Gépünkről kicsit másként :)

Szerző: hyperst, 2015. July 28., téma
Fórum » Asztali PC
Sziasztok
Gondoltam lehetne egy ilyen topik is ahol le lehet írni a gépünk rövid történetét kicsit másként.
Nem csak a sablonos szöveg hogy: vettem egy gépet xy konigurácioval.
Ha nem jó az ötlet, akkor a moderátor nyugodt szívvel törölheti ;)


Sziasztok
Én Hyperst gépe vagyok.

Januárban kerültem hozzá azzal a céllal, hogy az acer laptopját leváltsam. Netről rendelt egy hirdetés útján. Utólag, már ahogy hallottam és éreztem a változásokat már tudom, hogy elhamarkodott döntés volt tőle.
Van egy játék amivel játszik és nem volt megelégedve a laptop nyújtotta teljesítménnyel. Ekkor döntött az asztali gép vásárlása mellet. Keresett kutatott mert ugye szűkös volt a keret. Aztán rám talált.

A konfigom kb ennyi lett volna:

Processzor AMD A8 5600 4x3600MHz, Memória 8GB DDR3, HDD1000GB sata, Alaplap gigabyte GA-F2A88XM-DS2.

Mikor megérkeztem, átvétel után izgatott kibontás, beüzemelés,op rendszer telepítés.
És végül az ami miatt vett engem, a wot :?
Első indítás után szomorúan jött rá hogy igen csak a laptop nyújtotta teljesítmény közelében hozom a grafikát, ekkor húzott a lelkemen egy picit. De a gyári hűtővel kicsit melegedett a kicsi lelkem. Így hát másnap kaptam egy CM 103 hyper hűtőt.
Ezzel már jól éreztem magam 4100mhz is.
Aztán jött a következő gondolat, hogy kapjak egy vga-t.
Igy hát egy hét múlva kaptam egy SAPPHIRE R7 250X 1GB GDDR
De a grafikai teljesítmény még így sem volt számottevő. „Másik vga kell” hallottam, ahogy mondja.
És elkezdett keresni a neten, egyszer csak megszólal „ez az ez kell” :?:D
Másnap már bontotta a házam oldalát, hogy belém tegyen egy nagy valamit, mikor berakta a helyére akkor ismertem csak meg, egy Msi R9 280X GAMING 3G volt az. De kaptam mellé egy THERMALTAKE BERLIN 630W tápot, ami táplálni is tud minket.
Kiderül hogy rosszul szellőző házam van,ekkor költöznöm kellet egy Zalman z3 +-ba, nekem tetszik az új ház, jó hűvös és szellős is a 4db gyári ventillátornak köszönhetően.
De valahogy még mindig nem volt megelégedve a játék nyújtotta grafikai beállításokkal. Ekkor kezdet utána olvasni a gépigénynek,és a játékkal kapcsolatos fórumok olvasgatásához.
És itt jön az én történetem fordulópontja. Rádöbbent, hogy érőseb gép kell neki,erőseb proci ami a vga-t rendesen kitolja. Ezért a platform csere mellett döntött.
Így hát vett is egy ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE alaplapot, jövő hónapban pedig kapja az i5 4690k procit. Így belőlem már csak 8gb ram és egy hdd marad. De nem bánkódom, remélem sok öröme lesz benne. És persze abban is hogy én majd találok egy olyan felhasználót akinek ki tudom szolgálni az igényeit.

