Xiaomi termekek! Telefon, tablet, tv...

Szerző: lumosnina, 2014. September 12., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
A meltan nagysikeru Xiaomi ceg elorukkolt legujabb csucskeszulekevel, a Xiaomi mi4-el ami a nagy neveket es kedvelt modelleket konnyeden magamoge taszitja!

A topikba minden johet ami a Xiaomival kapcsolatos! Eszrevetelek, tesztek, jo es rossz tapasztalatok...



En szemely szerint az mi3-ra hajtok, ismerkedven a gyartoval. :)
Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Üdv! Egy Mi 10T Prot mire lenne érdemes lecserélni?

-Lehetőleg Amoled kijelzős legyen
-Erősebb napfényben is látható kijelző
Sajnos a most használt telefon max fényerőn is alig látszik sokszor, hogy mi van a kijelzőn erős napfényben.
-Hasonló akksi idővel, mint a mostani.
Szemezgettem egy Mi 11 Ultrán, de azt mondják jobban merül az akksija, mint a Mi 10T nek az erősebb/jobb procitól.
0
0
0
0
💬 9
BellaCiao avatar
@Black-Goku: megérős én azt mondom
android frissitést már nem kap az igaz de nem egy gyenge telefonról van szó :D
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Elég jó kis teló( bár vannak gyengeségei) Ezért is "nehéz" utódott találni :D
Lehet, kicsit visszafelé kellene gondolkodnom, és "gyengébb telót venni.
Vagy egy Note 11 Pro 5G-t venni mellé a Note 7 leváltásaként :D
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@Black-Goku: nekem egy note 11-m van és teljesen megvagyok elégedve főleg hogy megkapta a 90Hz képfrissitést :)
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Melyik verzió? pl RAM/tárhely?
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Mennyire merülős? A Mi10 T promat napi 2x töltöm :D :D :D Többet játszom rajta, mint gépen :D :D
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@Black-Goku: nagyon nem figyelem
szimplán csak közzöségi böngészésre zenehallgatásra használom illtv tenefonálásra
0
0
0
0
oroszlajos avatar
@Black-Goku: A két telefon közel sem egy kategória..
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Black-Goku: Jelenleg semmire , bivaly telefon még mindig
0
0
0
0
szilver avatar
Üdv mindenkinek!Egy igen furcsa rejtélyes dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget,ötletet kérni tőletek.
Adott egy Xiaomi MI 10T Lite teló.Konkrétan az ARK Mobile alatt jelentkezik a problémám,még pedig az hogy ha a játék alatt van bekapcsolt sfx,vagyis hanghatással játszok akkor ütéseknél(favágás,dárdával való ütés...stb)akad egyet a játék.Kikapcsolt hangnál egyáltalán nem csinálja ezt,teljesen folyamatos.Egy másik autós játéknál is ugyanezt produkálja(neve most nem jut eszembe),ha ,,falnak,, ütközök és ugye hangja van az ütközésnek akkor hangeffektnél akad egyet akárhányszor megtörténik a hangeffekt.Mitől lehet ez?,,Szét pergettem,, a google-t de semmire nem jutottam sajnos.Ötletek?
0
0
0
0
visor261 avatar
Redmi note 2 utángyártott aksit vettem mert szerintem gyorsan merült már de, amire nem számítottam hogy az új aksi ugyan úgy merül mint a 6 éves aksi ha nem jobban.

Ötlet?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno 30k-ból olyan telefonokat lehetett venni, amilyenre vágyott az ember, most már nincs ennyiért semmi.
0
0
0
0
psypunk avatar
@ all: en annak a hive vagyok, hogy ha megvehetek valamit olcsobban ami ugyan olyan jo mint egy dragabb, akkor miert ne tegyem?


+1

Megközelítőleg 4 hónapja használok egy Redmi3 Pro-t (55e. huf. 1 év magyar kisker. garancia) (snapi 616/3Gb/32Gb/HD), egy nexus 5-öt váltott (előtte egy one x-em meg egy desire x-em volt...az egyiken tojást lehetett volna sütni, ha nem merült volna le idő előtt, a másik meg már akkor egy rakás sz@r volt mikor megvettem), papíron gyengébb a hardvere mint a nexus-é de én ebből semmit sem érzékelek (böngészés, levelezés, messenger, FB, skype, viber...stb. Tény, nem játszom rajta).
Az akksija 2-3 napot vígan elmegy (4100mah), összeszerelése hibátlan, nem recseg ropog (ellentétben a berepedezett házú, lötyögő gombos nexus-al)
Frissítéseket 1-2 hetente kapok rá, köztük a havi android biztonsági frissítéseket is.
Sokat gondolkodtam, hogy nem fogok-e befürödni vele, hiszen hasonló hardverrel szerelt, "neves" gyártók készülékei ennek a duplájába kerülnek (pedig megtehetném, hogy 250e.-ért veszek telefont, de 32 évesen már nem költök márkajelzésekre)...hát nem, mindent egybe véve, ennél jobb készülékem még nem volt és bevallom őszintén, per pillanat nincs is többre szükségem.
Kamerája az én igényeimet teljes mértékben kielégíti, ha többre van szükségem, oda fényképezőt viszek, nem telefont. Sosem zártam le a telefonjaimat ez előtt kóddal, mintával...vagy akármivel, de mivel, hogy ebben van biometrikus érzékelő, ami 100%-an és gyorsan reagál, már ezt is előszeretettel használom.
Aki meg az adatlópó "legendáktól" retteg, ne tegye...minden gyártó ezt csinálja, max. nem kötik az orrotokra.
0
0
0
0
lumosnina avatar
@ HyperxPlus: Ha neked a Snapdragon 800, 801 hulladek, akkor csak sajnalni tudlak. A topik a Xiaomi-rol szol, nem az MTK-s octacore-okrol amik valoban nem nagy szamok. Az, hogy a bnod teloja meghalt valoszinu az az oka, hogy hamisitvanyt sikerult rendelni az ebay-rol!!! 😂 Jah! Hogy ezt hamisitjak? 😲 Hat igen! Mert annyira szar, vszinu! Megfelelo helyrol kell venni es ahogy mar Kimsi is ecsetelte a garancia megfeleloen mukodik. Arrol ne is beszeljunk, hogy mig pl a Sony frissites nelkul hagyja a kozepkategorias termekeit, ezzel egyutt a vasarloit is, addig a Xiaomi hetente ad frissitest.


@ all: en annak a hive vagyok, hogy ha megvehetek valamit olcsobban ami ugyan olyan jo mint egy dragabb, akkor miert ne tegyem?

Remelem a hozzaszolok valoban fogtak mar a kezukben Xiaomit es teszteltek is, nem csak ugy a semmirol beszelnek. 😀
0
0
0
0
no avatar
Kicsit más véleményen vagyunk, de sikerült félreérteni egymást. Minden gyártónak vannak hülyeségei (Samsungnak például a sok felesleges előretelepített app, a HTC-nek a nehéz rootolás, stb.). A minőségnél se azaz az elsődleges, hogy kínai-e vagy koreai vagy egyéb. Például a Sonyknak szerintem brutálisan gagyi a hátlapja. Itt főleg tesztekből ÉS saját tapasztalatokból alkottam meg a véleményem, hogy érdemesebb egy már ismert gyártó termékeit választani. Egyébként a Huaweiel az még a külön bajom, hogy gusztustalanul növekszik, de volt már nekik is egy pár jól sikerül telefonjuk (Y300, P6-7).
Meg a másik dolog, ami az Android áldása, hogy root, recovery, ROM csere és eltüntetve minden vacak...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kicsit furán fogjátok fel a dolgokat. 😊 Látszik nem akarjátok azt érteni amiről az írás szól hanem csak egyes szavakat ragadtok ki és körbefújoljátok. Én nem mondom, hogy világelső xiaomi az én írásom arra irányult, hogy kínai szaroztok és minden erre irányult. Mert mint Dono írtad is, hogy a lenovo elérte, hogy márka legyen és ő is kínai akkor már is nem kínai szar. Szóval én csak ezen akadtam ki, hogy barom egy megnyílvánulás az ilyen. Igen van több tucat fosadék gyártó de hát aki 10 000 ért akar telefont magára vessen de 25 000 től már igen jó kis telókat kapni, de nem kell itt fémet várni meg csúcs anyagminőséget. Szóval lényegében a nagy kínai gyártók felemelkedtek a nagy ismerek szintjére. Persze csúcskategóriákat még nem gyártanak de abban nekik nincs is nagy pénz nekik pont az a jó ha megfizethető áron adják a jóminőségű erős telefonokat mert óriási a kereslet. Ezek a gyárók pedig kb a Xiaomi, Lenovo, ZTE, Huawei, Jiayu, THL, Meizu meg még pár kisebb gyártó már rég nem kínai szar kategóriák és rohamosan törnek fel és szorongatják meg a tökeiket a nagy gyáraknak. Az ilyen egy az egybe iphone klónok meg samsung klónok persze szarok de a fentebb említett gyártóknak nincs ilyenjük. Szóval értelmezzétek jól az írást. Aki leszaroz valamit ami jó é nem is ismeri az egy barom aki meg csak az ilyen olcsó klónokat stb ismeri az csak tájékozatlan, és fogjon meg egy jókis lenovo vagy hasonló telefont ami persze nem 10 000ft os kategória. Nekem eddig kb 15 kínai telefonom volt mind 25-50 000 res kategória 1-2 kivételével mind simán mehetett volna nagy gártók középkategóriás termékeinek ilyen 7-80 000 res árcédulával. Egyik se romlott el soha és sokkal jobban szerettem őket mint pl anno a galaxy s3 mam.
0
0
0
0
no avatar
Én se vagyok Samsungos. Tisztában vagyok Kína fejlődésével is. Ha meg nem tudod mi a különbség Kína és Dél-Korea között, akkor szerintem nem nekünk van szegénységi bizonyítványunk, hanem neked. Abba meg végképp ne kössél már bele, hogy miben bízunk és miben nem, lehet hogy tévedünk, de ez akkor sem így működik. Épp azért vannak márkák, hogy az emberek tudják róla, hogy nem valami gagyi vacak.
De szerintem itt több Xiaomi fan van, mint Samsung, Apple, LG, Sony vagy akármi egybevéve.

És végül: a HTC és a Lenovo elérte, hogy márka legyen, a Xiaomi is megteheti, de jelen pillanatban nem érdekel.
0
0
0
0
no avatar
Nagyon elvagytok tévedve aranyapáim... Nem samsung Fan vagyok mivel nem samsungom van.. akkor is hulladékok. Szegénységi bizonyitványom stb hát helyedbe meg se szolalnák semmit nem tudsz rólam azt oltogatsz kb. Meg, hogy csorog a nyálam? Aranyos vagy de én nem te vagyok papikám. Barátnőm teloja meghalt sajna Xiaomi hulladék volt. Antutu tesztekkel is jöttök stb aranyos vagy csak valakit lehet ezt nézi. Nagyok sok itt a nagy ember de sehol semmi. Senki sem tud a másikról semmit. Most jöhetnek az oltogatások stb.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azért nem tál rizsért már rég nem sőt! A kínai minimálbér a magyar szintén van... Várjunk csak? Mégis igazad van. Épp ezért van itthon egyre több gyár mer kínai árszinten dolgozunk.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
😂 csak rögöhni lehet hozzád, hogy semmit nem értesz hozzá. Kínai ma már a Lenovo/IBM a ZTE ami már maga mögé utasított sok nagyobb gyártót a VOLVO autó márka. A xiaomi is nagyon nagy ütemben megy fölfelé és már elég nagy név ma is. A samsung meg koreai az miben más mint kína? Kína nagyon nagy ütemben halad és már rég nem a kínai másolt ruhákról szól a dolog. Azok a 4-8 magos soc-k fele annyiba kerülnek mint egy népszerűbb cpu és ezért gyengébbek mégis rohadt kicsi a fogyasztásuk és mit érsz x millió antutu ponttal ha a nagy neves gyártók is szarnak a frissítésre. Ráadásul ezek a processzorok tajvanból származnak az megint csak nem kína. No és még mi tajvani? Csak nem a HTC? Az mekkora szar kínai telefon gyáró nemde? No meg ezeket a 4-8 magos cpukra már más is felfigyelt a sonynak is vannak ilyen telefonjai. Miért baj neked, hogy 30 000 ért kapsz egy jóminőségű hd ips kijelzős gorilla glassos telefont ami 4 magos és minden gond nélkül megy rajta. Egy samsung vagy apple se kerül többe 40 000 nél csak ott a márkára fizeted ki a maradék 150 000 ret. Mielőtt ész nélkül szidod nézz utána a dolgoknak mert ez csak a te szegénységi bizonyítványod, hogy semmit nem tudsz és itt olyat szidsz amihez nem is értel. A kamerájuk valóban rakás szar, de már akadnak kivételek. A garancia is simán működik. Itt is csak jó webshoptól kell venni mint itthon is. Egy nagyobb boltal könnyebb lehet a dolog mint egy zug shoppal.

szegénységi bizonyítvány
0
0
0
0
no avatar
Azért mert semmi egyedit nem mutat. Az igaz, hogy olcsó(bb) és gyanúsan jó teljesítménye van. A garancia és a minőség meg megint kérdéses. Régebben is ugyan így voltak ezek az ismeretlenebb kínai cuccok, hát akkor sem rajongtam értük, pont ezekért a dolgokért.
És ne érts félre, nem vagyok almafan se, azt kifejezetten utálom, de Xiaomi se kéne.
0
0
0
0
no avatar
Ezeket a kínai hulladékokat nem venném meg soha. 8 magos azt egy 4 magos is lepipálja már tesztekbe. Vagy ott vannak a 4 magosak azokat meg egy 2 magos elveri. Garancia meg ezekre kb sehogy sincs. Szép képernyő nagy felbontás, de a kamera az móka miki. Egyedül a grafikus Chip használható némelyikbe. Az Adreno 320 jó már.
0
0
0
0
no avatar
Jó lehet, hogy ennek a fele se igaz, de egy idő után már azért az ember elkezd gyanakodni hogy valami nincs rendben. Meg a másolást már tényleg művészi szintre emelték:
https://imagazin.hu/wp-content/uploads/2014/07/xiaomi-apple-store-copy.jpg
Tévét meg egyáltalán nem nézek, amúgy.
0
0
0
0
no avatar
Kínában persze. Mert kínai és a kínai vezetés kiakar söpörni mindent, ami nem az (beleértve az összes nem kínai Androidot, a Windowst, az iOS-t). Valamilyen "népi vörös Linuxszal" akarják kiváltani az asztali OP rendszereket, a mobil eszközökre meg maradna a Huawei, Xiaomi, meg a még gagyibb kínai gyártók termékei.
Amikor kiderült hogy a háttérben adatokat küld vissza Kínába, a másolósdi meg amúgy is erősen unszimpatikus...
0
0
0
0
no avatar
Hát nem rajongok érte :/
0
0
0
0
no avatar
Hát én óvatos lennék. Eddig tényleg gyorsan terjeszkedik, talán túl gyorsan is. Ennek oka valószínűleg az ár/teljesítmény aránya. Viszont az Apple-másolós gagyi bemutatók, dizájnok, a kérdéses minőség viszont erősen negatívvá teszi a véleményem róla. A MIUI viszont egész normális.
Kíváncsi vagyok mi lesz és meddig bírja ilyen formában. Tegyük hozzá, hogy a Huawei is általában a szomszédba megy a készülékek külsejét illetően. Ja meg a Xiaomi nevet szerintem lehetetlen kimondani...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció