Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SnileZ avatar
oddworld30 írta:
gtx650 káryát is ajánlották ez előtt, az sokkal jobb mint hd7770 sztetek??

Nem jobb, sőt, gyengébb.
0
0
0
0
no avatar
gtx650 káryát is ajánlották ez előtt, az sokkal jobb mint hd7770 sztetek??
0
0
0
0
Osynho avatar
RIbeni írta:
A Far Cry 3 teljes részletességgel HD-ban mehetne jobban is... Ha már megvettem szeretném úgy végiggátszani és multizni vele, hogy nem azért szednek le, mert kicsi az FPS...

tuningoltad a vga-t?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
RIbeni írta:
A Far Cry 3 teljes részletességgel HD-ban mehetne jobban is... Ha már megvettem szeretném úgy végiggátszani és multizni vele, hogy nem azért szednek le, mert kicsi az FPS...

Multit minek akarod full grafon nyomni?!😀
Tedd mediumra aztán ott a stabil 60 fps, és azért úgy sem csúnya a játék!
Single meg gondolom elmegy ultrán, élsimitás meg 2.szeresen aztán kész, tök felesleges a 8szoros, nem lesz semmi látványbeli különbség!
0
0
0
0
RIbeni avatar
0
0
0
0
PoPet avatar
Nemtom mért nem jó a Sapphire 7850.... Megy vele minden..
0
0
0
0
humerot avatar
hát egykét helyen ahol néztem azok olyan 1200 as gpu és 1450 es memória mellet voltak stabilak de ott már fesz emeléssel de javítsatok ki ha rosszul tudom mert erre én is kíváncsi lennék hogy mi az igaz ebből
0
0
0
0
RIbeni avatar
Osynho írta:
RIbeni írta:
Most egy HD 7850-em van. Érdemes váltanom HD 7950-re vagy GTX 660 Ti-re ha FX 8150 procim van? Egy másik fórumban azt írták hogy ez a proci nem hajtja ki őket, csak a core i5/i7... ?

Gondolom hogy milyen lassú a 7850. 😃 Akad minden. 😂
A kérdésre válaszolva, én nem vennék erősebb vga-t, itt-ott lehet cpu limit, persze összességében gyorsabb lenne a gép, de nem éri meg a ráfordítást szvsz. Tuningoltad a 7850-et?

Van egy Prolimatech MK-26 VGA hűtőm,teszek rá két darab 140-es alacsony profilű ventit, akkor mennyit tudok kihozni egy Sapphire 7850 alapórajeles változatból?
0
0
0
0
Osynho avatar
RIbeni írta:
Most egy HD 7850-em van. Érdemes váltanom HD 7950-re vagy GTX 660 Ti-re ha FX 8150 procim van? Egy másik fórumban azt írták hogy ez a proci nem hajtja ki őket, csak a core i5/i7... ?

Gondolom hogy milyen lassú a 7850. 😃 Akad minden. 😂
A kérdésre válaszolva, én nem vennék erősebb vga-t, itt-ott lehet cpu limit, persze összességében gyorsabb lenne a gép, de nem éri meg a ráfordítást szvsz. Tuningoltad a 7850-et?
0
0
0
0
RIbeni avatar
0
0
0
0
Flash avatar
Osynho írta:
Flash: Minek volt neked 2 ilyen vga a gépben? gtx 480 számolta a physx-et a 250W-os tdp-jével? 😆 Mást nem tudok elképzelni, mivel együtt nem tudnak "dolgozni".

oddworld: annak hiszel, akinek akarsz, engem nem érint túlzottan. 😀 De miért ragaszkodsz az nvidia driverekhez? Szerinted lesz vmi előnyöd abból, ha fennhagyod? Nem egyszerűbb tiszta környezetbe telepíteni a catalystet? Simán lehetnek szoftveres gubancok, ha fennhagyod a régi drivert. Én még egy catalyst frissítésnél is rendesen eltávolítom a régit.

Csak összehasonlítás céljából voltak egyszerre a gépben, amúgy nem tudtam megcsinálni, hogy a 480 számolja a PhysX-et. 😆
0
0
0
0
no avatar
hehe nehezen, nem értek én annyira gépekhez, aki meg mondta beszereli tápot és a kártyát még nem ért ide.. qva életbe..
0
0
0
0
Osynho avatar
Tegnap óta nem tetted be a kártyát? 😲 Hogy bírod ki? 😃
0
0
0
0
no avatar
sztem akkor törlés lesz... programoknál/törlés stb összes nvida elem..
0
0
0
0
Osynho avatar
Flash: Minek volt neked 2 ilyen vga a gépben? gtx 480 számolta a physx-et a 250W-os tdp-jével? 😆 Mást nem tudok elképzelni, mivel együtt nem tudnak "dolgozni".

oddworld: annak hiszel, akinek akarsz, engem nem érint túlzottan. 😀 De miért ragaszkodsz az nvidia driverekhez? Szerinted lesz vmi előnyöd abból, ha fennhagyod? Nem egyszerűbb tiszta környezetbe telepíteni a catalystet? Simán lehetnek szoftveres gubancok, ha fennhagyod a régi drivert. Én még egy catalyst frissítésnél is rendesen eltávolítom a régit.
0
0
0
0
toopa avatar
oddworld30 írta:
http://imgc.classistatic.com/cps/blnc/120318/344r1/53188ij_20.jpeg
ez van a kártya mellé mellékelve, ez mire jó😀? nem vágom..
Cross Fire van ráirva, kis tasakban...

Ez az úgynevezett crossfire híd. Ezzel kell összekötni a kártyákat több vga-s rendszer esetén. Amennyiben egy kártyát használsz, nem lesz rá szükséged.
0
0
0
0
no avatar
http://imgc.classistatic.com/cps/blnc/120318/344r1/53188ij_20.jpeg
ez van a kártya mellé mellékelve, ez mire jó😀? nem vágom..
Cross Fire van ráirva, kis tasakban...
0
0
0
0
Flash avatar
Osynho írta:
Flash írta:
Nem ütköznek, és sztem neked kell beállítani a dolgokat.

De még mennyire le kell pucolni! Sőt nem árt csökkentett módban is leszedni a maradékokat. TaylorXIII már írta egyszer, nem tudom miért kell 100X megkérdezni.

Nekem volt egyszerre HD5870, és GTX480 is a gépemben,
mindkettőnek fennt volt a drivere, és nem volt semmi probléma sem.
0
0
0
0
PoPet avatar
Hát nemtom nekem a Gt 630 tökéletesen muzsikál. A Far Cry 3 Highon 40 fps... 1280x720-ban.
0
0
0
0
no avatar
most akkor mi van? egyik azt mondja másik azt mondja.. kinek hígyjen az ember?? mért mi lesz ha nem törlöm nvidia maradványait? nem engedné föltenné az ati drivert? Na nemá...
egyébként pontosan hol lehet törölni? programok telepitésénél, törlésénél?? összes nvdiát külön külön??
0
0
0
0
Osynho avatar
Flash írta:

De még mennyire le kell pucolni! Sőt nem árt csökkentett módban is leszedni a maradékokat. TaylorXIII már írta egyszer, nem tudom miért kell 100X megkérdezni.
0
0
0
0
marko1997377 avatar
david1414 Hali, a GPU a videókátya processzora, ami az adatokat dolgozza fel, annak van egy órajele (MHz /GHz-ben megadva), a PCI / PCI-E / AGP <-- Ezek foglalatok, néhány alaplapban eltérő (PCI-express x16-nál van 2.0/3.0-s is) az AGP-s VGA-knál (Videókártyákná) kicsi a foglalata a PCI-e x16-nál nagy, a PCI-e x1-nek nagyon kicsi. Remélem segítettem, és ha valamit rosszul írtam volta akkor elnézést és javítsatok ki. 😀
0
0
0
0
no avatar
vágom, akkor nem fontos letörölnöm a nvidia ilesztéseket...
0
0
0
0
Flash avatar
0
0
0
0
no avatar
Van pár fontos kérdésem, nvdia illesztőrpogikat muszáj elötte lekapnom vagy nem engedné az uj ATI drivert föltenni ha azok fennt vannak?? ütköznének vagy mi??
Másik meg a játékok beálitásai uj vidikari végett megváltozik, vagy a régi kari szerint marad, amit nekem kell ennél pl médiumrol-highra ultrára tennem ??😀 probálgatnom hogy mit tud stb...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
David2012 írta:
Ha 2 darab GT440-et SLI-ben össze kötnénk, az jó lenne?

GT440-t nem éri meg SLI-be kötni szerintem sem.
0
0
0
0
humerot avatar
szerintem nem érné meg pénzt költeni rá mert két belépő szintű vga t teljesen felesleges sli ben használni de ez csak az én véleményem
0
0
0
0
no avatar
Ha 2 darab GT440-et SLI-ben össze kötnénk, az jó lenne?
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
előbb az nvidia drivert töröld le ha az van neked utána indíts újra a gépet s utána kapcsold ki vedd ki a régi kártyát s tedd be az újat. ha AMD kártyád volt akkor ez nem szükséges.

Msi nvidia gt440 volt ennél, mit kell?? amugy ilyen a kari boritója..😀
http://www.ginger6.com/images/fullsize/big/107002.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
előbb az nvidia drivert töröld le ha az van neked utána indíts újra a gépet s utána kapcsold ki vedd ki a régi kártyát s tedd be az újat. ha AMD kártyád volt akkor ez nem szükséges.
0
0
0
0
no avatar
Megjöttek a cuccok, táp+ vidikari ***a doboza ( 3 karom) vidikarinak..😀 már csak bekell rakni..😀
0
0
0
0
Chuck avatar
9600GSo 512mb 256bit ddr3 dx10, vagy GT430 1gb 128bit ddr3 dx11. ha egy árba van melyiket érdemesebb megvenni?
0
0
0
0
Osynho avatar
humerot írta:
egy 1 ghz ra húzott 2gb s hd 7850 melyik kártyákkal van úgy egy teljesítményben az új driverrel mind ati mind nvidia terén ???

Gtx580, illetve 6970 környéke talán. Nekem is egy 7850 + oc a tervem. A Phenom II picit kevés hozzá, de majd beszerzek egy i5-öt, ha lesz pénz, ssd is gyorsabb lenne intel chipsettel.
Neked azért overkill lenne ez a vga 1680-hoz, szerintem OC-val cpu limited is lenne. :/
0
0
0
0
humerot avatar
egy 1 ghz ra húzott 2gb s hd 7850 melyik kártyákkal van úgy egy teljesítményben az új driverrel mind ati mind nvidia terén ???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
oddworld30 írta:
Azt jol néztem hogy jobban teljesít hd7770 mint gtx550ti különböző felbontásokon?😀
lényegesen gyorsabb mint a mostani karim hehe kösz ezt gt440-es hasonloságot..😀 és mégcsak nem is ilyen felbontáson tolom hanem 1440*..😀 ***a lesz sztem akkor...

Persze, hogy jobb mint GTX 550 Ti. Nem mondták mer el egymilliárdszor neked, hogy jobb? De az a szégyen, hogy HD 7750 is jobb nála 1%-al már van ahol megGTX 550 Ti jobb de egyik 24alatt kapható másik meg 29től kezdődik.... Ebben a kategóriában AMD uralom van. HD 7750 kiválatja GT 640-et bőven de annak az ára kb annyi mint HD 7750nek. HD 7770 meg kiváltja bőven GTX 650, GTX 550 Ti párost. Nvidia itt nem rúg labdába.
0
0
0
0
no avatar
Azt jol néztem hogy jobban teljesít hd7770 mint gtx550ti különböző felbontásokon?😀
lényegesen gyorsabb mint a mostani karim hehe kösz ezt gt440-es hasonloságot..😀 és mégcsak nem is ilyen felbontáson tolom hanem 1440*..😀 ***a lesz sztem akkor...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
oddworld30 írta:
jah tényleg gyorsabb ez a hd7770 minta gtx550ti.. amugy én se nemtom melyik GT lehet mert van belőle 2 ,amiből csak egy van itt (ddr3-as és ddr5-ös vált)..

Ahol 20 fps van GT 440-el ott 51 van HD 7770-el a százalékokból számolva😀

[LINK] Itt van egy kis összehasonlítás. Ez DDR3as GT 440.
0
0
0
0
no avatar
jah tényleg gyorsabb ez a hd7770 minta gtx550ti.. amugy én se nemtom melyik GT lehet mert van belőle 2 ,amiből csak egy van itt (ddr3-as és ddr5-ös vált)..
0
0
0
0
toopa avatar
Innen szedtem hogy nagyjából kétszer olyan erős:
https://tpucdn.com/reviews/AMD/Catalyst_12.11_Performance/images/perfrel.gif
Fogalmam nincs itt meliyk GT440 szerepelt a mérés alapjául, mert az adatokat egy korábbi tesztből vették a táblázathoz.
Egyébként igazad van, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor azért több mint kétszer olyan erős. 😀
De itt a link ha esetleg meg akarod nézni hogy konkrét felbontásoknál hogy alakulnak az erőviszonyok:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
toopa írta:
oddworld30: A Metro 2033 még egy GTX680-on vagy egy HD7970-en is képes kifogni ha mindent maximumra állítasz.
Viszont ahogy Osynho is mondta, sokat lehet nyerni mondjuk az élsimítás csökkentésével. Pl. Far Cry 3-nál én sem használom a 8x MSAA-t, mert látványbeli külonbséget nem igazán veszek észre a 4x-hez képest, sebességbeli különbség viszont érezhetően van a két beállítás között.
A GT440-nél meg vagy kétszer erősebb a HD7770, de tényleg nem egy felső kategóriás kártya, szóval nem is lehet tőle olyan teljesítményt elvárni.
Az említett konfigurációba szerintem is megfelelő választás.

Azt hittem olyan 3-szor olyan erősebb, mivel GT-m csak ddr3, gpu 810 mhz, 1620 mhz memoria sebesség vagy mi..😀
0
0
0
0
toopa avatar
oddworld30: A Metro 2033 még egy GTX680-on vagy egy HD7970-en is képes kifogni ha mindent maximumra állítasz.
Viszont ahogy Osynho is mondta, sokat lehet nyerni mondjuk az élsimítás csökkentésével. Pl. Far Cry 3-nál én sem használom a 8x MSAA-t, mert látványbeli különbséget nem igazán veszek észre a 4x-hez képest, sebességbeli eltárás viszont érezhetően van a két beállítás között.
A GT440-nél meg vagy kétszer erősebb a HD7770, de tényleg nem egy felső kategóriás kártya, szóval nem is lehet tőle olyan teljesítményt elvárni.
Az említett konfigurációba szerintem is megfelelő választás.
0
0
0
0
no avatar
peddig a géped azért elég izmos ahogy nézem...
0
0
0
0
Osynho avatar
Meglátod. Élsimítást pl tök felesleges maxra tenni. De a legtöbb játékban van olyan beálíltás, ami akkor látszik max, ha nagyítóval keresed, de megöli a vga-t. Ilyen pl a metro-ban az advanced dof. Bekapcsolva játszhatstlan s gépemen.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Ehhez a konfighoz teljesen felesleges erősebb videókártya, mert csak lógatná a lábát. Jó lesz a 7770.

vágom ilyen felbontás mellett lehet hogy butitanom sem kell majd Crysis 2-töt😀?
0
0
0
0
Osynho avatar
Ehhez a konfighoz teljesen felesleges erősebb videókártya, mert csak lógatná a lábát. Jó lesz a 7770.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Dicsérték, mert jó is. A gtx550ti-nél jobb vétel. A középkategória alján van a 7770. Nem tudom mi ebben a meglepő. Felette van a 7850,7870,7950,7970,7990, sőt a régebbi szériából a 6850-től felfelé az összes vga. Ezek erősebbek és drágábbak. Egy gt430 igencsak belépő kategória, játékra nem igazán való.
A crysis 2 nagyon szépen fut a 7770-esen (még akár full hd-n is), ha nem nyomsz rá max élsimítást, meg egy-két (egyébként játék közben észre sem vehető) beállítást leveszel maxról. 1440-re meg simán elég. Milyen konfigban lesz?

A hiba tehát nem a kártyával van, hanem a te elvárásaiddal. A 7770-es 30 ezer forintért nyújt játszható teljesítményt, kis méretet, fogyasztást alacsony zajszint mellett, egy modern gpu-val. Természetesen egy 3-4-5X ennyibe kerülő vga erősebb. Ez meglepő fordulat számodra? Ha vennél egy Opel Astrát, azt is visszavinnéd 1 nap múlva a kereskedésbe, hogy nincs 100-on 3 másodperc alatt, és nem futja meg a 300-at? 😃

Vágom gondolom gt440 sem játékra? (amim még épp van) 1440*900 max felb jah..konfig: i3-2100 3,10ghz, 8 giga kingstone ram, stb meg egy FSP hexa táp 500W.. ehhez azért megteszi vagy mi??😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Dicsérték, mert jó is. A gtx550ti-nél jobb vétel. Általában komolyan gondolom, ha állítok valamit. A középkategória alján van a 7770, de miért lenne ettől vacak? Nem tudom mi ebben a meglepő. Felette van a 7850,7870,7950,7970,7990, sőt a régebbi szériából a 6850-től felfelé az összes vga. Ezek erősebbek és drágábbak. Egy gt430 igencsak belépő kategória, játékra nem igazán való.
A crysis 2 nagyon szépen fut a 7770-esen (még akár full hd-n is), ha nem nyomsz rá max élsimítást, meg egy-két (egyébként játék közben észre sem vehető) beállítást leveszel maxról. 1440-re meg simán elég. Milyen konfigban lesz?

A hiba tehát nem a kártyával van, hanem a te elvárásaiddal. A 7770-es 30 ezer forintért nyújt játszható teljesítményt, kis méretet, fogyasztást alacsony zajszint mellett, egy modern gpu-val. Természetesen egy 3-4-5X ennyibe kerülő vga erősebb. Ez meglepő fordulat számodra? Ha vennél egy Opel Astrát, azt is visszavinnéd 1 nap múlva a kereskedésbe, mert nincs 100-on 3 másodperc alatt, és nem futja meg a 300-at? 😃
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
alex1997 írta:
Ez nem igaz a crysis 2 27 fps el megy fullon rajat? csan akkor ez a vga semmit sem ér hát azt hidtem hogy legalább stab45 50 elviszi fullon. :'(

Azt gondoltad, hogy egy alsó-középkategóriás vga fullon viszi a crysis 2-t? 😃 Akkor mi értelme van a 100+ ezer Ft-os vga-knak? 😀

Hé Hé Hé most akkor mivan? Akárkit kérdeztem itt mindenki agyondicsérte ezt a hd7770 kártyát ( amit közben meg is rendeltem már) hogy ezt vegyen az ember stb, ne gtx550ti-t. mert ez jobb stb. most akkor mi van? hazudtatok?? Meg mi ez az alsó közép lozung szöveg? " alsó- közép vga-k tudtommal gt430, gt440 és a lejjebb lévő társaik nem de?? amiket egyáltalán nem játékokra fejlesztettek ki.. Rem tese gondoltad komolyan hogy ez egy alkategoriás-közép kis vacak😀...?
0
0
0
0
no avatar
jah nekem is 1440*900 max hu megnyugodtam remélhetőleg jol fog akkor menni😀?😀😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció