Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Superlompos írta:
Az idei évből csak 1 hónap van, de bírja. Bár gondolom inkább 2013-ra vagy kíváncsi. Alacsony felbontáson, low beállításokkal még bírni fogja.

Nem-nem, már csak 19 nap és itt a világvége.😊 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az idei évből csak 1 hónap van, de bírja. Bár gondolom inkább 2013-ra vagy kíváncsi. Alacsony felbontáson, low beállításokkal még bírni fogja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sokat fogyaszt a teljesítményéhez képest, mivel már öreg kártya. Annyit tud, mint egy 8800 GTX. Én nem vennék ilyen kártyát.
0
0
0
0
no avatar
Lizard írta:
Blue-Fox írta:
Üdv. Lenne egy kérdésem.😀 Mivel még nem volt NV karim, és úgy tudom jobbak már mint az AMD kártyái, arra gondoltam hogy a következő választásom egy Asus GTX 660Ti-lesz. Viszont a Sapphire HD7950 is képben van. Annyi lenne a kérdésem hogy melyiket lenne érdemes megvenni? És az ASUSról halottam hogy tán hangosak ez igaz? Köszönöm a választ.😀
ui.: Az Cu2es ASUS GTX 660Ti hány centi hosszú? Mert a hűtő jóval hosszabb mint a nyák.

Ha jobbak az AMD kártyái miért veszel Nvidiát?!😃
Amúgy ha a 7950 képben van akkor azt vedd ez nem is kérdés!

Ár/teljesítmény mutatóban jobbak az Amd kártyák.
Ha rangsorolni kellene melyiket érdemes megvenni.
Amd: 7770, 7870, 7970
Nvidia: 650Ti, 660 ti, 670.
Xerintem.😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha minőségi, akkor igen.
0
0
0
0
no avatar
Blue-Fox írta:
Üdv. Lenne egy kérdésem.😀 Mivel még nem volt NV karim, és úgy tudom jobbak már mint az AMD kártyái, arra gondoltam hogy a következő választásom egy Asus GTX 660Ti-lesz. Viszont a Sapphire HD7950 is képben van. Annyi lenne a kérdésem hogy melyiket lenne érdemes megvenni? És az ASUSról halottam hogy tán hangosak ez igaz? Köszönöm a választ.😀
ui.: Az Cu2es ASUS GTX 660Ti hány centi hosszú? Mert a hűtő jóval hosszabb mint a nyák.

HD7950 jobb ,a 660ti csak portal2-ben és bf3-ban jobb.+ kisebb a fogyasztása
Az Asus hűtőjéről nem tudok nyilatkozni ,de az msi twinfrozr3 hűtése nálam nagyon hangos és meleg(gyorsan melegszik kb 2perc furmark alatt 80fok,játékok alatt kicsit hűvösebb 73-77 fokon meg szokott állni).
0
0
0
0
Lizard avatar
Blue-Fox írta:

Ha jobbak az AMD kártyái miért veszel Nvidiát?!😃
Amúgy ha a 7950 képben van akkor azt vedd ez nem is kérdés!
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Szerintem akkor is jobb az ASUS és az MSI😃

Szerinted.😆
Azért mert drágább, nem feltétlenül jobb, Pl: tuninghűtős változatok "melegebbek" mint a Sapphire vapor-x, ráadásul hangosabb, drágább.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem akkor is jobb az ASUS és az MSI😃
0
0
0
0
no avatar
sisko írta:
rex014 írta:
hát a sapphire 23000 az asus 26000 azért csak 3000 forint

Én már a 4. Sapphire kártyámat nyúzom(x1600 pro-hd3850-hd4860-hd7870),de még egyikkel sem volt soha semmi gondom(kop-kop 😆😉.

9250, 9600pro, 9800pro, x800pro, hd3650(hulladék),hd5770 vapor-x, hd 7850oc, hd 7970oc(jelenleg).😃
0
0
0
0
sisko avatar
rex014 írta:

Én már a 4. Sapphire kártyámat nyúzom(x1600 pro-hd3850-hd4860-hd7870),de még egyikkel sem volt soha semmi gondom(kop-kop 😆😉.
0
0
0
0
no avatar
rex014 írta:

Én Sapphire mellett állok némi elfogultságból, Asus még nem volt...nem is kell, 8. Sapphire-t nyúzom eddig egyikkel sem volt gondom.😀
0
0
0
0
rex014 avatar
0
0
0
0
Adzarb avatar
sztem tökm1 melyiket veszed meg,egyikkel se lesz problémád mind2 jó márka
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
rex014 írta:
őőőőőőő hát nem nincs még karácsony meg más véleményére is kíváncsi vagyok

Én úgy hittem, hogy már múltkor túltárgyaltuk de jól van akkor😃
0
0
0
0
rex014 avatar
őőőőőőő hát nem nincs még karácsony meg más véleményére is kíváncsi vagyok
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
rex014 írta:
az asus lenne jobb videókártyának vagy a sapphire?

Még mindig nem vetted meg?😃 Én már nem írok semmit se😃
0
0
0
0
rex014 avatar
az asus lenne jobb videókártyának vagy a sapphire?
0
0
0
0
Lizard avatar
htcevo3d írta:
Cooley írta:
Attól függ, milyen szempontból, és melyik szempontot milyen fontosnak tartunk. Ár,élettartam, garancia, fogyasztás, teljesítmény, hűtő hatékonysága/hangereje, méret, tuningpotenciál, extra szolgáltatások, korábbi tapasztalatok az adott márkával, dizájn, szín stb. Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy ezek közül melyik, mennyire fontos számára, és ez határozza meg, hogy az illetőnek melyik a #1.
Nálam pl. az MSI van az első helyen, és ha valamilyen oknál fogva márkát váltanék, akkor kipróbálnám az EVGA-t, de kizárt, hogy bármi mást vegyek. Meg bennem van egy ilyen kis hülyeség, hogy szeretem, ha a lehető legtöbb dolog azonos márkájú (pedig más előnye igazából nincs, minthogy mindent egy weboldalon tudok elintézni, legyen az gyártói garancia, szoftverletöltés, vagy bármi a termékekkel kapcsolatban). Szóval sok márka eleve kizárva, és ha a kártya EVGA lenne, akkor az alaplap is, de ez ugye csak akkor lehetséges, ha Intel+nV rendszert építek. Tehát ez is lehet egyeseknél szempont.
Összetett dolog, de némi utánjárással eldönthető, hogy mi felel meg a legjobban az elvárásoknak, de nem létezik olyan, hogy abszolút #1. Még akkor sem, ha az eladásokat nézzük, elvégre hatalmas befolyása van annak, hogy egy cég mióta létezik, mennyi lóvéja van, milyen üzletpolitikát folytat, ebből adódóan mekkora reklámmal és egyáltalán ismeretséggel rendelkezik.

eddig én az evga-t nem is néztem.nem tudom eldönteni msot akkor mi legyen.asus gtx660,zotac gtx660 vagy evga gtx660.árban ugyanúgy vannak.szerintetek?

+1 EVGA
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Attól függ, milyen szempontból, és melyik szempontot milyen fontosnak tartunk. Ár,élettartam, garancia, fogyasztás, teljesítmény, hűtő hatékonysága/hangereje, méret, tuningpotenciál, extra szolgáltatások, korábbi tapasztalatok az adott márkával, dizájn, szín stb. Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy ezek közül melyik, mennyire fontos számára, és ez határozza meg, hogy az illetőnek melyik a #1.
Nálam pl. az MSI van az első helyen, és ha valamilyen oknál fogva márkát váltanék, akkor kipróbálnám az EVGA-t, de kizárt, hogy bármi mást vegyek. Meg bennem van egy ilyen kis hülyeség, hogy szeretem, ha a lehető legtöbb dolog azonos márkájú (pedig más előnye igazából nincs, minthogy mindent egy weboldalon tudok elintézni, legyen az gyártói garancia, szoftverletöltés, vagy bármi a termékekkel kapcsolatban). Szóval sok márka eleve kizárva, és ha a kártya EVGA lenne, akkor az alaplap is, de ez ugye csak akkor lehetséges, ha Intel+nV rendszert építek. Tehát ez is lehet egyeseknél szempont.
Összetett dolog, de némi utánjárással eldönthető, hogy mi felel meg a legjobban az elvárásoknak, de nem létezik olyan, hogy abszolút #1. Még akkor sem, ha az eladásokat nézzük, elvégre hatalmas befolyása van annak, hogy egy cég mióta létezik, mennyi lóvéja van, milyen üzletpolitikát folytat, ebből adódóan mekkora reklámmal és egyáltalán ismeretséggel rendelkezik.

eddig én az evga-t nem is néztem.nem tudom eldönteni msot akkor mi legyen.asus gtx660,zotac gtx660 vagy evga gtx660.árban ugyanúgy vannak.szerintetek?
0
0
0
0
SnileZ avatar
alex13 írta:
Lizard írta:
Chuck írta:
szerintetek az ati hd5670 1gb ddr3-as kártya a 2013-as játékokat bírná futtatni? (pl:gta5,stb..)

Birná, de szigorúan alacsony grafikai beállitások mellett!

Nem feltétlenül, mert idén is jöttek ki olyan játékok, amelyekhez nem kell erőmű, és jövőre is biztos jönnek majd ki. Hát abban igazad van, hogy átlagban alacsony grafikán fogja vinni őket, de lesznek olyanok is, ami közepes vagy akár max grafikán fog menni. 😜

Nem hiszem ,hogy pl : GTA V max vagy közepesen menni fog , esetleg 1024*768/ 800*600-ban. De gondolom mainstream játékokkal játszana, amik többet fognak igényelni egy DDR3-as 5670-nél.Ha újonnan veszi, használtan érdemesebb nézelődni, szerintem van erősebb abban az árban,
0
0
0
0
no avatar
Slenderman írta:
pisti17: gianni bazárjába van 45-ért Giga 7850OC 1GB. Az lenne a legjobb.

Az sok érte...
44k-ért van Sapphire.
Ráadásul 2Gb-os verzió 50k, azt kell venni.😃
0
0
0
0
no avatar
pisti17: gianni bazárjába van 45-ért Giga 7850OC 1GB. Az lenne a legjobb.
0
0
0
0
no avatar
pisti17 írta:
Kösz én is erre gondoltam vagy egy nvidia gtx 650sre.

650 Ti jobb, "sima" 650 gyengébb.
0
0
0
0
pisti17 avatar
Kösz én is erre gondoltam vagy egy nvidia gtx 650sre.
0
0
0
0
no avatar
pisti17 írta:
Sziasztok kéne egy kis help új gépet akarok venni kb 30-40 körül akkarok kiadni pénzt egy gameléshez való vidi kártyára irhattok ötleteket kösz.

Sapphire Radeon HD7770 GHz OC /// 34k
0
0
0
0
pisti17 avatar
Sziasztok kéne egy kis help új gépet akarok venni kb 30-40 körül akkarok kiadni pénzt egy gameléshez való vidi kártyára irhattok ötleteket kösz.
0
0
0
0
alex13 avatar
Lizard írta:
Chuck írta:
szerintetek az ati hd5670 1gb ddr3-as kártya a 2013-as játékokat bírná futtatni? (pl:gta5,stb..)

Nem feltétlenül, mert idén is jöttek ki olyan játékok, amelyekhez nem kell erőmű, és jövőre is biztos jönnek majd ki. Hát abban igazad van, hogy átlagban alacsony grafikán fogja vinni őket, de lesznek olyanok is, ami közepes vagy akár max grafikán fog menni. 😜
0
0
0
0
Lizard avatar
Chuck írta:

0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
alex13 avatar
Superlompos írta:
2 GB-os 6670-nek nem sok értelme van.

Jah tudom, csak hát a GT 630 is 2Gb-os amit kinézett, mondom akkor leírom neki, hogy olyan is van. 😜
0
0
0
0
gtr10 avatar
alex13 írta:
gtr10 írta:
helló lenne egy olyan kérdésem hogy a ZOTAC GT630 2GB Synergy 128bit DDR3 -as videokártya JÓ vagy Rossz

és még aszt kérdezném meg hogy mi a különbség a DVI és VGA kábelek között

a válaszokat előre köszönöm

Hát attól függ mire kell, hát ha filmézésre kell, meg gyengébb játékokra arra jó, de viszont ahhoz drága, ha venni akarsz akkor hasonló árban van újonnan az Ati Radeon HD 6670 1Gb-2Gb vagy használtan az Ati Radeon HD 4850 512MB-1Gb.

És ha jól tudom (javítsatok ki ha rosszul tudom) a DVI és a VGA között csak nagy felbontásnál van külömbség, mert asszthiszem a DVI jobb minőséget add le.😀

köszi
0
0
0
0
apetit1989 avatar
dvi digitalis, vga (d-sub) analog. kabelek kulonbseget kerdezte konkretan, telefonrol vagyok, szal kepet most nem tudok linkelni, de google kepkeresoben megtalalod a valaszt.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
2 GB-os 6670-nek nem sok értelme van.
0
0
0
0
alex13 avatar
gtr10 írta:
helló lenne egy olyan kérdésem hogy a ZOTAC GT630 2GB Synergy 128bit DDR3 -as videokártya JÓ vagy Rossz

Hát attól függ mire kell, hát ha filmézésre kell, meg gyengébb játékokra arra jó, de viszont ahhoz drága, ha venni akarsz akkor hasonló árban van újonnan az Ati Radeon HD 6670 1Gb-2Gb vagy használtan az Ati Radeon HD 4850 512MB-1Gb.

És ha jól tudom (javítsatok ki ha rosszul tudom) a DVI és a VGA között csak nagy felbontásnál van külömbség, mert asszthiszem a DVI jobb minőséget add le.😀
0
0
0
0
gtr10 avatar

0
0
0
0
SnileZ avatar
apetit1989 írta:
Különben én is úgy vagyok vele mint Cooley. Törekszem egy gyártótól venni a cuccokat, már harmadszorra vettem MSI alaplap + MSI graf. kártya kombót, és jó ez nekem így.

Sokan dicsérik az MSI alkatrészeket. De ugyan, MSI notikra sokan panaszkodnak. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
apetit1989 írta:
Különben én is úgy vagyok vele mint Cooley. Törekszem egy gyártótól venni a cuccokat, már harmadszorra vettem MSI alaplap + MSI graf. kártya kombót, és jó ez nekem így.

https://i183.photobucket.com/albums/x205/sanyo4/Smileyk/pacsit.gif 😆
0
0
0
0
cey85 avatar
Nekem Zotac GTX 460-am van 2 éve és hibátlanul működik semmi gond nincs vele. Szerintem jó márka ez is, mint a többi.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
SnileZ avatar
Cooley írta:
SnileZ írta:
htcevo3d írta:
helotok.szerintetek a zotac marka jo a kartyakban?mondjuk egy zotac gtx660?

Jó, de az EVGA a no.1 nvidia márka.

Minden gyártó ezt állítja magáról... 😂

Igen. 😀 De én ha nvidiát vennék (újra) akkor tuti evga márkát választanám (talán még zotac). Lehet elfogultság/hülyeség (sőt biztos). EVGA 8800 GT-m volt még régen , semmi problémám nem volt, ráadásul élettartam garancia volt rajta.. De pl.: Gigabyte-t. semmi pénzért nem vennék , rossz tapasztalataim vannak velük.

De mint írtad, relatív ,hogy ki milyen márkát választ.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
9800GTX 256bit erősebb mint a GT630 128bit ??

Ne cseréld le szerintem sem. Teljesítményben talán nem is hozna semmit. De fogyasztását azt te meg szoktad nézni a kártyáknak? A 9800GTX 140 de van ahol 168 Wattot olvastam max TDP-re. A mostani kártyád maximum 65 Watt.
Szóval ne cseréld le. Tán még a tápod sem bírná mivel arról sincs semmi infó csak, hogy 400 Wattos névleges teljesítménye van.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én biztos nem cserélném el egy 9800GTX-re.Jó pár éves technikára cserélni egy mostani karit.(Az gépednél azt a mem frekit írd át.)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Cooley írta:

Na, végre most vki elmondta normálisan, hogy mit is kell figyelembe venni...........
+1 Cooley 😎 Most sokat segítettél a kezdő hardvervevőknek! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Köszönöm! 😆 Igyekeztem összefüggően, a lehető legérthetőbb módon minden lényegesebb pontra kitérni. Ezek szerint nagyjából sikerült. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:

Micsoda monológ😃 De igaz😃
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudtommal az MSI és ASUS a legjobbak😃 Azon már lehet vitatkozni, hogy melyik a legeslegjobb😃
0
0
0
0
Cooley avatar
SnileZ írta:
htcevo3d írta:
helotok.szerintetek a zotac marka jo a kartyakban?mondjuk egy zotac gtx660?

Jó, de az EVGA a no.1 nvidia márka.

Minden gyártó ezt állítja magáról... 😂
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció