Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
komorszabi avatar
Ferrari056 írta:
komorszabi írta:
Sziasztok, kellene egy kis segítség nekem. Észrevettem egy pár napja hogy a BF3 (természetesen multiban) elkezdett szaggatni. Megnéztem a hőfokokat, minden ok, Ezután gondoltam hogy elfogyott a RAM, most vettem észre hogy azt írja hogy Telepített Memória 4GB 3,12 használható fel. Ilyenkor mit tudnék tenni hogy vissza nyerjem azt az 1 gb ramot? Előre is köszi a választ😀

Semmit nem tudsz tenni, mivel azt a nem egész 1GB RAM-ot a Windows használja. Amit játékra és minden másra lehet fordítani az csak 3,12GB, vagy amennyi éppen szabad.

De eddig ilyen nem volt.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
komorszabi írta:
Sziasztok, kellene egy kis segítség nekem. Észrevettem egy pár napja hogy a BF3 (természetesen multiban) elkezdett szaggatni. Megnéztem a hőfokokat, minden ok, Ezután gondoltam hogy elfogyott a RAM, most vettem észre hogy azt írja hogy Telepített Memória 4GB 3,12 használható fel. Ilyenkor mit tudnék tenni hogy vissza nyerjem azt az 1 gb ramot? Előre is köszi a választ😀

Semmit nem tudsz tenni, mivel azt a nem egész 1GB RAM-ot a Windows használja. Amit játékra és minden másra lehet fordítani az csak 3,12GB, vagy amennyi éppen szabad.
0
0
0
0
komorszabi avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
ezt ami nekem van fejegységem SAL VB 2000 ezt nagyon lehúzzák, hogy olcsó húsnak híg a leve, de nekem a 9000 Ft így is drága volt... Szóval másik szerint bármennyire szar, nekem majdnem hogy aranyat ér. nem szeretnék kockáztatni hogy tönkreteszem.
Csak erősebb hangszórókat szeretnék beletenni a kocsiba 4 db-t 50-100 watt között.
tehát akkor vennem kell hozzájuk erősítőt? és ha igen akkor az erősítőt milyen teljesítménnyel, impedanciával stb. hogy a rádió ne "izzadjon" de aza 4 db hangszóró jól szóljon. Basszustól a magasig minden hangzás rendben legyen.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Sztem abba a +25W ba nem hal bele a Fejegységed 😃 ha nekem 2 évig gond nélkül vitte a 100W os (8"Ohm)-os hifi mélynyomót akkor sztem simán vinni fogja neked azt a +25W ot 😃 😀, én zene mániás vagyok szóval kell h valami szóljon ott mögöttem 😉 nem akartam sokat költeni zene cuccra és azért vettem ezt, de nagyon megvagyok a cuccal elégedve 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Tehát ha jól értem és 25W-nál nagyobb szórót akarnék bele tenni, akkor érdemes egy erősítőt venni és arra nyomni?
Mélyládát nem akarok, nem vagyok olyan elvetemült 😃 csak kicsit jobb hangzást a kocsiba 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
szia,hát ha jó a fejegység akkor elbírja a nagyobb W-ot is, nekem is 1 Pioneer fejegységem van már 5 éve,(még mindig mintha új lenne) 4x50W ot tud az is, de nekem is a 2 gyári + 1 Hifi hangszóró volt mellé ami 8'Ohm os volt 😃 és 100W os,,szóval igazából bírni bírja az de nem úgy szól mintha rendesen a gyári adatoknak megfelelőeket teszel mellé, nem viccből írják oda hogy 4x50W,ha komolyabb cuccot szeretnél érdemes kicsit költeni,és veszel mondjuk azt amit én!: Mac Audio MPX 2000 Erősítő, és 1 Mac Audio MPX Box 1000W os ládát szett be már kapsz 180 euro környékén nem tudom mennyi most a forint otthon, és nagyon nagyot szól 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Sziasztok!
Bocis hogy ide írom, de ez a legnézettebb téma és gyorsan kéne a segítség, alig 2 hetem van a kérdés megválaszolására 😃
Van a kocsimban egy SAL VB 2000 autórádió 4X25 wattal.
Erre mi a maximális teljesítményű hangszóró, amit rálehet kötni erősítő nélkül. és 4-et szeretnék. tehát mi az a legnagyobb teljesítmény amiből 4-et elbír a a rádió.
Bocsánat a hülye kérdésért, de semennyire nem értek az autó hangtechnikákhoz.
Azt tudom haveromnak egy 4X50W-ot autórádiója van és 2db 90W meg 2db 160 W hangszóró van beszerelve erősítő nélkül, de Ő sem tudja megmondani pontosan.
0
0
0
0
PoPet avatar
Ducky írta:
nankacu írta:
Alaplapon lévő 4 pines csatlakozóra rá dughatok én egy 3 pines csatlakozót?

Igen.

Közben sikerült rátalálnom, de azért köszi. 😀
0
0
0
0
Ducky avatar
nankacu írta:

Igen.
0
0
0
0
PoPet avatar
0
0
0
0
gabee97 avatar
GAMER2 írta:
MFeri4615 írta:
Hali

Az a problémám hogy mostanság a gépem elkezdte azt csinálni hogy néha megáll , ezt úgy értem hogy pl: netezek és 5-6 másodpercre lefagy a gép, nem mozog az egér , meg semmi de a hang az megye , utána pedig rendesen működik tovább :/
Valakinek nincs valami ötlete hogy ez miért lehet ? kb fél éves a gépem, szinte még vadi új, boltba vettem még csak nem is használtan .

Nálam is pont ugyanezt csinálta kétszer is a Chrome 😜 Eléggé besz*rtam, közbe nyomom a resetet újraindul és kidobta h a gép zárolva van, beírom a kódot, és egyből ment a rendszer 😎

Nekem is előfordul néha..mindig akkor csinálja amikor sok mindent csinálok pl. megy a face zene játék letöltés..Nektek is kiírja fölül a böngésző hogy (Nem válaszol)?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
MFeri4615 írta:
Hali

Az a problémám hogy mostanság a gépem elkezdte azt csinálni hogy néha megáll , ezt úgy értem hogy pl: netezek és 5-6 másodpercre lefagy a gép, nem mozog az egér , meg semmi de a hang az megye , utána pedig rendesen működik tovább :/
Valakinek nincs valami ötlete hogy ez miért lehet ? kb fél éves a gépem, szinte még vadi új, boltba vettem még csak nem is használtan .

Nálam is pont ugyanezt csinálta kétszer is a Chrome 😜 Eléggé besz*rtam, közbe nyomom a resetet újraindul és kidobta h a gép zárolva van, beírom a kódot, és egyből ment a rendszer 😎
0
0
0
0
PoPet avatar
Sziasztok.
Asus P8H61-M LX3 R2.0 alaplapra rámenne +2 ventilátor, meg egy előlapi hangkártyás cucc?
Mert most lesz szétszedve és akkor beleraknám. Esetleg egy képet ha tudnátok csinálni, hogy hova kell bedugni megköszönném.. 😀
Azt sem bánom ha paint-ben bekarikázzátok hova dugjam rá.. 😀
Köszi.. 😃
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
hát ez nem semmi 😆D , köszi az infót , meg már azt hittem hogy valami szétment a gépbe .... 😃
Lehet akkor inkább felrakok egy másik böngészőt , vagy nem tudom .
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Nem , azt nem szokott . :/

És ezt nem lehet valahogy kijavítani valami programmal vagy valami ? ....
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hard disk szerintem... kékhalálozni nem szok?
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Hali

0
0
0
0
kalahari10 avatar
Szép napot! Nem tudom jó helyen írom e le a panaszom, de remélem itt is kapok segítséget. Nemrégiben vettem egy A4Tech X7 XL-750BH típusú egeret és van rajta egy kicsi gomb, amit ha megnyomok a játékban 1 kattintással kilövök 2-3 golyót. Azt hallottam hogy be lehet állítani, hogy ne csak 2-3 golyót lőjjön ki, hanem az egész tárat. Néztem fórumokat és videókat hátha találok valami hasznosat és egy videóban bemutatták, hogy az egérhez kapott CD-n van egy program, amiben át lehet variálni a dolgokat. Megcsináltam ugyan azt, amit a videóban láttam, viszont a végén rá kell kattintsak a Download to mouse gombra, hogy frissítsem az egerem, de nekem ott azt írja ki, hogy "Fail to download". Ilyenkor mi a teendő? Ki lehet ezt küszöbölni valahogy, vagy csak selejtes az egerem? Illetve ha ez a macro be van állítva az egérre, csalásnak minősül? Válaszotokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nincs ott semmi hiba.A szabvány órajelekhez igazítva írja ki a frekit.Egyébként ez driver fügvénye is.Ha rányomsz a PCI-e sebesség mellett a kérdőjelre és futtatod a piros levest,akkor a senzornál tudod megkukkantani,hogy mennyin is megy valójában.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
1-2 MHz eltérés nem olyan nagy hiba.
0
0
0
0
bybeni avatar
nekem ugyanezt csinálja 8800gts-nél
valami nem kóser? :/

https://kepfeltoltes.hu/130609/Desktop_2013_06_09_18_05_25_030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
szalamispizza avatar
hali

miért van, hogy GPU-Z itt a GPU-hoz 513Mhz és a memoryhoz 297Mhz-t ír kép: Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/130609/9860196n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

de itt már GPU 540 a memory meg 310?? kép: Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/130609/8567383662_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(bocs kaki írásért, de félkézzel így is lassan írok)
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok!
sony vegas renderelésnél melyik a gyorsabb?
CUDA vs OpenCL
mert haver venni akar vidikarit😃 és ő így "videózik" és neki hosszú a "render Time"😃
mert Nvidiánál CUDA,míg AMD-nél OpenCL van vagy mi😆
gondolom mind2 gyorsabb a CPU-nál😃
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
az baj ha sok van rajta?
amúgy ja, régebben is ilyen volt :s
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor lehet, hogy túl sokat/keveset raktál rá, s azért van. Vagy előtte is ennyire melegedett az a kártya?

Annak a kártyának nem kéne 80 fokon mennie még játék alatt sem, hiszen nem egy igazi bika kártya.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
hali, játék közbe folyton 80 fok felé megy a kártyám NVIDIA GT 440 DDR5 1GB
szerintetek mi baja lehet? 😲
vagy az nem gond?
kicsit zavaró h hangosan zúg 😃
nemrég raktam rá új pasztát. :|
0
0
0
0
mathejocy avatar
orodreath írta:
Pedig valahol azt olvastam h. az X79 utódot már DDR4-el akarják kihozni, nem is egy helyen.

[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az valószínűsíthetően már nem BGA lesz.Egyenlőre drága lenne a gyártásuk.Az 1150 platform így is átlépte a 4GHz mem órajelet.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az nem most lesz.Oda még jön majd a 10 magos intel kocka.
A kérdés inkább az,hogy 1155-be lesz e 6 magvas négyszög.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 757 és 761 hozzászólásomban naggyából ott a válasz.+20-30k-t nekem tuti nem ér meg.Sajnos nem látom a különbséget.Meg még el is kalapáltam a 3770K-val pár helyen.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Közben ránéztem én is.Bios beállítás lesz,vagy driver hiány.
Ha valakit érdekel a 4770K vs 2600K vs 3770K akkor nézzen át ide [LINK] akoska07,ffodi,és jómagam megnéztük mit is javított az intel.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mivel athlon ii x4 750k van neki így az IGP is kizárva😃 Én nem tudom mi lehet a gond nála.
0
0
0
0
LagerMaister avatar
GPU-z szerint egy VGA van, az pedig HD5670.

CPU-Z szerint is megvan a teljes 4 giga...Én nem értem akkor mi van....

[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Na ott van bekapcsolva az integrált vga.Nézd meg GPU-z-vel vagy az eszköz kezelőben milyen vga-k vannak.
0
0
0
0
LagerMaister avatar
1 órája tettem fel, teljesen friss Win7 x64et, A RAM KINGMAX 4GB DDR3 1333Mhz, más progi kimutatja, hogy teljes 4 giga(670MHZ-en ketyeg) AIDA szerint. De a WIn nem lát belőle csak 3.79Gb....

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]

Nem értem mi lenne felejtős, nem játékot kérdeztem, hogy menne, csak sima kérdést tettem fel a Win-el kapcsolatba, hogy azzal van e a gond, vagy esetleg a RAMal........
0
0
0
0
no avatar
LagerMaister írta:
Sziasztok! Nemrég raktam össze egy új gépet. Eddig semmi gondom nem akad, de most egy hete észrevettem hogy nem látja mind a 4 GIGA Memóriát a gép. Windows 7es, 64bittes van fent, de mégis csak 3,79et lát. A másik bibi pedig az, hogy élményindex szerint csak 5.9es a ram, ami eddig 7,2es volt. Mi lehet a gond? Rossz lehet a RAM, vagy esetleg az alaplappal van a gond?

Elsősorban, szerintem nem 64bit...😜
Élményindex semmit sem jelent, légy tisztában a hardvered tényleges teljesítményével ! 😉

Szerk: Gépedet látva, többet ne várj, VGA cserével előrébb léphetsz, egyébként felejtős ! 😕
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Sziasztok! Nemrég raktam össze egy új gépet. Eddig semmi gondom nem akad, de most egy hete észrevettem hogy nem látja mind a 4 GIGA Memóriát a gép. Windows 7es, 64bittes van fent, de mégis csak 3,79et lát. A másik bibi pedig az, hogy élményindex szerint csak 5.9es a ram, ami eddig 7,2es volt. Mi lehet a gond? Rossz lehet a RAM, vagy esetleg az alaplappal van a gond?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Thermaltake 550W TR2-550 PP tipusu táp felér egy FSP vel vagy egy Chieftec el minöségben illetve teljesitményben?
0
0
0
0
mathejocy avatar
szotyione írta:
miért van az ,hogy a 4GB-os memóriám van és a win 7 ultimate 64bites op rendszerem pedig csak 3.22GB-ot használ el.
néztem az integrált videókártya le van-e kapcsolva és le van.
más egyéb ötlet?
valaki válaszoljon!

Ha minden fórumban megkérdezed,akkor sem kapsz rá választ.De én már kértem egy élményindexes képet.Ennek ellenére nem tetted fel.
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen.Megnézed a lapodon h meik az a két tü ami bekapcsolya.
Pl nálam ha szemben van a 20+4 tüs tápcsati,akkor ugy h jobbrol van a kis karom,ami beakad,akko a jobboldali sorbol felülröl számolva a 4.(zöld szinü kbábel),baloldali sorban felülröl a 8.(szürke).Ezt a kettöt összekötöd egy másik drótta,magyarul át hidalod.Kül minden tápnál igy kell h legyen mert ezek univerzálisak,minden lap,minden táp igy kell h legyen mert ha nem akkor kellene minden laphoz saját táp.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Tápegységröl anélkül meglehet e állapitani, hogy müködik e, hogy rácsatlkoztatnám az alaplapra?
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem. Ez Sima kábel TV (Ózdi Kábel TV) De a többi tökéletes, csak a HD csatornák szarok de azok egytől egyig! 😊
0
0
0
0
sisko avatar
Thomech : Ezt antennán keresztül tapasztalod ?Mert ezt olyankor csinálja,ha gyenge a jel(nekem legalábbis ilyenkor ki is írja,hogy gyenge a jel)
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Egy barátom gépét nem rég portalanítottuk ki, mindent szétszedtünk átfújtuk kompresszorral de amikor bekapcsolta ma nem működött a hangfala. ez mitől lehet?
0
0
0
0
bybeni avatar
Athis18 írta:
[LINK]

Vmi pörög áám rendesenm csak tudnám mitöl megy fel 96 ig :S

nálam a chipset melegszik kegyetlenül valamiért, proci víz alatt sosem megy 25fok fölé de most mikor nem raktam a chipset elé ventit felkúszott 81 fokra..
s ez valós mert forró a borda, tehát a hőt felveszi, nem áll rosszul rajta...
hócipellőm kivan...
0
0
0
0
Athis18 avatar
[LINK]

Vmi pörög áám rendesenm csak tudnám mitöl megy fel 96 ig :S
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Gerdzso írta:
Sziasztok!

Az miért van hogy a hangszórók is adják a mély hangot(torzul a hangzás) és nem csak a mélynyomó?

Vagy rosszul vannak beszúrva hangkártyába vagy pedig a hozzátartozó programban van elállítva pl. nekem 2/2.1 akkor szokott olyat csinálni mint neked (5.1 rendszer, audigy 2 ZS hangkártyám van)
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
apetit1989 írta:
Függ a rev számtól is, de egyébként az adott gyártó oldalán megtudod nézni a cpu support listben

hát a támogatott CPU listában benne van a FX6100😃 akkor örülök😃😆
köszikeh^^
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció