Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
Helló!

GTX 660 kártyánál nagy hátrány, hogy csak 192 bites, míg a HD 7850 256 ? Melyik érné meg jobban ??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De várjál. Mi lép ki? Nem a windows fagy le? Csak az adott játék? Ha valami lefagy akkor a wndows is lefagy általában. vagy csak nem válaszol a program?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor valószínűleg a táp. Egyébként nem kel közben játszani😃 Remélem nem úgy csináltad bár úgy biztos, hogy nagy teljesítmény kellett😃 Akkor szerintem a táp. Cserélni kéne. 10kból megoldható.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
tonnyi írta:
TaylorXIII írta:
Az, hogy HKC esetünkben elég. Nekem ez a tippem. Próbáld ki MSI Afterburner Kombustor progija alatt is, hogy akkor is lefagy-e a gép s ha igen akkor valószínűleg nem kap elég áramot a gép a táptól nagy terhelésnél. 2 éve? Akkor valószínűleg a táp. Ezekből 4 év alatt hármat is el lehet "használni". Szóval kéne egy tápcsere ha tényleg a táp a gond.

egy linket kérhetnék hogy biztos jó progit töltsek le

[LINK]
tápfeszt nem kellett neki bekötni mert GT 640 nem igényel plusz külső áramforrást.

mind 2 progit inditsam el és ugy kezdjek el játszani

vlóban ugyan azt reagálta a progik alatt is lefagyot és kilépet
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tonnyi írta:
TaylorXIII írta:
Az, hogy HKC esetünkben elég. Nekem ez a tippem. Próbáld ki MSI Afterburner Kombustor progija alatt is, hogy akkor is lefagy-e a gép s ha igen akkor valószínűleg nem kap elég áramot a gép a táptól nagy terhelésnél. 2 éve? Akkor valószínűleg a táp. Ezekből 4 év alatt hármat is el lehet "használni". Szóval kéne egy tápcsere ha tényleg a táp a gond.

[LINK]
tápfeszt nem kellett neki bekötni mert GT 640 nem igényel plusz külső áramforrást.
0
0
0
0
no avatar
nankacu írta:
Nem hülyének nézlek, de rendesen bekötötted a tápfeszeket?
Tedd fel a drivert amit a CD-n adtak..

egy számitásteknikai üzletbe rakták bele és töltötem le friss drivert is de semmi egyébként a videkártyánál nem látok a tápba való csatlakozásra semmi lehetöséget szoval nicns rá kötve a tápra
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
PoPet avatar
Nem hülyének nézlek, de rendesen bekötötted a tápfeszeket?
Tedd fel a drivert amit a CD-n adtak..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Az egy dolog😃 Márka, típus?

egy HKC 550W de többet nem tudok róla 2 éve vettem kb 9k -ért
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az egy dolog😃 Márka, típus?
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Milyen táp van alatta?😃 Bár szégyen, hogy ezt meg kell kérdezni egy kb 65 Wattot fogyasztó kártyánál😃

egy 550W
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen táp van alatta?😃 Bár szégyen, hogy ezt meg kell kérdezni egy kb 65 Wattot fogyasztó kártyánál😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
a napokban vettem egy új videókártyát (Gf 640gt dddr3 2gb)
4db játékal probáltam ki és mind a 4 játéknál ugyan azzal a problémával 5-10perc mulva lefagy. új driver ... új windowst- is raktam de semmi változás számtalan probátt tettem de mindig ugyan az a vége 5 perc után nvdiára hivatkozva befagy és kilép..
0
0
0
0
PoPet avatar
zelcsi írta:
koti93 írta:
Geforce GT 610
Az jó fajta VGA?

sajnos elég gyenge vga. 😀

A GT 610 egy nagy kalap kaki lett, ezért az nvidia pár hónap alatt dobta kifele a gt 620, 630-at. Majd kicsit később a 640-et.. 😃
Gt 630 már sztem egy korrekt kis kártya.
0
0
0
0
zelcsi avatar
koti93 írta:
Geforce GT 610
Az jó fajta VGA?

sajnos elég gyenge vga. 😀
0
0
0
0
no avatar
Geforce GT 610
Az jó fajta VGA?
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sweetwater írta:
Köszönöm szépen a segítségedet! 😀

nagyon szívesen! 😀
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Nem tudjátok, 7770 GHz OC-ra van e back plate? Könnyen porosodik a gép a ventik miatt így kicsit le szeretném szigetelni, meg hát takarításnál is előny 😀
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Köszönöm szépen a segítségedet! 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sweetwater írta:
Honnan tudnám azt leszedni?

parancsolj : http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-32bit-314.07-whql-driver.html
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Honnan tudnám azt leszedni?
0
0
0
0
zelcsi avatar
Nem hiszem hogy kép kezelő hiányozna neki!szerintem vga vagy vga driver hibalehet!próbáld meg a vga driverét frissíteni! 😀

Sweetwater írta:
Nekem az lenne a problémám hogy videó kártyát cseréltem Club 3D 9600GT és azóta a Bad Company 2-ben nagyon sok a grafikai bug!Úgy hallottam hogy valami képkezelő kell hozzá!HELP.Sűrgős!
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Nekem az lenne a problémám hogy videó kártyát cseréltem Club 3D 9600GT és azóta a Bad Company 2-ben nagyon sok a grafikai bug!Úgy hallottam hogy valami képkezelő kell hozzá!HELP.Sűrgős!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Két GTX 660 Ti bőven lenyom egy GTX 680-at de mivel írtad, hogy fogyasztás is számít úgy más lehet a helyzet. 38 százalákkal jobb a GTX 660 Ti SLI a GTX 680-nál de a hivatalos TDP szerint két GTX 660 Ti 53 százalékkal fogyaszt többet de a tesztben ahol néztem meg csak 29 százalékkal fogyasztott többet. Szóval elvileg megéri a GTX 660 Ti SLI.
0
0
0
0
humerot avatar
Devis írta:
Bicike írta:
nyozo írta:
Üdv! Van egy Sapphire HD 6850-em (850/1100) óra jelekkel meg éri leváltani egy HD 7770-re?

Nem, a 6850 sokkal erősebb, mint a 7770.

nem jobb. 7770 a driverek miatt erősebb, de elhanyagolhatóan.

+1 ez így van
0
0
0
0
Devis avatar
Bicike írta:
nyozo írta:
Üdv! Van egy Sapphire HD 6850-em (850/1100) óra jelekkel meg éri leváltani egy HD 7770-re?

nem jobb. 7770 a driverek miatt erősebb, de elhanyagolhatóan.
0
0
0
0
Bicike avatar
nyozo írta:

0
0
0
0
humerot avatar
nemigazán egy hd 7850 re inkább 2-3 % ban jobb csak a hd 7770 a hd 6850 től viszont szinte fele annyit fogyaszt de igazi gyorsulást egy hd 7850 hozna
0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
no avatar
Ezt néztem én is: SAPPHIRE HD 7750 1GB GDDR5
27k köszönöm ez lesz az😀
0
0
0
0
Bicike avatar
HD7770 az 32k

Nem milyen kiadások vannak 😕
128bit GDDR5-ös legyen.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Ennyi pénzből HD 7750, vagy HD 7770 a jó választás szerintem...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
20-25 ezer körül tudtok ajánlani videókártyát???
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Bicike írta:
Kinek van tapasztalata az ATi Radeon HD 7770-nel?

Pontosan melyik kiadás? 😕
0
0
0
0
Bicike avatar
Kinek van tapasztalata az ATi Radeon HD 7770-nel?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cr4zY79 írta:
Sziasztok Szerintetek egy ( 1 éves) GIGABYTE Ati radeon HD 6770 meddig lesz életképes a mai játékmezőnyben? vagy általában meddig fogja birni a manapság megjelenő játékokat/programokat? És ha nem bírná milyet ajánlotok ebben az árkategóriában 25-35e? Köszi😀
hd 7770. Vagy használt 6870/5870/7850. Az 5770 (6770) nekem már most kezd kevés lenni.
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Sziasztok Szerintetek egy ( 1 éves) GIGABYTE Ati radeon HD 6770 meddig lesz életképes a mai játékmezőnyben? vagy általában meddig fogja birni a manapság megjelenő játékokat/programokat? És ha nem bírná milyet ajánlotok ebben az árkategóriában 25-35e? Köszi😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Devis írta:
nézőpont kérdése mit nézünk csúcsnak 😃 1 vagy 2 gpu
titan 1 gpu-s, így felesleges 2 gpu-sal összehasonlítani.
7970 ghz-el már van értelme, kemény 10-15%-ot rá is ver, cserébe mennyivel is drágább?

Kb 20%-al gyorsabb mint a 7970 vagy a GTX680 az ára pedig kereken a duplája. Valóban nem lesz ár/érték arány bajnok... 😀

https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan/images/perfrel.gif
0
0
0
0
Devis avatar
nézőpont kérdése mit nézünk csúcsnak 😃 1 vagy 2 gpu
titan 1 gpu-s, így felesleges 2 gpu-sal összehasonlítani.
7970 ghz-el már van értelme, kemény 10-15%-ot rá is ver, cserébe mennyivel is drágább?
0
0
0
0
ReBeLsY avatar
Ha csúcskártya, akkor HD7990 potom 300 ezer Ft-ért 😆
0
0
0
0
Devis avatar
akarkilehetek írta:
ti mit szóltok az új Nvidia GeForce GTX Titan-hoz?😃

nem éri meg. csak arra volt jó h az nvidia legyen újra a hírekbe
0
0
0
0
Megaisten avatar
Ütös egy kártya,az biztos de az ára is.😃 Nvidia a GeForce GTX Titan ajánlott végfelhasználói árát 999 dollár.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Sziasztoks egitsetek pls:S
Tegnap ota folyton maxterhelésen megy a videokártyám valamiért:S
Nem tudok vele játszani sem mert minden játék akad :S
jah és folyton 60 fokos:S de ugye ez a terheléstől lehet gondolom igy tudja lehüteni de miért?:S
0
0
0
0
no avatar
http://www.pureoverclock.com/Review-detail/sapphire-hd-7770-vapor-x/6/

itt egy teszt igaz ez vapor-x de azért linkeltem mert a 6770 is fel van tüntetve a tesztben ami ugye ugyanaz mint a 5770 így látod a különbséget.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Devis írta:
msi-nél a bios kuka. a hűtés rosszul van rajta megcsinálva. (TF2)
asus ref. hűtős változatban az opencl nem elérhető a gpu-z szerint, de amd sdk appal elővarázsolható (szóval itt csak szoftveres)
Ajj. Amit kinéztem az pont MSI TFII.
És HD 7770-esre megérné? Ezt már újonnan venném.
0
0
0
0
Devis avatar
msi-nél a bios kuka. a hűtés rosszul van rajta megcsinálva. (TF2)
asus ref. hűtős változatban az opencl nem elérhető a gpu-z szerint, de amd sdk appal elővarázsolható (szóval itt csak szoftveres)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Devis írta:
sztem meg
Eddig én is úgy látom.
Van amúgy ennek valami szériahibája az 5850-eseknek?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintetek megéri a hd 5770-esemet lecserélni egy 5850-esre? 9-10E ráfizetés.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció