Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI avatar
és tudtok ajánlani valami progit hozzá?
0
0
0
0
Puffin avatar
MC MaRcI: így van! Futtass le egy Anti Malware progit!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Futtass le egy egy vírus keresést vagy spyware keresést, lehet fogtál egy miner-t, velem akkor volt ilyen
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
segítség meghülyült a vga nem csinálok semmit és így megy

[LINK]
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
zsoca1199
Nem, sajnos mindig a gyengébbik kártyához alkalmazkodik az erősebb. Egyedül multi-gpu támogatás esetén lenne szerencséd mert akkor 6GB VRAM-od lenne, de pár játék kivételével sehol se használják vagy próbálják még használni ezt e technológiát...
0
0
0
0
DDarkness avatar
Ha összekötnék crossfirebe egy 2gb os és egy 4gb os videokártyát, és a 4gb os lenne az első PCIe slotban akkor a 4gb vram lenne használva?
0
0
0
0
Funes avatar
De remélem külön külön próbáltad a leírtakat ?! Mert 2 féle megoldás, együtt a kettő nem biztos, hogy működik. 😀
Egyébként az Ati kártyákat nem szereti ez a rész Nvidián meg süvít például az én csóró kártyámmal is.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Roybertson: Nos, kösz, amit a spoiler-ben megadtál, sajnos nem használt. Viszont nagy meglepetésemre a 2 gigás ram kivétele dobott fps-t a többi játékban. Érdekes..
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát az 5450-nem biztos, hogy számít az új driver, de megpróbálhatod.
Innen kell letölteni a legújabb vezérlő programot, majd futtatod, és követed az utasításokat: [LINK] Kitöltöd a kért adatokat (milyen vga, milyen rendszer, hány bites...), majd letöltöd.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Hogyan kell frissíteni egy VGA driverét?
0
0
0
0
Hunork avatar
Terrordom

Hali!

Overlock.net oldalán ezt találtam. Gyenge esély, de hátha:
1: Uninstall physX.
2: Go to C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steamapps\\common\\mafia ii - public demo\\3rd
3: Install physx again.
4: Play the game. I'm getting huge frames!

Még ezt tanácsolták Steam fórumon: physx sdk telepítése: [LINK]
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Roybertson: Köszönöm! Kipróbálom, és írom. Egyébként kivetem a 2 gigás modult. Érdekes, ami most benne van (hyperX red), valahol 1600-asnak írja a gép, de a aida meg 1866-osnak.. Miért? 😲 Remélem tényleg javít, hogy a teljesen más órajelű 2 gigásat kivettem.
0
0
0
0
Funes avatar
Spoiler!
C:\Users\[your user name]\Documents\Assassin's Creed III,

opening the ini file...

setting v-sync to 0
setting environmental quality to 0
and then changing the line that says
MonitorDesc=Generic PnP Monitor

1. Right click the Assassin3.ini
2. Click on Properties
3. Find the Security tab in the window that opens (in the middle between General and Details)
4. The window at the top of this window has a list. It should include the System, your user name, and then Administration access. Here is what to do... For each of these items...
4.1. Click Edit (below the window with the list of items)
4.2 Click System
4.3. In the window below, click Deny next to Write in the right hand column.
4.4. Do this for the System, your user name, and the Admiinistrator access.

Limit your frame rate to 59 fps regardless of your refresh rate. I find when the game ocassionally spikes up above 50 (indoors or on ships mostly) the game will bug out and objects will start flickering and disappearing. To do this download a program called MSI Afterburner found in the link below. Go to your program files and open the added program called MISI On-Screen Display server. It will open the program to the tray of icons in the lower right hand side of windows. Click on the icon down there (it should have a 60 in its title) and then click the + icon to add Assassin's Creed III to the roster. You will have to locate the AC3SP.exe from the pop up window. Then go along to the wrench icon in the upper right hand corner. Click this and then limit the frame rate to 59 in the General Tab.

Ha ezeket megcsinálod biztos jobb lesz... Amúgy is egy szarul optimalizált játék így nem csoda, hogy városban szarul fut, ezért sincs konkrét fix rá.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Hunrok: Persze ezt értem. De sokaknak van ugyanez a baj a bostoni résztől.. Több 10 kérdést láttam fórumokon és gyakorin.. Értelmes válasz sehol.. YT-n is es csomó baromság, ami nem segít azzal a címmel, hogy boston lag fix.. stb. Gondoltam itt lesz aki segít
0
0
0
0
Hunork avatar
VeresAdam
Szerintem meg igen sokan válaszolunk igen sok kérdésre.
De létezik olyan, hogy másnál nem fordul elő az adott probléma, így tippelni meg nem merünk. Ilyen a te eseted nálam. A játék megvan, adatlapomon látod a gépem, és nem volt ilyen probléma. Így lövésem sincs...
0
0
0
0
VeresAdam avatar
TerrorDom: Ez így van.. Nálam a Last Light van úgy, hogy 100+ fps, physx-szel 10.. Nekem nem tudnál segíteni, az előtted lévő kérdésben? Haldoklik az oldal, senki nem fog válaszolni semmire, csak kérdéseket tesznek fel.. A "kis gépigény" és hasonló topikokban persze van komment mindenre.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!

Lehet nem a megfelelő fórum, de a másik eltűnt, szóval ideírom. A Mafia II PhysX nélkül maxon megy 100fps körül, videókártya használat 50-60% körül. Amint bekapcsolom, akkor a használat lemegy 20-30% köré és 20-30fps-t produkál, de néha van, hogy felmegy 60-70% köré és meg van a 60-70fps. De ez helyszíntől, PhysX-től függetlenül van. A hőmérséklet maximum a 70 fokot éri el, ergó ez nem lehet a probléma.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Sziasztok!
Assassins creed 3-mal jatszanek, de nem tudom mi a baj. Megvan a 60fps, de a bostoni resztol csak 20.. Regebben jo volt ezekkel: gt 610, 2gb ram, x2 245.
Most rossz ezekkel: hd5770, 6gb ram, x4 640.
Nem lehet hogy a ramoknal egyik 2 masik 4 giga es nem is ugyanolyanok, hogy ez baj?
Vagy, hogy a bena codegen tap nem birja es valami lejjebb vesz teljesitmenybol? A 4. Resz jol megy.. A Battlefield1 beta is futott 30-40fpssel.. De ezzel mi a baj? Optimalizalas, nem hiszem mert gyengebb hardveren ment. :/ tamogatja a jatek (borito alapjan) a gpu es cpu-mat. Kerlek segitsetek.. Koszonom.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Kicsit már össze vagyok zavarodva, de sajnos még nem tudom megvenni a tápot, ha lesz arra is pénz akkor majd a kártyával együtt.Úgyhogy most még tárgytalan (persze a sok kommentet lementem hogy ne kelljen újra kérdezgetni). 😀
0
0
0
0
TrapCard avatar
Nem kell egyébként 600W-os vagy nagyobb. Egy minőségi 400-500W-os elég neki. A lentebb ajánlott fsp hydro tökéletes lenne.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Akkor várok amíg összejön a pénz egy jobb minősítésű tápra köszönöm mindenkinek 😀
0
0
0
0
TrapCard avatar
Én se kockáztatnék. Nem lehet előre látni hogy mi lesz. Az elite power az egyik legroszabb cooler master táp.
Nekem is volt régebben. Nekem vitte magával a vga-m😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Azért a gépet nem valószínű hogy vinné magával. Haveromnál is csak a táp robbant el... 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én nem kockáztatnék. Elite Power eléggé hulladék minőséget képvisel.
0
0
0
0
Andris18 avatar
ÉS ha csak később lesz rá pénzem akkor nem is érdemes megvenni a kártyát mert a táp gondot okozhat valamiben?
0
0
0
0
Hunork avatar
Azért volt legalul! 😀
Én az első négyből bármelyiket szorongás nélkül ajánlom, de tudni kell, hogy a 8-as BQ sem rossz, más minőség protokollon megy keresztül, mint a többi, noname tápok esetében.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
System Power 8 HEC belsővel rendelkezik, nem éppen ajánlott. Van tőle jobb/megbízhatóbb táp is.

Andris18: FSP Hydro Bronze 500W bőven elég lenne a gépednek, 17-18 ezer körül megkapod.
0
0
0
0
Hunork avatar
Igen, a BeQuiet ajánlott kategória, nem véletlenül van a listában kettő is. De a Corsair RMi is már ajánlott széria!
0
0
0
0
Andris18 avatar
BeQuit megfontolandó de csak a kártyára van most pénzem, akkor lehet várni kell amíg a tápra is összejön
0
0
0
0
Hunork avatar
Andris18:
Alább pár lehetőség. A minőségnek ára van, és NE sajnáld!

Corsair RM 650i W 80+ Gold
AeroCool Xpredator 650M
Be Quiet! Pure Power 9 600W
FSP 600W FSP600-50ARN 85+
Be Quiet! System Power 8 600W
0
0
0
0
Andris18 avatar
De ha nem teszem attól még nem "károsítja" hosszútávon nem?
Csere alatt melyik másik tápra gondolsz?
0
0
0
0
TrapCard avatar
Ha Elite Power 600W-od van én azt lecserélném. Nem valami jó belsős táp a többi oké
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok, megint én és már idegesítő lehetek (max. írtok hogy én ne írjak, vagy nem válaszoltok).
Szerintetek akkor ez az Asus GTX 1060 Dual O6GB kompatibilis a gépemmel?

https://gepigeny.hu/user/andris18/eszkozok/147011

Jók-e a csatlakozók a táphoz és a monitor kábelhez (DVI)?
Gondolom a a tápegység elbírja mert kevesebbet fogyaszt mint a régi, ugye?
Az alaplapnál jó a pci-e csatlakozó?
Windows 7-re drivert is találtam?

De ha valami nem oké, akkor szívesen meghallgatom, ennek már be kell férni a házba...azt hiszem.

Köszönöm a sok segítséget 😀
0
0
0
0
no avatar
Hunork: Igen, talán jobbnak tűnik, köszi a segítséget! 😀 Memória bővítésre gondoltam már egyébként, de egy videókártya beszerzését kicsit előbbre helyeztem.
0
0
0
0
Hunork avatar
Bence1997: rém egyszerű, 2x8GB amivel elleszel gond nélkül. 8GB-ből lejön a lapozófájl is. Nem kötelező, csak jó tanács. Én úgy szoktam ajánlani, hogy i3-ig nagyjából elég a 8GB, de felette már duplázzuk meg.
Amúgy jobb lett a beállítások finomhangolásával a VGA?
0
0
0
0
no avatar
Hunork: 1920*1080-ban játszok mindent, ekkora a monitorom felbontása. GTA V-nél csinálja feltűnően mondjuk vezetés közben, nem teljesen maxon, egy-két beállítást finomhangoltam. (pl: élsímítás,meg amik sok Vramot esznek). A "pluszra" rákérdezve: mennyi memória kellene akkor egy ilyen confignak ha a 8 nem a legjobb?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ennyi tapasztalt ember véleménye mellett persze hogy megnézem 😀

Esetleg ha van időtök nem tudtok küldeni egy linket Msi vs Asus ügyben. Nem fontos csak, ha nagyon ráértek.
0
0
0
0
Hunork avatar
Plusz szavazat az MSI verzióra!
Annak idején csak azért lett nekem Asus Strix, mert az MSI nem volt raktáron sehol. 😞 (igaz, más VGA típus, de akkor is)
0
0
0
0
TrapCard avatar
Lehűteni az egy ventis evga hűtés is lehűti 😃 Csak kevesebb a tuning potenciál.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az MSI Gaming X az egyik legjobb hűtésű. Azt is megnézném a helyedben.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Megnéztem az Asus dual-t jól néz ki, kicsivel olcsóbb is mint a strix (ami ugy be sem fér 😃 ) remélem azért a hűtése még kb ugyanolyan jó.

Köszi Hidan sokat segítettél 😀
0
0
0
0
TrapCard avatar
Andris18 Van az asus-nak a dual hűtése, msi, gigabyte, evga ezeknek mind van 2 ventis hűtőjük amik 100%-ra beférnek 😃 De szerintem nem lesz gond a 3 ventis asus se
0
0
0
0
Hunork avatar
Bence1997: először is milyen felbontáson, és milyen játékoknál?
Crysis 3 Very high minden, minden bekapcsolva, és az is csinálja, még 980-al is. Vagy vannak még "nagyon jól" optimalizált játékok, azok is így viselkednek. Grafikai beállításokban vegyél vissza Shadow, Water, Post Process, Motion Blur...stb beállításokból, a Vsync legyen ON!

Plusz: azért a 8GB rendszermemória kicsit "szégyen" egy ilyen konfignak...
0
0
0
0
Andris18 avatar
ja nem is akartam mást 😃 azt hittem azt mondtad ez is befér de most akkor megvan hogy méretben kisebb ha van ugyanilyen
0
0
0
0
TrapCard avatar
Andris18Nem azt mondtam h vegyél teljesen más vga-t csak hogy ne a 3 ventis Asust 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hát aggódok mert spórolt pénz és azért van ára 100k felett.
Szerettem volna egy nvidiát ami pár évig bírja (komplett nagyon jó gépet majd akkor rakok össze ha lesz keresetem, de ez is jó hálás is vagyok érte 😃 ) most radeonom van és elismerem az is jó pl amd/radeon rx 480-ast is néztem annak inkább a memória mérete és sávszélesség terén van előnye ha jól tudom, teszteket is néztem nagyjából ugyanazt tudják (nem értek minden részlethez sajnos csak gpuboss-t meg gmaplay teszteket néztem) de szerintem az nvidianak kicsitt jobb a hűtése , kevesebbet fogaszt meg a gyorsasága jobb de persze kíváncsi vagyok a többi ellene vagy mellette szóló véleményre is.
😀

És Hidan köszönöm a gyors választ. Azért még más válaszát is várom.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, lenne egy kis problémám. Vettem egy GTX 970-es videókártyát, és szerintem nem működik úgy ahogy kellene. Nagyobb grafikával rendelkező játékoknál előfordul az, hogy egy-egy másodpercre, esetleg még rövidebb időre megakad a kép, és utána ugyanazzal az fps számmal folytatja tovább mint aminél megakadt (pl: 50fps, tehát nem azért akad be mert az fps hirtelen leugrik). Videókártya driver új. Ha esetleg tudnátok segíteni megköszönném! 😀 (ELőtte egy r9 280-as volt a gépben)
0
0
0
0
TrapCard avatar
Be fog férni. Nyilván nem hülyék a tervezők és gondolták hogy valaki matx alaplapba is nagy vga-t szeretne. Nyugi el fog férni egyel lejebb fog esni.
Vagy ha ennyire aggódsz vegyél kisebbet a többi legalább olcsóbb vagy egy tizessel.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok azt terveztem, hogy karácsonyra ha sikerül megveszem ezt az 1060-as kártyát

[LINK]

csak az a gond hogy azt hiszem ne férne be a házba...

Cooler master elit kngiht házam van de nem tudom melyik sorszámú. Megnéztem a gyártó oldalát de nem pontosan ugyanazok az adatok.
Az alaplapomon (asus B85M-G) pedig csak egy videókártya hely van és ez a gond --> van egy kis fekete rész a gépházban ami miatt szerintem nem férne el a kártya mert az 30 cm a hely meg 28cm.
Szerintetek?

[LINK]

(Pirossal jelöltem a kártyát és azt a vackot ami a cd író-olasót tartja)
0
0
0
0
chras0043 avatar
Na a BIOS frissítés megoldotta a problémát. Működik minden. Köszönöm a segítséget!!!! 😀
Szerk: Te jóságos ég mit tud ez a kártya. Nagyon keni neki! 😲
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció