Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akos328 avatar
Tudnátok segíteni, mi lenne a prioritás a gépem fejlesztésében?
Van egy HD5750-em és egy AMD Athlon II X2 250 3,0Ghz, melyik lenne érdemes előbb lecserélni, amivel többet nyerhetek a játékokon.

2 napja leszedtem a Merto Last Nightot és 800X600-as felbontásban is játszhatatlanul laggolt miközben mint a GPU mind a CPU 100-on szaladt. Nyilván ha FPS-ről van szó akkor VGA-t kéne cserélni, de a CPU sem elhanyagolható tényező.
0
0
0
0
QuickTurle avatar
Igen mindent megcsináltam, egyedül a win 7 feltelepítése segített.
0
0
0
0
Megaisten avatar
petyuska001 írta:
Miért van az hogy szétszereltem a gépet, mert ki akartam takarítani, majd visszaszereltem és most minden játék szaggat, 1080p videó szaggat. Régen nem volt ilyen beállítottam hogy proci max sebességen fusson, gpu is maxon fut, ram is 1333mhz-en megy de mégis szaggat minden. Proci kihasználtság 5% miközben megy a játék. Miért van ez? win 8 64 bit
A gépbe mindent rendesen vissza raktál,a ram és a videokari érinkezöket letisztitodtad rendesen vissza pattintotad öket alaplapra rendesen vissza raktad a tápkábeleket,vidire is a pci-e csatit. Driver frissités.😃
0
0
0
0
QuickTurle avatar
Miért van az hogy szétszereltem a gépet, mert ki akartam takarítani, majd visszaszereltem és most minden játék szaggat, 1080p videó szaggat. Régen nem volt ilyen beállítottam hogy proci max sebességen fusson, gpu is maxon fut, ram is 1333mhz-en megy de mégis szaggat minden. Proci kihasználtság 5% miközben megy a játék. Miért van ez? win 8 64 bit
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
1. Ps3 emulátor még nincs
2.😊 Ez konkrétan mi? Épp arra valók az ilyen programok hogy a konzolra letöltött játékokat futtasd.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok. 😃 Kéne valami olyan program,ami futtatja a ps2,3 játékokat a gépen. És még azt is megkérdezném,hogy a konzolra letöltött játékok is működnek rajta?
0
0
0
0
BiGame avatar
Hali mindenkinek! Nagy segítségre lenne szükségem, úgy kb péntek óta nem akar működni a külső vinyóm, péntek csak annyit csinált, h jelezte a gép, de nem tudtam, h megnyitni, mert folyton azt jelezte, h formázni kell használat előtt, aztán mikor szervízes ismerősöm elkezdtem hívni, hirtelen felismerte a meghajtót... Na mind1 aztán tegnap óta megint nem lehet megnyitni, ráadásul már villog is, és nemtudom mi legyen, leformáznám de egy rakás dolgom van ott, szal tudtok adni vmi tippet? Kihúztam, minden, de nem akar működni... Am egy 500GB-os WD Smart vinyóm van!
0
0
0
0
Csatesz avatar
kistiko07a írta:
Badboylol írta:
Hali! Hugom laptopját vmi vírus megtámadta, próbáltam ki irtani de nem jött össze, Avira volt fen a gépen, de azt letúrtam kapott egy AVG-t de sajna az se jött be, esetleg vmi progi vane vagy újra telepítés? :S

Malwarebytes-al próbáld meg ha nagy a gond nálam mindig lezúzza. És ingyenes is. Ha nem jön be marad a win reinstall. 😉

Kösz a tippet, meglessük 😃
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Badboylol írta:
Hali! Hugom laptopját vmi vírus megtámadta, próbáltam ki irtani de nem jött össze, Avira volt fen a gépen, de azt letúrtam kapott egy AVG-t de sajna az se jött be, esetleg vmi progi vane vagy újra telepítés? :S

Malwarebytes-al próbáld meg ha nagy a gond nálam mindig lezúzza. És ingyenes is. Ha nem jön be marad a win reinstall. 😉
0
0
0
0
Csatesz avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán van rá egy billentyű kombináció. Alaposan olvasd el a kézikönyvet! A hangsúly az alaposan szón van! Nekem is pl úgy jön elő egy extra menüpont.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok.
Ma szereztem be egy Alaplap neve MSI 770-C45 (MS-7599) alaplapot.
A manual könyvben benne van a bios résznél az ACC menü.
Viszont nekem a biosban nincs benne 😞 Csak akkor jelenik meg ha olyan procim van amit fel lehet oldani? Vagy benne kellene lennie? Ahogy látom a legfrissebb bios van benne.
0
0
0
0
no avatar
hat ez itt a problema.a fene enne meg.mindegy,muszaj megkerdeznem az uzletbe,kulon arulnak-e ehhez ventillatort.ha nem,akkor ezt megszivtam.de koszi a segitseget.legalabb megtudtam,sima ventillatort tutira nem tudok ra felszerelni
0
0
0
0
kung avatar
htcevo3d írta:
ez mind szep es jo.de en ezeket a ventillatorokat megis hogyan helyezzem ra a bordakra?

Sajnos ez a arctic freezer 13 pro coninous hűtőnél egyedi ez a megoldás, így kénytelen leszel házilag rögzítő keretet eszkábálni.
0
0
0
0
no avatar
ez mind szep es jo.de en ezeket a ventillatorokat megis hogyan helyezzem ra a bordakra?
0
0
0
0
kung avatar
htcevo3d írta:
a gepembe bele van irva.de amigy arctic freezer 13 pro coninous

Ezek elég jók.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
a gepembe bele van irva.de amigy arctic freezer 13 pro coninous
0
0
0
0
kung avatar
htcevo3d írta:
helotok.lenne egy olyan kerdesem,h.szeretnek a procihutesen ventillatort cserelni.lehetseges az?vagyis lehet cserelni?az a baj a mostanival,h.valamiert a ventillator fura hangot ad ki.pedig csak par honapja vettem.es nem szeretnem az egeszet kicsaerelni,csak a ventillatort,mert amugy hutesileg nagyon meg vagyok vele elegedve

Milyen proci hűtőről lenne szó?
0
0
0
0
no avatar
helotok.lenne egy olyan kerdesem,h.szeretnek a procihutesen ventillatort cserelni.lehetseges az?vagyis lehet cserelni?az a baj a mostanival,h.valamiert a ventillator fura hangot ad ki.pedig csak par honapja vettem.es nem szeretnem az egeszet kicsaerelni,csak a ventillatort,mert amugy hutesileg nagyon meg vagyok vele elegedve
0
0
0
0
GodSie avatar
szerintem emiatt van hogy néha Dead island riptide maxon min 130 fps-el megy és leugrik stb stb
0
0
0
0
GodSie avatar
lenne egy kérdésem 8 Gb ramom van de minden játk 1Gb alatt használ fel ..mitől lehet?😲OOO
0
0
0
0
Megaisten avatar
asus1650 írta:
Breko breko

Azt kérdezném lehet marhaság de olyan létezik , hogy csak párosával lehet ramot rakni az alaplapba ? Tehát van ugye 4 helyem és ha csak hármat rakok bele akkor működni fog ? Valaki azt mondta letiltja ha nem párosával pakolom ? !
Ez hülyeség😆 Ugyan ugy fog müködni, annyit raksz bele amenyi ramodvan 1-töl-4-ig.Max álltalában dualba szokták venni és rakni a ramot de rakhatsz bele 3.is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Működni fog 3-mal is de a dual channel nem lesz elérhető azt hiszem ez a hátránya.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Breko breko

Azt kérdezném lehet marhaság de olyan létezik , hogy csak párosával lehet ramot rakni az alaplapba ? Tehát van ugye 4 helyem és ha csak hármat rakok bele akkor működni fog ? Valaki azt mondta letiltja ha nem párosával pakolom ? !
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Fent van a gépen az is. Nekem is 70fokot ir. De valami nem kóser a progival,0-10 fokokat mutat a magokra, masik progiba ha nezem ott meg 50-60fok. Prime alatt 74is volt mar, megsem kapcsolt le, AKKOR MOST MI VAN? AIDA sem mutatja jól, ott is 0-10-20fokosak a magok.... Masik progiba meg ég el az egész, szinte mindig 45-60fok kozott van...
0
0
0
0
bybeni avatar
LagerMaister írta:
Helló! Van egy AMD Athlon X4 750K procim, és azt vettem észre hogy elég forró fejű. Mennyi a max hőmérséklet amit ezek a procik birnak? Mennyi felett kapcsol le, ha egyáltalán lekapcsol és nem füstöl el? Valaki esetleg?

nekem is athlonom van de nem panaszkodom a hűtés miatt, azaz nem melegszik szinte soha 50 fok fölé.....
az enyémnek pl 70 fok a max, ott kikapcsol
töltsd le a Core Temp progit mert ott kiírja hogy mennyi a TjMax azaz a maximális működési hőfoka
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló! Van egy AMD Athlon X4 750K procim, és azt vettem észre hogy elég forró fejű. Mennyi a max hőmérséklet amit ezek a procik birnak? Mennyi felett kapcsol le, ha egyáltalán lekapcsol és nem füstöl el? Valaki esetleg?
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hyper 212 alatt biztos, hogy elfér.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
Reincarnation írta:
nézzétek meg hogy befér-e házba ill hogy a memoriák elfognak e férne alatta ha magas hűtőborda van rajtuk esetleg lehet nem fognak elférni.

most havernak DDR2-es HyperX ramja van,tudjátok a régi😃
de most tervez egy ilyen HyperX Beast-ot:

https://www.bevezetem.hu/images/1211/hyperx-beast-1.jpg
0
0
0
0
no avatar
nézzétek meg hogy befér-e házba ill hogy a memoriák elfognak e férne alatta ha magas hűtőborda van rajtuk esetleg lehet nem fognak elférni.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
Sanchez írta:
TheAdakinHUN írta:
sziasztok!
lenne 1 probléma....Havernak kéne 1 procihűtő 12k-ig.
lehetőleg támogassa a AM3/AM3+ -ot
most egy x2 245-öt hűtene! majd később 1 :965 v 8320-at.
melyik lenne a legjobb választás?

(azért írom ide mert ez nem annyira kihalt topic😃meg sürgős lenne mert holnap rendeli)

Cooler Master Hyper 212 Evo?

az jobb mint 1 "412 Slim"?
0
0
0
0
Sanchez avatar
TheAdakinHUN írta:
sziasztok!

(azért írom ide mert ez nem annyira kihalt topic😃meg sürgős lenne mert holnap rendeli)

Cooler Master Hyper 212 Evo?
0
0
0
0
Bicike avatar
TheAdakinHUN írta:
sziasztok!

Szerintem felesleges 12k-t adni egy cooler-ért, hiszen már 3-6k-ért is egész komolyakat lehet kapni.
Ha , később egy 965-öt hűtene, vagy egy 8320-at, akkor ahhoz kellene adni a gyártónak coolert.
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok!

0
0
0
0
LagerMaister avatar
Lehet befrissitette magát az új verziora, nálam akkor jelennek meg ezek a gondok....
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
Nekem olyan problémám lenne, hogy az utóbbi 2 napban azt vesszem észre h netezek (Firefoxal) és 1x csak befagy az egész majd kis-idő után megy tovább, tehát megnyitok egy oldalt elkezdi betölteni majd lefagy az egész Firefox, semmi hiba üzenet semmi bezárás, csak várakozás.... aztán gondol egyet és tovább megy... mi lehet ez? Gondoltam arra h a napokban tetem fel a Tera online játékot, és azóta érzékelem a fagyást, lassulást, de ez még csak nem is tört verzió..... és ha egy a játékkal kapcsolatos oldalt pl a hivatalos oldalát akarom megnézni az előbb tuti befagy majd kis-idő után tölt csak be, eddig csak ez fagyot de ma már szinte minden..... HELP!! 😀
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló! Van egy AMD Athlon X4 750K procim, és azt vettem észre hogy elég forró fejű. Mennyi a max hőmérséklet amit ezek a procik birnak? Mennyi felett kapcsol le, ha egyáltalán lekapcsol és nem füstöl el?
0
0
0
0
Sezx avatar
a segítségeteket szeretném kérni, mégpedig abban hogy szerintetek melyik lenne az a kártya (a lehető legjobb) ami melett nem lehet érezni a procilimitet játékokban fullhd-n. előre is köszönöm szépen a segítséget!
ui:Én egy 7950 re (3gb) gondolam.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
utazo62 írta:
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne,hogy gépet szeretnék vásárolni és a videókártya választással gondban vagyok.Kiválasztottam már egy kártyát ami jónak tűnik,de nem igazán vagyok biztos a dologban.Mióta megvan a mostani gépem nem igazán foglalkoztam a hardverpiaccal.
Az elképzelésem a gépről:
Proci:Intel Core i5 3450
RAM:4 GB DDR3
VGA:Ati Radeon HD 7770 GDDR5 1 GB
Azt még elszeretném mondani,hogy a monitorom 1280x800-as felbontást tud.Nem szeretném lecserélni ezt a monitort.Egy pár embert megkérdeztem és azt mondták,hogy vegyek egy új monitort is meg válasszak egy erősebb kártyát.Az én véleményem viszont az,hogy ez a kártya elég lesz erre a felbontásra.Szerintem nem is lenne száz százalékosan kihajtva.Mi a véleményetek?Jó lesz ez így?Várom a válaszaitokat.

Az én HD7770-esem 1440x900-as felbontást vigyorogva, 50%-on tudja kezelni. A kártya kihasználtsága FarCry 3 alatt, ultra grafon is max 50% volt. Szóval akkora felbontásra még jobb lesz 😀
0
0
0
0
Slyy avatar
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne,hogy gépet szeretnék vásárolni és a videókártya választással gondban vagyok.Kiválasztottam már egy kártyát ami jónak tűnik,de nem igazán vagyok biztos a dologban.Mióta megvan a mostani gépem nem igazán foglalkoztam a hardverpiaccal.
Az elképzelésem a gépről:
Proci:Intel Core i5 3450
RAM:4 GB DDR3
VGA:Ati Radeon HD 7770 GDDR5 1 GB
Azt még elszeretném mondani,hogy a monitorom 1280x800-as felbontást tud.Nem szeretném lecserélni ezt a monitort.Egy pár embert megkérdeztem és azt mondták,hogy vegyek egy új monitort is meg válasszak egy erősebb kártyát.Az én véleményem viszont az,hogy ez a kártya elég lesz erre a felbontásra.Szerintem nem is lenne száz százalékosan kihajtva.Mi a véleményetek?Jó lesz ez így?Várom a válaszaitokat.
0
0
0
0
cseszka avatar
Na majd ha több idöm lesz,most behavaztam melóból.
0
0
0
0
Devis avatar
hát lehet, próbáld ki.
0
0
0
0
cseszka avatar
Most nyomattam egy aida stab tesztet,(tudom nem terheli annyira mint prime95,de egy játék se)és 3perc alatt 46C emelkedett a proci höfok a TX3-al,és 10 percig azonn is maradt,utánna kikapcsoltam a tesztet.Szal nem melegszik abszolult.Lehet vinné a 4.5ghz is?😊
0
0
0
0
Devis avatar
nem lesz baja, ha rendesen van hűtve
0
0
0
0
cseszka avatar
Üdv.Azzal lehet gond a procimnak ha mindig oc orajelen használom?
Gyárilag ment 3.1Ghz most megy 4.1Ghz,viszont a gyári orajelhez alap 1.4v volt biosban belöve,ezt ugye én mostmár letornáztam 1.36v-ra(lehet birna kevesebbet is),igy nem is melegszik meg stabil is még.Hagyhatom igy v ha nemakarom annyira löni,vegyem vissza?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
GAMER2 írta:
kistiko07a írta:
Megtudnátok mondani, hogy mi az istenért szarakodik a netem? Csodálatos UPC FP 50-em van 80-as pingel, modemen keresztül csatizik, próbáltam már blankolni, szigetelni de sz*r. Napi 2x-3x elmegy a netem+telefon. Persze a sok tanult ügyfélszolgáltató annyit bök hozzá, hogy indítsa újra a modemet. 😂 Sokat segítettek. Lehet, hogy szoftveres vagy hárdveres gond van? Thx előre is!

Nálam ugyanilyen volt a probléma, csak T-Home-al és már én is kezdtem feladni mikor negyedjére mikor úgy leb*sztam őket, kiküldtek egy normális szerelőt, aki felment a padlásra és közölte hogy szarul kötötték be 😲 Igaz, hogy már 4 éve így működött, nem tudom mitől romlott el 😜

Az a gáz, hogy a sok túlképzett okos kiküld hozzám egy világi kőműves dekoltázzsal megáldott szerelőt aki 1 óra nézegetés és sóhajtozás után közli, hogy minden rendbe itt a géppel lesz a gond. Szóval inkább megoldom magam 😃😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
kistiko07a írta:
Megtudnátok mondani, hogy mi az istenért szarakodik a netem? Csodálatos UPC FP 50-em van 80-as pingel, modemen keresztül csatizik, próbáltam már blankolni, szigetelni de sz*r. Napi 2x-3x elmegy a netem+telefon. Persze a sok tanult ügyfélszolgáltató annyit bök hozzá, hogy indítsa újra a modemet. 😂 Sokat segítettek. Lehet, hogy szoftveres vagy hárdveres gond van? Thx előre is!

Nálam ugyanilyen volt a probléma, csak T-Home-al és már én is kezdtem feladni mikor negyedjére mikor úgy leb*sztam őket, kiküldtek egy normális szerelőt, aki felment a padlásra és közölte hogy szarul kötötték be 😲 Igaz, hogy már 4 éve így működött, nem tudom mitől romlott el 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció