Lelassult a gépem mit tegyek?
Sziasztok!Naon lelassult a gépem és próbáltam már a töredezettségmantesítőt de nem sikerült mert egy csomó filet használ és nem lehet őket áthelyezni mit tegyek?
:(
:(
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Valakinek valami ötlete esetleg lenne e mi okozhatja a problémát?
BIOS-ban megnéztem a vinyó beállításait,pontosan be van állítva.Lefuttatam pár tesztet (Töredezettségmentesités,CCLeaner) hátha jobb lesz,és szerencsére igen.Most már jobban futnak a programok,játékaim.
Köszönöm a tippeket. 😀
Esetleg egyszerre sok cuccot másoltál fel, töltöttél le, ezért eltöredezettek lehetnek a szektorok és ettől is nehezebben olvashat a winyó, többet "darálhat a kelleténél. (Töredezettségmentesítés nem árt)
Aztán még a kábelokat is átdugdoshatod, vagy esetleg másik sata kábellel is megnézheted stb...
Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(A régi windows alatt mit értesz?)
Az lenne a bajom, hogy van egy 60%-ban új gép (alaplap, proci, RAM új) és valamiért nagyon lassan megy a bootolás(akár 4-5 perc is lehet). Valaki tudna segíteni, hogy miért lehet ez és, hogyan lehetne orvosolni?
Köszönöm a segítségeteket! 😀
AVG-t lefutattam, 8 fenyegetést talált, azokat ki is javította, de ahogy atstuff07 is írta, újratelepítem én, úgy biztonságosabb
Még egyszer köszönöm mindhármótoknak 😂
Egy érdekes problémával állnék elő.
Pár nappal ezelőtt, a gépem tökéletesen működött, de tegnap óta nagyon belassult. DE NAGYON. Ha írok, majdhogy 1 másodperc telik el, mire leírja a betűt, ha ablakot húzok az egérrel, késik, és laggolva megy, videók szaggatnak. Azt vettem észre SpeedFan-ban, hogy üresjáratban a videokártya 64 fokos, és MSI Afterburner szerint 99% a kihasználtsága, még akkor is, ha nem csinálok semmit, csak megy a gép. Ugyanez a helyzet a procival 52 fokos egyfolytában, és mind a 4 mag kihasználtsága majdnem 70-80. Ezt valami vírus okozhatja? Gép újratelepítése remélem segíthet.
Ezt írd be a keresőbe: msconfig
enter
Automatikus indítás fülnél van az amit te keresel.
Milyen start up állító programokat tudtok? Ami mutatja, hogy mik vannak benne és egyszerűen ki lehet azokat venni onnan.
Sokszor még lassabb lesz a gép tőle. Én ilyen programokat nem engednék turkálni a Registry-mbe. Aki akar valami teljesítménynövekedést olvasson fórumokat hogy milyen értékeket kell átírni hogy tényleg legyen pozitív változás vagy kezdjen el kísérletezni a beállításokkal (nem javaslom azoknak akik nem értenek úgy a Windows-hoz). Egyébként mindenki eldöntheti hogy megbízik e benne, de én biztos nem fogok.
Még pár tanács:
Rendszeres defragment (havonta legalább 2-szer) Defraggler-el
CCleaner futtatása
Fölösleges szolgáltatások leállítása services.msc-ben
Lapozófájl méretének megnövelése
Ne fusson annyi program fölöslegesen
Cleanmem RAM takarítás
Startup programok számának csökkentése Msconfig-ban (gyorsabb indulás érdekében)
Játék előtt érdemes bezárni a Skype, Steam programokat majdnem 100MB-t eszik mindkettő fejenként
Ezek mind ingyenes programok, szóval még a vírus veszélye se áll fenn!
ezek mind ilyen updates xarok már elnézést,semmi se létfontosságú,sidebar talán az maradhat ha kell a kis óra,procijelzó,időjárás
Jelenleg ez van a start up-ban, mi az, ami teljesen felesleges és kivehetem?
Steam és Origin marad!
A skype bármelyik verzióját feltelepítem akkor lelassul a gép( leterheli a procit de 100%-osan!) Ezellen megoldás? valami? segítsetek mert fontos lenne most!
csak megszeretném nézni hogy nincs e gond mert néha 50-55mp-ig is eltart amig feláll a rendszer! ezt irja a cikk:
" Sajátgép / tulajdonságok /Hardver / Eszközkezelő /IDE ATA/ATAPI vezérlők / Elsődleges IDE csatorna vagy Másodlagos IDE csatorna / Tulajdonságok / Speciális beállítások fülön az látható, hogy a meghajtó nem UDMA 2, 3, 4, 5-öt használ, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a fenti dolog áll fent."
nekem meg ez van:
6-os! akkor gáz van? mert csak 5-ig szerepel a listán a számozás? 😲 kösz a válaszokat!
Türelmes vagyok ez tény, de amint mondtam, nem sok idő.
Vírusírtó mellett találtam én magam vírust, az nem tudta elintézni, én kellett kiírtsam manuálisan. Mellesleg van olyan amit nem észlel, pl autorun vírus, ami a Flash Driveokat támadja, WinRAR látja ezeket a fájlokat, míg a Windows nem, Vírusírtó úgyszintén nem, én töröltem le, és tettem másik Autorun fájlt (tisztát).
Szóval egy két ilyen tapasztalat után maradtam "magamra".
persze igazad van, kell a védelem, de én nekem nem, mivel nem végzek olyan dolgokat ezen a gépen ami miatt kéne.
Ismétlem, egyetértek veled, csak nem a saját esetemben 😀
Hedzsooo:
Nem haragszom hogy nevettél rajtam, nem tanácsnak szántam senkinek sem. Nem vagyok kezdő, de profi sem. Am meg egy monitorom van, naponta legalább egyszer megnézem a folyamatokat, Tune up-al megnézem milyen fájlok vannak nyitva, Gadget-el nézem a fel illetve letöltési sebességet, adatforgalmat, Win7 Erőforrásfigyelőre is ránézek néha, hogy mit tölt hova és kinek a hálózat (ezzel látom, ha valaki tőlem filmet néz itthon egy másik gépről, ugyanígy mást is láthatok), emellett azt is láthatom, hogy melyik folyamat használja a lemezeket jobban, azon belül is melyik fáljról van szó. Lehet kihagytam egy két dolgot, de nem lényeg. Amit akartam még mondani, hogy ez nekem nem megeröltető, pár másodperc nekem az egész (nem túlzás), magamban jobban bízom, másnak meg mindig ajánlok, és teszek is vírusírtót. Szerintem meg innen senki nincs olyan megfontolatlan, hogy figyelembe vegye azt amit írtam olyan szinten hogy tanácsnak fogja fel 😀
Amúgy örülök, hogy jókat nevettél 😃
Jo, most mar etem, h te ezzel jot szorakozol akkor, v. nagyon turelmes ember vagy, de nem hiszem, h barmelyik adathalasz-kemprogit ilyen konnyu kiszurni, de te tudod, remelem, h neten nem vasarolsz semmit, nehogy pl. 1Xszer aztan mas is rajtad keresztul vasaroljon, v. csak 1Xszeruen leszivja a szamladat ! 😀
En inkabb rabizom magam a profibbak, sok-sok fejleszto altal keszitett es frissitett progikra es manualisan csak ezeknek a progiknak a teljes-rendszer vizsgalatat inditom el havonta ( amellett, h folyamatosan aktivak es frissitve is vannak a kem es virus-szurok), a legalaposabb beallitasokkal. Halozatot en is megpillantom olykor, 1eb dolgot csak ritkan, csak ha vmi szokatlanul ( nem a megszokott modon, v. lassabban az elvartnal ) viselkedik a rendszeremen, olyankor eloszor a feladatkezeloben nezek szet, aztan ha kell bevetek rendszeren kivuli progikat is.
Biztosan jo a te technikad is, csak szerintem idoigenyes es nagyobb a hibalehetoseged, h becsusszon 1 virus, v. kemprogi.
Nem haragszom hogy nevettél rajtam, nem tanácsnak szántam senkinek sem. Nem vagyok kezdő, de profi sem. Am meg egy monitorom van, naponta legalább egyszer megnézem a folyamatokat, Tune up-al megnézem milyen fájlok vannak nyitva, Gadget-el nézem a fel illetve letöltési sebességet, adatforgalmat, Win7 Erőforrásfigyelőre is ránézek néha, hogy mit tölt hova és kinek a hálózat (ezzel látom, ha valaki tőlem filmet néz itthon egy másik gépről, ugyanígy mást is láthatok), emellett azt is láthatom, hogy melyik folyamat használja a lemezeket jobban, azon belül is melyik fáljról van szó. Lehet kihagytam egy két dolgot, de nem lényeg. Amit akartam még mondani, hogy ez nekem nem megeröltető, pár másodperc nekem az egész (nem túlzás), magamban jobban bízom, másnak meg mindig ajánlok, és teszek is vírusírtót. Szerintem meg innen senki nincs olyan megfontolatlan, hogy figyelembe vegye azt amit írtam olyan szinten hogy tanácsnak fogja fel 😀
Amúgy örülök, hogy jókat nevettél 😃
Törmentesítés már nekem sem kell Win7 óta, nem tudom ez mit csinál, de okosan kezeli a dolgokat, nem szemetel annyit, sőt.
Én O&O-t használtam előtte, de most már nem kell.
Am meg Tune Up Utility-t használok takarításra, illetve Uniblue-t. Ez a kettő nekem megfelel arra hogy takarítson.
De se vírusírtót, se spy ellen nincs semmim, magamban bízom, mert nézem a folyamatokat stb.
Ugyanezt irtam elotted a toredezettseg-mentesitesrol 1 nappal, raadasul kozvetlen elotted van a kommentem. Na, mind1. 😆 😜
Arra azert viszont nem lennek buszke a helyedben, h nincsen virusirtod es kemprogik ellen sem hasznalsz semmit.... 😜 Komolyan azt hiszed, h minden kemprogit te csak majd ugy kiszursz manualisan, barmelyik pillanatban ??? LOL ! Nezed a folyamatokat...ez jo, 2 monitorod van es az 1iken csak a folyamatokat bamulod allandoan vazze ??? Kivancsi lennek, h mi lehet meg az a "stb.", mert eddig marha jokat rohogtem rajtad, mar bocsi ! 😆
Ilyeneket azert megsem kene irosgatnod, a PC-teren kevesbe tapasztalt felhasznalokat bolonditani, h nincsen szukseg virusirtora, "stb,", szvsz ! LOL ! 😆 😜 Agyam eldobom vazzzzzzeeeee.....