Erről még nem hallottam..:/
Zavarni zavar, de pl ebben a hónapban ez az egy ilyen eset volt, ami a mai napon történt! Mondjuk legtöbbet eddig a Crysis 3 alatt csinálta, ott 3x volt ilyen. Kb 2-3 hónapja van meg a kártyám (használtan vettem), de eddig 4-5 alkalom volt, hogy csinált ilyet. Egyszer tudom, hogy olyat csinált mint a videóban is van, de a többinél elment a kép, de hang nem volt utána!
Hát egyenlőre hagyom szerintem, de ha folytatja, akkor VGA csere lesz belőle! Lehet, hogy kipróbálom az új Geforcekat is akkor.
ferrari:
Az ATI VGA-knak van egy olyan rossz szokása, hogy az újabb szériákban sok leáll játék közben win7 alatt, mint pl. az enyém is. Én azt ajánlom neked, hogy próbáld meg becserélni, ha nagyon zavar. Enyém is pontosan ugyanezt csinálja, bár nem ugyanolyan a VGA kártyám, mint a tiéd. Én nem tudom, hogy mennyi ilyen hibás kártyát adnak ki pofátlanul taiwani barátaink, de engem felháborít, hogy nem ismerik el, hogy hibásak, arra hivatkozva, hogy teszteken nem fagy ki, ami igaz is sajnos.
Szerk. nekem ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=pJG3NIOK-70
http://www.youtube.com/watch?v=2K3BnSr7Mx0 ez utóbbi meg saját videó, a hogy lefagy a gép
Videokártyával kapcsolatos teszteket csináltam, hogy esetleg az romlott-e valamilyen szinten és nem, minden hibátlan! Játékokkal is maxon játszom és bírja minden előjövő hiba nélkül!
A videokártyát kicsit tuningoltam és azzal is minden tökéletes. És ezeket a +lelövéseket" alapórajeles állapotban csinálta a gép, tehát semmi nem volt tuningolva. A processzor is alapon megy (3400MHz).
De csak véletlenszerűen teszi ezt a gép! Van, hogy hetekig semmi, aztán egy nap pedig 2x (ilyen egyszer fordult elő, általában csak 1 alkalom van).
Én a helyedben felraknék a kicsire is egy oprendszert.Ha azon is csinálja akkor más lesz a ludas.De ha ez játék közben történik kizárólag lehet a VGA kártya is...
Lenne egy kis problémám, hátha valaki találkozott ilyennel.
Nos nem rég újra tettem a Win7-et, kb 1 hete. Újra lettek telepítve a játékok, programok meg minden ahogy kell, megfelelő driverek...stb.
A problémám a következő: Játék alatt már többször csinált olyt a gép, hogy egyszerűen "lelövi" magát, azaz elmegy a kép, mintha kikapcsolnám a monitort, de a gép meg megy rendesen. Nem reagál semmire, és csak az újraindítás hozza rendbe a dolgokat, utána minden oké megint. De ezt amúgy az op. rendszer újrarakás előtt is csinálta! Valakinek valami ötlet/javaslat/tipp? Én arra tippelek, hogy a merevlemez rosszalkodik, a kisebb 7 éves, a nagyobb pedig 2. A nagyobbik merevlemezen van a Win7.
A restart nem segített. HW-ra én sem gyanakodtam. Közben rá tettem egy új win-t és most már minden smakkol. Így utólag visszagondolva valamilyen hülye vírus lehetett a ludas. Így most már jó ez a ThinkPad.
TaylorXIII Köszönöm a válaszod. Kiderítjük valahogy. 😀 htcevo3d Heló! Ez normális dolog... A vinyó először leolvassa a fájlokat, majd felpakolja a RAM-ra, majd a RAM-ról ismét ráírja a merevlemezedre. Valahová csak kell egy ideig tárolja nemde? Miután befejezte a másolást "letörli" a RAM-ból.
Nekem is csinálja, csak nem enyire eszeveszettül, hogy teljesen megpakolja a RAM-ot. Max 1-2 gigát használ fel beelőle másoláskor. Ez függ a fájlok méretétől is.
apetit1989Heló! Van hogy a win megbuggyan, és 100%-ban terheli a procit üresjáraton is. Általába egy restart/ki-be kapcsolás megoldja a problémát. Ha az sem akkor egy win újratelepítés. Ez nem hardveres probléma.
Sziasztok.
Van egy öregecske notebookom, amin azelőtt szuperul tudtam internetezni, meg mondjuk online filmet nézni.
Most újra elővettem, újratettem az oprendszert, drivereket, miegymást feltelepítettem, öröm. Pár nápig szép és jó volt minden.
Most meg belassult, de mint az állat. Megnéztem a task managert, hát látom, hogy üresjáratban (gép felkapcs, desktop betölt, semmi sincs indítva) 100% a prociterhelés, állandóan. Memóriát semmi sem zabál, de a fránya processzort valami undorítóan leterheli.
Kérdésem: ez most mi? XP-t én már rég nem használtam, nem tudom mit kéne csinálnom. Skype, meg egyéb hülyeség nincs a háttérben futtatva.
Pedig jó gép, hiába öreg. De így használhatatlan.
Helótok.szeretnék kérdezni valamit.nekem az lenne a problémam,h.amikor barmit másolok a gépben ugyanarra a vinyóra,akkor a ramom rohamosan csökken.pontosabban megirva használja az összes 8gigát,es nem értem miért.először azt hittem a total commanderrel van a baj,mert mindig azzal másolok.de ma probáltam windowsosan,és ugyanaz a probléma.nincs csak 100mb szabad ramom a 8 gigábol,es mást nem csinálok a gépen.mi lehet a probléma?remélem érthető volt a leirás.a válaszokat köszönöm
Akkor nincs túlságosan terhelve a táp. Nem tudod véletlen a kék halál mikor szokott bejönni? Szóval, hogy éppen akkor mit csinálnak azon a gépen mikor bejön a kék halál.
spleenszeru: Az alaplapod integráltja és a procid vga-ja egy és ugyanaz. A HD 5670 és aközött a különbség meg ég és föld.
TaylorXIII Processzor: Intel Pentium D 915 alap órajelen, semmi tuning
Memória: 2GB 800MhZ DDR II
Videókártya: alaplapi
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Gigabyte 946GMX-S2
Merevlemez: Maxtor 200GB ATA
Tápegység: 400WATT noname
spleenszuru: Szia! Igen, működnie kell, de játékokra nem ajánlom az integrált VGA-t, max az AMD APU-kat. Melegedés és teljesítmény csökkenés szempontjából a változás nem jelentős... Ha jól tudom a RAM-ból veszi el a videomemóriát.
Inkább csak egy pót VGA-ként szolgál. Internetezni, filmet nézni, irodai célra, esetleg kissebb játékokra tökéletes.
U.I. Semmiképp sem jobb az integrált VGA mint a HD5670
üdv !
némi tanácsra lenen szükségem !
ki szeretném próbálni az alaplapom integrált vga-ját. amit nem tudok, hogy ugye a 2500k-ban van ez az integrált grafikus cucc, na és a kérdésem az lenne, hogy ha az alaplapom integrált vga-ba dugom a monitorom, felrakom drivert, bios beállítások stb. után mennie kéne normálisan nem ?
a fontosabb kérdés azonban az lenne, hogy ha megcsinálom ezt a műveletet, akkor a processzort ez nagyon le fogja terhelni, ill. gondolom melegedés szempontjából is rosszul járnék ?
válaszokat előre is köszönöm.
Tápegység miatt kékhalál? lehet ilyen?
Haverom gépe kékhalált ad néha-néha... A tápegység nem valami márkás cucc...
A gép bebootol, és megy is szépen... majd egy idő után bedob egy kékhalált... win7 frissen van feltelepítve új merevlemezre... nem oldotta meg a problémát
Devil14 : a DXDIAG a telepített directx verzót fogja mindig kiírni,de ha rákattintasz a "képernyő" fülre,ott már elvileg azt látod,amit a vga tud (pl DDI verzió vagy ilyesmi)
És ha külön CPU+RAM+VGA+TÁP+Alaplapot akarnák venni 200 ezer lenne rá a keretem. Szeptember közepén venném meg. Ház meg a DVD író meg a HDD megvan már.
Nem érdemes, mert általában túl árazzák, meg nem is a legjobb minőségű cuccokat teszik beléjük 😉
Inkább írd le, hogy mennyi pénzed lenne egy gépre, és mire szeretnéd használni.....
Sokkal jobb gépet össze lehet tenni külön-külön alkatrészekből, minthogy valami egybetákolt drága sz*rt megvennél 😉
Helló!
ATI RADEON 3000 még ezt az integrált VGA-t használom, és támogatja a Directx 10.1-et.
De viszont nekem a gépem azt írja, hogy Dx 11 et használok . És mikkor elindítom a BF3 at kapok egy ilyent:
Ha valaki tud erre valami féle magyarázatot legyen szíves írja le ! 😀
Előre is köszönöm ! 😀😉)
Aha. Talán bírná a két darab HD 6850 kártyát. Ha nem bírja majd lekapcsol. Bár ilyen öreg korában kell megterhelni még egy kártyával?😃 Nem kéne inkább új tápot venni?😃
Na működik , feltettem egy SoundMax nevű programot. A piros hangszóró továbbra sincs ott , viszont a hang tökéletes és ez így jó! 😀 Köszönöm a segítségeket! 😀
Egyébként a Windowsnak alapból fel kéne raknia kérdezés nélkül újratelepítés után az alapvető működéshez szükséges driverokat...lehet ezt irja ki neked meg a control panelban is ott van a programok között,de ha nem jó driver van fent akkor mindhiába!Küldd el a pontos nevét a hangkártyádnak!
Nem működik úgy sem 😞 De most már tudod az előző screenshoton 2 is volt Realtek Audioóból mind a 2-t leötörltem és újratettem arról a linkről amit betettél. Fel is rakja , de semmi. Most már a Program Files-ban nincs is Realtek Mappa...
Szerk.: Kicsit érdekes mert letöröltem a drivert , most elvileg nincs fenn semmi és a vezérlőpultban sincs , viszont a program szerint minden jó..
Kép :
http://kepkezelo.com/images/fxzv0f14m684u01pn4k.png
Elvileg ilyenem is van.. Nem ez kellene? Hol találom meg?
És szerinted csak egy fajta létezik belőle? 😜 ezt olvasd el,ismerős lesz a probléma! 😉 http://pcforum.hu/tudastar/95585/Asus+p5ld2+alaplap+Win+7+Realtek+2+65.html
Képek:
A GPU használatot nézzétek.. nem furcsa? Nézzük meg egy másik programban:
Ez pedig szépen mutatja... De miért? Afterburnerrel mi a gond?
Régi videokártya után lerötöltem minden videokártyával kapcsolatos dolgot és most a 13.4es driver van a HD 7790-hez....
Zavarni zavar, de pl ebben a hónapban ez az egy ilyen eset volt, ami a mai napon történt! Mondjuk legtöbbet eddig a Crysis 3 alatt csinálta, ott 3x volt ilyen. Kb 2-3 hónapja van meg a kártyám (használtan vettem), de eddig 4-5 alkalom volt, hogy csinált ilyet. Egyszer tudom, hogy olyat csinált mint a videóban is van, de a többinél elment a kép, de hang nem volt utána!
Hát egyenlőre hagyom szerintem, de ha folytatja, akkor VGA csere lesz belőle! Lehet, hogy kipróbálom az új Geforcekat is akkor.
Köszi szépen a segítséget!
Az ATI VGA-knak van egy olyan rossz szokása, hogy az újabb szériákban sok leáll játék közben win7 alatt, mint pl. az enyém is. Én azt ajánlom neked, hogy próbáld meg becserélni, ha nagyon zavar. Enyém is pontosan ugyanezt csinálja, bár nem ugyanolyan a VGA kártyám, mint a tiéd. Én nem tudom, hogy mennyi ilyen hibás kártyát adnak ki pofátlanul taiwani barátaink, de engem felháborít, hogy nem ismerik el, hogy hibásak, arra hivatkozva, hogy teszteken nem fagy ki, ami igaz is sajnos.
Szerk. nekem ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=pJG3NIOK-70
http://www.youtube.com/watch?v=2K3BnSr7Mx0 ez utóbbi meg saját videó, a hogy lefagy a gép
A videokártyát kicsit tuningoltam és azzal is minden tökéletes. És ezeket a +lelövéseket" alapórajeles állapotban csinálta a gép, tehát semmi nem volt tuningolva. A processzor is alapon megy (3400MHz).
De csak véletlenszerűen teszi ezt a gép! Van, hogy hetekig semmi, aztán egy nap pedig 2x (ilyen egyszer fordult elő, általában csak 1 alkalom van).
Fogalmam sincs, hogy mi lehet ennek az oka..😕
Lenne egy kis problémám, hátha valaki találkozott ilyennel.
Nos nem rég újra tettem a Win7-et, kb 1 hete. Újra lettek telepítve a játékok, programok meg minden ahogy kell, megfelelő driverek...stb.
A problémám a következő: Játék alatt már többször csinált olyt a gép, hogy egyszerűen "lelövi" magát, azaz elmegy a kép, mintha kikapcsolnám a monitort, de a gép meg megy rendesen. Nem reagál semmire, és csak az újraindítás hozza rendbe a dolgokat, utána minden oké megint. De ezt amúgy az op. rendszer újrarakás előtt is csinálta! Valakinek valami ötlet/javaslat/tipp? Én arra tippelek, hogy a merevlemez rosszalkodik, a kisebb 7 éves, a nagyobb pedig 2. A nagyobbik merevlemezen van a Win7.
htcevo3d Heló! Ez normális dolog... A vinyó először leolvassa a fájlokat, majd felpakolja a RAM-ra, majd a RAM-ról ismét ráírja a merevlemezedre. Valahová csak kell egy ideig tárolja nemde? Miután befejezte a másolást "letörli" a RAM-ból.
Nekem is csinálja, csak nem enyire eszeveszettül, hogy teljesen megpakolja a RAM-ot. Max 1-2 gigát használ fel beelőle másoláskor. Ez függ a fájlok méretétől is.
apetit1989Heló! Van hogy a win megbuggyan, és 100%-ban terheli a procit üresjáraton is. Általába egy restart/ki-be kapcsolás megoldja a problémát. Ha az sem akkor egy win újratelepítés. Ez nem hardveres probléma.
Van egy öregecske notebookom, amin azelőtt szuperul tudtam internetezni, meg mondjuk online filmet nézni.
Most újra elővettem, újratettem az oprendszert, drivereket, miegymást feltelepítettem, öröm. Pár nápig szép és jó volt minden.
Most meg belassult, de mint az állat. Megnéztem a task managert, hát látom, hogy üresjáratban (gép felkapcs, desktop betölt, semmi sincs indítva) 100% a prociterhelés, állandóan. Memóriát semmi sem zabál, de a fránya processzort valami undorítóan leterheli.
Kérdésem: ez most mi? XP-t én már rég nem használtam, nem tudom mit kéne csinálnom. Skype, meg egyéb hülyeség nincs a háttérben futtatva.
Pedig jó gép, hiába öreg. De így használhatatlan.
Wifi hálózati kártya lenne a ludas?
spleenszeru: Az alaplapod integráltja és a procid vga-ja egy és ugyanaz. A HD 5670 és aközött a különbség meg ég és föld.
mert hát ahogy utánaolvastam, a proci integrált vga-ja, és az alaplapom integráltja is jobb, mint a jelenlegi vga-m .. -.-
szerk.: na pont egyszerre gondoltunk az 5670-re.. 😃
Memória: 2GB 800MhZ DDR II
Videókártya: alaplapi
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Gigabyte 946GMX-S2
Merevlemez: Maxtor 200GB ATA
Tápegység: 400WATT noname
spleenszuru: Szia! Igen, működnie kell, de játékokra nem ajánlom az integrált VGA-t, max az AMD APU-kat. Melegedés és teljesítmény csökkenés szempontjából a változás nem jelentős... Ha jól tudom a RAM-ból veszi el a videomemóriát.
Inkább csak egy pót VGA-ként szolgál. Internetezni, filmet nézni, irodai célra, esetleg kissebb játékokra tökéletes.
U.I. Semmiképp sem jobb az integrált VGA mint a HD5670
némi tanácsra lenen szükségem !
ki szeretném próbálni az alaplapom integrált vga-ját. amit nem tudok, hogy ugye a 2500k-ban van ez az integrált grafikus cucc, na és a kérdésem az lenne, hogy ha az alaplapom integrált vga-ba dugom a monitorom, felrakom drivert, bios beállítások stb. után mennie kéne normálisan nem ?
a fontosabb kérdés azonban az lenne, hogy ha megcsinálom ezt a műveletet, akkor a processzort ez nagyon le fogja terhelni, ill. gondolom melegedés szempontjából is rosszul járnék ?
válaszokat előre is köszönöm.
Tápegység miatt kékhalál? lehet ilyen?
Haverom gépe kékhalált ad néha-néha... A tápegység nem valami márkás cucc...
A gép bebootol, és megy is szépen... majd egy idő után bedob egy kékhalált... win7 frissen van feltelepítve új merevlemezre... nem oldotta meg a problémát
A válaszotokat előre is köszönöm.
Nem érdemes, mert általában túl árazzák, meg nem is a legjobb minőségű cuccokat teszik beléjük 😉
Inkább írd le, hogy mennyi pénzed lenne egy gépre, és mire szeretnéd használni.....
Sokkal jobb gépet össze lehet tenni külön-külön alkatrészekből, minthogy valami egybetákolt drága sz*rt megvennél 😉
Valaki tud olyan honlapokat ahol komplett asztali gépeket lehet venni?
Előre is köszönöm
ATI RADEON 3000 még ezt az integrált VGA-t használom, és támogatja a Directx 10.1-et.
De viszont nekem a gépem azt írja, hogy Dx 11 et használok . És mikkor elindítom a BF3 at kapok egy ilyent:
Ha valaki tud erre valami féle magyarázatot legyen szíves írja le ! 😀
Előre is köszönöm ! 😀😉)
Kép1 : http://kepkezelo.com/images/inu0bcrqcxacbr7zgls.png
Kép2 : http://kepkezelo.com/images/55fqrzcc0c4e1xwxpmd.png
Kép3 : http://kepkezelo.com/images/8h27a2y4ypa9a3lbatby.png
http://kepkezelo.com/images/o7cbelvcp9q0qwhgksuj.png
Még sincs ott a kis piros hangszóró jobb alsó sarokbann.. 😞
Szerk.: Kicsit érdekes mert letöröltem a drivert , most elvileg nincs fenn semmi és a vezérlőpultban sincs , viszont a program szerint minden jó..
Kép :
http://kepkezelo.com/images/fxzv0f14m684u01pn4k.png
Elvileg ilyenem is van.. Nem ez kellene? Hol találom meg?
Kép: http://kepkezelo.com/images/f381fmp1c0jbrbh650cp.png