Lelassult a gépem mit tegyek?

Szerző: gillanyi, 2009. March 12., téma
Fórum » Szoftver
Sziasztok!Naon lelassult a gépem és próbáltam már a töredezettségmantesítőt de nem sikerült mert egy csomó filet használ és nem lehet őket áthelyezni mit tegyek?
:(
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zolcsi86 avatar
Sziasztok! Nem tudom hogy ezzel kapcsolatban ide kell e írnom, de megpróbálom. A feladatkezelőmben nagyon sok minden fut, szerintem sok olyan is, ami felesleges. A kérdésem az lenne, hogy miket állítsak le benne, mert magamtól nem tudom. nehogy olyan legyen, ami kell a gép működéséhez. Majd csinálok képet, csak most dolgozok 😀
0
0
0
0
Hupszka avatar
Próbáltam másik drivert,a biosban is minden oké,direct x-et is maga a játék rakta fel magának,minden frissítve van és ezt csinálja
0
0
0
0
Bronson avatar
Próbálj meg másik drivert. directx vcredist minden oké?
0
0
0
0
Hupszka avatar
Sziasztok!A napokban volt egy rendszerösszeomlásom és nem tudott bebootolni a gépem,nem segített a javítás sem,újra kellett telepíteni teljesen és azóta olyan problémám van vele,hogy játék közben közepes grafikán 15-25 FPS között mozog,előtte rendesen full grafikán megnt a játék 60-80 FPS-el.World of Tanks-al játszok és 2015 decemberben vásárolt Gigabyte alaplap,I5 4460 proci és Kingston 16gb Hyper X ram,valamint 1 éves Saphire R9 270X vga-van a gépben.Az alaplapot néztem és nincs egyetlen koni sem megduzzadva,sem szétpukkanva.

Valakinek valami ötlete esetleg lenne e mi okozhatja a problémát?
0
0
0
0
etneveL avatar
Bud-Fckn-Spencer
BIOS-ban megnéztem a vinyó beállításait,pontosan be van állítva.Lefuttatam pár tesztet (Töredezettségmentesités,CCLeaner) hátha jobb lesz,és szerencsére igen.Most már jobban futnak a programok,játékaim.

Köszönöm a tippeket. 😀
0
0
0
0
Omis avatar
Nyomd meg a turbo gombot😜
0
0
0
0
Funes avatar
Hát ez sok minden lehet, de kezdetnek én lefuttatnék egy tesztet, hogy milyen az írás és olvasási sebesség, aztán biosban sem árt megnézni, hogy milyen módban működik a hdd.
Esetleg egyszerre sok cuccot másoltál fel, töltöttél le, ezért eltöredezettek lehetnek a szektorok és ettől is nehezebben olvashat a winyó, többet "darálhat a kelleténél. (Töredezettségmentesítés nem árt)
Aztán még a kábelokat is átdugdoshatod, vagy esetleg másik sata kábellel is megnézheted stb...
0
0
0
0
etneveL avatar
Sziasztok!Nem rég vettem egy új HDD-t (Western Digital WD10EZEX) ami jól működik.Miután a szokásos dolgaimat feltettem elkezdtem játszani,de valahogy a játékok laggolnak,és fogalmam sincs miért.Nem változtattam semmit a gépben,minden ugyanaz kivéve a HDD-t.Minden programot leállítottam a háttérben,és még azzal sem javult.Az elöző HDD-m esetén ugyanezek a játékok probléma nélkül elfutottak.

Valakinek van valami ötlete?

Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
régen telepített, és tele van a registry szeméttel, illetve felesleges dolgokkal, azért lassult be.
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Kösz a segítséget!
(A régi windows alatt mit értesz?)
0
0
0
0
Bronson avatar
Régi windows, töredezett hdd, sok automatikusan induló program... sokminden lehet... ami segíthet : windows újratelepítés, automatikusan induló programok letiltása, új hdd ha régi, vagy ha van rá keret, akkor egy ssd és nem lesz többet rá gondod!
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Helló!
Az lenne a bajom, hogy van egy 60%-ban új gép (alaplap, proci, RAM új) és valamiért nagyon lassan megy a bootolás(akár 4-5 perc is lehet). Valaki tudna segíteni, hogy miért lehet ez és, hogyan lehetne orvosolni?
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Üdv!
Köszönöm a segítségeteket! 😀
AVG-t lefutattam, 8 fenyegetést talált, azokat ki is javította, de ahogy atstuff07 is írta, újratelepítem én, úgy biztonságosabb
Még egyszer köszönöm mindhármótoknak 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
zolifa2: nekem volt már ilyen! Nálam a rendszervisszaállítás is segített!
0
0
0
0
atstuff07 avatar
zolifa2, zsolt566: mindkettőtöknek win7 újratelepítést javaslok, ugyanis ha megis oldódik a probléma, nem biztos, hogy stabil lesz utána is rendszer, mert - bár közel sem biztos - , de más problémák is előjöhetnek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
igen, lehetséges, hogy vírus. Dobj fel valami vírusirtót és futtasd le.
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Üdv!
Egy érdekes problémával állnék elő.
Pár nappal ezelőtt, a gépem tökéletesen működött, de tegnap óta nagyon belassult. DE NAGYON. Ha írok, majdhogy 1 másodperc telik el, mire leírja a betűt, ha ablakot húzok az egérrel, késik, és laggolva megy, videók szaggatnak. Azt vettem észre SpeedFan-ban, hogy üresjáratban a videokártya 64 fokos, és MSI Afterburner szerint 99% a kihasználtsága, még akkor is, ha nem csinálok semmit, csak megy a gép. Ugyanez a helyzet a procival 52 fokos egyfolytában, és mind a 4 mag kihasználtsága majdnem 70-80. Ezt valami vírus okozhatja? Gép újratelepítése remélem segíthet.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
megcsináltam de még mindig lassú főleg telepités/uninstall közben kb a 80-90%nál megáll egy darabig utána indul el csak ujra.Lehet hogy újrakéne rakni a gépet? már kb 1,5 éve van rajta ez a win 7
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Távolítsd el az Nvidia drivert. Bár tudtommal nincs köze egymáshoz a 2-nek.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
a helyzet az hogy lett egy AMD kártyám szervizben szerelték be minden okés vele DE azóta piszkosul belassult és van egy olyan érzésem hogy köze van hozzá a rajta maradt nvidia drivereknek......
0
0
0
0
Coach avatar
Kistiko07a: Kösz szépen. Megoldottad a problémámat ami nagyon rég már idegesitett. 😃
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Coach: Számítógépre jobb klikk, Tulajdonságok, Speciális rendszerbeállítások, Speciális fül, Teljesítmény résznél beállítások és ott a listában van, hogy "A kijelölési négyszög áttetsző megjelenítése" azt pipáld be.
0
0
0
0
Coach avatar
Huh, lefuttattam egy Advanced SystemCare-el egy gyors ellenörzést leellenőrizte jó gyorsan megy a gép minden de.. az asztalon van az kék szinü hogyis mondjam amikor nyomor a bal klikket az egeren az nálam visszaváltot a windows xp-s átlátszó-ra. Ez nem lehetne valahogy visszaváltoztatni?
0
0
0
0
akos40 avatar
93%-os a kondíció. Úgy tudom, hogy az jónak számít még. 😀
0
0
0
0
sisko avatar
Pl a hard disk sentinellel meg tudod nézni.Pontosan mint jelent,hogy belassult ?Én is 6 éve használom a laposban,attól még nem biztos,hogy a hdd az oka a lassulásnak.
0
0
0
0
akos40 avatar
És a kondíciót hogyan tudom megnézni? Gyanakodom, hogy az a probléma, hiszen ezt a vinyót körülbelül 7 éve, ha nem több ideje használom. 😃
0
0
0
0
sisko avatar
akos40 : Lehetni épp lehet,de kevésbé valószínű,főleg,ha előtte gyorsabb volt.Persze vannak lassabb és gyorsabb hdd-k,de maga az oprendszer is belassulhat egy idő után.Viszont ha a maxtorjaidra kérded,azok már elég régiek lehetnek,bizony azok el is használódhatnak,és okozhatnak lassulást is akár,meg kéne nézni a kondíciójukat.
0
0
0
0
akos40 avatar
Inkább így mondom: Lehet lassú egy gép a winchester miatt? Rossz márka, gyenge, vagy valami miatt?
0
0
0
0
akos40 avatar
Létezik olyan, hogy a winchester miatt lassul le egy gép?😲
0
0
0
0
Norbart avatar
Ezzel az optimális kihasználtság gonndal küszködtem én is, és ezt az oldalt találtam: http://lokalhoszt.hu/index.php?lokal=cikk&cikkid=107 Ez egy régebbi cikk, de azért talán hasznsnak bizonyul!
0
0
0
0
Nosstro avatar
asc 6-ban és winoptimizerben is benne vannak. 😉 én ezekért használom azokat, mert szinte mindent meg lehet velük csinálni.😂 am ccleaner is jó progi 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Ohh. 😀 Thank You. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
CCleanerben van ilyen de maga a windowsban is van ilyen szóval nem kell ehhez külön program.
Ezt írd be a keresőbe: msconfig
enter
Automatikus indítás fülnél van az amit te keresel.
0
0
0
0
PoPet avatar
Ide írom végül is emiatt kérdezem..
Milyen start up állító programokat tudtok? Ami mutatja, hogy mik vannak benne és egyszerűen ki lehet azokat venni onnan.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Szerintem töredezettek lettek a fájlok. Nálam is előfordult régen ilyen. Ma már nem mert sokáig nem tárolok telepítőket, csak míg játszok a játékkal, vagy míg az adott torrentoldal seedkötelezettsége le nem jár.
0
0
0
0
Bicike avatar
Szerintetek az mitől lehet, hogy letöltöttem egy játékot, 1 év, amire megnyitja a telepítést és ráadásul a telepítés közben összeomlik, meg a gép is olyan lassan jön be...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Advanced System Care-t már több éve használok és nem volt bajom vele, és most sincs. Winoptimizert nem ismerem, nem használtam még soha.
0
0
0
0
Megaisten avatar
Nyugodtan használhatja,Advanced system care 6,CCleaner,Ashampoo Winoptimizer. sudosu amit leirtál azt ugyan ezek tudják esetleg a lapozófájlt beállitását nem,ugyan ugy lelehet állitani az induló és futo progikat,ram takaritás..stb..A lapozófájl meg adtol függ hogy mennyi ram is van a gépeden+ vinyo vagy ssd van. Esetleg ha a TEMP mappábol is törülsz mindent az még jobb,amikell neki azt ugyse törli.Én már évek óta ezeket használom és javaslom is ezeket csak kikell ismerni a lehetöségüket.Virus lehetöség mindenhol megvan, csak egy jo virus irtó kell de az se hatásos ha meg akkar támadni egy virus ugy is rádtelepül ha olyan.https://kepfeltoltes.hu/130704/Ashampoo_Snap_2013.07.04_12h04m19s_013__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Bicike avatar
Az én gépem is "hótt lassú", holott egy deka vírus nincs most rajta, már megvizsgáltam 2 progival is, talán a töredezettségmentesítés segítene rajta.
0
0
0
0
sudosu avatar
Ilyen szemét programokat nem szabad használni! Parasztvakítás az egész.
Sokszor még lassabb lesz a gép tőle. Én ilyen programokat nem engednék turkálni a Registry-mbe. Aki akar valami teljesítménynövekedést olvasson fórumokat hogy milyen értékeket kell átírni hogy tényleg legyen pozitív változás vagy kezdjen el kísérletezni a beállításokkal (nem javaslom azoknak akik nem értenek úgy a Windows-hoz). Egyébként mindenki eldöntheti hogy megbízik e benne, de én biztos nem fogok.

Még pár tanács:
Rendszeres defragment (havonta legalább 2-szer) Defraggler-el
CCleaner futtatása
Fölösleges szolgáltatások leállítása services.msc-ben
Lapozófájl méretének megnövelése
Ne fusson annyi program fölöslegesen
Cleanmem RAM takarítás
Startup programok számának csökkentése Msconfig-ban (gyorsabb indulás érdekében)
Játék előtt érdemes bezárni a Skype, Steam programokat majdnem 100MB-t eszik mindkettő fejenként

Ezek mind ingyenes programok, szóval még a vírus veszélye se áll fenn!
0
0
0
0
Nosstro avatar
Advanced system care 6, Ashampoo Winoptimizer 10. Ezekkel bármit meg lehet csinálni, nekem is fent van mind2, és gyors lett ez az 1000 éves sz@r.😂 torrenten fent van mind2, de linket nem adok, mert nem szabad.😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
mindegyiket 😆 nekem semmi sincs benne soha és igy kb 45mp alatt bebootol majd 5mp mulva már megy minden ahogy kell 😆
ezek mind ilyen updates xarok már elnézést,semmi se létfontosságú,sidebar talán az maradhat ha kell a kis óra,procijelzó,időjárás
0
0
0
0
PoPet avatar
Heló minden ki, azért annyira nem lassú, de jobb topikot nem találtam.. 😃
https://kepfeltoltes.hu/130623/1142730448K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Jelenleg ez van a start up-ban, mi az, ami teljesen felesleges és kivehetem?
Steam és Origin marad!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Valaki segítsen!
A skype bármelyik verzióját feltelepítem akkor lelassul a gép( leterheli a procit de 100%-osan!) Ezellen megoldás? valami? segítsetek mert fontos lenne most!
0
0
0
0
19ati93 avatar
ilyen windows 7-en is megtörténhet? [LINK]

csak megszeretném nézni hogy nincs e gond mert néha 50-55mp-ig is eltart amig feláll a rendszer! ezt irja a cikk:

" Sajátgép / tulajdonságok /Hardver / Eszközkezelő /IDE ATA/ATAPI vezérlők / Elsődleges IDE csatorna vagy Másodlagos IDE csatorna / Tulajdonságok / Speciális beállítások fülön az látható, hogy a meghajtó nem UDMA 2, 3, 4, 5-öt használ, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a fenti dolog áll fent."

nekem meg ez van: https://www.kepfeltoltes.hu/view/120514/903507692N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
6-os! akkor gáz van? mert csak 5-ig szerepel a listán a számozás? 😲 kösz a válaszokat!
0
0
0
0
NUMBER_ONE avatar
töltsd le a ccleanert és ott mindent csinálj meg
0
0
0
0
skateout avatar
Nem vásárolok neten, azt Laptopról (szüleim onnan vásárolnak), azon van ami kell.
Türelmes vagyok ez tény, de amint mondtam, nem sok idő.
Vírusírtó mellett találtam én magam vírust, az nem tudta elintézni, én kellett kiírtsam manuálisan. Mellesleg van olyan amit nem észlel, pl autorun vírus, ami a Flash Driveokat támadja, WinRAR látja ezeket a fájlokat, míg a Windows nem, Vírusírtó úgyszintén nem, én töröltem le, és tettem másik Autorun fájlt (tisztát).
Szóval egy két ilyen tapasztalat után maradtam "magamra".
persze igazad van, kell a védelem, de én nekem nem, mivel nem végzek olyan dolgokat ezen a gépen ami miatt kéne.
Ismétlem, egyetértek veled, csak nem a saját esetemben 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
skateout írta:
Hedzsooo:
Nem haragszom hogy nevettél rajtam, nem tanácsnak szántam senkinek sem. Nem vagyok kezdő, de profi sem. Am meg egy monitorom van, naponta legalább egyszer megnézem a folyamatokat, Tune up-al megnézem milyen fájlok vannak nyitva, Gadget-el nézem a fel illetve letöltési sebességet, adatforgalmat, Win7 Erőforrásfigyelőre is ránézek néha, hogy mit tölt hova és kinek a hálózat (ezzel látom, ha valaki tőlem filmet néz itthon egy másik gépről, ugyanígy mást is láthatok), emellett azt is láthatom, hogy melyik folyamat használja a lemezeket jobban, azon belül is melyik fáljról van szó. Lehet kihagytam egy két dolgot, de nem lényeg. Amit akartam még mondani, hogy ez nekem nem megeröltető, pár másodperc nekem az egész (nem túlzás), magamban jobban bízom, másnak meg mindig ajánlok, és teszek is vírusírtót. Szerintem meg innen senki nincs olyan megfontolatlan, hogy figyelembe vegye azt amit írtam olyan szinten hogy tanácsnak fogja fel 😀
Amúgy örülök, hogy jókat nevettél 😃

Jo, most mar etem, h te ezzel jot szorakozol akkor, v. nagyon turelmes ember vagy, de nem hiszem, h barmelyik adathalasz-kemprogit ilyen konnyu kiszurni, de te tudod, remelem, h neten nem vasarolsz semmit, nehogy pl. 1Xszer aztan mas is rajtad keresztul vasaroljon, v. csak 1Xszeruen leszivja a szamladat ! 😀

En inkabb rabizom magam a profibbak, sok-sok fejleszto altal keszitett es frissitett progikra es manualisan csak ezeknek a progiknak a teljes-rendszer vizsgalatat inditom el havonta ( amellett, h folyamatosan aktivak es frissitve is vannak a kem es virus-szurok), a legalaposabb beallitasokkal. Halozatot en is megpillantom olykor, 1eb dolgot csak ritkan, csak ha vmi szokatlanul ( nem a megszokott modon, v. lassabban az elvartnal ) viselkedik a rendszeremen, olyankor eloszor a feladatkezeloben nezek szet, aztan ha kell bevetek rendszeren kivuli progikat is.
Biztosan jo a te technikad is, csak szerintem idoigenyes es nagyobb a hibalehetoseged, h becsusszon 1 virus, v. kemprogi.
0
0
0
0
skateout avatar
Hedzsooo:
Nem haragszom hogy nevettél rajtam, nem tanácsnak szántam senkinek sem. Nem vagyok kezdő, de profi sem. Am meg egy monitorom van, naponta legalább egyszer megnézem a folyamatokat, Tune up-al megnézem milyen fájlok vannak nyitva, Gadget-el nézem a fel illetve letöltési sebességet, adatforgalmat, Win7 Erőforrásfigyelőre is ránézek néha, hogy mit tölt hova és kinek a hálózat (ezzel látom, ha valaki tőlem filmet néz itthon egy másik gépről, ugyanígy mást is láthatok), emellett azt is láthatom, hogy melyik folyamat használja a lemezeket jobban, azon belül is melyik fáljról van szó. Lehet kihagytam egy két dolgot, de nem lényeg. Amit akartam még mondani, hogy ez nekem nem megeröltető, pár másodperc nekem az egész (nem túlzás), magamban jobban bízom, másnak meg mindig ajánlok, és teszek is vírusírtót. Szerintem meg innen senki nincs olyan megfontolatlan, hogy figyelembe vegye azt amit írtam olyan szinten hogy tanácsnak fogja fel 😀
Amúgy örülök, hogy jókat nevettél 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
skateout írta:
Törmentesítés már nekem sem kell Win7 óta, nem tudom ez mit csinál, de okosan kezeli a dolgokat, nem szemetel annyit, sőt.
Én O&O-t használtam előtte, de most már nem kell.
Am meg Tune Up Utility-t használok takarításra, illetve Uniblue-t. Ez a kettő nekem megfelel arra hogy takarítson.
De se vírusírtót, se spy ellen nincs semmim, magamban bízom, mert nézem a folyamatokat stb.

Ugyanezt irtam elotted a toredezettseg-mentesitesrol 1 nappal, raadasul kozvetlen elotted van a kommentem. Na, mind1. 😆 😜

Arra azert viszont nem lennek buszke a helyedben, h nincsen virusirtod es kemprogik ellen sem hasznalsz semmit.... 😜 Komolyan azt hiszed, h minden kemprogit te csak majd ugy kiszursz manualisan, barmelyik pillanatban ??? LOL ! Nezed a folyamatokat...ez jo, 2 monitorod van es az 1iken csak a folyamatokat bamulod allandoan vazze ??? Kivancsi lennek, h mi lehet meg az a "stb.", mert eddig marha jokat rohogtem rajtad, mar bocsi ! 😆

Ilyeneket azert megsem kene irosgatnod, a PC-teren kevesbe tapasztalt felhasznalokat bolonditani, h nincsen szukseg virusirtora, "stb,", szvsz ! LOL ! 😆 😜 Agyam eldobom vazzzzzzeeeee.....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció