Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Slipiboy avatar
Synda Rebirth írta:

AMD OverDrive....😀

Köszönöm de ezzel a programmal nem jutottam előrébb 😃 Nekem ez kínai 😆
0
0
0
0
no avatar
Slipiboy írta:
Megaisten írta:

Kikapcsolod a gépet,kihuzod a konnektorból,alaplapon levö elemet KB: 5-10.percre kiszedet,utána visszarakod áramba bedugod be kapcs és kész igy vissza áll a bios a gyárira.

Hm köszönöm de ez nem lesz jó mert a processzorom egy kicsit tuningolva van egy srác csinálta följebb húzta a mHz-ét szóval ha teljesen újraindítom akkor az is vissza áll eredetire igaz?

AMD OverDrive....😀
0
0
0
0
Slipiboy avatar
Megaisten írta:

Kikapcsolod a gépet,kihuzod a konnektorból,alaplapon levö elemet KB: 5-10.percre kiszedet,utána visszarakod áramba bedugod be kapcs és kész igy vissza áll a bios a gyárira.

Hm köszönöm de ez nem lesz jó mert a processzorom egy kicsit tuningolva van egy srác csinálta följebb húzta a mHz-ét szóval ha teljesen újraindítom akkor az is vissza áll eredetire igaz?
0
0
0
0
Megaisten avatar
Slipiboy írta:
Luiboy írta:

Szia.
Amennyiben 32bit-es oprendszert használsz akkor sehol.
Akkor sajnos újra kell telepíteni egy 64bites-el.
Ha azonban 64-est használsz akkor elsősorban próbáld meg a bios resetet.

Üdv!

Az oprendszerem 64bites. De hol tudnám resetelni a biost?
0
0
0
0
Slipiboy avatar
Luiboy írta:

Szia.

Üdv!

Az oprendszerem 64bites. De hol tudnám resetelni a biost?
0
0
0
0
no avatar
Thomech írta:
Hát végül 55.000Ft ért találtunk egy Samsung Monitor/Tv-t! 😀
Nagyon király a Samsung TV-k pedig különösen jók és strapabírók! És egyértelműen van rajta pc bemenet! Én személy szerint jó választásnak tartom! 😃
Ez lenne az: SAMSUNG T22B300 - Ecran Plat TFT 22'' LED - 16/9 - Full HD
https://s2.static69.com/hifi/images//produits/xl/SAMSUNG-T22B300.jpg

Jó választás, de nem annyiért, 43k, 1k a kiszállítás.😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Slipiboy írta:
Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kérni. Egy Asrock 970 Extreme4-es alaplapom van amibe nemrég vettem 4x4 Kingstone HyperX Predator 1866MHz ram-ot. Csak 3 került bele mert a 4.-et nyomja a proci hűtő. Tehát 12Gb RAM van a gépben. A gond pediglen az, hogy a gép látaja a 12Gb-ot de azt írja hogy csak 4 használható. Mit kell átállítani a Bios-ban hogy a 12 Giga használható legyen?

Szia.
0
0
0
0
Slipiboy avatar
Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kérni. Egy Asrock 970 Extreme4-es alaplapom van amibe nemrég vettem 4x4 Kingstone HyperX Predator 1866MHz ram-ot. Csak 3 került bele mert a 4.-et nyomja a proci hűtő. Tehát 12Gb RAM van a gépben. A gond pediglen az, hogy a gép látaja a 12Gb-ot de azt írja hogy csak 4 használható. Mit kell átállítani a Bios-ban hogy a 12 Giga használható legyen?
0
0
0
0
Thomech avatar
Hát végül 55.000Ft ért találtunk egy Samsung Monitor/Tv-t! 😀
Nagyon király a Samsung TV-k pedig különösen jók és strapabírók! És egyértelműen van rajta pc bemenet! Én személy szerint jó választásnak tartom! 😃
Ez lenne az: SAMSUNG T22B300 - Ecran Plat TFT 22'' LED - 16/9 - Full HD
https://s2.static69.com/hifi/images//produits/xl/SAMSUNG-T22B300.jpg
0
0
0
0
jumbo avatar
Thomech írta:
Sziasztok
Nagyon sürgős segítség kellene nekem!
Egy Technika Full Hd TV t szeretnék venni de nincs rajta D-SUB os csati. Viszont van rajta HDMI bemenet! Lehet olyan átalakítót, kábelt venni amivel jó lenne?

technikát akkor sem vennék,ha nem lenne másra lovém....nekünk a hálóban az van..../asszony vette még mikor nem voltunk együtt./ képileg a "szaros" LG ami a nappaliban van,és nemis full hd,sokkal szebb képet ad.
0
0
0
0
no avatar
Thomech írta:
Sziasztok
Egy Technika Full Hd TV t szeretnék venni de nincs rajta D-SUB os csati. Viszont van rajta HDMI bemenet! Lehet olyan átalakítót, kábelt venni amivel jó lenne?

Vegyél Samsungot Metroban, olcsóbb mint a Technika Tescoban.😆
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
0
0
0
0
alex13 avatar
apetit1989 írta:
Ha egyáltalán nem reagál a windows a csatoláskor, szerintem sanszos a hardverhiba... ha nem is ismeri fel, legalább jeleznie kéne az ismeretlen hardver jelenlétét. Az átalakító is bezavarhat, lehet, hogy ahhoz még külön driver kell.

kormány reagál, csak a gép nem 😆 am win 7 64bit

Átalakítóhoz hol lehet olyan driver-t szerezni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha egyáltalán nem reagál a windows a csatoláskor, szerintem sanszos a hardverhiba... ha nem is ismeri fel, legalább jeleznie kéne az ismeretlen hardver jelenlétét. Az átalakító is bezavarhat, lehet, hogy ahhoz még külön driver kell.
0
0
0
0
alex13 avatar
Hali, valaki tud segíteni driver ügyben, kormányhoz kéne de nem ismeri fel egyszerűen, vagyis nem jelez ki semmit se amikor feldugom, meg sehol se találom, driver genius-sal se találja, ps2-es kormány átalakítóval, neve:
compressor supreme force feedback hy-823
Aki tud segíteni előre is köszi, hogy mit lehetne kezdeni vele :/
0
0
0
0
alex13 avatar
chrono02 írta:
Sziasztok!
Egyik ismerősömet érdekelné, hogy Windows 7 64 bit kezeli-e a 3 terrás vagy annál nagyobb merevlemezeket?

A 3 TB-ost elvileg igen, afölött nem tudom. Itt az infó:

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=14&pid=460815#post_460815
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Vettem egy új gépet és bootoláskor egy hibaüzenet fogad: " PMBUS Addresse error "
Vki tud vmit erről mit jelenthet vagy mi a hiba ??
AMD FX6300
8GB Kingston hyperx 1600mhz
Asrock 970 Extreme 3
0
0
0
0
otikee avatar
Üdv!Segítséget kérnék!

Nemrég vettem egy laptopot Asusk55vd-sx461d, éssz@r@kodik valamiért a net, TendaW311R routerem van!

Csatlakozik, majd egy bizonyos idő után "Korlátozott hozzáférés" ír ki utána eltűnik, átvált "Csatlakozva" megint jó a net.....ugyan ígyfolytatódiktovább....

Valamikor később leszsz@r nem 3 perc múlva hanem 15 De viszont Netbook-on azon tökéletesen működik és a telefonokon is nincs eza probléma!

Képek::

itt jó: http://kepfeltoltes.hu/130528/1005863944N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

itt nem http://kepfeltoltes.hu/130528/asdfg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

*

Szerintem, valamit a routerben kell állítani mert ismerősömnél sweex router van azon tökéletesen megynem tapasztaltam a fent említett hibát egyszer se!

Aki tud segítsen előre is

Telórol pötyögtem helyesírásert bocsi......
0
0
0
0
mathejocy avatar
Muti már egy rendszer infós képet!Azt,ahol az élményindex ki van írva.
0
0
0
0
Cooley avatar
szotyione írta:
miért van az ,hogy a 4GB-os memóriám van és a win 7 ultimate 64bites op rendszerem pedig csak 3.22GB-ot használ el.
néztem az integrált videókártya le van-e kapcsolva és le van.
más egyéb ötlet?
valaki válaszoljon!

Már válaszoltam korábban. Ha 64bit-es a rendszer, akkor vagy nincs bekapcsolva a memory remapping, vagy az integrált videovezérlőnek van elkülönítve annyi memó, esetleg a vindóz boot beállításában van korlátozva a maximum memória. Amennyiben a memory remapping be van, az iGPU és a maximum memória korlátozás pedig ki vannak kapcsolva, akkor szar az alaplapod.
0
0
0
0
szotyione avatar
miért van az ,hogy a 4GB-os memóriám van és a win 7 ultimate 64bites op rendszerem pedig csak 3.22GB-ot használ el.
más egyéb ötlet?
valaki válaszoljon!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Egyik ismerősömet érdekelné, hogy Windows 7 64 bit kezeli-e a 3 terrás vagy annál nagyobb merevlemezeket?
0
0
0
0
szotyione avatar
más egyéb ötlet? 😞
0
0
0
0
alex13 avatar
szotyione írta:
mathejocy írta:
Biosban be kell kapcsolni a front panelt AC97-re.

ez kinek írtad?

Szerintem nekem front panel az előllévő panel ami a hang, usb, mic ezeket tartalmaz, meg az ac97 az hang kártya..

Szerk: Köszi, a segítséget, már sikerült megoldanom a problémát az előlapi jack-aljzat érzékelését kellett letiltanom 😃

Itt egy kép, hátha valakinek hasonló problémája van azoknak jól jöhet:

https://kepfeltoltes.hu/130530/n_vtelesadasn_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
szotyione avatar
mathejocy írta:

ez kinek írtad?
0
0
0
0
alex13 avatar
mathejocy írta:

Köszi, de így sem jó :/
https://kepkezelo.com/images/88xcla066oh6b2174wv.jpg
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
alex13 avatar
Hali!

Olyan problémám lenne, hogy elől lévő jack-et meg mikrofont is bekötöttem és valamiért egyik sem jó... valami plusz driver kell hozzá vagy mi? vagy valami más?
Szerintem jól kötöttem be és jó helyre... itt egy kép róla:

https://kepfeltoltes.hu/130529/DSC00003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Aki segít előre is köszi 😉

Szerk: elől biztos, hogy jól van bekötve mert ott választási lehetőség nincs 😆 egy hely van neki 😀
0
0
0
0
toopa avatar
szotyione írta:
hol lehet a BIOS-on belül kikapcsolni a integrált videókártyát?
Asrock FM2A55M-DGS

Próbáld meg az Advanced menü North Bridge Configuration részében a Primary Graphics Adapter-t Onboard-ról PCI Express-re álllítani.
0
0
0
0
szotyione avatar
hol lehet a BIOS-on belül kikapcsolni a integrált videókártyát?
Asrock FM2A55M-DGS
0
0
0
0
szotyione avatar
szeretnék egy kis segítséget kérni abban ,hogy
0
0
0
0
szotyione avatar
sziasztok
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, zene hallgatás közben egyik pillanatról a másikra megakadt a hang (kerregő hang) és újraindítottam és azóta nem érzékeli a hangkártyát. Valakinek volt már ilyen? mit tehetnék vele?? néha már csinált ilyet, és mindig csak magától megjavult, de mostmár rá akarok jönni mert ez rohadt szar...
Tudtok valamit mondani?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Felület teszt alatt behalt a gép megint... Akkor a HDD kuka? Mármint ez a probléma ok a garira?
0
0
0
0
RIbeni avatar
meg tudom nézni valamilyen diag progival, ami kijelzi, ha valami van?
0
0
0
0
RIbeni avatar
😞 nemrég vettem, és eddig semmi baja nem volt. Tegnap óta van ez....
0
0
0
0
mathejocy avatar
Hol kell még annyi power,mint ott?Simán eldobja a háttértárad a konfig,mintha lehúznád a gépről.A HDD lesz bibis.Viszont ha nincs indító meghajtó hibát kapod,akkor melyikről próbál bootolni bios szerint először?Az SSD van megjelölve elsődleges prioritásként?Memóriák milyen beállítással és mennyin mennek?
0
0
0
0
RIbeni avatar
A 2 említett játék a HDD-n van. De a rendszer SSD-n lévő Valley Benchmark jól megy, minden gond nélkül.

Akkor gondolom táp kizárva... marad a HDD, vagy annak kábelezése, illetve az alaplapi SATA csatlakozó?
0
0
0
0
RIbeni avatar
mathejocy írta:
1 Rossz a winyó panelja .2 Sata kábel szarakodik 3 nem stabil a tápod 4 Az alaplapi sata vezérlő szarakodik .Az elsőre és a harmadikra tippelek.Lehetne instabil tuning is,már ha van.

És hogy-hogy csak játék alatt?
0
0
0
0
mathejocy avatar
1 Rossz a winyó panelja .2 Sata kábel szarakodik 3 nem stabil a tápod 4 Az alaplapi sata vezérlő szarakodik .Az elsőre és a harmadikra tippelek.Lehetne instabil tuning is,már ha van.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Van egy problémám , hátha valaki már találkozott vele...

Tegnap Most Wanted alatt behalt a gép, reset után ez az üzenet fogadott:
Reboot and select proper Boot device or instert Boot Media in selected Boot device and press key.

Bármit csináltam nem indult el a gép. Csináltam egy Bios Default setet, utána elindult. A mai napon a Metro pályabetöltésénél megint behalt a gép és ugyanez...

Ötletek? Tapasztalatok?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha van inegrált vga az lehet használ belőle. A biosban le kell tiltani.
0
0
0
0
szotyione avatar
sziasztok
0
0
0
0
akos328 avatar
Akkor valami FX? de ahhoz meg új lap is kéne, akkor új RAM-ok és az úgy már sok lenne egyszerre :/
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A legtöbb játék szerintem tojik a 6 magra és 4 et használna ki. Gondolom legfőképp játszol. Ott nem igazán lenne semim érdemes.
Csak nézz egy tesztet
[LINK]

Na meg ma már a phenom 2 kezd kevés lenni. A 7770 még jó lenne úgy ahogy de azért csak 4 éves a phenom 2
0
0
0
0
akos328 avatar
nem olyan rég segítettetek mit újítsak a gépemben
akkor egy X4-es 955-965öt ajánlottatok. nah most 3K-val drágában találtam ezt az x6-sat
AMD Phenom II X6 1045T processzor -Megéri az a 3K vagy maradjak az X4-nél. valamint ha inkább x6, akkor én úgy néztem 95W a TDP-je tehát jó a alapomba de azért javítsatok ha mégsem.
Valamint akkor ez t a VGA-t néztem: Sapphire 7770 1GB DDR5 ez így hogy nézne ki? előfordulna limit valahol?
0
0
0
0
niteforce avatar
mathejocy írta:
Ott nálam elfogyott a Vram.Melyik driverrel tolod?

13.1
de csak 1 percig próbáltam ki, tovább nem tudott lekötni 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció