Ismét egy amatőr kérdés 😊
Mikor érdemes hűtőbe fektetni, és milyenbe? Jelenleg a stock hűtő pihen a proci tetején és ahogy néztem izzasztva is 45-50 fokos maximum. A házban elöl-hátul egy-egy 12 centis venti, a tápé a ház alá fúj, szóval nem hiszem, hogy az bele számítana a légmozgásba. Meg a videókártya két propellere.
Sziasztok.
A Noctua NT-H1 hűtőpaszta mennyire jó? Egy r9 270-es kártyához jó lenne? Tegnap volt 1 éves a kártya, és még az eredeti paszta van rajta. Ha ilyen pasztát raknák rá lejjebb menne a hőfok valamennyivel?
Intel I5 4690K procin már próbáltam. Kb fél év használat után lecseréltem a pasztát rajta ugyan erre a noctua nt-h1-es pasztára, és semmit nem változott a hőfok az eredeti pasztához képest.
Köszi a választ.
Helló mindenki!
Van egy felső tápos gépházam, aminek az oldalán van egy 8 cm-s ventilátor a processzor magasságába. Az lenne a kérdésem, hogy az a ventilátor húzza ki a levegőt vagy fúja be? Hátul található egy 12 cm-s ventilátor, ami gyengén pörög. Elől is található egy 12 cm-s, ami már erősebb.
Előre is köszönöm! 😀
GareY:
Vegyél rá egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt.Nekem is az van rajta és 3.8 GHZ-ig húzva is max 40-45 fokig engedi.Játék alatt megy fel 60-61 fokig.Mondjuk nézz utána hogy befér-e a 212 a házadba mert elég nagy.Ha nem fér be akkor Cooler Master Hyper TX3 hűtő kisebb, igaz az alatt max 3.2 GHz-ig lehet húzni hogy jól hűtse még.(Tudom mivel nekem a 212 EVO előtt TX3 volt ugyanolyan procin mint neked.)
Az lenne a bajom hogy a processzorom 60°on megy játék nélkül és elvileg ez káros neki hogy lehetne ezen valahogy segíteni mert nem akarom kinyírni a procimat?
Jól mondod,kolléga,nekem jelenesetben 12-es van hátúl.
Érdemes megnézni a Coolink Swif2 széria tagjait,egy 120-as,PWM-es Swif2 alaposan megkönnyítené a táp és a procihütő dolgát,és az ára sem vészes
Nekem a sella azért tetszik, mert:
1. Halk (ugye ezért kell)
2. 130w-os tdp-t is lekezel (ugye a CPU-nak meg ez kell)
3. Szerelék nélkül fel lehet tenni az én processzoromra (ez meg megkímél a káromkodástól)
4. ~7e Ft. (és még sörre is marad pénzem, hogy ihassak egyet a jól végzett munka befejezésére, miszerint becsattintottam egy kart az alaplapon... 😀 )
Nekem előzőleg egy DeepCool Gammaxx S40-em volt,nagyon jól,hűvösen tartotta a procit,picit a hangja zavart,de hát csak ilyen vájtfülű vagyok😆
52-53 fok volt nyáron,játékok alatt.
Deepcoolt ugyanúgy az EKL csinálja,mint az Alpenföhn-t
Én is gondolkodom CPU hűtőn a hang miatt, ami nem engem zavar, hanem a családot elsősorban. Én ugye el vagyok a fejhallgatóval. 😀
Mondjuk túlzásba nem akarom vinni. Egy ALPENFÖHN Sella pont elég lenne, húzni úgy sem tervezem a processzort.
Hála istennek,nekem sincs,egy TR Macho Rev.B hűti,elől 2 Alpenföhn Wing Boost ,hátul egy,plusz most kapott egy 14-es Nanoxiát alulra.
Hála istennek,hangja nem sok van és a hőfokok is jók.
tibi211: Nekem gyári hűtőm van, de 70 fokig még sosem jutottam, akkor sem, mikor 10-12 órát ment egyfolytában egy játék, ráadásul a TW Rome II, ami eléggé processzorigényes. Mondjuk nekem a házban eleve gyárilag 4 ventilátor van. Hangosnak hangos, az biztos, de hűtési gondom nincs.
hát igen az fx8350 terhelés alatt nekem 55-60 fokos van mikor a 70-net is megfogja így télen.. és egy Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtővel.
ez csak a vízhűtés segíthet rajta. Jaa és van benne 3 rendszer venti is.ami elég jó..
Az meg a másik h ennyi pénzé igazán adhattak volna jobb gyári hűtőt a procihoz és még a hangja is olyan mint a porszívóé.
Szal aki ilyen procit akar venni az számítson procihűtőre is.
kenyerlangoss: Valamit benéztél. Már velem is volt ilyen. Az AMD saját mérője nem azt nézi, hogy hány fokos a processzor, hanem azt, hogy mennyi van még hátra a túlmelegedésig.
Nekem 8350-em van, ami ugyan az a mag, ugyan az a tdp és ugyan az a gyári hűtő; és még ilyenkor télen is csak álmodozok arról, hogy ne menjen 50 fok fölé a hőmérséklet terhelés alatt...
Csak mert 4 óra GTA után kevésnek találom azt a 29 fokot egy gyárival.Oké,hogy majdnem 4200-at pörög a venti,de az én hütőm se viszi le 29-re,pedig az nem gyári,igaz,annak csak 1500 a max fordulat.
Ha CPU,VGA-nak rosszul megtervezett hűtője van az még 10db 14cm rendszerventilátor sem fog segíteni, ha valaminek jó annak két-három ventilátor elég a házban a szélcsatorna véget!
Azért fel ne szálljon egyeseknek a gép! 😃 De volt nekem is ilyen korszakom nem tagadom!
Damapapa,azért intel oldalon annyira nem melegedősek a hardverek,mint amd oldalon.
Én még mindig azt mondom,inkább legyen több venti,minthogy egyszer csak megadja magát valami.
Hangja semmi sincsen,persze nem 300 forintos cuccokról van szó,de inkább veszek ventiket 3-4000 forintért,minthogy véletlenül megsüljön valami,az már egy kicsit zsebbe nyúlósabb.
Előre a 2db ventit azt már én tettem be egyedi helyre .
Gyári oldalsó meg teljesen jó.
Ja és az összes venti egyszerre mennek,
ez már a végleges beállítás volt olyan beállításom is ahol 31 fok alatt nem is ment egy db se,csak a táp és a cpu😃
Ez most nekem szólt,kolléga?
Egyébként 40-42 fok szokott nekem is lenni játék alatt,ezek az értékek fészbúkk,youtube,thunderbird alatt vannak,ott max. 30,tehát normál használat.
Omis De látom,azért használsz 3 Coolink Swif120-ast.
Azért sokat számít az,mellesleg qrva jó ventik,nekem is voltak,csak Alpenföhnökre cseréltem
Bocsánat,egy 120-as és két 80-as?
nem tudom nekem normál használaton 32 fok
amikor játszom akkor szokott 39-42 között lenni.főleg nyáron.
de az a 25 fok gondolom bekapcsolás után max 2 perig még ennyi vagy 27.
ez tuti nem normál használati hőmérséklet főleg hogy fx 8 mag van alatt😃
csak a böngésző megy 3 lappal
meg persze malvarewbytes catalyst stb.
Mikor érdemes hűtőbe fektetni, és milyenbe? Jelenleg a stock hűtő pihen a proci tetején és ahogy néztem izzasztva is 45-50 fokos maximum. A házban elöl-hátul egy-egy 12 centis venti, a tápé a ház alá fúj, szóval nem hiszem, hogy az bele számítana a légmozgásba. Meg a videókártya két propellere.
csak mert ipon gépösszerakója nem akarja azt is ajánlani nekem 😃
vagy nem lenne jó a 1151-es foglalatra?
szerk: igen, látom, nem támogatja a 1151es foglalatot, akkor RAIJINTEK Triton -ról valakinek van véleménye? 😀
A procinál is leírtad, hogy nem változott semmi az újra pasztázással.
A Noctua NT-H1 hűtőpaszta mennyire jó? Egy r9 270-es kártyához jó lenne? Tegnap volt 1 éves a kártya, és még az eredeti paszta van rajta. Ha ilyen pasztát raknák rá lejjebb menne a hőfok valamennyivel?
Intel I5 4690K procin már próbáltam. Kb fél év használat után lecseréltem a pasztát rajta ugyan erre a noctua nt-h1-es pasztára, és semmit nem változott a hőfok az eredeti pasztához képest.
Köszi a választ.
Van egy felső tápos gépházam, aminek az oldalán van egy 8 cm-s ventilátor a processzor magasságába. Az lenne a kérdésem, hogy az a ventilátor húzza ki a levegőt vagy fúja be? Hátul található egy 12 cm-s ventilátor, ami gyengén pörög. Elől is található egy 12 cm-s, ami már erősebb.
Előre is köszönöm! 😀
Itt egy classic:
[LINK]
ps:AMD kartyakkal nem ajanlom ezt a modszert mert a hus nagy valoszinuseggel odaeghet 😀
Vegyél rá egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt.Nekem is az van rajta és 3.8 GHZ-ig húzva is max 40-45 fokig engedi.Játék alatt megy fel 60-61 fokig.Mondjuk nézz utána hogy befér-e a 212 a házadba mert elég nagy.Ha nem fér be akkor Cooler Master Hyper TX3 hűtő kisebb, igaz az alatt max 3.2 GHz-ig lehet húzni hogy jól hűtse még.(Tudom mivel nekem a 212 EVO előtt TX3 volt ugyanolyan procin mint neked.)
Az lenne a bajom hogy a processzorom 60°on megy játék nélkül és elvileg ez káros neki hogy lehetne ezen valahogy segíteni mert nem akarom kinyírni a procimat?
A CM 690III házam oldallapjára érdemes lenne feltennem egy 200-as ventillátort vagy nem nagyon lenne jelentőssége?
Érdemes megnézni a Coolink Swif2 széria tagjait,egy 120-as,PWM-es Swif2 alaposan megkönnyítené a táp és a procihütő dolgát,és az ára sem vészes
Az pedig fontos,hogy folyékony kenyérre is jusson a jól végzett munka után😂
1. Halk (ugye ezért kell)
2. 130w-os tdp-t is lekezel (ugye a CPU-nak meg ez kell)
3. Szerelék nélkül fel lehet tenni az én processzoromra (ez meg megkímél a káromkodástól)
4. ~7e Ft. (és még sörre is marad pénzem, hogy ihassak egyet a jól végzett munka befejezésére, miszerint becsattintottam egy kart az alaplapon... 😀 )
52-53 fok volt nyáron,játékok alatt.
Deepcoolt ugyanúgy az EKL csinálja,mint az Alpenföhn-t
Mondjuk túlzásba nem akarom vinni. Egy ALPENFÖHN Sella pont elég lenne, húzni úgy sem tervezem a processzort.
Hála istennek,hangja nem sok van és a hőfokok is jók.
ez csak a vízhűtés segíthet rajta. Jaa és van benne 3 rendszer venti is.ami elég jó..
Az meg a másik h ennyi pénzé igazán adhattak volna jobb gyári hűtőt a procihoz és még a hangja is olyan mint a porszívóé.
Szal aki ilyen procit akar venni az számítson procihűtőre is.
Nekem 8350-em van, ami ugyan az a mag, ugyan az a tdp és ugyan az a gyári hűtő; és még ilyenkor télen is csak álmodozok arról, hogy ne menjen 50 fok fölé a hőmérséklet terhelés alatt...
Bár a proci hőfok kicsit furcsa
Elvégre ez a lelke az egész rendszernek.
De mindegy,aki akar,marad a gyárinál,aki meg nem,az mókólgat😂
Mióta cpu hütőt cseréltem,sokkal jobbak az értékek
Azért fel ne szálljon egyeseknek a gép! 😃 De volt nekem is ilyen korszakom nem tagadom!
Én még mindig azt mondom,inkább legyen több venti,minthogy egyszer csak megadja magát valami.
Hangja semmi sincsen,persze nem 300 forintos cuccokról van szó,de inkább veszek ventiket 3-4000 forintért,minthogy véletlenül megsüljön valami,az már egy kicsit zsebbe nyúlósabb.
Gyári oldalsó meg teljesen jó.
Ja és az összes venti egyszerre mennek,
ez már a végleges beállítás volt olyan beállításom is ahol 31 fok alatt nem is ment egy db se,csak a táp és a cpu😃
ilyen elosztót használok [LINK]
2db elől 1 hátul.
felül pedig egy arctic f14 14cm
oldalt meg a gyári 18cm
Még jó hogy használok😀.
Egyébként 40-42 fok szokott nekem is lenni játék alatt,ezek az értékek fészbúkk,youtube,thunderbird alatt vannak,ott max. 30,tehát normál használat.
Omis De látom,azért használsz 3 Coolink Swif120-ast.
Azért sokat számít az,mellesleg qrva jó ventik,nekem is voltak,csak Alpenföhnökre cseréltem
Bocsánat,egy 120-as és két 80-as?
amikor játszom akkor szokott 39-42 között lenni.főleg nyáron.
de az a 25 fok gondolom bekapcsolás után max 2 perig még ennyi vagy 27.
ez tuti nem normál használati hőmérséklet főleg hogy fx 8 mag van alatt😃
csak a böngésző megy 3 lappal
meg persze malvarewbytes catalyst stb.