komorszabi írta:
Sziasztok, kellene egy kis segítség nekem. Észrevettem egy pár napja hogy a BF3 (természetesen multiban) elkezdett szaggatni. Megnéztem a hőfokokat, minden ok, Ezután gondoltam hogy elfogyott a RAM, most vettem észre hogy azt írja hogy Telepített Memória 4GB 3,12 használható fel. Ilyenkor mit tudnék tenni hogy vissza nyerjem azt az 1 gb ramot? Előre is köszi a választ😀
Semmit nem tudsz tenni, mivel azt a nem egész 1GB RAM-ot a Windows használja. Amit játékra és minden másra lehet fordítani az csak 3,12GB, vagy amennyi éppen szabad.
komorszabi írta:
Sziasztok, kellene egy kis segítség nekem. Észrevettem egy pár napja hogy a BF3 (természetesen multiban) elkezdett szaggatni. Megnéztem a hőfokokat, minden ok, Ezután gondoltam hogy elfogyott a RAM, most vettem észre hogy azt írja hogy Telepített Memória 4GB 3,12 használható fel. Ilyenkor mit tudnék tenni hogy vissza nyerjem azt az 1 gb ramot? Előre is köszi a választ😀
Semmit nem tudsz tenni, mivel azt a nem egész 1GB RAM-ot a Windows használja. Amit játékra és minden másra lehet fordítani az csak 3,12GB, vagy amennyi éppen szabad.
ezt ami nekem van fejegységem SAL VB 2000 ezt nagyon lehúzzák, hogy olcsó húsnak híg a leve, de nekem a 9000 Ft így is drága volt... Szóval másik szerint bármennyire szar, nekem majdnem hogy aranyat ér. nem szeretnék kockáztatni hogy tönkreteszem.
Csak erősebb hangszórókat szeretnék beletenni a kocsiba 4 db-t 50-100 watt között.
tehát akkor vennem kell hozzájuk erősítőt? és ha igen akkor az erősítőt milyen teljesítménnyel, impedanciával stb. hogy a rádió ne "izzadjon" de aza 4 db hangszóró jól szóljon. Basszustól a magasig minden hangzás rendben legyen.
Sztem abba a +25W ba nem hal bele a Fejegységed 😃 ha nekem 2 évig gond nélkül vitte a 100W os (8"Ohm)-os hifi mélynyomót akkor sztem simán vinni fogja neked azt a +25W ot 😃 😀, én zene mániás vagyok szóval kell h valami szóljon ott mögöttem 😉 nem akartam sokat költeni zene cuccra és azért vettem ezt, de nagyon megvagyok a cuccal elégedve 😀
Tehát ha jól értem és 25W-nál nagyobb szórót akarnék bele tenni, akkor érdemes egy erősítőt venni és arra nyomni?
Mélyládát nem akarok, nem vagyok olyan elvetemült 😃 csak kicsit jobb hangzást a kocsiba 😃
szia,hát ha jó a fejegység akkor elbírja a nagyobb W-ot is, nekem is 1 Pioneer fejegységem van már 5 éve,(még mindig mintha új lenne) 4x50W ot tud az is, de nekem is a 2 gyári + 1 Hifi hangszóró volt mellé ami 8'Ohm os volt 😃 és 100W os,,szóval igazából bírni bírja az de nem úgy szól mintha rendesen a gyári adatoknak megfelelőeket teszel mellé, nem viccből írják oda hogy 4x50W,ha komolyabb cuccot szeretnél érdemes kicsit költeni,és veszel mondjuk azt amit én!: Mac Audio MPX 2000 Erősítő, és 1 Mac Audio MPX Box 1000W os ládát szett be már kapsz 180 euro környékén nem tudom mennyi most a forint otthon, és nagyon nagyot szól 😃
Sziasztok!
Bocis hogy ide írom, de ez a legnézettebb téma és gyorsan kéne a segítség, alig 2 hetem van a kérdés megválaszolására 😃
Van a kocsimban egy SAL VB 2000 autórádió 4X25 wattal.
Erre mi a maximális teljesítményű hangszóró, amit rálehet kötni erősítő nélkül. és 4-et szeretnék. tehát mi az a legnagyobb teljesítmény amiből 4-et elbír a a rádió.
Bocsánat a hülye kérdésért, de semennyire nem értek az autó hangtechnikákhoz.
Azt tudom haveromnak egy 4X50W-ot autórádiója van és 2db 90W meg 2db 160 W hangszóró van beszerelve erősítő nélkül, de Ő sem tudja megmondani pontosan.
Az a problémám hogy mostanság a gépem elkezdte azt csinálni hogy néha megáll , ezt úgy értem hogy pl: netezek és 5-6 másodpercre lefagy a gép, nem mozog az egér , meg semmi de a hang az megye , utána pedig rendesen működik tovább :/
Valakinek nincs valami ötlete hogy ez miért lehet ? kb fél éves a gépem, szinte még vadi új, boltba vettem még csak nem is használtan .
Nálam is pont ugyanezt csinálta kétszer is a Chrome 😜 Eléggé besz*rtam, közbe nyomom a resetet újraindul és kidobta h a gép zárolva van, beírom a kódot, és egyből ment a rendszer 😎
Nekem is előfordul néha..mindig akkor csinálja amikor sok mindent csinálok pl. megy a face zene játék letöltés..Nektek is kiírja fölül a böngésző hogy (Nem válaszol)?
Az a problémám hogy mostanság a gépem elkezdte azt csinálni hogy néha megáll , ezt úgy értem hogy pl: netezek és 5-6 másodpercre lefagy a gép, nem mozog az egér , meg semmi de a hang az megye , utána pedig rendesen működik tovább :/
Valakinek nincs valami ötlete hogy ez miért lehet ? kb fél éves a gépem, szinte még vadi új, boltba vettem még csak nem is használtan .
Nálam is pont ugyanezt csinálta kétszer is a Chrome 😜 Eléggé besz*rtam, közbe nyomom a resetet újraindul és kidobta h a gép zárolva van, beírom a kódot, és egyből ment a rendszer 😎
Sziasztok.
Asus P8H61-M LX3 R2.0 alaplapra rámenne +2 ventilátor, meg egy előlapi hangkártyás cucc?
Mert most lesz szétszedve és akkor beleraknám. Esetleg egy képet ha tudnátok csinálni, hogy hova kell bedugni megköszönném.. 😀
Azt sem bánom ha paint-ben bekarikázzátok hova dugjam rá.. 😀
Köszi.. 😃
hát ez nem semmi 😆D , köszi az infót , meg már azt hittem hogy valami szétment a gépbe .... 😃
Lehet akkor inkább felrakok egy másik böngészőt , vagy nem tudom .
Szép napot! Nem tudom jó helyen írom e le a panaszom, de remélem itt is kapok segítséget. Nemrégiben vettem egy A4Tech X7 XL-750BH típusú egeret és van rajta egy kicsi gomb, amit ha megnyomok a játékban 1 kattintással kilövök 2-3 golyót. Azt hallottam hogy be lehet állítani, hogy ne csak 2-3 golyót lőjjön ki, hanem az egész tárat. Néztem fórumokat és videókat hátha találok valami hasznosat és egy videóban bemutatták, hogy az egérhez kapott CD-n van egy program, amiben át lehet variálni a dolgokat. Megcsináltam ugyan azt, amit a videóban láttam, viszont a végén rá kell kattintsak a Download to mouse gombra, hogy frissítsem az egerem, de nekem ott azt írja ki, hogy "Fail to download". Ilyenkor mi a teendő? Ki lehet ezt küszöbölni valahogy, vagy csak selejtes az egerem? Illetve ha ez a macro be van állítva az egérre, csalásnak minősül? Válaszotokat előre is köszönöm!
Nincs ott semmi hiba.A szabvány órajelekhez igazítva írja ki a frekit.Egyébként ez driver fügvénye is.Ha rányomsz a PCI-e sebesség mellett a kérdőjelre és futtatod a piros levest,akkor a senzornál tudod megkukkantani,hogy mennyin is megy valójában.
sziasztok!
sony vegas renderelésnél melyik a gyorsabb?
CUDA vs OpenCL
mert haver venni akar vidikarit😃 és ő így "videózik" és neki hosszú a "render Time"😃
mert Nvidiánál CUDA,míg AMD-nél OpenCL van vagy mi😆
gondolom mind2 gyorsabb a CPU-nál😃
hali, játék közbe folyton 80 fok felé megy a kártyám NVIDIA GT 440 DDR5 1GB
szerintetek mi baja lehet? 😲
vagy az nem gond?
kicsit zavaró h hangosan zúg 😃
nemrég raktam rá új pasztát. :|
A 757 és 761 hozzászólásomban naggyából ott a válasz.+20-30k-t nekem tuti nem ér meg.Sajnos nem látom a különbséget.Meg még el is kalapáltam a 3770K-val pár helyen.
Közben ránéztem én is.Bios beállítás lesz,vagy driver hiány.
Ha valakit érdekel a 4770K vs 2600K vs 3770K akkor nézzen át ide [LINK] akoska07,ffodi,és jómagam megnéztük mit is javított az intel.
1 órája tettem fel, teljesen friss Win7 x64et, A RAM KINGMAX 4GB DDR3 1333Mhz, más progi kimutatja, hogy teljes 4 giga(670MHZ-en ketyeg) AIDA szerint. De a WIn nem lát belőle csak 3.79Gb....
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
Nem értem mi lenne felejtős, nem játékot kérdeztem, hogy menne, csak sima kérdést tettem fel a Win-el kapcsolatba, hogy azzal van e a gond, vagy esetleg a RAMal........
LagerMaister írta:
Sziasztok! Nemrég raktam össze egy új gépet. Eddig semmi gondom nem akad, de most egy hete észrevettem hogy nem látja mind a 4 GIGA Memóriát a gép. Windows 7es, 64bittes van fent, de mégis csak 3,79et lát. A másik bibi pedig az, hogy élményindex szerint csak 5.9es a ram, ami eddig 7,2es volt. Mi lehet a gond? Rossz lehet a RAM, vagy esetleg az alaplappal van a gond?
Elsősorban, szerintem nem 64bit...😜
Élményindex semmit sem jelent, légy tisztában a hardvered tényleges teljesítményével ! 😉
Szerk: Gépedet látva, többet ne várj, VGA cserével előrébb léphetsz, egyébként felejtős ! 😕
Sziasztok! Nemrég raktam össze egy új gépet. Eddig semmi gondom nem akad, de most egy hete észrevettem hogy nem látja mind a 4 GIGA Memóriát a gép. Windows 7es, 64bittes van fent, de mégis csak 3,79et lát. A másik bibi pedig az, hogy élményindex szerint csak 5.9es a ram, ami eddig 7,2es volt. Mi lehet a gond? Rossz lehet a RAM, vagy esetleg az alaplappal van a gond?
szotyione írta:
miért van az ,hogy a 4GB-os memóriám van és a win 7 ultimate 64bites op rendszerem pedig csak 3.22GB-ot használ el.
néztem az integrált videókártya le van-e kapcsolva és le van.
más egyéb ötlet?
valaki válaszoljon!
Ha minden fórumban megkérdezed,akkor sem kapsz rá választ.De én már kértem egy élményindexes képet.Ennek ellenére nem tetted fel.
Igen.Megnézed a lapodon h meik az a két tü ami bekapcsolya.
Pl nálam ha szemben van a 20+4 tüs tápcsati,akkor ugy h jobbrol van a kis karom,ami beakad,akko a jobboldali sorbol felülröl számolva a 4.(zöld szinü kbábel),baloldali sorban felülröl a 8.(szürke).Ezt a kettöt összekötöd egy másik drótta,magyarul át hidalod.Kül minden tápnál igy kell h legyen mert ezek univerzálisak,minden lap,minden táp igy kell h legyen mert ha nem akkor kellene minden laphoz saját táp.
Hali!
Egy barátom gépét nem rég portalanítottuk ki, mindent szétszedtünk átfújtuk kompresszorral de amikor bekapcsolta ma nem működött a hangfala. ez mitől lehet?
Vmi pörög áám rendesenm csak tudnám mitöl megy fel 96 ig :S
nálam a chipset melegszik kegyetlenül valamiért, proci víz alatt sosem megy 25fok fölé de most mikor nem raktam a chipset elé ventit felkúszott 81 fokra..
s ez valós mert forró a borda, tehát a hőt felveszi, nem áll rosszul rajta...
hócipellőm kivan...
Az miért van hogy a hangszórók is adják a mély hangot(torzul a hangzás) és nem csak a mélynyomó?
Vagy rosszul vannak beszúrva hangkártyába vagy pedig a hozzátartozó programban van elállítva pl. nekem 2/2.1 akkor szokott olyat csinálni mint neked (5.1 rendszer, audigy 2 ZS hangkártyám van)
De eddig ilyen nem volt.
Csak erősebb hangszórókat szeretnék beletenni a kocsiba 4 db-t 50-100 watt között.
tehát akkor vennem kell hozzájuk erősítőt? és ha igen akkor az erősítőt milyen teljesítménnyel, impedanciával stb. hogy a rádió ne "izzadjon" de aza 4 db hangszóró jól szóljon. Basszustól a magasig minden hangzás rendben legyen.
Mélyládát nem akarok, nem vagyok olyan elvetemült 😃 csak kicsit jobb hangzást a kocsiba 😃
Bocis hogy ide írom, de ez a legnézettebb téma és gyorsan kéne a segítség, alig 2 hetem van a kérdés megválaszolására 😃
Van a kocsimban egy SAL VB 2000 autórádió 4X25 wattal.
Erre mi a maximális teljesítményű hangszóró, amit rálehet kötni erősítő nélkül. és 4-et szeretnék. tehát mi az a legnagyobb teljesítmény amiből 4-et elbír a a rádió.
Bocsánat a hülye kérdésért, de semennyire nem értek az autó hangtechnikákhoz.
Azt tudom haveromnak egy 4X50W-ot autórádiója van és 2db 90W meg 2db 160 W hangszóró van beszerelve erősítő nélkül, de Ő sem tudja megmondani pontosan.
Alaplapon lévő 4 pines csatlakozóra rá dughatok én egy 3 pines csatlakozót?
Igen.
Közben sikerült rátalálnom, de azért köszi. 😀
Alaplapon lévő 4 pines csatlakozóra rá dughatok én egy 3 pines csatlakozót?
Igen.
Hali
Nekem is előfordul néha..mindig akkor csinálja amikor sok mindent csinálok pl. megy a face zene játék letöltés..Nektek is kiírja fölül a böngésző hogy (Nem válaszol)?
Hali
Asus P8H61-M LX3 R2.0 alaplapra rámenne +2 ventilátor, meg egy előlapi hangkártyás cucc?
Mert most lesz szétszedve és akkor beleraknám. Esetleg egy képet ha tudnátok csinálni, hogy hova kell bedugni megköszönném.. 😀
Azt sem bánom ha paint-ben bekarikázzátok hova dugjam rá.. 😀
Köszi.. 😃
Lehet akkor inkább felrakok egy másik böngészőt , vagy nem tudom .
És ezt nem lehet valahogy kijavítani valami programmal vagy valami ? ....
valami nem kóser? :/
miért van, hogy GPU-Z itt a GPU-hoz 513Mhz és a memoryhoz 297Mhz-t ír kép: Spoiler!
de itt már GPU 540 a memory meg 310?? kép: Spoiler!
sony vegas renderelésnél melyik a gyorsabb?
CUDA vs OpenCL
mert haver venni akar vidikarit😃 és ő így "videózik" és neki hosszú a "render Time"😃
mert Nvidiánál CUDA,míg AMD-nél OpenCL van vagy mi😆
gondolom mind2 gyorsabb a CPU-nál😃
amúgy ja, régebben is ilyen volt :s
Annak a kártyának nem kéne 80 fokon mennie még játék alatt sem, hiszen nem egy igazi bika kártya.
szerintetek mi baja lehet? 😲
vagy az nem gond?
kicsit zavaró h hangosan zúg 😃
nemrég raktam rá új pasztát. :|
Pedig valahol azt olvastam h. az X79 utódot már DDR4-el akarják kihozni, nem is egy helyen.
[LINK]
A kérdés inkább az,hogy 1155-be lesz e 6 magvas négyszög.
Ha valakit érdekel a 4770K vs 2600K vs 3770K akkor nézzen át ide [LINK] akoska07,ffodi,és jómagam megnéztük mit is javított az intel.
CPU-Z szerint is megvan a teljes 4 giga...Én nem értem akkor mi van....
[LINK]
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
Nem értem mi lenne felejtős, nem játékot kérdeztem, hogy menne, csak sima kérdést tettem fel a Win-el kapcsolatba, hogy azzal van e a gond, vagy esetleg a RAMal........
Elsősorban, szerintem nem 64bit...😜
Élményindex semmit sem jelent, légy tisztában a hardvered tényleges teljesítményével ! 😉
Szerk: Gépedet látva, többet ne várj, VGA cserével előrébb léphetsz, egyébként felejtős ! 😕
miért van az ,hogy a 4GB-os memóriám van és a win 7 ultimate 64bites op rendszerem pedig csak 3.22GB-ot használ el.
néztem az integrált videókártya le van-e kapcsolva és le van.
más egyéb ötlet?
valaki válaszoljon!
Ha minden fórumban megkérdezed,akkor sem kapsz rá választ.De én már kértem egy élményindexes képet.Ennek ellenére nem tetted fel.
Pl nálam ha szemben van a 20+4 tüs tápcsati,akkor ugy h jobbrol van a kis karom,ami beakad,akko a jobboldali sorbol felülröl számolva a 4.(zöld szinü kbábel),baloldali sorban felülröl a 8.(szürke).Ezt a kettöt összekötöd egy másik drótta,magyarul át hidalod.Kül minden tápnál igy kell h legyen mert ezek univerzálisak,minden lap,minden táp igy kell h legyen mert ha nem akkor kellene minden laphoz saját táp.
Egy barátom gépét nem rég portalanítottuk ki, mindent szétszedtünk átfújtuk kompresszorral de amikor bekapcsolta ma nem működött a hangfala. ez mitől lehet?
[LINK]
nálam a chipset melegszik kegyetlenül valamiért, proci víz alatt sosem megy 25fok fölé de most mikor nem raktam a chipset elé ventit felkúszott 81 fokra..
s ez valós mert forró a borda, tehát a hőt felveszi, nem áll rosszul rajta...
hócipellőm kivan...
Sziasztok!
Az miért van hogy a hangszórók is adják a mély hangot(torzul a hangzás) és nem csak a mélynyomó?
Vagy rosszul vannak beszúrva hangkártyába vagy pedig a hozzátartozó programban van elállítva pl. nekem 2/2.1 akkor szokott olyat csinálni mint neked (5.1 rendszer, audigy 2 ZS hangkártyám van)
Függ a rev számtól is, de egyébként az adott gyártó oldalán megtudod nézni a cpu support listben
hát a támogatott CPU listában benne van a FX6100😃 akkor örülök😃😆
köszikeh^^