Webfejlesztés - Webprogramozás
Minden ami a weboldalak készítésével / programozásával kapcsolatos.
Kezdők, haladók, profik hozzászólását és tanácsát várom ebbe a topikba, hogy hogyan kell weboldalakat készíteni és az arculatát megtervezni.
Kezdők, haladók, profik hozzászólását és tanácsát várom ebbe a topikba, hogy hogyan kell weboldalakat készíteni és az arculatát megtervezni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Én egy weboldalt hoztam, ahol magyar nyelven és ingyen tanulhatjátok a webfejlesztést: [LINK]
A weboldalon jelen pillanatban a HTML, a CSS, a JavaScript és a PHP alapjait tanulhatjátok meg, de természetesen ezek még bővülni fognak.
A weboldal úgy van felépítve és a leckék úgy vannak megírva, hogy mindenki számára követhetőek legyenek a lépések, illetve a témák egymást követik, így ha valaki logikusan felépített tematika alapján akar tanulni, annak sincs elengedve a keze, nem kell saját magától kibogarásznia, hogy melyik leckét melyik után kellene megtanulnia.
Szeretnék belekezdeni egy weboldal fejlesztgetésébe, és arra gondoltam lehetne online is. Láttam hogy 1-2 évre 2000 forintokért lehet venni domaint. Több kérdés is felmerült, egyik pl. hogy a tárhelyet is ők biztosítják és akkor online lesz végig, következő mi a különbség a magyar, eu és nemzetközi regisztráció között, utolsó , kinek volt tapasztalata domain regisztrációs céggel, tud-e ajánlani?
Próbálhatnál esetleg a select boxnak az onChange-ére AJAX hívást kötni amivel postba elküldöd az infót a PHP-nek ott kikéred az adatot és visszatöltöd a kapott adatokat a táblázatod template-jébe. Persze ehhez fel kell template-elned külön a táblázatot hogy real time tudd töltögetni. 😃
Szerk.: Vagy ha félre értettem és tényleg előre definiált opciókból akarsz szűrni oldal frissítés nélkül, akkor egyszerűbb ha iframe-be nyitod meg magát a táblázatot és azt frissíted.
1 éve nem nyúltam PHP/CSS/HTML-hez, de most újra előrekerült. Szeretnék egy táblázaton belüli keresőt készíteni. Erre a neten csak input mezőst találtam, de nekem selectes kéne. Az is JS-el készült, de én aligha konyítok a JS-hez 😃 Előnyha nem kell frissítgetni az oldalt, aka. real-time kereső lenne. Ha szükséges küldök forráskódot.
Köszi
- nem igazán működik jól eltérő felbontású képernyőkön, tehát például mobilon jóval nagyobb gombokra és feliratokra van szükség, hogy jól kezelhető és olvasható legyen (mellesleg a Google is előrébb listázza azokat az oldalakat, amelyek mobilbarátak)
- az üzenőfalat én Disqus-al oldanám meg
- hosszútávon én beszereznék egy normális domaint, nem drága és jóval igényesebb
- ugyanez vonatkozik a tárhelyre is, az ingyenesnél sokkal jobb, olcsó csomagokat lehet találni és azon kívül, hogy több tárhelyet és jobb szolgáltatást kapsz, még a felső reklámsávtól is megszabadulsz (amivel a fő gond az, hogy ezzel lényegében egy keretbe rakja a weboldalat, ami egyrészt csúnya, másrészről elavult, harmadrészt a mobilok sem szívlelik)
szeretnék készíteni egy costum dropdown, valamennyire meg is írtam müködik köszöni szépen jól van de a hintes része nem müködik rendesen, vagyis nem úgy ahogyan én szeretném, jelenleg a hint az inputban szép ígyis kell kinézzen de ha kiválasztok valamit annak nem marad meg a stilusa hanem felveszi a hintes stilust. nem sikerült megcisnálnom
itt a file: [url]http://ge.tt/4X6aanb/v/0[/url]
Esetleg valaki segitene ?😀
Na, most bejott.
Bannercserét hirdető oldalakat kellene keresned.
[LINK]
Olyan kérdésem lenne h hol tudnám hírdetni?
Ám...kicsit rágyakorlok az nfs-re és megszorongatlak. 😃
köszi 😜
uhh bocsi 😃 nemszeretném megnehezíteni a dolgod 😃 egybedobom őket 😃 mekkora betűméretet ajánlsz? 😀 hát én tudom 😃 minden moderátor álma hogy majd egyszer kedveljék őt az adott fórumon/oldalon 😃 szerencsére neked nálam bevált 😊
CSak azért kértelek meg téged, hogy gyakorolj, hátha egyszer modi leszel. 😜😃😆
Ez most hány px betűméret?
Nina 😃 [LINK] jobblett így szerinted?
Komolyabb a kinézete, de nagyon kicsi a betű. 😃
Amugy az a célom, hogy megkedveljetek,nem az, hogy utáljatok.
Am...egybe szerkeszthetnéd a két komidat 😜
itt találsz pár dolgot. de a legegyszerűbb, ha képekből összeraksz egy templatet (témát) vagy esetleg css-t, és abban helyezed el a tartalmát a webnek
lumosnina királyság 😃 még a végén túlságosan megkedvellek :$ 😆 😆
[LINK] jobblett így szerinted?
BRUgamer: hát...ez nagyon tág fogalom, vagy kérdés😃
Am...a kék keretek gondolom ugy vannak, hogy a border-re szín van állítva.
amúgy most nézem, hogy szereted az autós játékokat 😀 ha esetleg majd valamikor lessz kedved és megvan a pro street, akkor mehetünk hamachin lanozni 😀 haverokkal szokom itt-ott 😀
de mértnem skypon vagyunk? 😃 ott gyorsabb, egyszerűbb
ezalatt annyit értek hogy gyorsan tanulok, főleg ha olvasok róla, és látok valami példát. nagyonsokmindent itthon tanultam meg magamtól. pl főzni is :$
kalashnikoff: Ebben a mai világban már nem meglepő. 😕
Ám...jo lenne találni valami olcsó sulit, ahol meg tdunánk tanulni a webfejlesztést...és konnyebb lenne, mint most. 😃
Szerk: na még pár másodperc és üres lessz a lakás, Spoiler!
bEEfRee: mindez azért jutott eszembe, mert épp a műkormommel bajlódok. Nem ér rá a kormos, de én már nagon szeretném leszedetni. Ha magam csinálom, akkor mindnképp sérül a sajátom és azt nem szeretném.
kalashnikoff: hát...hallottam már róla, hogy pasi is rakatott magának. Biztos tengerparti stílusú volt... 😃
Úr isten.... 😆 Na az már tényleg a b*ziság magas foka 😆
Szerk: báár 😆 mélyebben belegondolva voltak műkörmös jó emlékeim 😃 (nem rajtam volt a műköröm 😃 )
lumosnina szegény pára 😃 de nemértem a műköröm lényegét amúgymeg 😃 😃
kalashnikoff: hát...hallottam már róla, hogy pasi is rakatott magának. Biztos tengerparti stílusú volt... 😃
Háááhhááá...nyissak egy műkormos topikot? Vajon mennyire lenne nagy látogatottsága? 😃
Nők körében biztos lennének nézők, férfiaknál nem igazán 😆 (bár, a mai világban ki tudja 😆😉
Az én kis oldalam 😃