Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nyozo avatar
Üdv! ha egy HD 6850-et egy HD 6870-el kötök összes cf-ben akkor jobban fog teljesíteni mint ha egy HD 6850-el lenne összekötve?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha tegnap bírt a akkor mai s kéne szerintem. 13.8 driver lehúz. és 13.4 driver felrak.
0
0
0
0
no avatar
öö és ezt hogyan lehet korigálni? mert mondom gépet ujrainditottam és mindjárt jo volt...
lehet hogy valami érintkezési kábel vidikarin szarakodhat?? tegnap csinálta elöször ma meg 2odszor.. alaphűtés van gépbe mint procin mint vidikarin.. lehet hogy ezt meleget nem birja annyira?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De azt írja 13.8 óta csinálja. Az meg béta. Szerintem szimplán megkavarodott ventilátorvezérlése kártyának és pont mikor kéne jobban pörögnie akkor vesz vissza. Mert egy drivertől maga a kártya nem melegedhet túl csak akkor ha a ventilátor nem úgy pörög ahogy előtte.
0
0
0
0
no avatar
probléma több ventivel megoldható??
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem minek fagyna le. Általában a túlmelegedés jele, hogy visszaveszi a gép a teljesítményt, hogy ne melegedjen túl így a játék akadni fog.
0
0
0
0
no avatar
de ha hardwergond lenne nem kéne lefagynia??😀 lehet hogy mostani meleg időt nem birja...
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Sztem hűtés gond lesz.nézd meg a hőfokokat amikor elkezd akadni mondjuk speedfan-al.
0
0
0
0
no avatar
nem pihentettem csak ujrainditottam mindjárt beléptem nem volt lassulás és jo volt de néha jön elő időközönként, 13.8-as drivernél jött elö tegnap, meg ma egyszer.. szal nemtom...
0
0
0
0
Davezorrr avatar
10perc múlva nem lesz rossz megint ? miután újraindítod ? mert van egy kis deelay amire előjön
0
0
0
0
no avatar
de ha azon nyomban ujrainditom a gépet és ujra belépek az adott játékba akkor meg hogy hogy jó😀?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Igen,lehet h vmi túlmelegszik.Vagy a GPU vagy a CPU.
0
0
0
0
no avatar
Van egy kis problémám nemtom mi lehet, egy idő után pár játék elkezd lassulni, csökken az fps és hallom hogy nagyon pörög a vga ventilátorja.. lehet hogy hűtéssel van a baj? ha ujrainditom a rendszert akkor minden rendben... mi lehet a baj sztetek??
0
0
0
0
no avatar
1kérdés: addig mint az előzőt ezek li-po,li-on akkumlátor típusok nincs memoria efektusok, túl tölteni nem tudod őket mert akkor felrobbannak így az elektronika lekapcsolja a töltést ha végzett, szóval édes mindegy meddig van rajta, ha 100%on van.

2kérdés:-
0
0
0
0
barnav avatar
úJ AKSIT AJÁNLOTT AKÁR 24 ÓRÁIG IS TÖLTENI A MÁSODIK KÉRDÉSEDBEN NEM TUDOK SEGÍTENI SAJNA 😞
DE NEKEM IS SAMSUNG VAN ÉS FÖLISMERI A GÉPEM
0
0
0
0
Athis18 avatar
Lehet nem jo helyre nyitom, de nem találtam topicot hozzá.. Nos vettem telohoz egy uj akkut, és ne mtudom hogy elsönek meddig kel ltölteni + afelöl érdeklödnék, hogy vajon a samsungok azok szériahibásak, vagy csak nekem nem akarja felismerni a gép, ha összevan kötve usb vel?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ilyen felhasználásnál még a 8GB is jól jönne. Csak DDR2be az borsos.
0
0
0
0
Athis18 avatar
looserking: A válaszodat köszönöm. Egyébként 64bites windowst használok jelenleg, és részben azért gondoltam bövitére, mert videoszerkeztésénél felzabálja az összeset szinte :\
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! egy 6850-et és egy 6870 összelehet kötni cf-el?
0
0
0
0
simon7109 avatar
Most egy saját gépemet érintő kérdésem lenne.
Most egy 500 GB-os HDD van a gépemben, gondolkodom egy külső HDD-n a filmek/sorozatok tárolására, de a belső olcsóbb.
Ha veszek egy 1 TB-s belső HDD-t akkor azt be tudom tenni a jelenlegi mellé probléma nélkül?
(tehát Windows reinstal vagy bármi nélkül, csak beszúrom akkor menni fog?)
0
0
0
0
Megaisten avatar
matth1004. Milyen alaplap s mi a kérdés mit szeretnél tudni.😃
0
0
0
0
matth1004 avatar
Üdv! Egy nagyon okos minden kis aprósághoz értő szakember írhatna nekem alaplappal kapcsolatba lenne egy kérdésem! 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szevasztok! 2 kérdésem lenne. Az egyik, hogy tudtok e valamilyen videoszerkeztö programot, ami a movie makerhez hasonlo (vegason kivül 😃 ), a másik pedig az lenne, hogy ha 2gb-ról 4gb-ra böviteném a memóriát, akkor az okoznna esetleg FPS növekedést? Köszi elöre is.
0
0
0
0
no avatar
szerintetek megéri venni egy ilyen bill.+egér kombó-t??
MODECOM Volcano MC-WGC1
jó márka ez a modecom?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gpu-ra igen, de vigyázz mert ugye ez kisebb területű mint a proci.

simon7109: Akkor szerintem menj el hozzá vagy ő vigye vissza a gépet ahol vette már ha egy helyen vette.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Nem jó úgy sem. Már mindent próbáltak.
Valószínűleg valami gyári hiba lesz valamelyik alkatrésszel szerintem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyik sem. A több kártyás rendszerek problémásak. Vegyél 7870 boostot azaz Tahite LE-t.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! Szerintetek mi érné meg jobban egy Sapphire HD 6850 crossfire vagy Sapphire HD 7770 Ghz Oc crossfire rendszer kiépítése?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
VS széria nem az igazi de attól még ennyit bírnia kéne simán. Amit Game Boy írt azt szerintem is próbáld meg.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Minden jól van. Legalábbis azt mondja. Nem csipog, VGA kimeneteket mindet próbálta. Monitort is próbálta más géppel és az ment.
Táp: Corsair VS650
0
0
0
0
Game Boy avatar
Én azt mondom,hogy a memóriamodulokkal kéne játszadozni...Minden lehetséges varriációt ki kéne próbálni rakosgatni mindig más foglalatba stb...Először csak 1 modullal aztán a másikkal és így tovább....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tápot nem is írtad😃 Biztos minden jól van összedugva? Gép nem csipog ugye? Videokártya összes kimenetét próbáltátok? Elvégre monitor tudja mindet. Tápot tényleg jó volna tudni. Másik monitorral is ki kéne próbálni a gépet és másik gépben is ki kéne próbálni a kártyát.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Ezeket vette:
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1000GB Advanced Format, SATA III, NCQ 64MB cache, 7200ot, ST1000DM003

Processzor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition , Quad-Core (125W), 3400MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)

RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz CL11 HyperX XMP Predator Series, 2x4GB, PC3-19200, CL11-13-13, 1.65V

Alaplap: GIGABYTE 970A-DS3, AMD 970/SB950, 2x PCIe x16, DDR3 2000, SATA III RAID, USB 3.0, GLAN, ATX, 8ch audio, scAM3 +

Grafikus kártya: GIGABYTE N640OC-2GI , 2GB DDR3 (1800MHz), NVIDIA GeForce GT640 (1050MHz), PCIe x16, 128bit, DVI, HDMI

Monitor: 22" ASUS VE228HR

Ha kell tudok linkelni is az üzlethez, de az szlovákul van mert szlovák oldal.

Közben meg a hiba. Legalábbis azt hiszem. Most ahogy írtam be az alkatrészeket nézem, hogy a RAM nem passzol az alaplapba. A RAM 2400 Mhz-s az alaplap meg csak 2000-ig kezeli. Legalábbis szerintem ez a gond, mást nem tudom mi lehetne.

Szerk.: Mégsem ez a gond, most mondja, hogy az ki lett cserélve 1600-asra... Ötletem nincs mi lehet így. Lehet csak félre van szúrva valami...
Tápnak elégnek kell lennie 650 W-nek nem?
0
0
0
0
cseszka avatar
Bakker...eszembejutott,h anno mig volt a 6870 kártyám,azzal a kábellel használtam a monitort,amit kaptam vele.Átalakito a vga-ba,bele a kábel,és nemvolt gond.Elattam a 6870,megjött a 7870,átalakitó bele,bele a kábel,és nincs jel...Megoldás,uj kábelt kellet venni,ha megfelel lefényképezem este,mert 18.00ig melózok.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
simon7109: Azt nem mondtam, hogy nem passzol csak bizonyos procik újabb biostól támogatottak csak. De ha 965ről van szó akkor oké. Teljes konfigot nem tudnád leírni típusra pontosan? Elvégre lehet ez akármi.. Monitort is vagy ha nem akkor a csatlakozói fajtáját.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Az azért alap, hogy passzol a proci az alaplaphoz😀
Másképp nem engedtem volna neki megvenni, bízom a tudásomban😃
Ilyen a proci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Szóval passzol. AM3-as a proci is és az alaplap is.
De am még a biosig sem jut el. Mintha nem lenne összeszúrva a monitor a géppel, de persze össze van.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Proci milyen? Alaplap v1.0 vagy 1.1 vagy 3.0? Alaplap bal alsó sarkába van írva elvileg és így, hogy revision 1.0 vagy más. Lehet kéne bios frissítés. Ha még biosba sem jut el és ott sem lát semmit. Utolsó mondatom kicsit kivitelezhetetlen ha nem lát semmit és nem tud biosba menni szóval ha tényleg ez a hiba akkor kell egy olyan processzor amit kezel az alaplap alapvetően. Ez gyakorlatilag bármilyen AM3 processzor lehet bár verziót tényleg tudni kéne😀
0
0
0
0
simon7109 avatar
Nem nincs integrált VGA.
Legalábbis a leírás szerint nincs. Ez a fajta van neki: GIGABYTE 970A-DS3
0
0
0
0
Adam996 avatar
Bocsi de nem találtam rá jobb fórumot

Na szóval nem tudtok olyan programot amit ha letöltök google play-ről akkor tudok vele zenét letölteni?
0
0
0
0
cseszka avatar
A laponn nincs integrált vga?Mert ha van és arra köti rá,majd a pcie slotban benne a vga,nincs jel.A gép becsippan?Esetleg bios reset.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Üdv.
Haverom most vett gépet, mármint alkatrészeket.
Össze is rakta, de valami nem stimmel. Azt mondja, hogy nincs kép amikor felkapcsolja és azt írja a monitor, hogy "No Signal".
Sajnos elég messze lakik tőlem ezért nem tudok neki személyesen csak úgy segíteni, de így látatlanban azt következtettem ki, hogy vagy a VGA nincs jól beszúrva, vagy a monitor. Esetleg nincs rádugva a VGA a tápra, viszont azt mondja, hogy minden jó. A VGA is pörög és a monitor is jól van beszúrva.
Mint mondtam nem látom a helyzetet és így elég nehéz. Szerintetek mi lehet a gond?
Holnap mennék hozzá, de mivel elég messze van, nem akarok feleslegesen menni, ha esetleg valami hiányzik neki.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Bár általános kérdéseket nem találtam, ezért ide írom: Mennyire érné meg elcserélni most a 4GB-os RAM-om egy 8GB-osra?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Letiltott eszközök megjelenítését is pipáld be.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sikerült megoldanom , windows töredezettség mentesítővel optimizálni kellett a merevlemezt.

UP:Újra előjött a hiba , valami ötlet? 😞
Ez a videó jelenleg megoldotta a gondot , remélem jó is marad.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ezzel megnézheted mi fogja le a hdd-t [LINK]
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok felelepítettem a Windows 8 Professionalt és néhányszor lefagyott , de van egy problémám a merevlemez 100%on dolgozik folyamatosan. Erre van valami megoldás?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció