Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
helmrich avatar
Szerintetek egy HD 6750 (egy phenom II x4 955-el párosítva) mennyi ideig fogja bírni ezt a "játékipart"? (tudom nem egy erős vmi de azért szeretném megtudni hogy szerintetek...)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jah😃 Elbír vele😃 De azt am megjegyzem orordreath, hogy a HD 4870x2 többet fogyaszt mint a GTX 690😃
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Üdv all!!!

Ha beraknék a HD4870X2 mellé egy hd4870 1gb-ot crossfire-be, elég lenne a 850W??? Proci húzva van. És hát a 4870X2-nek kell a 500-600W-os táp...
0
0
0
0
ToTu avatar
na ug ynézki hogy 120+a mostani lapom+7870 ért kapom a matrixot+formulát megérné igy a dolog ?
0
0
0
0
ToTu avatar
haza érek melóbol me gnézem mi a hejzet forumon és milet abbol a kérdésböl hogy befog-e férni a matrix a gép házamba 😆 de ezek szerint vágnom fog kelleni ? :S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ti miről beszéltek? Bann? Miért? Nem volt itt vita meg semmi ilyesmi😀

Game Boy:"megy az adok kapok rendesen"? Ezt mégis mire értetted? na mind1.
0
0
0
0
DCMAN avatar
Norbi pm ben leirod?😀
0
0
0
0
Game Boy avatar
Ez is egy érdekes gondolat így kora este....😲
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Lizard írta:
Ja az oldal szinvonala meg már lassan a béka segge alatt van....sajna pár éve ez még nem igy volt....😕
Kár ezért az oldalért....

Én már egyszer leírtam mit kellene tenni, szépen...és az eredménye Bann lett, szóval inkább nem írom le megint 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
Ja az oldal szinvonala meg már lassan a béka segge alatt van....sajna pár éve ez még nem igy volt....😕
Kár ezért az oldalért....
0
0
0
0
Game Boy avatar
Jaja ide érdemes benézni.....megy az adok kapok rendesen....😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
szép kis szakmai kupaktanács😆
0
0
0
0
no avatar
nincs bajom de itt a doboz meg a colostok elöttem és az nem hazudik
0
0
0
0
-Norbi- avatar
TaylorXIII írta:
nem tudom mi bajod. Csak megkérdeztem.......

Nem érted??-okostojás vagy!!

Megírta a Professzor úr 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nem tudom mi bajod. Csak megkérdeztem.......
0
0
0
0
no avatar
ilyen kártyám van te okostojás
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha te biztosan tudod, hogy az 260mm akkor jó😃 Én képből nem tudtam megállapítani, hogy most az melyik😀

rakgab83: 11,4 inch biztos? ASUS 11,2-t írt csak azért kérdem😃
0
0
0
0
no avatar
11.4" os a kártya 28,96cm
0
0
0
0
Megaisten avatar
A Sapphire Radeon HD 7870 GHZ Edition. 260.mm-hosszu,11,3mm-széles,35mm-magas.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A mostanija 260 vagy 225mm. Sajnos pontos adatokat nem volt hajlandó közölni a kártyájáról😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos?😃 Mert ha igen akkor baj van mert 28,450 cm elvileg a kártya😃
0
0
0
0
Megaisten avatar
ToTu írta:
munkábol haza fele az lesz alesö dolgom mert nincs kedvem szét vágni a gépházam mint farkasnak 😆
Sharkoon Vaya-ba MAX 27.cm vidi férbe.+ 3.helyet foglal.
0
0
0
0
ToTu avatar
munkábol haza fele az lesz alesö dolgom mert nincs kedvem szét vágni a gépházam mint farkasnak 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán mérd le, hogy befér-e😀
0
0
0
0
ToTu avatar
pláne ugy hogy beszámitják a mostani vid karim és alaplapom igaz ágyat akartam magamnak csináűltatni ugy látszik az még várni fog magára 😆akkor fogom meg szivni ha nem fér be a gépházba ez az egész 😆
0
0
0
0
Megaisten avatar
ToTu írta:
állitolag a rog os asus dolgokra 5 év gari van remélem jó vásárt csinálok
Kitünö vásárt csinálsz vele jó pár évig jó lesz.😆
0
0
0
0
ToTu avatar
állitolag a rog os asus dolgokra 5 év gari van remélem jó vásárt csinálok
0
0
0
0
ToTu avatar
király márcsak reménykledem hogy a v formulába jo lesz a matrix meg a 2600k mert a mostani alaplapom nem ép a legjobb és érzem hogy vissza fogja a dolgokat

de ha mindneki ilyen jó véleményekel van a matrixról akkor nem hezitálok
0
0
0
0
no avatar
ToTu írta:
rakgab83 írta:
orodreath írta:
Nem is beszélve róla h. kinézetre viszont sz.tem mindent visz 😆 https://content.hwigroup.net/images/products/xl/162787.jpg

ilyenem van

és menyire vagy vele meg elégedve ? ilyet készülök venni

nagyon jol tuningolhato visz mindent full hdba
max 72fokig melegszik tuningall 25c szobában nekem volt máár pár kártyám de eddig ez a legszebb és leg jobb ez az én véleményem
0
0
0
0
Megaisten avatar
ToTu írta:
de ebbe ugye lehet 3 monitort dugni ?
nem csak 3.-mat hanem 6.monitort is.😃
0
0
0
0
ToTu avatar
rakgab83 írta:
orodreath írta:
Nem is beszélve róla h. kinézetre viszont sz.tem mindent visz 😆 https://content.hwigroup.net/images/products/xl/162787.jpg

ilyenem van

és menyire vagy vele meg elégedve ? ilyet készülök venni
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:

ilyenem van
0
0
0
0
ToTu avatar
de ebbe ugye lehet 3 monitort dugni ?
0
0
0
0
ToTu avatar
na akkorme gveszem azta matrixot 😃 most tökre feldobtátoka kedvem munkába 😆
0
0
0
0
ximo avatar
Akkor tényleg jobban megéri, de ne felejtsük el, hogy ez csak egy játék, és minden game máshogy használja ki a két kártyás rendszereket.
Ár érték arányban biztos jobb a 7970 a gtx 690 meg pláne az új Titan már luxus kategóriás cuccok 😀
0
0
0
0
ToTu avatar
Megaisten írta:
ToTu írta:
van valakinek asus matrix platinum 7970-e ? hogy hogy szuperál olyat tervezek venni fizetéskor egy asus maximus v formulával egyut adnák
Vegyél hozzá egy nagy nagyon jó monitor is. vagy inkább több monitort.😆

tervbevan csak most a 7970 et a formulával karöltve ojóval olcsobban meg kapnám és beszámitják a 7970 em meg az alaplapom ismerösön keresztül
0
0
0
0
Serious91 avatar
ximo írta:
Serious91 írta:
Sziasztok! Vettem tegnap egy Sapphire HD 7850 oc videókártyát 56 ezerért 2év garival és a következő a probléma: minden egyes játéknál vibrál a képernyő, ilyen csík formájában.Far cry 3-nál a legészrevehetőbb ha az eget nézem. Monitorra gyanakodtam,megnéztem egy másikon is de ugyanazt csinálja. Valaki valami ötlet? :S Segítsetek!

Nekem is volt ilyen gondom a 7870-el, új driver-ek megoldották a csíkozást. Ha egy új driver-el nem megy keress a kártyához új BIOS verziót, he ez sem jön be vidd vissza, és vegyél valami rendes márkát a Saphire helyett (na jó az utolsó rész csak vicc volt 😀 )
Ximo köszönök mindent meg mindenkinek. Ment a pm üzenet 😀
0
0
0
0
ToTu avatar
ximo írta:
ToTu írta:
ximo írta:
orodreath írta:
ToTu írta:
van valakinek asus matrix platinum 7970-e ? hogy hogy szuperál olyat tervezek venni fizetéskor egy asus maximus v formulával egyut adnák

Elvileg az egyik legerősebb 7970-es kari CF-be elverte a GTX690 SLI-t 😀 sz.tem az jó vétel lessz. 😃

Ezt azért kötve hiszem...

miért mi a gond vele ?

Semmi, ha linkel valaki ilyen tesztet elhiszem, de alapból a gtx 690 egy szénné húzott 7970 Ghz edition-nél is 30-35 %-al gyorsabb, na már most ha azt vesszük, hogy a CF hatékonyabb mint az SLI még akkor sem lehetséges amit a kolléga írt. De mondom ha valaki mutat ilyen tesztet akkor elhiszem, hogy két 7970 CF-ben gyorsabb mint 2Gtx 690 sli-ben (2vs 4GPU nekem hihetetlennek hangzik

az szerintem is hihetetlen lehet ugy gondolta hogy 2x7970 gyorsabb mint 2x680 csak elirta vagy hogy 2x7970 gyorsabb mint 1x 690 ezeket az eshetöségeket eltudom kébzelni meg állitolag amit szintén nehezen hiszek de elkébzelhetöbb hogy a 7970 majdnam vagy ép egy szinten van a 6990 ell
0
0
0
0
ximo avatar
ToTu írta:
ximo írta:
orodreath írta:
ToTu írta:

Elvileg az egyik legerősebb 7970-es kari CF-be elverte a GTX690 SLI-t 😀 sz.tem az jó vétel lessz. 😃

miért mi a gond vele ?

Semmi, ha linkel valaki ilyen tesztet elhiszem, de alapból a gtx 690 egy szénné húzott 7970 Ghz edition-nél is 30-35 %-al gyorsabb, na már most ha azt vesszük, hogy a CF hatékonyabb mint az SLI még akkor sem lehetséges amit a kolléga írt. De mondom ha valaki mutat ilyen tesztet akkor elhiszem, hogy két 7970 CF-ben gyorsabb mint 2Gtx 690 sli-ben (2vs 4GPU nekem hihetetlennek hangzik
0
0
0
0
Megaisten avatar
ToTu írta:
Vegyél hozzá egy nagy nagyon jó monitor is. vagy inkább több monitort.😆
0
0
0
0
ximo avatar
Serious91 írta:
Sziasztok! Vettem tegnap egy Sapphire HD 7850 oc videókártyát 56 ezerért 2év garival és a következő a probléma: minden egyes játéknál vibrál a képernyő, ilyen csík formájában.Far cry 3-nál a legészrevehetőbb ha az eget nézem. Monitorra gyanakodtam,megnéztem egy másikon is de ugyanazt csinálja. Valaki valami ötlet? :S Segítsetek!

Nekem is volt ilyen gondom a 7870-el, új driver-ek megoldották a csíkozást. Ha egy új driver-el nem megy keress a kártyához új BIOS verziót, he ez sem jön be vidd vissza, és vegyél valami rendes márkát a Saphire helyett (na jó az utolsó rész csak vicc volt 😀 )
0
0
0
0
ToTu avatar
ximo írta:
orodreath írta:
ToTu írta:

miért mi a gond vele ?
0
0
0
0
ximo avatar
orodreath írta:
ToTu írta:

0
0
0
0
ToTu avatar
huh akkor meg nyugottam mert rengetegen monták hogy gyenge márka ezért ilyen olcso de akkor jöhet a matrix 😃 remélem jol fog szuperálni csak eddig nem tlaálkoztam senkivel akinek ilyenye let volna hogy meg kérdezzel hogy elégedet-e vele
0
0
0
0
cseszka avatar
Miért ne birná?az egyik legjobb gyártó.Codegen v ehhez hasonló tápnál izgulni kell,de ez nem az a kategória.
0
0
0
0
ToTu avatar
egyenlöre csak 1 et veszek annyi gondom van hogy vajon egy chiftech es 750 es táp elég lesz-e mármint birni fogja-e mert 750 elég lesz neki de hogy maga a chiftech birni fogja-e
0
0
0
0
ToTu avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció