tesz alaplapot minde féle kép cserélnem kell és nem szeretnék sok pénzt áldozni erre a projektre!
Üdv mindenkinek! 😀
Nem rég elhataroztam hogy lecserélem az alaplapom hogy tudjam használni az asus hangkártyámat. De közben ahogy keresgéltem láttam cf -s lap9kat is. És így jött az ikhlet hogy mi lenne ha vennék még egy R7 260x 2gb-ost.
Lenne értelme egy i5-3570-el hajtani a 2 db vga-t ?
ott az slivel is gondok vannak, nem tudom egy aaa játéknál 2015-ben ez miért ilyen nagy gond, de ez az optimalizálási mélyrepülés már átlagos lesz sajnos...
Mivel most sikerült vennem egy HD7990-et, annyit tudok mondani, hogy a The Witcher 3, Far Cry 4, Tomb Raider tökéletesen használják a CF. A Fallout 4, bármit is csinálok nem tudom rávenni a CF-re.
Twist: Ismét tanultam valamit.
Zoli73: Nem tartom magam ATI fannak, nehéz is lenne, mert ez az első kártyám, ami nem Nvidia, mert eddig kizárólag Intel + Nvidia párosokat használtam. A physx-et tényleg csak azért nem használtam, mert gyenge volt hozzá minden kártyám az utóbbi időben. Anno több pénzem volt rá, így, ha nem is a legjobbat, de azért jó gamer kártyákat tudtam venni még a 8000-es időszakban volt 8800GTX-em is; azután meg másra kellett a pénz és a "csúcs" a zöldektől utoljára egy 630Gt volt, ami viszont nem igazán bírta azt a plusz terhelést...
Közben meglett. Nvidia Control Panel-ben meg lehet adni, hogy mit szeretnél physx-nél, mi számolja, CPU, GPU és ha több kártyád van, akkor itt lehet beállítani azt is, SLI-től függetlenül.
csuz-li:Én már sok "ATI fant" hallottam hogy vett egy olcsóbb Nvidia kártyát hogy játék alatt be tudja kapcsolni a physx-et! Én mondjuk mindig törekedtem csúcskategóriás VGA-t vásárolni mindig persze Nvidia-t nekem a physx kb 30% pluszt jelentett ha be volt kapcsolva.
Twist: Őszintén szólva sosem voltam képben a physx-el, bár egészen a mostani gépemig kizárólag Nvidia kártyáim voltak, csak sajnos sosem volt olyan erős kártyám, hogy ha bekapcsoltam a physx-et, ne lassuljon be élvezhetetlenségig a játék; emiatt a physx nekem inkább elvett az élményből, nem hozzáadott, szóval sosem használtam. Így aztán meg nem tudom mondani, hogy működik-e az, hogy egy VGA-t csak azért tartok a gépben, hogy az a physx-et számolja, de még csak nem is hallottam ilyenről.
csuz-li: Köszi a részletes magyarázatot. Helyre került pár dolog. Valahol, talán pont itt, olvastam kártya fejlesztésnél, hogy a régi kártya maradt a gépben physx-et számolni. De ezt akkor talán csak én gondoltam valamiért sli-nek.
Nekem is volt a 8600GT-kel. Remélhetőleg összetudok hozni pár hónap múlva egy 280X CF-et. +50K-t szerintem megér. Nekem legalábbis. 😀 Néztem pár tesztet és hát nem rossz. Bár... olyan sz_ar, hogy nem csinálnak ezekből többet.
2bg-os verziót nem kötnék sli-be... meg amit csuz-li is mondott, ha nincs sli támogatása a játéknak, mehet a levesbe a másik kártya semmi haszna... viszont ha van, akkor szép eredményeket ér el, a 970-et megveri az olyan játékokban. de én még mindig inkább egy 970-et vennék, vagy r9 390-et az sli helyett...
Twist: általánosságában elmondható, hogy két kártya teljesítménye SLI/CF-ben elmarad attól a kártyáétól, amit a két kártya árából vehetsz. Emiatt csak akkor éri meg, ha vagy eleve két csúcskártyád van és azt kötöd össze, vagy a meglévő kártyádhoz szereztél, vagy kaptál egy másik, azonos kártyát.
Egy 960-hoz csak egy másik 960 tehető SLI-be. Sőt még arra is kell figyelni, hogy azonos legyen a GPU és VRAM sebessége, mivel ez gyártónként változhat (pl: MSI rendre más alapbeállításokat használ); emiatt a legjobb, ha a két kártya gyártója és szériája is azonos.
A "kihajtsa-e" kérdés merőben elméleti, de azért az a K-s i5, ami a gépednél van, képes kell legyen, két 960 ellátására. Más kérdés, hogy kevés lesz a 2GB VRAM. (Ugye a két kártya VRAM-ja nem adódik össze, hanem az elsődleges kártyáé lesz használatban.)
És akkor még azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem is minden játék támogatja az SLI-t...
Elhagyott topiknak tűnik, de egy kérdést megér.
Van valami arany szabály a párba rakott kártyákra? Értem ezt arra, hogy ha egy GTX 960 van a gépbe, akkor amelli SLI-be csak egy másik 960-as mehet?
Egyáltalán érdemes, vagy már a proci sem tudná kihajtani?
Én SLI-t és a CFX-et is használok.Ha az AMD írna egy jó drivert,akkor a CFX használhatóbb lenne AMD részről.Egy alap hibát találtam a CCC-ben.A CFX beállításnál a képkocka ütemezés kikapcsolásával valamilyen szinten lagg mentesíthetőek a játékok.Már ha támogatja normálisan a játék.
A nagyobbik hiba,hogy a profilok többsége rossz,nincs megfelelően megírva.Példa erre,hogy COD illetve BF4 indító fájlját ha átírod bf3.exe-re,akkor meglódul cfx-ben az fps,és dinamikusabb lesz a játék.Aki nem hiszi,próbálja ki.
Sok mindent még nem tudok írni mert csak 1 hónapja használom "ismerkedem" a crossfire teljesítményéről.
Ami tuti eddig nekem bevált a processzorom is teljesen elég hozzá. (fűtenek mint a kandalló de télen legalább lesz még egy radiátorom),
egyszer sem hallottam a táp ventit maxon pörögni mostanában néha az is fel pörög mióta 2db vga kártya dolgozik.
Bővebben majd le írom hogy kb hány fps-el több van 2 db kártyával és mennyi 1db kártyával
2db kártya teljesítménye Egyértelműen látszik különbség.
1db kártya teljesítménye
Assetto corsa full hd ultra beállítások vsync on 1 db kártya
2 kártyával fix 60fps kikapcsolt vsyncel akár 80 fps gépem alatt meg lehet nézni.
Látom még nem írt senki, akkor kezdem én!
Én sosem használtam többkártyás rendszert, mert sem az alaplap, sem a táp nem adott lehetőséget rá. Majd új gép összeállításakor SLI-t fogok építeni, addig figyelem a többiek véleményét a CFX/SLI-vel kapcsolatban.
Valamivel okosabb lettem köszöntem a segítséget ! 😀
Vajon lenne olyan játék ami megfogná cf-ben a két kártyát 1920x1080 on minden kimaxolva ?
Hozzá tesz alaplapot minde féle kép cserélnem kell és nem szeretnék sok pénzt áldozni erre a projektre!
Nem rég elhataroztam hogy lecserélem az alaplapom hogy tudjam használni az asus hangkártyámat. De közben ahogy keresgéltem láttam cf -s lap9kat is. És így jött az ikhlet hogy mi lenne ha vennék még egy R7 260x 2gb-ost.
Lenne értelme egy i5-3570-el hajtani a 2 db vga-t ?
Az az alaplap se CF-re se SLI-re se képes.SLI lapok ritkábbak, CF lapokból több a választék, de amit írtál egyikre sem képes.
......Kiprobáltam és az is nagyon jól megy.
Zoli73: Nem tartom magam ATI fannak, nehéz is lenne, mert ez az első kártyám, ami nem Nvidia, mert eddig kizárólag Intel + Nvidia párosokat használtam. A physx-et tényleg csak azért nem használtam, mert gyenge volt hozzá minden kártyám az utóbbi időben. Anno több pénzem volt rá, így, ha nem is a legjobbat, de azért jó gamer kártyákat tudtam venni még a 8000-es időszakban volt 8800GTX-em is; azután meg másra kellett a pénz és a "csúcs" a zöldektől utoljára egy 630Gt volt, ami viszont nem igazán bírta azt a plusz terhelést...
de néha fel kellett állnom a székből mert befűtöttek a kártyák😃
Egy 960-hoz csak egy másik 960 tehető SLI-be. Sőt még arra is kell figyelni, hogy azonos legyen a GPU és VRAM sebessége, mivel ez gyártónként változhat (pl: MSI rendre más alapbeállításokat használ); emiatt a legjobb, ha a két kártya gyártója és szériája is azonos.
A "kihajtsa-e" kérdés merőben elméleti, de azért az a K-s i5, ami a gépednél van, képes kell legyen, két 960 ellátására. Más kérdés, hogy kevés lesz a 2GB VRAM. (Ugye a két kártya VRAM-ja nem adódik össze, hanem az elsődleges kártyáé lesz használatban.)
És akkor még azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem is minden játék támogatja az SLI-t...
Van valami arany szabály a párba rakott kártyákra? Értem ezt arra, hogy ha egy GTX 960 van a gépbe, akkor amelli SLI-be csak egy másik 960-as mehet?
Egyáltalán érdemes, vagy már a proci sem tudná kihajtani?
A nagyobbik hiba,hogy a profilok többsége rossz,nincs megfelelően megírva.Példa erre,hogy COD illetve BF4 indító fájlját ha átírod bf3.exe-re,akkor meglódul cfx-ben az fps,és dinamikusabb lesz a játék.Aki nem hiszi,próbálja ki.
SLI: Nvidia
Ugyanaz a kettő lényege, csak a 2 cég máshogy nevezi.
jól teszed q..a jó játék😃
Assetto Corsa kép alapján megtetszett, le is szedem mindjárt.
Ami tuti eddig nekem bevált a processzorom is teljesen elég hozzá. (fűtenek mint a kandalló de télen legalább lesz még egy radiátorom),
egyszer sem hallottam a táp ventit maxon pörögni mostanában néha az is fel pörög mióta 2db vga kártya dolgozik.
Bővebben majd le írom hogy kb hány fps-el több van 2 db kártyával és mennyi 1db kártyával
2db kártya teljesítménye
Egyértelműen látszik különbség.
1db kártya teljesítménye
Assetto corsa full hd ultra beállítások vsync on 1 db kártya
2 kártyával fix 60fps kikapcsolt vsyncel akár 80 fps gépem alatt meg lehet nézni.
Én sosem használtam többkártyás rendszert, mert sem az alaplap, sem a táp nem adott lehetőséget rá. Majd új gép összeállításakor SLI-t fogok építeni, addig figyelem a többiek véleményét a CFX/SLI-vel kapcsolatban.