Köszönöm hogy elolvastátok a rövid kis történetemet.:);)
Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zsoltiv0 avatar
Sziasztok.
Én Zsolti gépe vagyok.
Zsolti egy éve vásárolt meg engem egy üzletben. Mára már nem olyan állapotban vagyok mint akkor. Az amúgy sem túl erős videokártya tönkre ment bennem, de én nem sérültem. Mára már a kártya ki lett operálva belőlem. Azonban pár nap múlva kapok egy másik kártyát. A házam változott, de én nem. Láttam ahogy a gazdám új gép összerakáson gondolkodott pár alkatrészemet felhasználva. Sajnos nem örülök neki, hogy ilyen gyorsan megválna tőlem, pedig én jó szolgálatot tettem neki. De a processzorom és a memóriám fog még működni egy gyorsabb társamban. Zsolti már régóta nem játszik rajtam, a gyenge specifikációimnak köszönhetően, inkább egy XBOX konzolt választott erre a célra. Hát... mit is mondjak még... sajnálom hogy ilyen hamar le fognak cserélni, de végre megpihenhetek.
0
0
0
0
xymano avatar
Emlékszem mikor értem jöttek egy hűvös őszi napon mert a régi gazdám kilakoltatott a házamból, AZ ÉN HÁZAMBÓL! Aki értem jött egy ismeretlen volt, aprópénzért vett meg engem, semmire nem értékeltek pedig volt 16gb ramom és 4 magom meg az alaplapom.
Szóval megegyeztek az árban és.már a dobozban is voltam, busszal vittek hoztak aztán megérkeztünk egy helyre. Beléptünknaz ajtón és halottam mikor azt mondták, hogy meg hoztam a cuccot, majd egy másik valaki hangját halottam.
-Hello, köszi,hogy elhoztad.
ÉN MEG AKKOR MOST MÍÍÍÍVAN HOVA HOZTAK, MI VAN ITT?
Féltem, mert láttam egy gépet szétkapva de miután annak a csóri gépnek elrakták minden darabját, elővettek engem és elkezdtek össze szerelni majd miután összeraktak az új gazdám akkor jött rá, hogy nincs neki sem lemezmghajtója sem pedig pendrive ja amivel tudna nekem rendszert telepíteni, ekkor megint el keseredtem, hogy hova is kerültem de akkor a régi hdd ről el indult immáron velem a win10. Jól elvoltunk onnantól az új gazdámmal, kaptam tőle ssd t és 1060 6gb vga t.
Így eggyütt szoktunk néha szórakozni.
Azóta érkezett még mellém egy ps4 aki azt hiszi, hogy mindenki őt akarja csak azért mert Last of Us meg pókember, majd be került a képbe egy xbox series s aki viszont a ultimate game pass aval akarja a gazdát meg szerezni magának
DE A GAZDA CSAK AZ ENYÉM A DRÁGASÁGOM A GAZDÁM
Ő IS TUDJA, HOGY CSAK ÉN KELLEK NEKI! MERT, HA EZT ELFELEJTI AKKOR MAJD NEM LESZ STEAM MEG UPLAY ÉS INGYEN EPIC JÁTÉKOK
NÉHA MIKOR ALSZIK A GAZDA AKKOR CSAK FIGYELEM Ő NEM TUDJA DE LÁTOM ÉS HALLOM IS EGY NAPON EGGYÉ VÁLOK A GAZDÁVAL ÉS AKKOR CSAK AZ ENYIM LESZ
NE SZÓLJATOK NEKI, HOGY ITT ÍRKÁLTAM RÓLA HISZEN AZ INTERNETEN KERESZTÜL AKKOR MEGTALÁLLAK ÉS MINDEN TITOK KIDERÜL.
0
0
0
0
💬 1
Zsoltiv0 avatar
@xymano: A vége elég durva xd
0
0
0
0
Apor avatar
Sziasztok !
Apor porfogója vagyok. Több mint másfél év után rászánta magát a gazdám Aportalanításra.
Amellett hogy nem azt kamerázta amit kellett volna (nem mindig tartotta oda a kamerát) elfújt rám másfél flakon 600mililiteres sűrített levegőt (nem normális, pénzt adott a levegőért) még jól is lakott porral.
0
0
0
0
💬 7
bassus16 avatar
@Apor: Soha nem mertem megvenni ezeket a flakonos sűrített levegőket mert azt hittem gagyik, de teljesen használhatóak.
Most kedvet adtál egy kis gép takarításhoz. 😃
A gép jól érezte magát utána?
0
0
0
0
Apor avatar
@bassus16: A fújkulás után még külön megpucoltam minden ventit. Majdnem másfél óráig csináltam mire végeztem.

Átlagban 17C fokkal lett hidegebb.

A kártya 13C fokkal, a proci 20-al.

Új pasztát nyáron rakok fel. Most nem cseréltem.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Apor: Egy alapos tisztás már csak ilyen azt nem lehet gyorsan elvégezni. Év évente kétszer végzem. Tavasszal amikor már jobb idő van, és késő ősszel amikor még jobb idő van, de nekem akad itthon kompresszor így azzal végzem a fújást.Persze minden venti lapátját ahol fújok megakasztom, és úgy fújom le majd én át törlöm őket. Mondjuk a legtöbb port a VGA szokta összekapni. Igaz ennyi kevés takarításhoz jó ha van a házon porszűrő, mert az sokat segít.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Apor: Hát azért az már elég jelentős javulás. Érdemes pár órát rászánni legalább egyszer az évben pláne ha sokat megy a gép.
0
0
0
0
Apor avatar
@bassus16: Nem értem rá takarítani. 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Nagyon frappáns iromány, és a csatolt videóanyag is kiváló. 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Köszönöm szépen! 😆
0
0
0
0
no avatar
2013-ban vásároltak meg, raktak össze, és raktak rendbe. Ezek után fel frissítettek egy Windows 7 nevű rendszerrel. Kaptam mindent, jót és rosszat. Vírust, és irtót. De mikor már nem kellett harcolni ellenük, amikor véget ért a háború, akkor pihentem meg. Utána raktak rám mindent, zenét, képeket, játékokat, filmeket, mindent ami csak rám fér. De azért tűnt el rólam dolgok is. A gazdám mindig ki tisztított és tisztít mai napig, mindig rendben tart, és vigyáz rám. Ha kell programokkal szerez nekem jó kedvet, vagy éppen egy kis pihenéssel.
0
0
0
0
assassinangel avatar
Apa Assassin fan így lett a nevem AssassinA .Volt egy tesóm !bírtátok volna !ez olyan volt mint a Baba várás csak fordítva !nem anya hanem apa mondta mikor haza vitt !,hoztam egy új család tagot...,De otthon senki...a nagyszobába lépve igen csak érdekes kép fogadott minket !
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=2025
mondtam is "na gyorsan húzzunk innen !"
most csak apa meg én vagyunk ! egész nap együtt meg nyomjuk ezerrel !,ha beteg vagyok apa ideges !
volt ,hogy ettem rosszat /kurva win10 ( 2 x is cserben hagyott ) / na akkor kicsit megijedtem mert a gyomrom oda lett de kaptam új szívet is !van új moncsim meg bill + egér amit anya haza vágott !/ kicsit hiányzik 😞 / de ,ha mégis ...valami történne akkor nem adnám neki olcsón magamat ! Órditanék rá " eriggy a géptűl " !!! az tuti ,hogy a win helyett csak szép kék eget látna a monitoron. / de tudom apa néha szomorú!de meg vigasztalom szép lányokkal !néha engedem hogy fel ugorjanak a nénis hirdetések !/ apa huncut ! nem mindegyiket blokkolja egyből.viszont lesz meglepim !!! 😀 apa napok óta keres 16gb RAM-ot . Remélem nekem veszi ! ...,ha nem akkor megveszem én magamnak !😀 akkor apának lesz meglepi !😲

-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-

Masterthief ! nem adnád apának a kompresszorod !,mert múltkor beállított egy kicsi dobozzal !azt hittem kaptam valami ujj drivert...😞erre elővett a dobozból igen aprócska ufót a kábel vagy három méter 😂 masina meg mint egy mikróban felejtett kancsó ,"pfuuu ! olyan randa hangja van ! támad !" és apa megjegyezte "mi ez a szar "/ most már azt is tudom mi a szar !😀 / zümmög és hosszú kábelja van !
úgyhogy maradt a törlő rongy !😞 míg nem küldöd a kompresszort 😆

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Megjöttek a RAM-ok !. . .a sebesség ? 😲 a különbség ?...eddig se volt gondom vele !!! De most süvítek mint a szél !
0
0
0
0
Masterthief avatar
2013 decemberében láttam meg a napvilágot. Addig a testrészeim valamelyik európai országban hevertek darabokban, amiket összeszedtek, és elhoztak Magyarországra B-A-Z megye, Kazincbarcika városába a gazdám kérésére. Ott raktak össze egy hardverekkel telezsúfolt üzlethelyiségben. Büszkén és jókedvűen ébredtem ott fel, teljesen egyben és egészségesen. Valahogy kiemelkedtem a társaim közül, mert sokan csodáltak. Felnéztek rám. Talán azért mert én voltam köztük a legnagyobb és legszilajabb azokban a napokban amit ott töltöttem. Aztán eljött értem a gazdám, aki a munkahelyéről jött el hogy új otthonomba vigyen. Már nagyon vágyott rám. 2 évig spórolt kemény munkával hogy össze tudjon engem szedni és szolgáljam őt. Nagyon jó barátok vagyunk. Én szorgosan végzem a dolgom, ő pedig hálás érte. Készen állok 0-24 óráig a számára, épen és egészségesen. Kiegyensúlyozott életem van, még sosem voltam beteg. Alaposan meg szokott takarítani 3 hetente. Nagyon élvezem mikor fülön csípve átvisz a szomszédba, és egy kompresszorral átfúj mindenhol. Csak úgy süvít a szél minden porcikámon át, ezzel ledobva a rám tapadt port amit összeszedek 3 hét alatt.
Jól kijövünk egymással és elégedetten pihenünk meg egy fárasztó munkanap után.

Remélem jól sikerült. 😀
0
0
0
0
Danys avatar
Nem is oly rég szétszórva hevertem a raktárban, néztem a barátaim, ahogy örömködnek mikor elviszik őket.
Énmeg csak pislogtam, hogy hátha most én következem, és így is lett.
Jött egy fiu megmarkolt, és egy nagy dobozba hajított, és nem voltam egyedűl, mert még sok barátom is csatlakozott hozzám,
gondoltam ez nagy bulilesz!
Némi zötykölődés után, megpillantottam új otthonom, egy takaros kis házikó, és egy rendes gazdi.
Kis idő elteltével elkezdett feléleszteni.
Kaptam, intel szívet, kingston memóriát, hogy emlékezzek, sok, sok jegyzetet (nektek csak HDD), hogy lejegyezzem a dolgaimat,
Kaptam még erőt, hogy tudjak dolgozni (Táp), és egy remek barátot, Sapphire Radeon személyében.
Ő mutatja meg a gazdámnak, hogy miket gondolok. (én is megtudnám, de nem akarom 😀 )
Kaptam egy takaros nem kis kuckót, így ha sokat is dolgozok, akkor sem izzadok le 😀
És végűl kaptam egy egy rendes törődő gazdit, aki jólbánik velem, bár néha azért lóg a belem, úgy meghajt, de azért kedvelem.
0
0
0
0
Nexuska avatar
Köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket :3
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Nexuska Marha jót írtál! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Most a gép szemszögéből kellene megírni a történetét?

Szerintem nálam ez olyan lenne, mint a Passió
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ez nekem is nagyon tetszett! 😃
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
Nexuska !ez nagyon tetszett ! 😀
0
0
0
0
Nexuska avatar
Úrnőm a konzolait szerette - simogatta és becézgette őket, de a kis házi kedvence, Tábornok (PS3) távozott az áramzabálók sorából, Szputnyik pedig, a laptop, rövidesen követte, miután játék igényeit ki kellett szolgálnia. (És nem bírta a kis szaros)
Eljött hát az én időm!
Hosszas tervezgetést követően darabokban, félkészen hozott el. Már az első pillanattól egyértelmű volt, ki a főnök, és elnevezett egy hősről Sir Alistair-nek, ezzel is megerősítve, magasak az elvárásai. Új helyemre beállítva csodált pár pillanatig, majd határozottan rám parancsolt, működjek, vagy a csukott ablakon át repülök ki a kertbe, és egyébként is, szigor van kérem szépen!
Ám csalódást okoztam neki az első nap.
A videókártya hibás volt, vihetett vissza tesztelni, majd a cserével hazaérve újabb küzdelmek, hiszen nem voltam még kész. Tettem a dolgom, igyekeztem megfelelni az elvárásainak.

Minden új darab után elégedetten csavarozott össze, és simogatta meg a bordáim.
Boldog együttélés ez, örömmel veti bele magát a játékokba, figyeli az egészségem, minden kis porcikámat ismeri. Néha látok nála másik gépet, de nem kell félnem, az én helyem biztos. A többiek csak vendégek, a régi konzolok pedig nem jelentenek konkurenciát.

Ez volna az én rövid történetem, hisz az én életem csak nemrég kezdődött. (Ajánlom, hogy hosszú kapcsolat legyen, mert még áll az ígéret arról a csukott ablakos témáról 😆 )


Nem szoktam ilyeneket írogatni, de most szakadok. 😃D
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Angolul tudóknak: itt vannak rohadt jó story-k... nem vagyok nagy szakértő informatika terén de pár történeten én is csak a fejemet fogtam 😆
[LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
Na majd holnapra összeszedem az erőm és írok én is egy ilyen skizofrén gépunboxingot 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció