Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akkor ezt nem értem,h.kollégámnak egy sapphire hd4890 van összekotve egy hd7870-el.és mondta,h.rendesen működik neki
működni működik, csak siralmasan. a 7870 "lebutul" a 4890 szintjére, magyarán ki sincs használva az ereje a 7870-nek.
menyire lehetséges az hogy a monitorom rossz kábelje vagy akár mi miatt befolyásolja a videó kártyám müködését?
Kíváncsi leszek, hogy hogyan muzsikál majd a kicsike 😀
helotok.egy olyan kerdesem lenne,mit jelent az a cuda core?
az nV így nevezi a shader procikat...
a CUDA " parallel computing platform and programming model created by NVIDIA" lefordítani nem tudom de szerintem nagyjából érthető 😊
amúgy ez nagyon nagy dobás az nV-től, játékok készülnek vele pl.:[LINK]
konvertáló, lejátszó, képjavító programok készülnek amikben egy átlag nV VGA-val sokkal de sokkal gyorsabban lefut a kiadott parancs mint a legerősebb CPU-n...
heh,akkor már eddig van egy játék,ami ez alapján van.na ezt sem tudtam.akkor ez most azt akarja jelenteni,h.az nvidia ebben jobb?vagyis előbbre van?hogy mik vannak?most néztem a gépedet.neked 2kártyád van?leheséges úgy is,h.2különböző,csak egy gyártó?
nem jobb hanem egyedülálló, csak neki vannak olyan programjai amik képesek a GPU erejét kihasználni...(van egy két RAR jelszó feltörő program is de az más tészta)
a 660as a grafikát dolgozza fel míg az 550est a PhysX végett tartom...nem dolgozik együtt a 2 kari...
akár AMD-t nV-vel is összetudsz kötni, egy Lucid Hydra-s lapon, nem lessz vmi hűde nagy a hatásfok de működni fognak együtt...SLI-t s CF-et csak egy azon szériából való karikkal tudsz létrehozni (a gyártó nem kell hogy ugyanaz legyen)
a CUDA " parallel computing platform and programming model created by NVIDIA" lefordítani nem tudom de szerintem nagyjából érthető 😊
konvertáló, lejátszó, képjavító programok készülnek amikben egy átlag nV VGA-val sokkal de sokkal gyorsabban lefut a kiadott parancs mint a legerősebb CPU-n...
heh,akkor már eddig van egy játék,ami ez alapján van.na ezt sem tudtam.akkor ez most azt akarja jelenteni,h.az nvidia ebben jobb?vagyis előbbre van?hogy mik vannak?most néztem a gépedet.neked 2kártyád van?leheséges úgy is,h.2különböző,csak egy gyártó?
Csak nekem +ba a Windows is belasult meg ugye a játékok is szagattak elég rendesen. És a proci is 80-100% on járt mindig.
Anyit csináltunk hogy ujra húztuk a Windowst és 1giga ramot adtunk+ba neki (akkor Win 98 volt rajta 2 giga rammal.)
Próbáld meg te is Ujrarakni. Más ötletem nincs.
aztán be ütöttem youtube-ba és hát másoknak is eszükbe jutott ez a konfig és valoban van 80 fps+ is.
esetleg driver frissítés, (bár gondolom már eszedben jutott)
tehát , vettem 1 GTX 680 Direct CU 2 TOP ot , és picit csalodott vagyok , mert sok játéknál szinte pl 1 radeon 5770 odaver
( hozzáteszem nemvagyok fps bu*i és nemakarok itt vagánykodni ) csak zavar hogy a játékok miatt van e , vagy valami hardveres probléma lehet ? :S teszt progikat nemnagyon ismerek , de 1 jopárat már kiprobáltam ott nemmutat semmiféle hardweres hibát , minden tökéletesen megy , viszont aggaszt hogy 1-2 játéknál a 30 fps az avg , és mikor a kártyárol nézek 1 videot . a vidi alatt meg 80 fps el ketyeg .. szoval nemtudom mi lehet a gond , már honapok ota tesztelek , keresgélek de semmi eredmény ... ezért irtam le hátha ti tudtok valami megoldást ( arra is gondoltam hogy lehet a konfiggal van a gond ,pl semmi se passzol semmihez és ezért ... :S erre nincs valami mod hiderüljön pl a procinak mijen vga kell ami kihasználja , vagy forditva stb ... ?!) köszi a válaszokat elöreis 😀
Hali mennyit ér meg manapság egy Ati HD 4870 es 512mb 256 bit kari ?köszi előre is
10-14k
Én 1 hónapja vettem 5 ezerért 4870-et..
Az elég jó vétel volt ,de ezek a kártyák még mindig 10-15k között mozognak.
valaki tud valami tesztet? vagy megmondaná hogy melyik, kb mennyivel erősebb?
Sapphire 6570 1GB DDR3 128bit
Gigabyte GT630 1GB DDR3 128bit
Mindkét kártya gyenge, kettő közül 6570 erősebb.😀
Sapphire 6570 1GB DDR3 128bit
Gigabyte GT630 1GB DDR3 128bit
Azért jobb lett volna egy 500W tápegység, de elég jó ez neki.
Miért lenne jobb ?
7870 max tdp 150w+ proci+ kiegek... így sem lesz több mint 300-350w.😉
Ezt is max 100% terhelésen éri el.
Hosszabb távon jó az 500W tápegység + ha nagyobb tuning is lesz. De amúgy elég igen.
Táp gondolom már régi, 7870 az új, minek vegyen másik tápot ?
Jóval erősebb kártyának is elég egy 450w-os táp, persze nem HKC és társai.😜
Miért lenne jobb ?
Hosszabb távon jó az 500W tápegység + ha nagyobb tuning is lesz. De amúgy elég igen.
Miért lenne jobb ?
Talán haverod más felbontásban játszik mint te és más grafikai beállításokkal. Kizárt, hogy HD 7770 jobb legyen mint GTX 660. GTX 660 Ti már a 7950 ellenfele.
Jogos, 660 kb 2x gyorsabb mint a 7770.😆