Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
apetit1989 avatar
Függ a rev számtól is, de egyébként az adott gyártó oldalán megtudod nézni a cpu support listben
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
lehet hülye kérdés de ha 760G am3+-os lapot veszek akkor ugye az nem ismeri fel a FX-ekt? csak BIOS frissítés után?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Sziasztok!

Az miért van hogy a hangszórók is adják a mély hangot(torzul a hangzás) és nem csak a mélynyomó?
0
0
0
0
Athis18 avatar
TaylorXIII írta:
hát noname táp+HD 4850 kombó lehet már problémás😃 lehet kéne venni tápot is😃

Arra már nem futja. :\ Remélem egy honapot kibir 😃 Bár igyis vaciláltam, mert volt egy HD 4650 es kártya is, ami uygan gyengébb lett volna. Lehet azt kellett volna elhoznom 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hát noname táp+HD 4850 kombó lehet már problémás😃 lehet kéne venni tápot is😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
Athis18 írta:
TaylorXIII írta:
MI az új kártya?😀

[LINK]

Egy ilyet siekrült szerválnom, igaz 10e be hoztam el, de remélhetöleg megérte az árát 😃 Köszi a hasznos informáciokat 😀

Egy másik kérdés:
https://kepfeltoltes.hu/130605/481078249N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A bekeretezett rész az mi lenne?

Hmm, felment 96 Celsius fokra. Lhetséges h a táp nem nagyon birja? :\
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az kb olyan,mint ami fölötte van:-1 fok van a szobában ???? Hogy mi az a táv hőmérséklet?? Jó messze jó meleg van.Szerintem.😂
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Athis18 írta:
TaylorXIII írta:
MI az új kártya?😀

[LINK]

Egy ilyet siekrült szerválnom, igaz 10e be hoztam el, de remélhetöleg megérte az árát 😃 Köszi a hasznos informáciokat 😀

Egy másik kérdés:

Jó kis kártya😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
TaylorXIII írta:
MI az új kártya?😀

[LINK]

Egy másik kérdés:

0
0
0
0
Megaisten avatar
Davezorrr írta:
apetit1989 írta:
Szerintem meghalt. Mielőtt kidobod, tedd be 200 fokon sütőbe, hátha segít.
Szerk.: szal eltűnt a hsz-ed, de egy próbát megér a dolog, nekem már többször bejött

a mikrós dolog nem hülyeség ugye ?? vagy csak engem vesznek hülyére vele ?? haverom is mondta h (igaz nem mikró) vasaljam meg a gpu-t...mondom WTF? 😆
Mikros😆 ott csak kisütöd az egész kártyát + a mikrot is kidobhatot.😆 Rendes sütöben 200.fokon.pár perc hogy a cin kicsit meg olvadjon.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
apetit1989 írta:
Szerk.: szal eltűnt a hsz-ed, de egy próbát megér a dolog, nekem már többször bejött

a mikrós dolog nem hülyeség ugye ?? vagy csak engem vesznek hülyére vele ?? haverom is mondta h (igaz nem mikró) vasaljam meg a gpu-t...mondom WTF? 😆
0
0
0
0
MoonW avatar
Mi nem ragasztjuk le, egyébként érdeklődj az ügyfélszolgálatukon.
0
0
0
0
Ducky avatar
Ha az ***-nál megrendelek egy gépet, amit ott össze is szerelnek, akkor a gépházat nem ragasztják le garanciajeggyel?!
0
0
0
0
Athis18 avatar
apetit1989 írta:
Apró pötty a gpu-n például, de akármi más is tönkremehetett benne

Értem, köszi. Mindenesetre találtam vételre egy "uj" kártyát, remlem azzal nem fog szarakodni 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Apró pötty a gpu-n például, de akármi más is tönkremehetett benne
0
0
0
0
Athis18 avatar
apetit1989 írta:
Garanciális még a VGA-d?

dehogyis. 1,5 éve kaptam ismeröstöl. Már azelött is futott sztem 2-3 évet. Nem füstölt meg semmi hasonlo nem történt vele. Ha esetleg a mag kiégett, azt hogyan tudom leellenörnzni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Garanciális még a VGA-d?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Superlompos írta:
Egy próbát megér.

Hát ez sem vált be sajnos. Igy ne mtudom mi esz vele.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Superlompos írta:
Ott átvágnak többnyire, meg vagyonokat kérnek el a semmiért.

Bios resetnek van e értelme?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ott átvágnak többnyire, meg vagyonokat kérnek el a semmiért.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Superlompos írta:
Másik VGA-val. Olvastam, hogy nincs csere VGA, de ez jó megoldás lenne. Vagy rakd át a te VGA-dat másik gépbe. Ha ott se ad képet, akkor valószínűleg az döglött be.

Ha minden ilyen egyszerü lenne, már megcsinátam volna. Másik gépem agp-s sajna, haverok meg kirepüültek a fészekkböl, igy nem egyszerü csak uyg simnán átugrani kipprobálni. Szervizben gondolkodok még, de ott meg sztem pénzt kérnének el érte, ami szintén nem egy jo megoldás 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Másik VGA-val. Olvastam, hogy nincs csere VGA, de ez jó megoldás lenne. Vagy rakd át a te VGA-dat másik gépbe. Ha ott se ad képet, akkor valószínűleg az döglött be.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Superlompos írta:
De ha a lap állítólag leégett, akkor nem működne integrált VGA-val sem. Tehát szó sincs a lap leégéséről. Mert ha alap meghalt, akkor semmit se csinálna a gép (mármint még a ventik se pörögnének fel).

Értem, akkor szerinted mivel kellene probálkznom?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De ha a lap állítólag leégett, akkor nem működne integrált VGA-val sem. Tehát szó sincs a lap leégéséről. Mert ha alap meghalt, akkor semmit se csinálna a gép (mármint még a ventik se pörögnének fel).
0
0
0
0
Athis18 avatar
Superlompos írta:
Esetleg nézd meg a Bios-ban, hogy nem az alaplapi VGA van beállítva elsődlegesnek. Lehet, hogy valamiért resetelte magát a Bios.

Átlett állitva alaplapira, mert normális állapotban sem adott jelet, és ismerös azt állitotta, hogy kiégett a vga. forumokon meg oylat olvasok, hogy szar a alaplap, viszont nem értem, hogy egyik naprol a másikra hogyan romolhat el : \
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Esetleg nézd meg a Bios-ban, hogy nem az alaplapi VGA van beállítva elsődlegesnek. Lehet, hogy valamiért resetelte magát a Bios.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. A probléma a következö. Tegnap ota szarakodom ezzel és fingom sincs hogy mi lehet a baj. vasárnap még ment a gépem meg minden, de hétfö délután, ahogy bekapcsoltam a gépet nem volt jel a monitornál. Másik vga t sajnos nem tudok kiprobálni mert nincs, és kölcöskérni sem tudok. Viszont integrált kártyyával meg müködik minden. Gondolom ti töbebt találkoztatook iylenel. MI lehet a probléma? :\
0
0
0
0
Ducky avatar
ugye van a tápon 2x4 pin cpu csati...mindegy hogy melyik hova megy?
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Igazából nem tudom hova írjam de végül erre tettem le a voksom.

Na szóval vettem egy új HDMI kábelt (Equip 119342 2m) amivel összekötöttem a VGA-t és a monitort. Azonban egyes játékoknál ( Metro LL ,Crysis 3 , BO2 de pl. a Simcity-ben pedig nincs ilyen próbléma ) ha átrakom 1680x1050-re a felbontást akkor ilyen fura... nem is tudom milyen... olyan mintha kevesebb Hz lenne. FullHD-ban pedig simán jól megy. Próbáltam már másik kábellel is és azzal is ilyen volt... de ha visszarakom a régit akkor jó lesz... (de azért szeretném lecserélni ,mert csak analóg jelet tud adni)...
Képet csináltam de sajnos nem adja vissza azt amit kéne.

Szóval valakinek van valami tippje? Valamit állítani kéne a Catalyst-ban?
0
0
0
0
Slipiboy avatar
Synda Rebirth írta:

Köszönöm 😀
0
0
0
0
Sonymeans avatar
TaylorXIII írta:
Sonymeans írta:
Nem,az alaplapi kártya bekrepált ezért külön kártyával próbáltam (kettővel is)

Hát nem tudom mi lehet. Várj még majd jönnek még tapasztaltabb emberek majd ők megmondják remélhetőleg mi lehet a baj. Ha minden pörög de nincs kép akkor lehet maga PCI-E foglalat ment tönkre. De tényleg nem tudom😞

Igen hosszú még a nap de köszönöm neked is a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sonymeans írta:
Nem,az alaplapi kártya bekrepált ezért külön kártyával próbáltam (kettővel is)

Hát nem tudom mi lehet. Várj még majd jönnek még tapasztaltabb emberek majd ők megmondják remélhetőleg mi lehet a baj. Ha minden pörög de nincs kép akkor lehet maga PCI-E foglalat ment tönkre. De tényleg nem tudom😞
0
0
0
0
Sonymeans avatar
Nem,az alaplapi kártya bekreplált ezért külön kártyával próbáltam (kettővel is)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sonymeans írta:
TaylorXIII írta:
De ugyanúgy működik csak nem sípol? Valszeg csak az alaplapi kis hangszóró döglött be akkor.

Nem maga a gép nem jön be tehát elindítom venti pörög minden oké de a képernyő totál fekete és nem történik semmi még maga a bios se jön be

Alaplapi videokártyára van kötve a monitor? Külön videokártyával próbáltad?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Sonymeans írta:
TaylorXIII írta:
De ugyanúgy működik csak nem sípol? Valszeg csak az alaplapi kis hangszóró döglött be akkor.

Nem maga a gép nem jön be tehát elindítom venti pörög minden oké de a képernyő totál fekete és nem történik semmi még maga a bios se jön be

Tesóm laptopjánál csinálta ugyanezt igaz ott az LCD panel fénycsöve repedt meg és nem volt kép (régebbi nem ledes kijelző még mielőtt vki...)
0
0
0
0
Sonymeans avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Ittvan kolegám gépe,panasz,h nem kapcsol be,tápot csréltem de azzal se,és az ö tápja is müködik külön,vagyis az tuti jó.Kiszedtem a lapot a házbol,és ugy is kiprobáltam,memok nélkül,egy memoval,majd a másikkal mind2 slotban,vga nélkül is,power gombot is kiiktattam,hátha az döglött be,de nem.Akkor már csak az maradt h meghalt a lap.Kérdésem lehet öket valahogy javitani?Nincs semennyi elszinezödés (égés nyom),se pupos kondi...Esetleg a proci megbir hóni?Egyik este kikapcsolták másik reggel nem indul.?Annyi h régi ketyere s478.Nem mai bárka.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nem hiszem😃 balesetvédelem és venti védelme lehet a szerepe szerintem csak. Véletlenül odanyúlsz mikor forog a venti akkor a te is megsérülhetsz esetleg plusz a ventilátor motorjának sem tesz jót egy hirtelen megállítás. Más szerepe szerintem nincs. Bár lehet, hogy van😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Sonymeans avatar
Sziasztok!
Problémám akadt a régi gépemel,Mikor bekapcsolom sípolnia kellene de nem sípol,már volt bios ujraindítás, takarítás minden,de mégsem jó én szerintem az alaplapnak lőttek de ha van ötletetek akkor azt megköszönném,előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
kesechamakh avatar
Sziasztok!Vettem egy TP-Link wr720n routert!hogy tudom megcsinálni hogy az öcsémnek is legyen nete??követem az utasittásokat,de a telepitő cd nél az utolsó telepittést nem engedi! amikor a routert probálom bekonfigurálni akkor használati utmutaton a 192.168.1.1 et ir de csak a 192.168.0.1 el tudok bejelentkezni majd ugycsinálom ahogy le van irva mégse jo és az én netemet se tudom használni csak ha kikötöm a routert és visszadugom a modemebe! mi lehet a gond kérlek titeket segitsetek és irjatok nekem egy üzit!előre is köszönöm szépen,vagy hivjak egy szakembert?? :)
0
0
0
0
anyu89 avatar
sudosu írta:
anyu89 írta:
Másoknak is szaraxik az nvidia driver-e 320.18(egér megállás, kurzor változtatás, stand-by ból nem lehet visszahozni meg ilyenek )?

Indítsd el a Windows-t csökkentett módba és töröld le az NVIDIA drivert és telepítsd újra (normál indítás után)

Nekem a játékok szaggattak be elég durván, nem tudom az okát viszont az újratelepítés segített.

Játékoknál nem vettem észre lassulást vagy bármi mást. Amiket felsoroltam azok is időszakosan megjelenő problémák és nem kicsit idegesítőek.
De ha más nem segít megpróbálom letörölni teljesen az nvidia drivert és újrarakni.
0
0
0
0
sudosu avatar
anyu89 írta:
Másoknak is szaraxik az nvidia driver-e 320.18(egér megállás, kurzor változtatás, stand-by ból nem lehet visszahozni meg ilyenek )?

Indítsd el a Windows-t csökkentett módba és töröld le az NVIDIA drivert és telepítsd újra (normál indítás után)

Nekem a játékok szaggattak be elég durván, nem tudom az okát viszont az újratelepítés segített.
0
0
0
0
anyu89 avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
Synda Rebirth írta:
Thomech írta:
Hát végül 55.000Ft ért találtunk egy Samsung Monitor/Tv-t! 😀
Nagyon király a Samsung TV-k pedig különösen jók és strapabírók! És egyértelműen van rajta pc bemenet! Én személy szerint jó választásnak tartom! 😃
Ez lenne az: SAMSUNG T22B300 - Ecran Plat TFT 22'' LED - 16/9 - Full HD
https://s2.static69.com/hifi/images//produits/xl/SAMSUNG-T22B300.jpg

Jó választás, de nem annyiért, 43k, 1k a kiszállítás.😉

Na igen, de mi hitelre vettük! Vagyis ilyen ingyen hitelre! 10 hónap alatt kell kifizetni az 55.000Ft ott. A pénz tárcánknak így nem akkora nagy érvágás! 😆
0
0
0
0
no avatar
Slipiboy írta:
Synda Rebirth írta:

AMD OverDrive....😀

Köszönöm de ezzel a programmal nem jutottam előrébb 😃 Nekem ez kínai 😆

0
0
0