Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
istvan92 írta:
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE van valakinek ilyen karija ? akinek van ilyen irjon már róla pár dolgot hogy húzható hűtés milyen ?

Nekem most lesz napokonn belül,néztem a sapphiret,de végül az msi melett döntöttem,nem sokkal drágább,viszont 1évvel több a gari.
0
0
0
0
istvan92 avatar
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE van valakinek ilyen karija ? akinek van ilyen irjon már róla pár dolgot hogy húzható hűtés milyen ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Nem tudom kinek mi a baja az amd driverekkel. 😕 8500pro óta vannak radeonjaim, de nem sok problémával találkoztam. Ha nagyon izgat egy új driver, felteszem, de nem azért, mert gondom lenne bármelyikkel is. Igaz, nincs fenn 10 játék egyszerre.
A nnvidia sokkal gyakrabban ad ki drivert? Ezt nem követem, milyen gyakran? És az miért jó? Win 8 alatt - ahogy olvastam - pl jobb a catalyst. Szóval nem értem mi a gond a vörös oldallal? 😀

Ja, megjött a Sapphire 7850 2gb OC, eddig király! 😊

Változó, viszont WHQL driver szerintem ritkábban jön, viszont a béta drivereket tényleg gyakrabban dobálják, de az is erősen változó. Vagy, hogy egy hét alatt kijön 2, de van, hogy akár 1 hónapon keresztül semmi. Én inkább amit a szoftver előnyének mondanék, azok az extrák, de az is ízlés kérdése. Én pl. szeretem az FXAA-t, mert szinte semmivel nem fogja vissza a kártyát, de elég jól dolgozik, viszont van, aki szerint egyes játékokban homályossá teszi a képet, én ezzel még nem találkoztam. Aztán ott van az adaptív vsync, amit mindig megemlítek, mert 60fps alatt nem fogja vissza a teljesítményt, nincs frame kihagyás és hasonló vsync-re jellemző gondok, viszont a tearing megszűnik, és nem dolgozik feleslegesen a VGA 60fps felett. Aztán a Keplerekhez ott van a TXAA, amiről személyes tapasztalat még nincs, de elég jókat lehet olvasni róla, csak még nem sok játék támogatja. Valamint a másik személyes kedvencem a 3DVision, persze ez sem sokakat érint. Meg mondjuk én megjártam egy 3870-nel, ami miatt hatalmasat csalódtam a piros oldalban. Jelenleg én személy szerint csak nV-t vennék, de a Keplerrel nem vagyok annyira elégedett, hogy cseréljek is.
Én egyenlőre megvárom a 700-as szériát, meglátjuk mi lesz, aztán legfeljebb Maxwellig nem cserélek, vagy veszek még egy 480-at. 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem tudom kinek mi a baja az amd driverekkel. 😕 8500pro óta vannak radeonjaim, de nem sok problémával találkoztam. Ha nagyon izgat egy új driver, felteszem, de nem azért, mert gondom lenne bármelyikkel is. Igaz, nincs fenn 10 játék egyszerre.
A nvidia sokkal gyakrabban ad ki drivert? Ezt nem követem, milyen gyakran? És az miért jó? Win 8 alatt - ahogy olvastam - pl jobb a catalyst. Szóval nem értem mi a gond a vörös oldallal? 😀

Ja, megjött a Sapphire 7850 2gb OC, eddig király! 😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aki a zöldet akarja venni annak közép és felsőkategóriában is több pénzt kell fizetnie mint az AMDért de teljesítményben annyival nem kap többet mint amennyivel drágább😃 Csak zöld meg PhysX meg 3D😃 meg valamivel jobb drivertámogatás. Azért az tény, hogy sokkal gyakrabban dobálnak ki új drivert.
0
0
0
0
cseszka avatar
Vicces árazás,az biztos.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Akkor megleszek vele elégedve.Thx a további infokat is.Azt néztem h erösebb mint a sima 660,a 660Ti meg joval drágább.😕

Igen sima Gtx 660 lassabb, Ti meg nem ér +20k-t.😂
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor megleszek vele elégedve.Thx a további infokat is.Azt néztem h erösebb mint a sima 660,a 660Ti meg joval drágább.😕
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Ojan is van?😆V arra gondoltál h erösebb lesz mint a 7950?

Olyan lex 😆, igen arra, teljesítményben 7950_7970 közé ékelődik.😉
0
0
0
0
cseszka avatar
Ojan is van?😆V arra gondoltál h erösebb lesz mint a 7950?
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Ha minden jolmegy jövöhéten ez dobog a gépem belsejében.Jee.😃
[LINK]

Oc után 7960 lesz belőle.😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha minden jolmegy jövöhéten ez dobog a gépem belsejében.Jee.😃
[LINK]
0
0
0
0
DeanRain avatar
Synda Rebirth írta:
DeanRain írta:
Slenderman írta:
DeanRain írta:
Sziasztok!
Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X Ghz Edition OC 1GB 128 bit kártyára 5200Mhz effektív órajelet írnak a memóriára a hivatalos oldalon,de nálam ez csak (1300 Mhz)1625 Mhz maxot ír a Catalyst control center! Jól néztem egyáltalán ,hogy az a effektív ezt a jelölést jelenti,vagy teljesen másról kezdek itt írni?

https://kepkezelo.com/images/6wzddfsqni0k0ajuwa6c.jpg

De lehet keverem a szezont fazonnal😀

Ezzel nincsen semmi baj, az effektív órajel az az 5200MHz, de a ''valódi'' órajelet meg kell szorozni 4-el. És így jön ki 1300x4=5200. Tehát nincs vele baj! Mindenkinek azt a valódit írja ki.

Slenderman Köszi a választ!Így már érthető!😀

Jól megcibálnám az a csúszkát.😆

Synda

Te mindent csak cibálnál😂 😃

Nekem emg egy új gamepad kellene..mert lehetetlen azzal játszani amit használok.Pedig ez is újnak mondható.😕
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
istvan92 írta:
Szerintetek gigabyte hd 7870 oc mennyit zabal ??

Miért kérdezed meg mindig újra és újra?😃 Múltkor már linkeltünk 7870 fogyasztást és el is lett mondva.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Szerintetek gigabyte hd 7870 oc mennyit zabal ??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
NVIDIA is azt írja, hogy 2 6pin csati kell a 8800 GTXnek.
0
0
0
0
humerot avatar
ha 2 kell neki akkor ind 2 őt rá kell dugni
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Milyen 8800GTX az? Mert a neten keresgélve láttam olyan edíciót is, amin kettő 6 pines bemenet van egymás mellett. Nekem volt egy rövid ideig ilyen kártyám, azon 1 volt.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Vagyis ha csak egyet rácsatlakoztatok akkor el kellene indulnia.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tudtommal egy db kell neki.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
A 8800GTX-nek kell neki mind a kettő 6-tűs PCIe tápcsatlakozók?
0
0
0
0
humerot avatar
az biztos főleg hogy vapor x hűtés van rajta de bírná a memória az 1600 at simán + feszel mert elvileg hynx ramos a kicsike
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jah😃 1200/1600-at szerintem bírná😃 esetleg ha memória nem bírja annyira de GPu igen akkor 1300/1400-1500😃
0
0
0
0
no avatar
Elnézést, csúszkákat.😊 😆
0
0
0
0
Devis avatar
én azt a 2-t 😜 😃
0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
Slenderman írta:
DeanRain írta:
Sziasztok!
Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X Ghz Edition OC 1GB 128 bit kártyára 5200Mhz effektív órajelet írnak a memóriára a hivatalos oldalon,de nálam ez csak (1300 Mhz)1625 Mhz maxot ír a Catalyst control center! Jól néztem egyáltalán ,hogy az a effektív ezt a jelölést jelenti,vagy teljesen másról kezdek itt írni?

Ezzel nincsen semmi baj, az effektív órajel az az 5200MHz, de a ''valódi'' órajelet meg kell szorozni 4-el. És így jön ki 1300x4=5200. Tehát nincs vele baj! Mindenkinek azt a valódit írja ki.

Jól megcibálnám az a csúszkát.😆
0
0
0
0
DeanRain avatar
Slenderman írta:
DeanRain írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
DeanRain avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
no avatar
Master Killer írta:
Devis írta:
Állítólag

kulcsszó

Az biztos! 😆
De amíg magam nem próbáltam ki, mást nem mondhatok! 😉

Ha Giga inkább hanyagold, nem lex hosszú életű.😉
0
0
0
0
FraPS avatar
Vagy kapásból bios kapcsolós verziót szerezni,mint Én.(remélem ez nem adja be a kulcsot😃😉
(GV-R695D5-2GD-B)
0
0
0
0
Cooley avatar
A 6970-es bios szokta a problémát okozni, a feloldott shaderes 6950-nel nem lesz gondod. RBE-vel unlockold, aztán kis szerencsével menni fog az szépen.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Devis írta:
Állítólag

kulcsszó

Az biztos! 😆
De amíg magam nem próbáltam ki, mást nem mondhatok! 😉
0
0
0
0
Devis avatar
Állítólag

kulcsszó
0
0
0
0
Master Killer avatar
Devis írta:
Master Killer írta:
Ugyebár a 2gigás 6950-ek oldhatóak 70-é (kis szerencsével), azt hallottam, hogy csak a vágott tápcsatis ref. kártyákkal működik. Egy DCII-es szintén BIOS kapcsolós, 8+6-os tápcsatival szerelt 6950 nem lenne alkalmasabb erre?

nem. De egyébként se ajánlott, mert jóval hamarabb beadja a kulcsot a kártya.

Állítólag alap 6950-es bios-al + unlockolt shaderekkel, nem lesz baja a vram-nak.
0
0
0
0
Devis avatar
Master Killer írta:
Ugyebár a 2gigás 6950-ek oldhatóak 70-é (kis szerencsével), azt hallottam, hogy csak a vágott tápcsatis ref. kártyákkal működik. Egy DCII-es szintén BIOS kapcsolós, 8+6-os tápcsatival szerelt 6950 nem lenne alkalmasabb erre?

nem. De egyébként se ajánlott, mert jóval hamarabb beadja a kulcsot a kártya.
0
0
0
0
Master Killer avatar
0
0
0
0
almos avatar
Hali!
Az a helyzet, hogy benn van a gépemben 2 GTX460, SLI bekapcsolva a driverben, GPU Z is 2 GPU-t mutat, de valamiért minden játék,3d Markok leállnak, hibát jeleznek. Van valami ötlet a megoldásra?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Synda Rebirth írta:
GAMER2 írta:
Luiboy írta:
GAMER2 írta:
Luiboy írta:
Sziasztok. VGA Vásárlás előtt álok és azt szeretném tőletek kérdezni, hogy vegyek e még egy HD6850toxic-ot (eredetileg ez volt a terv ) vagy adjam el a mostanit és vegyek egy HD7850-et
mennyivel erősebb a 7850 vagy a 2bd 6850-el járnék jobban?

Inkább add el, és vegyél egy 7850-et. Sokkal kevesebb fogyasztás,CF támogatottság nem minden játékban vmi faxa 😕 Inkább 1 darab 7850 😉

Értem köszi. a fogyasztás nem igazán érdekel de ha a CF ilyen gázos akkor meggondolom esetleg olyan tudna írni akinek van CF tapasztalata ?

Kérdezd Synda-t, neki volt 7850 CF 😉

Melegedéssel voltak gondjaim, 2 kártya nagyon fűtött, persze szénné voltak hajtva.😂
Egyébként semmi probléma nem volt velük, Cf támogatás 10-ből 8 játékhoz van.

Luiboy: 7870 jó választás, bagóért mennék.😀

köszi akkor az lesz 😀
0
0
0
0
no avatar
GAMER2 írta:
Luiboy írta:
GAMER2 írta:
Luiboy írta:
Sziasztok. VGA Vásárlás előtt álok és azt szeretném tőletek kérdezni, hogy vegyek e még egy HD6850toxic-ot (eredetileg ez volt a terv ) vagy adjam el a mostanit és vegyek egy HD7850-et

Inkább add el, és vegyél egy 7850-et. Sokkal kevesebb fogyasztás,CF támogatottság nem minden játékban vmi faxa 😕 Inkább 1 darab 7850 😉

Értem köszi. a fogyasztás nem igazán érdekel de ha a CF ilyen gázos akkor meggondolom esetleg olyan tudna írni akinek van CF tapasztalata ?

Melegedéssel voltak gondjaim, 2 kártya nagyon fűtött, persze szénné voltak hajtva.😂
Egyébként semmi probléma nem volt velük, Cf támogatás 10-ből 8 játékhoz van.

Luiboy: 7870 jó választás, bagóért mennék.😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Devis írta:
olyan cpu limited lenne, hogy élmény lenne nézni. ha 5 ghz-ig is húznád, akkor se lenne elég.

Hát nem tudom. de mostanában inkább minden játéknál gpu limitem van a proci max 60%-on megy ezért kérdeztem hogy mi legyen de akkor lehet hogy 7850 lesz hacsak nem tudok venni valami nagyon jó áron egy toxic-ot hogy kipróbáljam cf-et és ha nem megy eladom mind a 2-őt és akkor 7870-et veszek 😀
0
0
0
0
Devis avatar
olyan cpu limited lenne, hogy élmény lenne nézni. ha 5 ghz-ig is húznád, akkor se lenne elég.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Synda Rebirth írta:
Luiboy írta:

6850Cf jóval gyorsabb mint egy 7850.

Szerk: most nézem milyen a procid, véletlenül se építs több kártyás rendszert.😜

Köszi miért ? nem bírna el 2 6850-et ? Csak egy monitorral használnám ?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Luiboy írta:
GAMER2 írta:
Luiboy írta:

0
0
0
0
Manyik75 avatar
GAMER2 írta:
Luiboy írta:

0
0
0
0
no avatar
Luiboy írta:

6850Cf jóval gyorsabb mint egy 7850.

Szerk: most nézem milyen a procid, véletlenül se építs több kártyás rendszert.😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Luiboy írta:

0
0
0
0
Manyik75 avatar
0
0
0
0
bobekrisz avatar
Sziasztok. Az nvidia geforge 9600gt-re a jobb a hűtés érdekében rá rakhatok egy rendszer hűtőt ami eddig a falon volt?
0
0
0
0
Devis avatar
mind1 mennyi, 73 alapon sok.
Szedd szét, pasztázd újra (lehetőleg ne 500 ft-os pasztával), a hűtőbordát pedig pucold ki rendesen.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció