Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Hát nem is mivel te HD 7770 Vapor-X kártyát tervezel ami meg max CF képes de az alaplapod meg SLI képes szóval az AMDvel felejtős😃 De am is jobb egy kártya mint az SLI. Az megbízhatóbb teljesítményt nyújt.
0
0
0
0
no avatar
aha.nem mintha sli-be szeretnék bármilyen kártyát is,csak kíváncsiságból akartam tudni.na jó ezt is tudni.köszöntem a sok felvilágosítást
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AMDnél CFnél elég ha az alszéria egyezik pl HD 7750 megy HD 7770 kártyával és HD 7850 is HD 7870-nel csak ilyenkor az erősebb lebutul a gyengébb szintjére VISZONT SLInél csakis szériára megegyező kártyák működnek együtt pl GTX GTX 660 és GTX 660 Ti nem működik együtt szóval az valamivel korlátozottabb.
0
0
0
0
no avatar
értem.akkor én félig meddig jól tudtam.vagyis én azt tudtam,h.cska egyformákat lehet,vagy ez csak az nvidiákra igaz?vagy ott is mindegy elvileg?pl.gtx650 valami gyengebb gtx-el.ott is ugyanez érvényes?
0
0
0
0
Devis avatar
htcevo3d írta:
akkor ezt nem értem,h.kollégámnak egy sapphire hd4890 van összekotve egy hd7870-el.és mondta,h.rendesen működik neki

működni működik, csak siralmasan. a 7870 "lebutul" a 4890 szintjére, magyarán ki sincs használva az ereje a 7870-nek.
0
0
0
0
no avatar
akkor ezt nem értem,h.kollégámnak egy sapphire hd4890 van összekotve egy hd7870-el.és mondta,h.rendesen működik neki
0
0
0
0
no avatar
Sziazstok!
menyire lehetséges az hogy a monitorom rossz kábelje vagy akár mi miatt befolyásolja a videó kártyám müködését?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Hétfőn érkezik: Sapphire HD7870 GHz Edition 😊
Kíváncsi leszek, hogy hogyan muzsikál majd a kicsike 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
htcevo3d írta:
Feki1991 írta:
htcevo3d írta:
helotok.egy olyan kerdesem lenne,mit jelent az a cuda core?

az nV így nevezi a shader procikat...
a CUDA " parallel computing platform and programming model created by NVIDIA" lefordítani nem tudom de szerintem nagyjából érthető 😊
amúgy ez nagyon nagy dobás az nV-től, játékok készülnek vele pl.:[LINK]
konvertáló, lejátszó, képjavító programok készülnek amikben egy átlag nV VGA-val sokkal de sokkal gyorsabban lefut a kiadott parancs mint a legerősebb CPU-n...
https://images.anandtech.com/graphs/badaboomreview_081808122133/17248.png

heh,akkor már eddig van egy játék,ami ez alapján van.na ezt sem tudtam.akkor ez most azt akarja jelenteni,h.az nvidia ebben jobb?vagyis előbbre van?hogy mik vannak?most néztem a gépedet.neked 2kártyád van?leheséges úgy is,h.2különböző,csak egy gyártó?

nem jobb hanem egyedülálló, csak neki vannak olyan programjai amik képesek a GPU erejét kihasználni...(van egy két RAR jelszó feltörő program is de az más tészta)
a 660as a grafikát dolgozza fel míg az 550est a PhysX végett tartom...nem dolgozik együtt a 2 kari...
akár AMD-t nV-vel is összetudsz kötni, egy Lucid Hydra-s lapon, nem lessz vmi hűde nagy a hatásfok de működni fognak együtt...SLI-t s CF-et csak egy azon szériából való karikkal tudsz létrehozni (a gyártó nem kell hogy ugyanaz legyen)
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
htcevo3d írta:

a CUDA " parallel computing platform and programming model created by NVIDIA" lefordítani nem tudom de szerintem nagyjából érthető 😊
konvertáló, lejátszó, képjavító programok készülnek amikben egy átlag nV VGA-val sokkal de sokkal gyorsabban lefut a kiadott parancs mint a legerősebb CPU-n...

heh,akkor már eddig van egy játék,ami ez alapján van.na ezt sem tudtam.akkor ez most azt akarja jelenteni,h.az nvidia ebben jobb?vagyis előbbre van?hogy mik vannak?most néztem a gépedet.neked 2kártyád van?leheséges úgy is,h.2különböző,csak egy gyártó?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
htcevo3d írta:

0
0
0
0
no avatar
hm.érdekes.ezt is megtudtam,bár ah.olvastam,játékokra nincs hatással.köszi a segítséget
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
DCMAN avatar
dupla hsz rakd egybe a kettőt 😀
0
0
0
0
felcser512 avatar
hardwer es bios frissitést is csináltam amin lehetett , legujabb driverek ,de semmi hatás, fps avg.: cod okba 60-80 fps fölé nemmegy , és ami még fura hogy elvileg 25 fps töl kezd el szaggatni a game , viszont nálam már 40 nél is érezhetö a lagg , föleg az egérmozgáson 30 fps nálam már játszhatatlan , pedig az még elvileg nemlenne gond ,ugyh valami tuti van de nemtudom h miaz :S nembiztos h a vga val , az is lehet hogy az alaplap miatt .. nemtudja normálisan kezelni a hardwereket :S
0
0
0
0
felcser512 avatar
bf 3 ba ultrán nem hd ba van 40 max 50 fps em , windows -t rendszeresen szoktam ujrarakni , már sok fajtát kiprobáltam , de fél évnél tovább nem maradt meg egyik windows se , mert pár honap után alapjáraton mindig megeszi a 4 giga ramot , és érezhetöen belassul a gép ... , de nemhiszem h a windows a hibás fps téren mert mikor frissen ujrarakom és alapjáraton eszik 1 gigát , game futtatáskor ugyanugy gyenge fps eket kapok
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Nekem volt jasonló a régi géppel.
Csak nekem +ba a Windows is belasult meg ugye a játékok is szagattak elég rendesen. És a proci is 80-100% on járt mindig.

Anyit csináltunk hogy ujra húztuk a Windowst és 1giga ramot adtunk+ba neki (akkor Win 98 volt rajta 2 giga rammal.)

Próbáld meg te is Ujrarakni. Más ötletem nincs.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
S más jéték? Pl BF3? Mert Crysis 3 elég elcseszett lett😀
0
0
0
0
felcser512 avatar
körülnéztem a driverben , nincs bekapcsolva a vsync , szoval az kilöve :S de nem fix a 30 fps , szoval nem vsync probléma , amugy a crysis 3 nem full hd ba , nem very high on hanem csak sima high on ment 24 fps el
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mindehol 30 FPS-ed van? Mert ha igen akkor driverből rá van kényszerítve a vsync minden játéknál s az korlátozza az FPS-t. Azt kapcsold ki driverből. Úgy értem a mindehol 30 FPS-t, hogy maximum 30 FPS bár ilyen konfiggal nem kéne kb sosem ez alá mennie😃 Talán Crysis 3-nál FULL HDban😃
0
0
0
0
no avatar
azt mondtam volna hogy cpu kevés hozzá de láttom fx 8150(sokan mondják hogy nem jo de 30fps akkor is kevés)

aztán be ütöttem youtube-ba és hát másoknak is eszükbe jutott ez a konfig és valoban van 80 fps+ is.

esetleg driver frissítés, (bár gondolom már eszedben jutott)
0
0
0
0
felcser512 avatar
üdv , bocsi ha nem ide tartozik , de nemtudom hogy evvel a problémával hova irjak ..
tehát , vettem 1 GTX 680 Direct CU 2 TOP ot , és picit csalodott vagyok , mert sok játéknál szinte pl 1 radeon 5770 odaver
( hozzáteszem nemvagyok fps bu*i és nemakarok itt vagánykodni ) csak zavar hogy a játékok miatt van e , vagy valami hardveres probléma lehet ? :S teszt progikat nemnagyon ismerek , de 1 jopárat már kiprobáltam ott nemmutat semmiféle hardweres hibát , minden tökéletesen megy , viszont aggaszt hogy 1-2 játéknál a 30 fps az avg , és mikor a kártyárol nézek 1 videot . a vidi alatt meg 80 fps el ketyeg .. szoval nemtudom mi lehet a gond , már honapok ota tesztelek , keresgélek de semmi eredmény ... ezért irtam le hátha ti tudtok valami megoldást ( arra is gondoltam hogy lehet a konfiggal van a gond ,pl semmi se passzol semmihez és ezért ... :S erre nincs valami mod hiderüljön pl a procinak mijen vga kell ami kihasználja , vagy forditva stb ... ?!) köszi a válaszokat elöreis 😀
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek meddig lesz elegendő egy gigabyte n6500 1gb-os kártya? DDR5, 128 bit.
0
0
0
0
akos40 avatar
Megéri még manapság HD4890-et venni? 😀
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Hali mennyit ér meg manapság egy Ati HD 4870 es 512mb 256 bit kari ?köszi előre is
0
0
0
0
no avatar
hondamoto2 írta:
Hali mennyit ér meg manapság egy Ati HD 4870 es 512mb 256 bit kari ?köszi előre is

10-14k
0
0
0
0
daniskate1 avatar
Én 1 hónapja vettem 5 ezerért 4870-et..
0
0
0
0
no avatar
daniskate1 írta:
Én 1 hónapja vettem 5 ezerért 4870-et..

Az elég jó vétel volt ,de ezek a kártyák még mindig 10-15k között mozognak.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Egy Radeon HD 5970 az CF-nek számít? Pontosabban a játéknak támogatnia kell a crossfire-t?
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
valaki tud valami tesztet? vagy megmondaná hogy melyik, kb mennyivel erősebb?
Sapphire 6570 1GB DDR3 128bit
Gigabyte GT630 1GB DDR3 128bit

Mindkét kártya gyenge, kettő közül 6570 erősebb.😀
0
0
0
0
Chuck avatar
valaki tud valami tesztet? vagy megmondaná hogy melyik, kb mennyivel erősebb?
Sapphire 6570 1GB DDR3 128bit
Gigabyte GT630 1GB DDR3 128bit
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 680 és HD 7970 pársoból a HD 7970 de mindkettőt alázza a GTX 690😃
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 írta:
Synda Rebirth írta:
Ferrari056 írta:
Azért jobb lett volna egy 500W tápegység, de elég jó ez neki.

Miért lenne jobb ?
7870 max tdp 150w+ proci+ kiegek... így sem lesz több mint 300-350w.😉
Ezt is max 100% terhelésen éri el.

Hosszabb távon jó az 500W tápegység + ha nagyobb tuning is lesz. De amúgy elég igen.

Táp gondolom már régi, 7870 az új, minek vegyen másik tápot ?
Jóval erősebb kártyának is elég egy 450w-os táp, persze nem HKC és társai.😜
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Synda Rebirth írta:
Ferrari056 írta:

Miért lenne jobb ?

Hosszabb távon jó az 500W tápegység + ha nagyobb tuning is lesz. De amúgy elég igen.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056 írta:

Miért lenne jobb ?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
0
0
0
0
tomithc avatar
Sziasztok! 7870+450 W? Elég neki? Legyen az, mert már megvan!.. 😀
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Talán haverod más felbontásban játszik mint te és más grafikai beállításokkal. Kizárt, hogy HD 7770 jobb legyen mint GTX 660. GTX 660 Ti már a 7950 ellenfele.

Jogos, 660 kb 2x gyorsabb mint a 7770.😆
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Ha i5 hajtja a 660-at annak akkor mindenképpen jobban kellene mennie! Eleve jóval erősebb összeállítás!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán haverod más felbontásban játszik mint te és más grafikai beállításokkal. Kizárt, hogy HD 7770 jobb legyen mint GTX 660. GTX 660 Ti már a 7950 ellenfele.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Hosszútávra tuti, hogy a nagyobb bites kártya érné meg, hisz már nem is nagyon csinálnak 256 alatti kártyákat, max kisebb széria (20-40k között) e fölött meg 256+. Crysis 3 is jobban megy a nagyobb bites kártyával. Haver i5-el hajtja a GTX 660-at, míg én egy Phenom II 965-el a 7770-et, és van mikor jóval több FPS-em van játékoknál mint neki, így max a 660 Ti-t venném meg. Bár AMD párti vagyok így az nVidia alapból ki van lőve nálam 😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Szerintem lesz GTX 660, most így elnézve amikkel játszom, azokon jobban teljesít. Az ész megáll 😊 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sajnálom😃 7850-ben nagy tuningpotenciál van. GTX 660-ban nem tudom mennyi van sajnos.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Kajak nem tudok dönteni..😕 Én is leginkább a 660-at nézegettem, de ez a 192 bit valahogy piszkálja a szememet..😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha egy árban vannak akkor a GTX 660 szerintem.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Csak nert hardverapron szinte egy árkategóriában vannak, csak nem tudom eldönteni melyik érné meg jobban hosszútávra és játékra meg persze úgy alapból.?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem hátrány. GTX 660 erősebb de nem annyival mint amennyivel drágább. Szóval inkább HD 7850 de lehet GTX 660 is. Tőled függ😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció