Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
ooh, epic fail 😃 😆 😆
0
0
0
0
Twist avatar
Dumbest: Nem a te kérdésedre írtam, hanem a saját amatőr kérdésem volt 😆
0
0
0
0
no avatar
értem én,de egy i5 6600k-t valamivel csak meg kell hűteni, álljon ott önmagába? 😃
0
0
0
0
Twist avatar
Ismét egy amatőr kérdés 😊
Mikor érdemes hűtőbe fektetni, és milyenbe? Jelenleg a stock hűtő pihen a proci tetején és ahogy néztem izzasztva is 45-50 fokos maximum. A házban elöl-hátul egy-egy 12 centis venti, a tápé a ház alá fúj, szóval nem hiszem, hogy az bele számítana a légmozgásba. Meg a videókártya két propellere.
0
0
0
0
no avatar
Értem köszönöm 😀
csak mert ipon gépösszerakója nem akarja azt is ajánlani nekem 😃
vagy nem lenne jó a 1151-es foglalatra?

szerk: igen, látom, nem támogatja a 1151es foglalatot, akkor RAIJINTEK Triton -ról valakinek van véleménye? 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Dumbest:Felülre bele kell hogy menjen!
0
0
0
0
no avatar
Zalman z11 plus -ba a CORSAIR Hydro Series H100i belepasszol? 😀
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Melegszik? Ha nem, minek újra pasztázni.
A procinál is leírtad, hogy nem változott semmi az újra pasztázással.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem hinném hogy sokat nyernél vele. Garanciavesztéssel is járna szerintem...
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Sziasztok.
A Noctua NT-H1 hűtőpaszta mennyire jó? Egy r9 270-es kártyához jó lenne? Tegnap volt 1 éves a kártya, és még az eredeti paszta van rajta. Ha ilyen pasztát raknák rá lejjebb menne a hőfok valamennyivel?
Intel I5 4690K procin már próbáltam. Kb fél év használat után lecseréltem a pasztát rajta ugyan erre a noctua nt-h1-es pasztára, és semmit nem változott a hőfok az eredeti pasztához képest.
Köszi a választ.
0
0
0
0
Bronson avatar
inkább vegyél hátra egy jobbat, hogy húzza ki a meleget, többet ér mint az oldalsó 8as...
0
0
0
0
OldHunter avatar
Helló mindenki!
Van egy felső tápos gépházam, aminek az oldalán van egy 8 cm-s ventilátor a processzor magasságába. Az lenne a kérdésem, hogy az a ventilátor húzza ki a levegőt vagy fúja be? Hátul található egy 12 cm-s ventilátor, ami gyengén pörög. Elől is található egy 12 cm-s, ami már erősebb.
Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az már nem számít, hogy a zsír meg az ilyenek a kártyára csorognak 😜
Itt egy classic:
[LINK]
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Kicsit megkesve az unnepi ebedrol de itt egy utmutato,hogyan lehet egy GTX 780as VGA val frissen vagott disznohusit sutni 😆
https://kephost.com/images/2016/01/02/Easy-cooking-with-GTX-780.jpg

ps:AMD kartyakkal nem ajanlom ezt a modszert mert a hus nagy valoszinuseggel odaeghet 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ha a házba nem fér be, akkor valami low profile hűtő mehet. de a házcsere belefér. az még jobb
0
0
0
0
reszler112233 avatar
GareY:
Vegyél rá egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőt.Nekem is az van rajta és 3.8 GHZ-ig húzva is max 40-45 fokig engedi.Játék alatt megy fel 60-61 fokig.Mondjuk nézz utána hogy befér-e a 212 a házadba mert elég nagy.Ha nem fér be akkor Cooler Master Hyper TX3 hűtő kisebb, igaz az alatt max 3.2 GHz-ig lehet húzni hogy jól hűtse még.(Tudom mivel nekem a 212 EVO előtt TX3 volt ugyanolyan procin mint neked.)
0
0
0
0
GareY avatar
Sziasztok!

Az lenne a bajom hogy a processzorom 60°on megy játék nélkül és elvileg ez káros neki hogy lehetne ezen valahogy segíteni mert nem akarom kinyírni a procimat?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Lenne jelentősége az a VGA-t és a tápot is hűti, pont a kettő közé fújja be a levegőt!
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha nem melegszik a géped akkor szerintem felesleges.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdv.

A CM 690III házam oldallapjára érdemes lenne feltennem egy 200-as ventillátort vagy nem nagyon lenne jelentőssége?
0
0
0
0
Puffin avatar
Vagy akár az Artic F12 PWM
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Jól mondod,kolléga,nekem jelenesetben 12-es van hátúl.
Érdemes megnézni a Coolink Swif2 széria tagjait,egy 120-as,PWM-es Swif2 alaposan megkönnyítené a táp és a procihütő dolgát,és az ára sem vészes
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Igaz,ami igaz,valóban nincs túlbonyolítva a felszerelése.
Az pedig fontos,hogy folyékony kenyérre is jusson a jól végzett munka után😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem a sella azért tetszik, mert:
1. Halk (ugye ezért kell)
2. 130w-os tdp-t is lekezel (ugye a CPU-nak meg ez kell)
3. Szerelék nélkül fel lehet tenni az én processzoromra (ez meg megkímél a káromkodástól)
4. ~7e Ft. (és még sörre is marad pénzem, hogy ihassak egyet a jól végzett munka befejezésére, miszerint becsattintottam egy kart az alaplapon... 😀 )
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Nekem előzőleg egy DeepCool Gammaxx S40-em volt,nagyon jól,hűvösen tartotta a procit,picit a hangja zavart,de hát csak ilyen vájtfülű vagyok😆
52-53 fok volt nyáron,játékok alatt.
Deepcoolt ugyanúgy az EKL csinálja,mint az Alpenföhn-t
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én is gondolkodom CPU hűtőn a hang miatt, ami nem engem zavar, hanem a családot elsősorban. Én ugye el vagyok a fejhallgatóval. 😀
Mondjuk túlzásba nem akarom vinni. Egy ALPENFÖHN Sella pont elég lenne, húzni úgy sem tervezem a processzort.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Hála istennek,nekem sincs,egy TR Macho Rev.B hűti,elől 2 Alpenföhn Wing Boost ,hátul egy,plusz most kapott egy 14-es Nanoxiát alulra.
Hála istennek,hangja nem sok van és a hőfokok is jók.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi211: Nekem gyári hűtőm van, de 70 fokig még sosem jutottam, akkor sem, mikor 10-12 órát ment egyfolytában egy játék, ráadásul a TW Rome II, ami eléggé processzorigényes. Mondjuk nekem a házban eleve gyárilag 4 ventilátor van. Hangosnak hangos, az biztos, de hűtési gondom nincs.
0
0
0
0
tibi211 avatar
hát igen az fx8350 terhelés alatt nekem 55-60 fokos van mikor a 70-net is megfogja így télen.. és egy Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtővel.
ez csak a vízhűtés segíthet rajta. Jaa és van benne 3 rendszer venti is.ami elég jó..
Az meg a másik h ennyi pénzé igazán adhattak volna jobb gyári hűtőt a procihoz és még a hangja is olyan mint a porszívóé.
Szal aki ilyen procit akar venni az számítson procihűtőre is.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Van kutyám.😂 Valószínűleg a szenzor rossz, mert semmit nem állítottam el 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
kenyerlangoss: Valamit benéztél. Már velem is volt ilyen. Az AMD saját mérője nem azt nézi, hogy hány fokos a processzor, hanem azt, hogy mennyi van még hátra a túlmelegedésig.
Nekem 8350-em van, ami ugyan az a mag, ugyan az a tdp és ugyan az a gyári hűtő; és még ilyenkor télen is csak álmodozok arról, hogy ne menjen 50 fok fölé a hőmérséklet terhelés alatt...
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha van kutyád, inkább etesd azt, mint minket... 😊 gyári hűtővel 4 óra gta után SOHA nem lesz 29fokos az a proci... vagy rossz a szenzorod.
0
0
0
0
Murty avatar
Nehogy elhidd már... 😆 Ez max a minimum érték 29 fok! 😃
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Csak mert 4 óra GTA után kevésnek találom azt a 29 fokot egy gyárival.Oké,hogy majdnem 4200-at pörög a venti,de az én hütőm se viszi le 29-re,pedig az nem gyári,igaz,annak csak 1500 a max fordulat.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
kenyerlangoss akkor viszont remek értékek😂
Bár a proci hőfok kicsit furcsa
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
VezliSznajpsz: 4 óra GTA5 után ennyi a hőfok
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Fontos,ha nem a legfontosabb.
Elvégre ez a lelke az egész rendszernek.
De mindegy,aki akar,marad a gyárinál,aki meg nem,az mókólgat😂
0
0
0
0
Omis avatar
Cpu hűtő fontos.én a gyárit be sem szereltem már az első perctől fogva az arctic rev2 van😃
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Ott a pont,való igaz.
Mióta cpu hütőt cseréltem,sokkal jobbak az értékek
0
0
0
0
Murty avatar
Ha CPU,VGA-nak rosszul megtervezett hűtője van az még 10db 14cm rendszerventilátor sem fog segíteni, ha valaminek jó annak két-három ventilátor elég a házban a szélcsatorna véget!
Azért fel ne szálljon egyeseknek a gép! 😃 De volt nekem is ilyen korszakom nem tagadom!
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Damapapa,azért intel oldalon annyira nem melegedősek a hardverek,mint amd oldalon.
Én még mindig azt mondom,inkább legyen több venti,minthogy egyszer csak megadja magát valami.
Hangja semmi sincsen,persze nem 300 forintos cuccokról van szó,de inkább veszek ventiket 3-4000 forintért,minthogy véletlenül megsüljön valami,az már egy kicsit zsebbe nyúlósabb.
0
0
0
0
Omis avatar
Előre a 2db ventit azt már én tettem be egyedi helyre .
Gyári oldalsó meg teljesen jó.
Ja és az összes venti egyszerre mennek,
ez már a végleges beállítás volt olyan beállításom is ahol 31 fok alatt nem is ment egy db se,csak a táp és a cpu😃
https://kepkezelo.com/images/jk4piou19wf3est9d2p3.jpg

ilyen elosztót használok [LINK]
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hát azért ez szerintem nagyon változó és képlékeny dolog! Nálunk egyik gépben sincs plusz ventilátor és még sem melegszik egyik gép sem.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Na,faxa,igazság szerint nem is értem az olyan júzereket,akik nem használnak plusz ventiket,aztán meg csodálkoznak,hogy túl meleg ez meg az.
0
0
0
0
Omis avatar
3db coolink 12cm,
2db elől 1 hátul.
felül pedig egy arctic f14 14cm
oldalt meg a gyári 18cm
Még jó hogy használok😀.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Ez most nekem szólt,kolléga?
Egyébként 40-42 fok szokott nekem is lenni játék alatt,ezek az értékek fészbúkk,youtube,thunderbird alatt vannak,ott max. 30,tehát normál használat.

Omis De látom,azért használsz 3 Coolink Swif120-ast.
Azért sokat számít az,mellesleg qrva jó ventik,nekem is voltak,csak Alpenföhnökre cseréltem
Bocsánat,egy 120-as és két 80-as?
0
0
0
0
Omis avatar
nem tudom nekem normál használaton 32 fok
amikor játszom akkor szokott 39-42 között lenni.főleg nyáron.
de az a 25 fok gondolom bekapcsolás után max 2 perig még ennyi vagy 27.
ez tuti nem normál használati hőmérséklet főleg hogy fx 8 mag van alatt😃
csak a böngésző megy 3 lappal
meg persze malvarewbytes catalyst stb.
https://kepkezelo.com/images/nkzn0seqhc3ggdig6m90.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció