Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomech avatar
Sziasztok
A mostani kártyámmal VGA limitem van ha egy Gainward 9600GT 1024MB GS GDDR3 256BIT es kártyát vennék még azzal is lenne limit? Vagy azok már rendesen ki tudnák hajtani egymást? 😃 És el bírná a tápom?
Pontosan egy ilyenről lenne szó: [LINK]
0
0
0
0
Chuck avatar
ximo írta:
mathejocy írta:
Gaboo7:Nekem ezek csak verseny alaktrészek,semmi több.A 7970-eket sem tartottam meg egy hónapnál tovább.(ebben a hónapban volt 460,470GTX,6970 stb)
A 8800GTX veri a 9800GTX-et.256 bit a 384 ellen/512MB a 768 ellen.

Hát nem tudom, Neked biztosan több a tapasztalatod, de a tesztek sehol nem mutatják azt az előnyt amit a nagyobb memória sávszél adna ELVILEG!
A kettő kártya egy szinten van. Az eredeti kérdésre válaszolva, 6000-ért ettől függetlenül jó vétel!

Most irt vissza, nem adja oda 6ért, hanem 10é, ennyit meg már nem ér meg nekem az a kari...!
Ui: am 15k-ra volt ki írva 😃
0
0
0
0
ximo avatar
mathejocy írta:
Gaboo7:Nekem ezek csak verseny alaktrészek,semmi több.A 7970-eket sem tartottam meg egy hónapnál tovább.(ebben a hónapban volt 460,470GTX,6970 stb)

Hát nem tudom, Neked biztosan több a tapasztalatod, de a tesztek sehol nem mutatják azt az előnyt amit a nagyobb memória sávszél adna ELVILEG!
A kettő kártya egy szinten van. Az eredeti kérdésre válaszolva, 6000-ért ettől függetlenül jó vétel!
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
ximo írta:
Chuck írta:
megéri még 8800gts -re beruházni?

Szerintem nagyon nem, bár attól függ mennyiért jutnál hozzá, de annál használtak között is sokkal jobbakat találsz, eljárt felette az idő.

Hát én 6k-t mondtam az eladónak ha annyiért nem adja nem is kell...
igen elég régi darab, de G92-es

Hát mostani kártyádnál sokkal job lesz az biztos😃 Főlg ha G92-es mert akkor jobb mint a 8800 GTX. Egyébként HD 4830 szint.

Hogy lenne már jobb a 8800GTS (g92)mint a 8800GTX? A 9800GTX sebessége azonos kb a 8800GTX-el. A g92 inkább fogyasztás terén hozott előrelépést sebességre a 8800GTX-et nem nagyon sikerült megszorongatni. Ezért is jött később a 9800GTX+ emelt órajelekkel. (GTS250)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
ximo írta:
Chuck írta:

Szerintem nagyon nem, bár attól függ mennyiért jutnál hozzá, de annál használtak között is sokkal jobbakat találsz, eljárt felette az idő.

Hát mostani kártyádnál sokkal job lesz az biztos😃 Főlg ha G92-es mert akkor jobb mint a 8800 GTX. Egyébként HD 4830 szint.
0
0
0
0
Chuck avatar
ximo írta:
Chuck írta:

0
0
0
0
ximo avatar
Chuck írta:

0
0
0
0
ximo avatar
Gaboo7 írta:
mathejocy írta:
Az már megvolt magában és CF-ben is 😆 .Ahogy szoktam mondani:Kerül amibe kerül.1-2 hónap,és repülnek is.A 3770k-val még nem teszteltem,de karácsony után eljutok odáig.(CSK épp azzal veri az amcsi száját [LINK] )

Pont ezért kérdezte Cooley hogy mi értelme 2db 7770-nek... Ha volt 7870-ed akkor én sem értem minek két 7770.

Teljesen indokolatlan...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
mathejocy írta:
Az már megvolt magában és CF-ben is 😆 .Ahogy szoktam mondani:Kerül amibe kerül.1-2 hónap,és repülnek is.A 3770k-val még nem teszteltem,de karácsony után eljutok odáig.(CSK épp azzal veri az amcsi száját [LINK] )

Pont ezért kérdezte Cooley hogy mi értelme 2db 7770-nek... Ha volt 7870-ed akkor én sem értem minek két 7770.
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:
(Merthogy kettőt vettem belőle)

Egy 7870 erősebb és olcsóbb, de még kevesebbet is kajál, és kevésbé melegszik, mi értelme volt annak?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Jo jo csak mondom veboldalon olvastam. akkor az hibás volt.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Pedig egy 500 FT-s tétel.De volt benne.(Van itthon vagy 20 darab)
0
0
0
0
mathejocy avatar
A földgömbre klikkelsz és oda másolod ctrl+v-vel.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Kösz. Pedig at irták hogy nem csomagoltak hozzá.
Amugy hogy lehet igy kirakni a linket mint te csinálltad?
0
0
0
0
mathejocy avatar
[LINK] Ilyen kivezetések vannak rajta.DVI/D-sub átalakító van a dobozban+ egy Molex/6 pin tápcsati.Érdekes,hogy CF hidat nem adtak hozzá,de a z Asus-ban volt.(Merthogy kettőt vettem belőle)
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. Most olvastam hogy amit nemsokára veszek (Gigabyte HD 7770 OC) hoz valamilyen átalakitot D-Sub vagy mi a francot nem adnak. Na az lenne akkor hogy menyiért lehetne az ilyen átalakitokat meg mindenfélek Mini HDMI meg... sok.. bezserezni Drágák? Mer a kábelekben nem vagyok otthon. (nem tusok roluk semmit. Ha valakinek van 1 kis ideje leirná hogy mik vannak a vga-n portok hogy mi mire jo és milyenek az átalakítók? Nagyon megköszönnném.

Várom a választ. Kösi minedenkinek. Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!
0
0
0
0
no avatar
w1n1x: A Phenom II X4-ek igen is nagyon jók. De árban is hol van i5-höz képest? Több, mint 2x annyiba kerül egy i5 mint egy X4 965 például. És AMD oldalról messze a Phenom II X4 965 a legjobb ár/érték arányú CPU 22 ezerért. Persze, hogy erősebb az i5, de ár/értékben jobb a Phenom. (mondom ezt úgy, hogy pár nap múlva i5-3470-em lesz)
0
0
0
0
Cooley avatar
sisko írta:
w1n1x írta:
Egy kérdés , játékokba a hatalmas fps esést a 2 magos athlonom okozza főképpen, vagy a 4670-es radeon vagy a ddr2-es ram?Vagy talán mindegyik?Tudom, hogy gyenge de ink spórolok i5-re mintsem költsek egy phenom x4-re.

Elsősorban a 2 magos athlon meg a vga a ludas benne,a ddr2-es ramokkal nincs gond ilyen téren.
Amúgy szerintem is jobban jársz egy i5-el,játékok alatt(is) jóval erősebb az x4-nél,de néhol még a 6 magos fx-eknél is.

Jóval erősebb a Phenom II X4-nél, és néhol az FX-6-nál is? 😂 Kezdjük azzal, hogy a Phenom II X4 erősebb, mint az FX-6... És folytassuk azzal, hogy az i5 az FX-8 ellenfele, bár az utóbbinak játékok alatt nincs túl sok esélye. Persze ez is játék és beállításfüggő, mert egy FX-4 meg 7970 párossal is lazán előidézhető VGA limit. Viszont ha általánosságban beszélünk róla, akkor egyértelműen i5 vagy még inkább X4 és egy erősebb VGA.
0
0
0
0
sisko avatar
w1n1x írta:
Egy kérdés , játékokba a hatalmas fps esést a 2 magos athlonom okozza főképpen, vagy a 4670-es radeon vagy a ddr2-es ram?Vagy talán mindegyik?Tudom, hogy gyenge de ink spórolok i5-re mintsem költsek egy phenom x4-re.

Elsősorban a 2 magos athlon meg a vga a ludas benne,a ddr2-es ramokkal nincs gond ilyen téren.
Amúgy szerintem is jobban jársz egy i5-el,játékok alatt(is) jóval erősebb az x4-nél,de néhol még a 6 magos fx-eknél is.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
0
0
0
0
pitbull87 avatar
TaylorXIII írta:
pitbull87 írta:
Lizard írta:
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi hogy a mostani videó kártyámmal nincs e valamilyen limitem vagy mit kéne még változtatni hogy jobb legyen a teljesítmény.

Nincsen limited, a leglátványosabb gyorsulást egy SSD hozna!

Köszi a választ ,én is ssd gondolkodom 😀 és 4 helyett 8 giga ram az dobna valamin ?

Egy két játékban dobna a +4GB RAM. PL BF3 illetve nem max fps-et növelne hanem átlag fps-t. Nem lenne olyan ingadozó elvileg. SSD is a minimum fps-t növelné.

Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
pitbull87 írta:
Lizard írta:
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi hogy a mostani videó kártyámmal nincs e valamilyen limitem vagy mit kéne még változtatni hogy jobb legyen a teljesítmény.

Köszi a választ ,én is ssd gondolkodom 😀 és 4 helyett 8 giga ram az dobna valamin ?

Egy két játékban dobna a +4GB RAM. PL BF3 illetve nem max fps-et növelne hanem átlag fps-t. Nem lenne olyan ingadozó elvileg. SSD is a minimum fps-t növelné.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Lizard írta:
pitbull87 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Mit gondoltok a jelenlegi videókártyámról?(HD 6750 1gb)
Problémám nincs vele,ballagásra kaptam még két éve egy 6570-et,hogy miért lett a váltás,az hosszú,és nem ide illik,na mindegy csak kiváncsi vagyok ki mit gondol erről a kártyáról. 😀 (És tudom hogy "nem igazán illik" a jelenlegi procim mellé,de csak később lesz váltás)
0
0
0
0
Lizard avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Ha te mondod akkor asus lesz :-)
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én [LINK] ezt használtam,és baromi könnyű tisztítani.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
És a porosodás? Mert ugye ha tele megy porral kipucolni nem tudom akkor van igazán baj.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Mindegy,hogy melyiket veszed.A Sapphire karira 2 év gar van.A gigabyte és Asus-ra 3 év garit adnak.Játék alatt "forrósodik" 45 fokra igen.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
De mi játéknál? Mert akkor ráutazok inkább az Asus ra
És a Gigát felejstem amugy porosodással? Na azzal bi a hejzet? És a Shaphine (bocs ha roszil irom) az szerinted milyen?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Néha eléri a 45 c-fokot 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
De most az asus nem melegszik jobban mint a Giga?
De viszont a gigát könyeb portalanitani(ugye soka a lefedetlen rész de porrosodik is ezért)
Mert én a porra nagyon alergiás vagyok (mármint nem mimt betegség) És akkor szerintetek melyik porosodna a legkevésbé Asus Giga (ugye ez a legjobban) vagy a Shapine?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex1997 írta:
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül HD 7750-e? csak hogy milyen szerinte mert arrol nem igazán halottam semmit. Ja amugy mind 1 hogy Asus Giga Msi vagy más a kiadó?

Jó kártya. Sapphire 1GB DDR5 24kért már van. GTX 550 Ti, GTX 650 szint 12.11 driverrel és olcsóbb 3000 Forinttal kb.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Én is ott ! :-) De ott is laksz? És a kiadók azokrol semmi?
(nemtom nekem a Giga meg az Asus jön be)
0
0
0
0
mathejocy avatar
KB 15%-al gyengébb a 7770-nél.De én meg voltam vele elégedve.(Üdv Borsodi!Kbarcikán születtem!20 év otthon.)
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül HD 7750-e? csak hogy milyen szerinte mert arrol nem igazán halottam semmit. Ja amugy mind 1 hogy Asus Giga Msi vagy más a kiadó?
0
0
0
0
Adam996 avatar
humerot írta:
és az asus szal van tapasztalata valakinek véletlenül ???

Nekem ASUS VGA-m van és hibátlan 😃
0
0
0
0
humerot avatar
és az asus szal van tapasztalata valakinek véletlenül ???
0
0
0
0
cseszka avatar
A twinfrozr (ami a hütés neve) az MSI kártyája,de mindkettö jó gyártó,azt veszed ameik olcsobb,vagy jobban megéri az árát.
0
0
0
0
humerot avatar
melyik hd 7850 lenne a jobb a sapphire böl az oc vagy a twinfrozer(vagy mi ) mind 2 2 gb s
0
0
0
0
ors11 avatar
A HD7970-en vagy a GTX670-en a jobb? Az első 106k a második 104k-ért kapható.És mind a kettő Gigabyte-tól van.

Eddig ami tesztet néztem,a HD jobb volt.
0
0
0
0
no avatar
vágom akkor jót vettem😀 meg amugyis 1440*900 max felb😀..

van olyan játék amugy manapság ami kifogna hd7770-en pl low grafon menne csak jol stb😀? vagy nem nagyon??

betéve eddig ***a assin 3 is minden magas és qva jol fut..
0
0
0
0
Osynho avatar
Lizard írta:
oddworld30 írta:
peddig az 5000 mhz stb, 😀 ez meg 4600 mhz.. gpu-ja is kicsivel nagyobb értékű gtx650-nek. az 1 dolog vagy mi?😀

Nézz teszteket!😉
A Radeon 7770 jobb kártya!

Lehet egyszerűbb lenne, de akkor tessék:

https://prohardver.hu/dl/cnt/2012-10/90814/results/rel_tel.png

Azt nem mondom, hogy értelek oddworld30. 😀 Megvan a 7770-es. Ha jobb lenne a gtx650, akkor kidobnád a radeont? 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
oddworld30 írta:
peddig az 5000 mhz stb, 😀 ez meg 4600 mhz.. gpu-ja is kicsivel nagyobb értékű gtx650-nek. az 1 dolog vagy mi?😀

Nézz teszteket!😉
A Radeon 7770 jobb kártya!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció