Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok lehet ,hogy nagyon alap és hülye kérdést teszek fel.szóval tegnap vettem egy Hd3870x2-t gondolom nem kell bemutatni ajánlott táp 550w na most csak 400w van a gépemben mert az előző kártyám(8800gts)-nek bőven elég volt igazából lefuttattam teszteket annyira nem bizonyult jobbnak a gtsnél pedig az csak 320/320as kártya és az everest is lehetetlen adatokat ír pixel kitöltési sebesség pl 4800körül van 8800 11000volt szóval lehetséges hogy nagyon nagyon karcsú a táp és azért nem szuperál sehol a kártya??warfighter 1280x1024en mediumon hasít pedig előre is köszi a válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Mondjuk a kutyafüle beállításokról le lehet mondani, mert sok minden van, amit nem is lát a ember. így azért meg lehet spórolni egy kis pénzt.
Hát van pár fölös ja. Pl. Witcher 2-ben az Ubersampling semmit nem ad látványban, de rengeteg FPS-t húz le.
0
0
0
0
Master Killer avatar
ors11: "ez volt a legjobb,amit tudtam venni a pénzemből"

Mennyit adtál te azért a kártyáért? 😊
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk a kutyafüle beállításokról le lehet mondani, mert sok minden van, amit nem is lát a ember. így azért meg lehet spórolni egy kis pénzt.
0
0
0
0
no avatar
GTX650Ti azért kevés Full HD minden maxhoz az összes játékban DX11 meg minden kutyafüle beállításhoz.
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Teljes mértékben nem éri meg(nekem) 😆 Úgy sem fogok ilyet csinálni 😃

GTX 650 Ti SLI már ott elbukik, hogy nem támogatja😃 Bizony AMD megint jobb😃
AKár HD 7750-t és HD 7770-t is összerakhatsz CFbe nem csak két hD 7770-t😃 Bezony😃 Nem olyan mint az SLI ,hogy csak két ugyanolyan lehet😃 Én eleve nem vennék GTX 650 Ti-t. Annyival nem jobb a HD 7770-nél mint amennyivel drágább.

más: Egyébként HD 7750 AMD oldalán miért 900MHz GPU clock???? Elírás?😃 Mert minden alapórajeles 7750 800/1125-ös.

Én is csak azért vettem,mert ez volt a legjobb,amit tudtam venni a pénzemből 😕 De hát csak nem fogom megbánni annyira 😀 ( remélem😊 )
A GTX650Ti tudtommal elég FullHD-ra,míg a HD7770-en nem...(persze minden max.-on) vagy ha nincs is meg a 30FPS,de a játszhatósági határ felett van (pl.BF3) a Metro2033-at inkább nem említem meg 😆
0
0
0
0
humerot avatar
Devis : a lényeg hogy van 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
újabb kiadás. amd átalakította a gpu-k gyártását, így nagyobb erőt hozott ki belőlük.

De oké, hogy 900 MHz. De kiszámoltam és akor viszont nem lehetne 819 GFLOPS mert 819 GFLOPS a 800MHz-es GPU órajellel lehetséges. Ha 900 MHz-es GPU akkor ott 921.6 GFLOPS-nak kéne lennie. Szóval biztos, hogy nem elírás?
0
0
0
0
Devis avatar
humerot: na igen. azért azt tegyük hozzá, hogy a hatásfoka ha jól emlékszem 20-25%... szóval jobban jársz ha nem is rakod őket össze, mert nem hozzák azt a teljesítményt amit kívánsz, de cserébe persze zabálnak.

TaylorXIII: Tudtommal már kiadták őket. Hogy hol vannak azt nem tudom. Lehet elrabolják a kamionokat 😲
0
0
0
0
humerot avatar
na most erre az sli problémára annyit mondok hgoy nézd meg a 870 msi fuzion lapokat na azokkal lehet érdekes dolgokat csinálni az biztos kezdésnek pl nvidia+ati páros egymásmellé rakása ezt nem tudom hogy hívják ezért nálam ez cfsli 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
újabb kiadás. amd átalakította a gpu-k gyártását, így nagyobb erőt hozott ki belőlük.

De én 900 MHz-es 7750 karikat nem látok sehol sem. Mikor volt ez? Nem árulják őket még?
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
jaj már... mindannyian láttunk már furcsaságokat... ez se lesz különb 😃 Cooley sztem tuti van, nem is egy olyan ember aki hd7770 cf-el tolja 😃

Egyébként AMD oldalán ez a 900MHz GPU órajel ez elírás HD 7750-nél? Nem 800 MHz az alapórajeles 7750? [LINK] Netán csak elírták?
0
0
0
0
Devis avatar
jaj már... mindannyian láttunk már furcsaságokat... ez se lesz különb 😃 Cooley sztem tuti van, nem is egy olyan ember aki hd7770 cf-el tolja 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:

AKár HD 7750-t és HD 7770-t is összerakhatsz CFbe nem csak két hD 7770-t😃 Bezony😃 Nem olyan mint az SLI ,hogy csak két ugyanolyan lehet😃 Én eleve nem vennék GTX 650 Ti-t. Annyival nem jobb a HD 7770-nél mint amennyivel drágább.

más: Egyébként HD 7750 AMD oldalán miért 900MHz GPU clock???? Elírás?😃 Mert minden alapórajeles 7750 800/1125-ös.

És mi az értelme a 7750/7770CF-nek?

Lehetőség valami másra😃

Értelmetlen... Ha van egy 7770-ed, eladod, és hozzácsapod még egy 7770 árát, kijön egy 7870, ami lényegesen jobb.

Jó hát eleve a CF értelmetlen a csúcs illetve a majdnem csúcs kategórián kívül és az SLI is.
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:

Lehetőség valami másra😃

Értelmetlen... Ha van egy 7770-ed, eladod, és hozzácsapod még egy 7770 árát, kijön egy 7870, ami lényegesen jobb.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:

Lehetőség valami másra😃
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:

0
0
0
0
Devis avatar
hát te lehet h nem, viszont vannak a világon zöld fanok, akik leszarják h milyen drága a vga
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:

0
0
0
0
Devis avatar
LOL
Utolsó mondatrészen most nevettem egy jót 😃
Én régen akartam nagyon cf/sli-t, de mára már elmúlt ez a vágy 😃 Mostmár inkább php/css/html/javascript/c#/c++ érdekel mint a játék
0
0
0
0
Osynho avatar
CF/SLI akkor "éri meg", amikor egy csúcs kártya nem elég (vagyis mentális gondok vannak a kedves júzernél 😆😉 és többet akar kihozni a gépéből. Alsó-közepes kártyát az életben nem többszöröznék meg, max a kíváncsiság kedvéért, de nem szeretek a brének ezen az oldalán állni. 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
ha vennél egy új 650Ti-t akkor új procit is vehetnél. meg akkor már új lapot is. ja és (most nem néztem meg, előre is bocsi 😃 ) akkor már egy nagyobb tápot is.
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
TaylorXIII írta:
Devis írta:
proci kevés lesz

Osynho: hát nem tom... mindjárt szerzek még1 6850-et hogy ne lógjak ki a sorból 😃

Én is szerzek HD 3850-t aztán HD 3850 CF de még úgyis ló*** erő lesz a birtokomban😃 na meg ahhoz alaplap is kéne😃

Miért akarod annyira megtartania 3850-et? Nem lenne jobb egy újabb kártyába efektetni? (a 3850-en nem egy erős kártya már 😕)
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html[/url]
És ha jól tudom nincs benne Dx11 sem

Nem írtam komolyan😀 CFS/LI mániára ez volt reakcióm. Szerintem is teljesen felesleges.

Most így belegondolva (én is 😆😉 azon gondolkodom,hogy majd a GTX650Ti-met SLI-be érdemes lenne-e kötnöm.Ahelyett,hogy vennék egy új kártyát majd kb.2-3 év múlva.(Amikorral már bisztosan kevés lessz ez a kártya Full HD-re)hiszen most is csak épp elegendő.(Persze legmagasabb beálítás mellett). Viszont ha OC-zem a 965Be-t és a 650Ti-t akkor remélem érek el vele +FPS-t.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:
TaylorXIII írta:
Devis írta:
proci kevés lesz

Osynho: hát nem tom... mindjárt szerzek még1 6850-et hogy ne lógjak ki a sorból 😃

Én is szerzek HD 3850-t aztán HD 3850 CF de még úgyis ló*** erő lesz a birtokomban😃 na meg ahhoz alaplap is kéne😃

Miért akarod annyira megtartania 3850-et? Nem lenne jobb egy újabb kártyába efektetni? (a 3850-en nem egy erős kártya már 😕)
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html[/url]

Nem írtam komolyan😀 CFS/LI mániára ez volt reakcióm. Szerintem is teljesen felesleges.
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
Devis írta:
proci kevés lesz

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
proci kevés lesz

0
0
0
0
Devis avatar
proci kevés lesz

0
0
0
0
Osynho avatar
CF-hez alapból 1db 12V ágas a nyerő. 500-as már elvinné szépen.

Mi ez a CF /SLI őrület manapság? 😊
0
0
0
0
Master Killer avatar
Egy 1090T + 6870CF pároshoz milyen táp kéne?
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó döntés. Mivel azt se tudod, mekkora gpu erő kell neked, tök felesleges előre kidobni egy rakás pénzt. 😀 Full hd-ra szerintem elég 1db 7870 is. Legalábbis nekem elég lenne. 😀
Ajánlom a Dell u2312hm monitort. 😉
0
0
0
0
zsoltaba avatar
Köszi a segítséget! Akkor az első a monitor lesz! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Jaa, nem tudok olvasni. MÉG egy... Persze, CF-hez kevés lesz. De minek neked 2db 7870? 😜 Akad most bármi is? Procit húzni úgy se tudod, mert nem K-s. Ja, látom, a tervben már 3770K van.
Nem hogy vennél egy nagyobb hdd-t, meg egy ssd-t.

csak először még 1 videokártya!

Ez meg nettó hülyeség 1600x900-ra. 1db 7870 is legelészik ekkora felbontáson, 2 meg kb fel se kapcsolna 3D üzemmódba. 😂 Cpu limitről ne is beszéljünk. Szerintem mindenek előtt egy ips-es full hd monitort lenne érdemes beszerezned.
0
0
0
0
zsoltaba avatar
De szerintem kevés a 2 db videokártyához!
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem, az 400W-os. 470 a peak terhelhetőség. Marketing.
0
0
0
0
zsoltaba avatar
GIGABYTE Superb E470: 470W-os táp! Igen tervezem a cserét 😃 csak először még 1 videokártya!
0
0
0
0
Osynho avatar
Dani254: Megéri az árát

zsoltaba: Ez ugye egy 400W-os táp, ettől függetlenül el kell, hogy vigye azt a gépet. Arra a monitorra tök felesleges egy ilyen vga. Tervezel full hd-set venni?
0
0
0
0
zsoltaba avatar
Szeretnék még egy SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition -t és szerintetek a mostani tápom elbírja vagy csere ? választ előre is köszönöm
0
0
0
0
Dani254 avatar
Sziasztok!
Erről a VGA-ról mi a véleményetek?
Sapphire VAPOR-X HD 7770 GHz EDITION OC 1GB GDDR5
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó kis táp, de a 650 tök felesleges, ha nem akarsz sli-t.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
A táp egyes alkatrészei fáradnak az idő során. Mondjuk a BS2 nem volt rossz táp anno, szóval talán menne, de garanciát senkitől se várj 😀 A dual core nem eszik sokat, bár az is igaz, hogy az a másik 12-es ágat eszi. 😀 Egy 14A-s és egy 15A-s ágad van, ami nagyon a necces határát súrolja, valószínűleg furmark alatt szépen lelőné magát, de játékok alatt nem eszi meg a tdp-jét egy vga.
Szóval, ha van pénzed, cseréld egy 500-asra, lehetőleg egy 12V-os ággal. Az a tuti. 😃
Egy FSP Raider 550-es vagy 650-es van tervbe véve.
0
0
0
0
Osynho avatar
A táp egyes alkatrészei fáradnak az idő során. Mondjuk a BS2 nem volt rossz táp anno, szóval talán menne, de garanciát senkitől se várj 😀 A dual core nem eszik sokat, bár az is igaz, hogy az a másik 12-es ágat eszi. 😀 Egy 14A-s és egy 15A-s ágad van, ami nagyon a necces határát súrolja, valószínűleg furmark alatt szépen lelőné magát, de játékok alatt nem eszi meg a tdp-jét egy vga.
Szóval, ha van pénzed, cseréld egy 500-asra, lehetőleg egy 12V-os ággal. Az a tuti. 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
Athlon X4-ed van? Szerintem elbírná, de nem lennék nyugodt hosszú távon. 😃 Hány éves az a Bluestorm2? Én is a lelkem megnyugtatása miatt cseréltem a 360-as zalman-t (fsp belső az is).
Még dual core van. Az X4-hez már csak lap kéne.
Talán van vagy 5 éves. Lehet el kellesz adni és venni egy nagyobbat. De ideiglenesen jó lenne?
0
0
0
0
Osynho avatar
Athlon X4-ed van? Szerintem elbírná, de nem lennék nyugodt hosszú távon. 😃 Hány éves az a Bluestorm2? Én is a lelkem megnyugtatása miatt cseréltem a 360-as zalman-t (fsp belső az is).
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Osynho írta:
gyenesmartin írta:
Csak kérdésképpen. Egy GTX 680-ast elbírna egy 400w-os fsp? Akár úgy, hogy downclockolnék rajta?
Lehet tudnék szerezni olcsón eggyett.
Elvileg a maximális fogyasztása 195W.

[LINK]
Gondolod elbírná? A 4890-esnek hasonló fogyasztása van azt meg ugye elbírja.
0
0
0
0
Osynho avatar
gyenesmartin írta:
Csak kérdésképpen. Egy GTX 680-ast elbírna egy 400w-os fsp? Akár úgy, hogy downclockolnék rajta?

[LINK]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
istvan92 írta:
cseszka írta:
istvan92 írta:
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE van valakinek ilyen karija ? akinek van ilyen irjon már róla pár dolgot hogy húzható hűtés milyen ?

Nekem most lesz napokonn belül,néztem a sapphiret,de végül az msi melett döntöttem,nem sokkal drágább,viszont 1évvel több a gari.

és msiből melyiket veszed ??

Eztet. [LINK]
0
0
0
0
istvan92 avatar
cseszka írta:
istvan92 írta:
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE van valakinek ilyen karija ? akinek van ilyen irjon már róla pár dolgot hogy húzható hűtés milyen ?

Nekem most lesz napokonn belül,néztem a sapphiret,de végül az msi melett döntöttem,nem sokkal drágább,viszont 1évvel több a gari.

és msiből melyiket veszed ??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció