Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gtx650 káryát is ajánlották ez előtt, az sokkal jobb mint hd7770 sztetek??
Nem jobb, sőt, gyengébb.
A Far Cry 3 teljes részletességgel HD-ban mehetne jobban is... Ha már megvettem szeretném úgy végiggátszani és multizni vele, hogy nem azért szednek le, mert kicsi az FPS...
tuningoltad a vga-t?
A Far Cry 3 teljes részletességgel HD-ban mehetne jobban is... Ha már megvettem szeretném úgy végiggátszani és multizni vele, hogy nem azért szednek le, mert kicsi az FPS...
Multit minek akarod full grafon nyomni?!😀
Tedd mediumra aztán ott a stabil 60 fps, és azért úgy sem csúnya a játék!
Single meg gondolom elmegy ultrán, élsimitás meg 2.szeresen aztán kész, tök felesleges a 8szoros, nem lesz semmi látványbeli különbség!
Most egy HD 7850-em van. Érdemes váltanom HD 7950-re vagy GTX 660 Ti-re ha FX 8150 procim van? Egy másik fórumban azt írták hogy ez a proci nem hajtja ki őket, csak a core i5/i7... ?
Gondolom hogy milyen lassú a 7850. 😃 Akad minden. 😂
A kérdésre válaszolva, én nem vennék erősebb vga-t, itt-ott lehet cpu limit, persze összességében gyorsabb lenne a gép, de nem éri meg a ráfordítást szvsz. Tuningoltad a 7850-et?
Van egy Prolimatech MK-26 VGA hűtőm,teszek rá két darab 140-es alacsony profilű ventit, akkor mennyit tudok kihozni egy Sapphire 7850 alapórajeles változatból?
Most egy HD 7850-em van. Érdemes váltanom HD 7950-re vagy GTX 660 Ti-re ha FX 8150 procim van? Egy másik fórumban azt írták hogy ez a proci nem hajtja ki őket, csak a core i5/i7... ?
Gondolom hogy milyen lassú a 7850. 😃 Akad minden. 😂
A kérdésre válaszolva, én nem vennék erősebb vga-t, itt-ott lehet cpu limit, persze összességében gyorsabb lenne a gép, de nem éri meg a ráfordítást szvsz. Tuningoltad a 7850-et?
Flash: Minek volt neked 2 ilyen vga a gépben? gtx 480 számolta a physx-et a 250W-os tdp-jével? 😆 Mást nem tudok elképzelni, mivel együtt nem tudnak "dolgozni".
oddworld: annak hiszel, akinek akarsz, engem nem érint túlzottan. 😀 De miért ragaszkodsz az nvidia driverekhez? Szerinted lesz vmi előnyöd abból, ha fennhagyod? Nem egyszerűbb tiszta környezetbe telepíteni a catalystet? Simán lehetnek szoftveres gubancok, ha fennhagyod a régi drivert. Én még egy catalyst frissítésnél is rendesen eltávolítom a régit.
Csak összehasonlítás céljából voltak egyszerre a gépben, amúgy nem tudtam megcsinálni, hogy a 480 számolja a PhysX-et. 😆
oddworld: annak hiszel, akinek akarsz, engem nem érint túlzottan. 😀 De miért ragaszkodsz az nvidia driverekhez? Szerinted lesz vmi előnyöd abból, ha fennhagyod? Nem egyszerűbb tiszta környezetbe telepíteni a catalystet? Simán lehetnek szoftveres gubancok, ha fennhagyod a régi drivert. Én még egy catalyst frissítésnél is rendesen eltávolítom a régit.
http://imgc.classistatic.com/cps/blnc/120318/344r1/53188ij_20.jpeg
ez van a kártya mellé mellékelve, ez mire jó😀? nem vágom..
Cross Fire van ráirva, kis tasakban...
Ez az úgynevezett crossfire híd. Ezzel kell összekötni a kártyákat több vga-s rendszer esetén. Amennyiben egy kártyát használsz, nem lesz rá szükséged.
ez van a kártya mellé mellékelve, ez mire jó😀? nem vágom..
Cross Fire van ráirva, kis tasakban...
Nem ütköznek, és sztem neked kell beállítani a dolgokat.
De még mennyire le kell pucolni! Sőt nem árt csökkentett módban is leszedni a maradékokat. TaylorXIII már írta egyszer, nem tudom miért kell 100X megkérdezni.
Nekem volt egyszerre HD5870, és GTX480 is a gépemben,
mindkettőnek fennt volt a drivere, és nem volt semmi probléma sem.
egyébként pontosan hol lehet törölni? programok telepitésénél, törlésénél?? összes nvdiát külön külön??
Nem ütköznek, és sztem neked kell beállítani a dolgokat.
De még mennyire le kell pucolni! Sőt nem árt csökkentett módban is leszedni a maradékokat. TaylorXIII már írta egyszer, nem tudom miért kell 100X megkérdezni.
Másik meg a játékok beálitásai uj vidikari végett megváltozik, vagy a régi kari szerint marad, amit nekem kell ennél pl médiumrol-highra ultrára tennem ??😀 probálgatnom hogy mit tud stb...
Ha 2 darab GT440-et SLI-ben össze kötnénk, az jó lenne?
GT440-t nem éri meg SLI-be kötni szerintem sem.
előbb az nvidia drivert töröld le ha az van neked utána indíts újra a gépet s utána kapcsold ki vedd ki a régi kártyát s tedd be az újat. ha AMD kártyád volt akkor ez nem szükséges.
Msi nvidia gt440 volt ennél, mit kell?? amugy ilyen a kari boritója..😀
http://www.ginger6.com/images/fullsize/big/107002.jpg
egy 1 ghz ra húzott 2gb s hd 7850 melyik kártyákkal van úgy egy teljesítményben az új driverrel mind ati mind nvidia terén ???
Gtx580, illetve 6970 környéke talán. Nekem is egy 7850 + oc a tervem. A Phenom II picit kevés hozzá, de majd beszerzek egy i5-öt, ha lesz pénz, ssd is gyorsabb lenne intel chipsettel.
Neked azért overkill lenne ez a vga 1680-hoz, szerintem OC-val cpu limited is lenne. :/
Azt jol néztem hogy jobban teljesít hd7770 mint gtx550ti különböző felbontásokon?😀
lényegesen gyorsabb mint a mostani karim hehe kösz ezt gt440-es hasonloságot..😀 és mégcsak nem is ilyen felbontáson tolom hanem 1440*..😀 ***a lesz sztem akkor...
Persze, hogy jobb mint GTX 550 Ti. Nem mondták mer el egymilliárdszor neked, hogy jobb? De az a szégyen, hogy HD 7750 is jobb nála 1%-al már van ahol megGTX 550 Ti jobb de egyik 24alatt kapható másik meg 29től kezdődik.... Ebben a kategóriában AMD uralom van. HD 7750 kiválatja GT 640-et bőven de annak az ára kb annyi mint HD 7750nek. HD 7770 meg kiváltja bőven GTX 650, GTX 550 Ti párost. Nvidia itt nem rúg labdába.
lényegesen gyorsabb mint a mostani karim hehe kösz ezt gt440-es hasonloságot..😀 és mégcsak nem is ilyen felbontáson tolom hanem 1440*..😀 ***a lesz sztem akkor...
jah tényleg gyorsabb ez a hd7770 minta gtx550ti.. amugy én se nemtom melyik GT lehet mert van belőle 2 ,amiből csak egy van itt (ddr3-as és ddr5-ös vált)..
Ahol 20 fps van GT 440-el ott 51 van HD 7770-el a százalékokból számolva😀
[LINK] Itt van egy kis összehasonlítás. Ez DDR3as GT 440.
Fogalmam nincs itt meliyk GT440 szerepelt a mérés alapjául, mert az adatokat egy korábbi tesztből vették a táblázathoz.
Egyébként igazad van, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor azért több mint kétszer olyan erős. 😀
De itt a link ha esetleg meg akarod nézni hogy konkrét felbontásoknál hogy alakulnak az erőviszonyok:
[LINK]
oddworld30: A Metro 2033 még egy GTX680-on vagy egy HD7970-en is képes kifogni ha mindent maximumra állítasz.
Viszont ahogy Osynho is mondta, sokat lehet nyerni mondjuk az élsimítás csökkentésével. Pl. Far Cry 3-nál én sem használom a 8x MSAA-t, mert látványbeli külonbséget nem igazán veszek észre a 4x-hez képest, sebességbeli különbség viszont érezhetően van a két beállítás között.
A GT440-nél meg vagy kétszer erősebb a HD7770, de tényleg nem egy felső kategóriás kártya, szóval nem is lehet tőle olyan teljesítményt elvárni.
Az említett konfigurációba szerintem is megfelelő választás.
Azt hittem olyan 3-szor olyan erősebb, mivel GT-m csak ddr3, gpu 810 mhz, 1620 mhz memoria sebesség vagy mi..😀
Viszont ahogy Osynho is mondta, sokat lehet nyerni mondjuk az élsimítás csökkentésével. Pl. Far Cry 3-nál én sem használom a 8x MSAA-t, mert látványbeli különbséget nem igazán veszek észre a 4x-hez képest, sebességbeli eltárás viszont érezhetően van a két beállítás között.
A GT440-nél meg vagy kétszer erősebb a HD7770, de tényleg nem egy felső kategóriás kártya, szóval nem is lehet tőle olyan teljesítményt elvárni.
Az említett konfigurációba szerintem is megfelelő választás.
Ehhez a konfighoz teljesen felesleges erősebb videókártya, mert csak lógatná a lábát. Jó lesz a 7770.
vágom ilyen felbontás mellett lehet hogy butitanom sem kell majd Crysis 2-töt😀?
Dicsérték, mert jó is. A gtx550ti-nél jobb vétel. A középkategória alján van a 7770. Nem tudom mi ebben a meglepő. Felette van a 7850,7870,7950,7970,7990, sőt a régebbi szériából a 6850-től felfelé az összes vga. Ezek erősebbek és drágábbak. Egy gt430 igencsak belépő kategória, játékra nem igazán való.
A crysis 2 nagyon szépen fut a 7770-esen (még akár full hd-n is), ha nem nyomsz rá max élsimítást, meg egy-két (egyébként játék közben észre sem vehető) beállítást leveszel maxról. 1440-re meg simán elég. Milyen konfigban lesz?
A hiba tehát nem a kártyával van, hanem a te elvárásaiddal. A 7770-es 30 ezer forintért nyújt játszható teljesítményt, kis méretet, fogyasztást alacsony zajszint mellett, egy modern gpu-val. Természetesen egy 3-4-5X ennyibe kerülő vga erősebb. Ez meglepő fordulat számodra? Ha vennél egy Opel Astrát, azt is visszavinnéd 1 nap múlva a kereskedésbe, hogy nincs 100-on 3 másodperc alatt, és nem futja meg a 300-at? 😃
Vágom gondolom gt440 sem játékra? (amim még épp van) 1440*900 max felb jah..konfig: i3-2100 3,10ghz, 8 giga kingstone ram, stb meg egy FSP hexa táp 500W.. ehhez azért megteszi vagy mi??😀
A crysis 2 nagyon szépen fut a 7770-esen (még akár full hd-n is), ha nem nyomsz rá max élsimítást, meg egy-két (egyébként játék közben észre sem vehető) beállítást leveszel maxról. 1440-re meg simán elég. Milyen konfigban lesz?
A hiba tehát nem a kártyával van, hanem a te elvárásaiddal. A 7770-es 30 ezer forintért nyújt játszható teljesítményt, kis méretet, fogyasztást alacsony zajszint mellett, egy modern gpu-val. Természetesen egy 3-4-5X ennyibe kerülő vga erősebb. Ez meglepő fordulat számodra? Ha vennél egy Opel Astrát, azt is visszavinnéd 1 nap múlva a kereskedésbe, mert nincs 100-on 3 másodperc alatt, és nem futja meg a 300-at? 😃
Ez nem igaz a crysis 2 27 fps el megy fullon rajat? csan akkor ez a vga semmit sem ér hát azt hidtem hogy legalább stab45 50 elviszi fullon. :'(
Azt gondoltad, hogy egy alsó-középkategóriás vga fullon viszi a crysis 2-t? 😃 Akkor mi értelme van a 100+ ezer Ft-os vga-knak? 😀
Hé Hé Hé most akkor mivan? Akárkit kérdeztem itt mindenki agyondicsérte ezt a hd7770 kártyát ( amit közben meg is rendeltem már) hogy ezt vegyen az ember stb, ne gtx550ti-t. mert ez jobb stb. most akkor mi van? hazudtatok?? Meg mi ez az alsó közép lozung szöveg? " alsó- közép vga-k tudtommal gt430, gt440 és a lejjebb lévő társaik nem de?? amiket egyáltalán nem játékokra fejlesztettek ki.. Rem tese gondoltad komolyan hogy ez egy alkategoriás-közép kis vacak😀...?