Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Floppy avatar
akkor gtx650ti. nekem is ez van, egy jobb konfig mellett viszi az új játékokat is szépen..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
humerot írta:
annyim sajna nincs 38 az már nálam nagyon a plafon az a baj

Aha😃 Akkor szerintem ez jó választás lenne😀 [url]http://i pon/webshop/product/asus_gtx650ti_1gd5_gtx650_1gb_gddr5_pcie_/289790[/url]
0
0
0
0
humerot avatar
annyim sajna nincs 38 az már nálam nagyon a plafon az a baj
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
humerot írta:
ez a baj nemtudok dönteni 😃

S 44 körül már van HD 7850 is😀 S az már veri igencsak GTX 650 Ti-t is HD 6850-et is és HD 7770-et is😃
0
0
0
0
humerot avatar
ez a baj nemtudok dönteni 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
humerot írta:
vagy ven még egy hd 7770 es sapphire ghz edition oc az 38 de a hd 6850 az használt 3 év garival a hd 7770 es böl mind 2 vadonat uj de az asus mellé jár egy origi fc 3

38 ezerért már GTX 650 Ti is van.
0
0
0
0
humerot avatar
vagy ven még egy hd 7770 es sapphire ghz edition oc az 38 de a hd 6850 az használt 3 év garival a hd 7770 es böl mind 2 vadonat uj de az asus mellé jár egy origi fc 3
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Floppy írta:
cozyka írta:
humerot írta:
nagy dilemma előtt állok van 2 kári mindkettőt 30 ba tudnám megvenni az egyik egy MSI hd 6850 a másik pedig egy ASUS hd 7770 dc meyliket érné meg megvenni 1680x1050 es felbontásban játszom 8 gb ram és egy fx 8120 as pároshoz kellene

Vedd inkább a hd7770-est.Újabb,kevesebbet fogyaszt, teljesítménybe ugyanott van,sőt valahol még jobb is.

6850 viszi. http://www.hwcompare.com/11925/radeon-hd-6850-vs-radeon-hd-7770/

az csak a felépítés szerint hasonlítja össze csak de játéktesztek nincsenek.
[LINK] ráadásul ezen már nem kis GPU tuning van s ő pont ezt venné elvileg.
memória órajelt is lehet még feljebb tolni rendesen.
0
0
0
0
Floppy avatar
cozyka írta:
humerot írta:
nagy dilemma előtt állok van 2 kári mindkettőt 30 ba tudnám megvenni az egyik egy MSI hd 6850 a másik pedig egy ASUS hd 7770 dc meyliket érné meg megvenni 1680x1050 es felbontásban játszom 8 gb ram és egy fx 8120 as pároshoz kellene

Vedd inkább a hd7770-est.Újabb,kevesebbet fogyaszt, teljesítménybe ugyanott van,sőt valahol még jobb is.

6850 viszi. http://www.hwcompare.com/11925/radeon-hd-6850-vs-radeon-hd-7770/
0
0
0
0
no avatar
humerot írta:

Vedd inkább a hd7770-est.Újabb,kevesebbet fogyaszt, teljesítménybe kb ugyanott van.
[LINK]
0
0
0
0
Floppy avatar
humerot írta:

6850 erősebb
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
Palit GTS 450 1GB DDR3 erről a kártyáról mi a véleményetek? 2013-as játékokat vinni fogja? pl gta5

Jófej vagy😃 Válaszoljuk meg, hogy fog futni egy játék ami még ki sem jött s még gépigénye sincs?😃 Egyébként én azt mondom, hogy elindulni biztosan elfog s közepesben el fog futni DE ehhez igencsak kéne egy jobb processzor is. 4 magos biztos kell majd GTA V-nek. De mennyid van am kártyára?😃

Hát 😃 ti mindent tudtok gondoltam ezt is tudjátok 😃 😆
figyelj én se tudom mennyit szánnék qq de olyan 15-20 körül de lehet most tudok szerválni hd6670-et garisat 12ezerért, nem tudom megéri-e. a gts450 tudom erősebb de az 20 lenne. olyan gépet akarok össze rakni amin legalább lowon elmegy a gta5, meg még egy-két 2013-as fos super mario, procit milyet ajánlasz ami olcsóbb 4 magos 775-ös,
meg a procit ha használtan veszek nem lehet baja? mert azt tudom hogy ilyen szutyokos kripta szökevények a vga-t megsütik és úgy adják el, prociban nincs vmi ilyen megszoptad mód?

Nem éri meg s775 -be ölni a pénzed... Hosszútávra hd6670 és gts450 is hülyeség ,ha játszani szeretnél(de ha 1024-es felbontás low-med megteszi neked nem szóltam).
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
Floppy avatar
Chuck írta:
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
Palit GTS 450 1GB DDR3 erről a kártyáról mi a véleményetek? 2013-as játékokat vinni fogja? pl gta5

Jófej vagy😃 Válaszoljuk meg, hogy fog futni egy játék ami még ki sem jött s még gépigénye sincs?😃 Egyébként én azt mondom, hogy elindulni biztosan elfog s közepesben el fog futni DE ehhez igencsak kéne egy jobb processzor is. 4 magos biztos kell majd GTA V-nek. De mennyid van am kártyára?😃

figyelj én se tudom mennyit szánnék qq de olyan 15-20 körül de lehet most tudok szerválni hd6670-et garisat 12ezerért, nem tudom megéri-e. a gts450 tudom erősebb de az 20 lenne. olyan gépet akarok össze rakni amin legalább lowon elmegy a gta5, meg még egy-két 2013-as fos super mario, procit milyet ajánlasz ami olcsóbb 4 magos 775-ös,
meg a procit ha használtan veszek nem lehet baja? mert azt tudom hogy ilyen szutyokos kripta szökevények a vga-t megsütik és úgy adják el, prociban nincs vmi ilyen megszoptad mód?

vannak olcsón kurvajó alaplapok/procik én is ezek közül csemegéztem. amúgy amit használok GTX650Ti videókártya is kezd kevésnek bizonyulni, az újabb gamek már nem futnak rajta maxon, szal ha 2013 játékokkal szeretnél szépen játszani, olyan 70be belekerül hogy felhúzd a géped. kicsit jobb vga-val még többe is talán. vehetsz használtan is, ha az eladó átkúr, max megeteted vele a szarodat. így olcsóbban kijösz a dologból.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
TaylorXIII írta:
Chuck írta:

12 ezerbe HD 6670 DDR3 vagy DDR5? használt? Processzorból hát meggondolandó, hogy veszel-e egy 775-ös régi 4 magost vagy új alaplap s új ram új proci de akkor már kb új gépet vettél😃 am ezek közül választhatsz: [LINK] ugye core 2 quadok a 4 magosak lehetőleg minél jobbat keress ha maradsz a 775-nél. Nem hiszem, hogy sok ilyen ember lenne aki megsüti a VGA-t direkt és eladja. Procit is megsüthetik. Hát hardverapron nézelődj azt szokták ajánlani. Vagy valamilyen pc boltban ha van használt 775-ös s jó árban van akkor azt vegyél. Egyébként én még sosem vettem használt cuccot senkitől de amikor láttam, hogy valaki eladott valamit a másik fél írta h minden rendben volt stb szóval nem kell ettől annyira tartani szerintem.
0
0
0
0
Chuck avatar
TaylorXIII írta:
Chuck írta:

0
0
0
0
Revengex avatar
Chuck írta:

Nekem is az van(volt) és minden játék ment rajta rendesen de igaz, hogy kell egy jó proci is. BF3 és gta4en kívül minden game élvezhető.
0
0
0
0
Recon934 avatar
Köszi a gyors választ !😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Recon934 írta:
Hali !

Egy Sapphire HD7770 Ghz Edition kártyát néztem ki.
A kérdésem az lenne,hogy:
Egy Chieftec CTG 400 W-os táp elbírná e phenom II 965-el egyetemben ?

Bőven😀
0
0
0
0
Recon934 avatar
Hali !

Egy Sapphire HD7770 Ghz Edition kártyát néztem ki.
A kérdésem az lenne,hogy:
Egy Chieftec CTG 400 W-os táp elbírná e phenom II 965-el egyetemben ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:

0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
ToTu avatar
arcsi966 írta:
Van egy 6870-em meg egy 7870-es vga-m cross fire-ben tudom működtetni?

nem tudod 2 ugyan ojan kártyának kell lennie a Cross Fire hez
0
0
0
0
Revengex avatar
ToTu írta:
Revengex írta:
ToTu írta:
Revengex írta:
Én nem csak játszom hanem videózom is szóval nekem erre is kell gondolni 😞 És több magnál gyorsabb a render idő.
De lehet, hogy 6300-at veszek mert előző procimnál (ami egy régi 4 magos phenom i (nem ii)) azzal is elég jól csinálta a dolgát. A kérdés akkor most az, hogy hány évig volna jó ez a párosítás? Min. 3-4 évre gondolok mert ennyi idő alatt igencsak lejönnek az ennél is jobb vga és cpu árak, de akkor már jobb játékok is jönnek. Akkor már kb. a HD 9000 széria lesz 😃

hátha hosszútávra videózásra is akarod használni akkor intelt ajánlok meg veszed az AMD -t és jövöre már jobb AMD jönki mert a bulldozer nem lett épp a legerősebb széria én vegas+adobe after effectelek és az intelem tökéleteshozzá a 7870 ell de ha mindenképpen AMD-t szeretnél szerintem várd meg 2013 mat hátha megint nagyot alkot az AMD mint a Phenom II szériával van Phenom ami jobb mint a Bulldozer

Az Intel is olyan mint az Apple, sokat kér azért ami nem tud többet. Azt mondod, hogy ne FX-et vegyek? Melyik phenom II-re gondolsz? a 6 magosra?

az intelnél az I seria nagyon ellet találva és veri az AMD-t veszel egy i5-2500K-t és nem találsz olyan AMD-t ami letudná gyűrni és az I5 ösök nem is olyan drágák amire illik az apple hasonlatod az az I7es seria egyes tagjai pl. az i5 2500k és az i7 2600K között 10% teljesítmény külömbség van az i7 javára de 30.000ftvel drágább ami eléggé indokolatlan de az intel I szériája erősebb az AMD nél de a mai játékokra programokra az AMD is tökéletes

a 6 magos erősebb PhenomII erősebbek az FX nél de persze az erősebb 4 magos jobb egy Fx es 4 magosnál de elhanyagolható a külömbség maximum ha méréseket végzel akkor vennéd észre ezér mondom hogy várd meg 2013 első-második negyed évét hátha kidob az AMD egy csúcs kategóriás processszórt ami jobb mint az FX és a Phenom de minimális teljesítmény kűlömbség van az FX és a Phenom között így én értelmetlennek látom lecserélni vagy várnék vele egy kicsit persze ha most azonnal szeretnél új procit akkor én a 6 magos Fx et ajánlom

Na már csak azt kéne eldönteni, hogy 6100 vagy 6300. Még van időm gondolkodni meg változtatni meg stb, mert jelenleg nincs pénzem, mivel a gépem váratlanul adta meg magát. (kisült a táp és beleégett a tápba szálító áram kábel (tudom, érdekes..))
0
0
0
0
ToTu avatar
Revengex írta:
ToTu írta:
Revengex írta:
Én nem csak játszom hanem videózom is szóval nekem erre is kell gondolni 😞 És több magnál gyorsabb a render idő.
De lehet, hogy 6300-at veszek mert előző procimnál (ami egy régi 4 magos phenom i (nem ii)) azzal is elég jól csinálta a dolgát. A kérdés akkor most az, hogy hány évig volna jó ez a párosítás? Min. 3-4 évre gondolok mert ennyi idő alatt igencsak lejönnek az ennél is jobb vga és cpu árak, de akkor már jobb játékok is jönnek. Akkor már kb. a HD 9000 széria lesz 😃

hátha hosszútávra videózásra is akarod használni akkor intelt ajánlok meg veszed az AMD -t és jövöre már jobb AMD jönki mert a bulldozer nem lett épp a legerősebb széria én vegas+adobe after effectelek és az intelem tökéleteshozzá a 7870 ell de ha mindenképpen AMD-t szeretnél szerintem várd meg 2013 mat hátha megint nagyot alkot az AMD mint a Phenom II szériával van Phenom ami jobb mint a Bulldozer

Az Intel is olyan mint az Apple, sokat kér azért ami nem tud többet. Azt mondod, hogy ne FX-et vegyek? Melyik phenom II-re gondolsz? a 6 magosra?

az intelnél az I seria nagyon ellet találva és veri az AMD-t veszel egy i5-2500K-t és nem találsz olyan AMD-t ami letudná gyűrni és az I5 ösök nem is olyan drágák amire illik az apple hasonlatod az az I7es seria egyes tagjai pl. az i5 2500k és az i7 2600K között 10% teljesítmény külömbség van az i7 javára de 30.000ftvel drágább ami eléggé indokolatlan de az intel I szériája erősebb az AMD nél de a mai játékokra programokra az AMD is tökéletes

a 6 magos erősebb PhenomII erősebbek az FX nél de persze az erősebb 4 magos jobb egy Fx es 4 magosnál de elhanyagolható a külömbség maximum ha méréseket végzel akkor vennéd észre ezér mondom hogy várd meg 2013 első-második negyed évét hátha kidob az AMD egy csúcs kategóriás processszórt ami jobb mint az FX és a Phenom de minimális teljesítmény kűlömbség van az FX és a Phenom között így én értelmetlennek látom lecserélni vagy várnék vele egy kicsit persze ha most azonnal szeretnél új procit akkor én a 6 magos Fx et ajánlom
0
0
0
0
Revengex avatar
ToTu írta:
Revengex írta:

0
0
0
0
ToTu avatar
Revengex írta:

0
0
0
0
no avatar
Van egy 6870-em meg egy 7870-es vga-m cross fire-ben tudom működtetni?
0
0
0
0
Revengex avatar
0
0
0
0
ToTu avatar
Revengex írta:
ToTu írta:
Revengex írta:
Mit gondoltok az amd 7870-ről?

én csak ajánlani tudom nekem egy Sapphire HD 7870 GHZ Editionom van teljesen megvagyok vele elégedve visz minden játékot full grafikán akadás nélküll pl.NFS Need Most Wanted 2,Far Cry 3,Assassins Creed 3 halk is nincs vele gond

Ennek örülök. Viszont bf3 multiba és gta4-ben hány fps lenne kb? E kari mellé egy amd fx 6300 vagy 8120-at tervezek.

nem tudom bf3 multival nem tudok játszani gta4 fps számot esetleg majd tudok mondani de az sem akadt ment szépen gond nélkül tette a dolgát

hát hogy 6300 vagy 8120 attol függ mekkora az ár külömbségük szerintem a mostani hardverekhez elég a 6 mag de kérdés hogy maga a processzor erössebb-e a 8120 ba mint a 6300 ba persze ha ugyan aza procivan 100% ban ugyan azzal a teljesítménnyel és nagy ár külömbség van köztük akkor inkább a 6300 mert az is bőven elég de ha nem akarod elaprózni akkor nyomasd a 8 magot 😃
0
0
0
0
Revengex avatar
ToTu írta:
Revengex írta:

én csak ajánlani tudom nekem egy Sapphire HD 7870 GHZ Editionom van teljesen megvagyok vele elégedve visz minden játékot full grafikán akadás nélküll pl.NFS Need Most Wanted 2,Far Cry 3,Assassins Creed 3 halk is nincs vele gond

Ennek örülök. Viszont bf3 multiba és gta4-ben hány fps lenne kb? E kari mellé egy amd fx 6300 vagy 8120-at tervezek.
0
0
0
0
ToTu avatar
Revengex írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
SpeedMeUp írta:
Egyébként mennyire alkalmas a HD6670 játékra? Mi a véleményetek róla? 😀

DDR5-ös hát közepes, magas beállításokkal HDban elbír a játékokkal kb.
0
0
0
0
Revengex avatar
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Egyébként mennyire alkalmas a HD6670 játékra? Mi a véleményetek róla? 😀
0
0
0
0
no avatar
Ram az tuti van, de most az i3 gyenge a full hdhoz?? mivel az az ajánlottja... i3 kevés lenen ehhez? na nemá..
konkrét válaszokat kérek ne olyat hogy ez meg az vóna, az ilyen hallgasson inkább...
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Rammstein29 írta:
Na sztetek ha már annyira ajánlotátok a hd7770-et milyen graf beálitás mellett futna el nagyon jól maximális felb 1440*900-on a far cry 3 pl???

1440x900-on futna maximális beállítások mellett is 😉 De csak ha van mellette megfelelő processzor és ram is 😀
0
0
0
0
no avatar
Na sztetek ha már annyira ajánlotátok a hd7770-et milyen graf beálitás mellett futna el nagyon jól maximális felb 1440*900-on a far cry 3 pl???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
TaylorXIII írta:
Chuck: Ennek topicnak az első oldalain van egy kis olvasnivaló. Ott jópár dologra választ kapsz.

télleg egy kis olvasnivaló!😃 köszi!😀
egyébként újonnan nem is lehet már kapni a boltokba hd5670-et?. eddig egy boltnál találtam de ott 17ezer....

Hát igen elég ritka. Vegyél HD 6670 DDR5-t vagy GT 630 DDR5-t ezek kb olyan árban vannak.
0
0
0
0
Chuck avatar
TaylorXIII írta:
Chuck: Ennek topicnak az első oldalain van egy kis olvasnivaló. Ott jópár dologra választ kapsz.

télleg egy kis olvasnivaló!😃 köszi!😀
egyébként újonnan nem is lehet már kapni a boltokba hd5670-et?. eddig egy boltnál találtam de ott 17ezer....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
no avatar
aham ! Hogy honnan vettem ?Mindenhol a Media Grapichs Acleratorban is lehet választani melyiket használjam az everest sőt a gpu-z is két választási lehetőséget ad analizálásra (szóval melyiknek akarom látni a tulajdonságait .

Köszönöm akkor bizonyára valamit félre értelmeztem!
Bár érdekes hogy néhol ezek ellenére még mindig ezt adja ki :
[LINK]
pl : a gpu-z ben az egyiknél minden ok a másiknál már a bios-verzióját se ismeri fel

[LINK]
itt meg volt hogy az egyiket vga driver frissitésnél letiltottam és minimális beállitásokon ment a gépem míg a mássikkal már tudtam változatni a beállitásokon :I szóval innen vettem 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Spartan117 írta:
Elnézést de újra felteszem a kérdést ! 😞

Srácok azt hiszem sőt szinte biztos hogy 2 videókártyám van hogyan tudom beállítani hogy eggyütt fussanak. (ugyanolyan vga-k 2db Intel GMA 4500m ) Hmmm ez nagyon érdekelne mert ha kettő menne tuti megdobná a gép teljesítményét !

Ez lehetséges ilyen integrált videókártyával laptopon?
És ha igen mit kell tennem elöre is köszönöm szépen!

A gépedben 1db Intel GMA4500 integrált GPU van, mivel az Intel nem gyárt több GPU-s grafikus egységet.
0
0
0
0
sisko avatar
Spartan117 írta:

Srácok azt hiszem sőt szinte biztos hogy 2 videókártyám van hogyan tudom beállítani hogy eggyütt fussanak. (ugyanolyan vga-k 2db Intel GMA 4500m ) Hmmm ez nagyon érdekelne mert ha kettő menne tuti megdobná a gép teljesítményét !

Biztos,hogy nincs benne 2 vga.Ezt honnan vetted ?
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
Chuck avatar
oké, köszi!
egyébként a ROP blokk (Render Output Units) mit jelent? és ez miben látszik meg ha az egyik kártyának nagyobb/kevesebb?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Chuck írta:
Gaboo7 írta:
Chuck írta:
inkompatibilitási kombó, mit jelent ez pontosan a vga-knál?
és hol lehet ezt megnézni hogy ne legyen ilyen?

"inkompatibilitási kombó" na ilyen nincs. 😀 Kompatibilitási lista van az alaplapoknál leginkább a kompatibilis memóriákat szokták feltüntetni, de van olyan gyártó aki a VGA-kat is felsorolja. Sajnos ezek a listák általában hiányosak. Az esetek 99%-ban minden lap működik minden VGA-val. Az utolsó ilyen kompatibilitási problémám 2006-ban volt amikor egy 7950GX2-őt nem akart felismerni az akkori alaplapom egy Asus M2N-E. Egy BIOS frissítés akkor is segített, és akkor is csak az volt a gond hogy előtte még nem voltak elterjedve a két GPU-s videokártyák.

értem, akkor elméletileg ezzel a videokártyával nem lenne gond ügye? Gigabyte 6670 1GB DDR3 GV-R667D3-1GI

Nyugodtan megveheted.
0
0
0
0
Chuck avatar
Gaboo7 írta:
Chuck írta:
inkompatibilitási kombó, mit jelent ez pontosan a vga-knál?
és hol lehet ezt megnézni hogy ne legyen ilyen?

"inkompatibilitási kombó" na ilyen nincs. 😀 Kompatibilitási lista van az alaplapoknál leginkább a kompatibilis memóriákat szokták feltüntetni, de van olyan gyártó aki a VGA-kat is felsorolja. Sajnos ezek a listák általában hiányosak. Az esetek 99%-ban minden lap működik minden VGA-val. Az utolsó ilyen kompatibilitási problémám 2006-ban volt amikor egy 7950GX2-őt nem akart felismerni az akkori alaplapom egy Asus M2N-E. Egy BIOS frissítés akkor is segített, és akkor is csak az volt a gond hogy előtte még nem voltak elterjedve a két GPU-s videokártyák.

értem, akkor elméletileg ezzel a videokártyával nem lenne gond ügye? Gigabyte 6670 1GB DDR3 GV-R667D3-1GI
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Spartan117 írta:
Rammstein: Ajánlottba 5570-et kér szval szerintem egész jól menne neked! 😀

Srácok azt hiszem sőt szinte biztos hogy 2 videókártyám van hogyan tudom beállítani hogy eggyütt fussanak. (ugyanolyan vga-k 2db Intel GMA 4500m ) Hmmm ez nagyon érdekelne mert ha kettő menne tuti megdobná a gép teljesítményét ! 😀

A far Cry 3-nál nem 5570 az ajánlott. Menne neki a Far Cry 3 7770-nel, de nem maxon.

szted hogyan?? high ultrán vagy hogy?? sima high beálitásokkal?? király futásra értem...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció